FiCom
Etusivulle  |  Tilaa FiCom-katsaus  |  Palaute  |  Haku  |  Sivukartta  |  Käyttöehdot  |  In English
FiCom lyhyesti
Yhteystiedot
Ajankohtaista
Jäsenet
FiCom Extra -jäsensivut
Tietoa toimialasta
Vaikuttava ICT-ala
Ohjeita ja oppaita
»Tietopaketti kyberympäristöstä
»Kodin digiopas
»Digiduunit.fi
»HDTV-opas
»Testatut televisiolaitteet
»Telealan yleiset sopimusehdot
»Toimintamallit operaattorin vaihtoon
»Sähkö- ja teleyhtiöiden yhteistyön periaatteet maanteiden varsilla
»Ohjeet tietoverkkokaapeleiden sijoittamisesta
»Suositukset toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi
»Tietoturvaopas
»Sähköisen viestinnän suojaaminen
»Lapset ja matkapuhelimella maksaminen
»Yhteinen kunnallistekninen työmaa -opas
»Onnistunut ICT-hankintaprosessi -opas
»eLippu matkapuhelimessa
»FiCom Location API - määritelmä
Ohjeita ja oppaita

Lähetä artikkeli tuttavallesi

Voit lähettää tuttavallesi FiComin sivuilta lukemasi kiinnostavan artikkelin. Täytä alla olevat tyhjät kentät ja paina Lähetä-painiketta.

Vastaanottajan sähköpostiosoite

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Viestisi:

Lähetettävä artikkeli:

Ohjeita ja oppaita

Tietopaketti kyberympäristöstä
FiComin tuottama Tietopaketti ei-kyberyhmisille kyberympäristöstä, kyberturvallisuudesta sekä näiden yhteydestä tietojärjestelmiin ja tietoturvaan.Kodin digiopas
Kodin digioppaassa kerrotaan kansantajuisesti ja yleiskielellä, mitä erilaiset tuotteet ja palvelut ovat ja mitä ne toimiakseen tarvitsevat. Tavoitteena on auttaa kuluttajia ymmärtämään ja hyödyntämään kodin tietotekniikkaa yhä monipuolisemmin sekä välttymään tilanteilta, joissa laitteiden monimutkaisuus estää niiden käytön.

Digiduunit.fi
Digiduunit.fi on tehty tukemaan opiskeluitaan aloittavien ja ensimmäistä työpaikkaansa hakevien nuorten positiivista kuvaa ICT-alasta. Tavoitteena on kertoa työ- ja etenemismahdollisuuksista sekä innostaa mahdollisimman moni alalle töihin.

HDTV-opas
Jotta katsoja voi siirtyä HD-maailmaan, täytyy hänen tietää muutama asia televisioverkosta, televisiolaitteista ja HD-kanavista. HDTV-opas auttaa televisioyleisöä teräväpiirtokuvaan siirtymisessä.

Testatutlaitteet.fi
Sivuilla on reaaliaikainen tietokanta hyväksytyistä Antenna Ready HD- ja Cable Ready HD -televisiolaitteista sekä yleistä tietoa laitevaatimuksista sekä teräväpiirtoasioista.

Telealan yleiset sopimusehdot
FiCom ja teleyritykset ovat neuvotelleet yhteistyössä kuluttaja-asiamiehen sekä Viestintäviraston kanssa uudistetut telealan yleiset sopimusehdot. Ne selkeyttävät teleyritysten tarjoamien palveluiden hankkimista ja helpottavat kuluttajan ostopäätöksiä. Sopimusehdot tulevat voimaan viimeistään 1.7.2015

Toimintamallit kiinteistön verkossa taloyhtiön ja operaattoreiden välillä
Toimintamallien tarkoituksena on luoda sujuvat menettelytavat ja yhteistyön käytännöt tilanteisiin, joissa taloyhtiö vaihtaa tele- tai kaapelitelevisio-operaattoria tai solmii verkkosopimuksen uuden operaattorin kanssa.

Sähkö- ja teleyhtiöiden yhteistyön periaatteet maanteiden varsilla
Sähkö- ja teleyhtiöiden Sähkö- ja televerkostojen yhteistyöneuvottelukunnassa laatima suositus sähkö- ja teleyhtiöiden yhteistyön periaatteista maanteiden varsilla.

Ohjeet tietoverkkokaapeleiden sijoittamisesta
FiCom on tehnyt ohjeet ja suositukset Tiehallinnon, Kuntaliiton ja Suomen Tieyhdistyksen kanssa siitä, miten tietoverkkokaapeleita voi sijoittaa maanteiden varsille, yleisille alueille sekä yksityisteiden varteen.

Yhteiset suositukset toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi
Tuotteet ja palvelut tuotetaan nykyisin eri toimijoista muodostuvissa verkostoissa. Koko verkoston toimintakykyä parannetaan, kun jokaisen verkostoon kuuluvan organisaation omaa toimintavarmuutta kehitetään. Eri organisaatioita kannustetaan noudattamaan sivustolta löytyviä suosituksia ja liittämään ne solmimiinsa sopimuksiin.

Tietoturvaopas.fi
on sivusto, jossa on perustietoa turvallisesta ja fiksusta internetin käytöstä.

Sähköisen viestinnän suojaaminen
Viestintäviraston ylläpitämä, kuluttajille tarkoitettu ohjesivusto sähköisten viestintäpalvelujen turvallisesta käytöstä.

Lapset ja matkapuhelimella maksaminen
Matkapuhelimen käytön turvaksi ja kulujen ennakoimiseksi tuotettu tietopaketti kännykkää käyttävien lasten vanhemmille.

Muistilista matkapuhelinliittymän kauppaan
Kuluttajaviraston ja FiComin yhteistyössä laatima muistilista matkapuhelinliittymän kaupan tueksi. Lista on tiivis, sivun pituinen luettelo asioista, jotka on hyvä ottaa huomioon liittymää hankittaessa.

Opas onnistuneesta ICT-hankintaprosessista
ICT-hankinnat ovat julkisella sektorilla haastava prosessi. Oheisessa linkissä esiteltyyn kymmeneen teemaan perehtymällä hankintaprosessissa mukana olevien on helpompaa selviytyä prosessista onnistuneesti.

eLippu matkapuhelimessa
FiCom-yhteistyössä on luotu malli, jossa joukkoliikenteessä käytettävä matkalippu voidaan sisällyttää NFC-yhteensopiviin matkapuhelimiin.

FiCom Location API
on määrittely, jolla varmistetaan yksinkertaiset ja suojatut rajapinnat paikkatiedon vaihdolle operaattoreiden kesken sekä operaattoreiden ja palveluntarjoajien välillä. Näin paikannuspalvelut toimivat operaattorista tai palveluntarjoajasta riippumatta.

FiCom ry | Eteläranta 10 | 00130 Helsinki |