1.6.2020

Telian uusi viestintäjohtaja Leena Lie: ”Tämä on yksi Suomen kiinnostavimmista yrityksistä”

Telian uudeksi viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on nimitetty kauppatieteiden maisteri Leena Lie. Hän työskennellyt aiemmin Huhtamäellä, Cargotecillä, Kemiralla, Koneella ja Nokialla viestinnän ja markkinoinnin johtotehtävissä. Lie aloittaa tehtävässään elokuun alussa.

 ”Telian kasvu perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi media- ja teknologiayhtiöksi on ollut kiehtovaa katsottavaa. On hienoa päästä mukaan kertomaan ja kehittämään tätä tarinaa, joka on kiistatta muovannut Teliasta yhden Suomen kiinnostavimmista yrityksistä”, Leena Lie iloitsee.

 ”Leena tuo taloon mielettömän määrän kokemusta ja näkemystä. Hän on ollut luotsaamassa ja  kehittämässä Suomen johtavien yritysten viestintää ja markkinointia, ja pystyy ennen kaikkea omalla johtamisosaamisellaan vauhdittamaan kasvuamme uuden ajan teleoperaattoriksi”, Telia Finlandin toimitusjohtaja Heli Partanen sanoo.

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2019 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


1.6.2020

Ylen HD-kanavia voi nyt katsella koko Suomessa

1.6.2020 alkaen kanavat näkyvät myös antenniverkossa koko maassa, ja samalla myös oman alueen uutislähetykset alkavat näkyä antenniverkossa Yle TV1 HD -kanavalla. Jo aiemmin Ylen HD-muotoiset kanavat ovat olleet kaikkien Suomen kaapeli-tv- ja IPTV-operaattoreiden jakelussa, satelliitti-tv-operaattori Canal Digitalin jakelussa ja Yle Areenassa. 

”Tämä on meille tärkeä hetki: pystymme tarjoamaan sisältömme parhaalla laadulla kaikkialle Suomeen. Kaikkien suomalaisten palveleminen yhtäläisin ehdoin on julkisen palvelun tehtävän ydintä. Teräväpiirto on luonnollinen osa jatkuvaa sisällöntuotannon, teknologian ja palveluiden kehitystä. Ylen tehtävänä on toimia tienraivaajana  myös koko Suomen tv-toimialalle, ja HD-kanavien näkyvyysalueen laajentaminen koko maahan  luo mahdollisuuden teräväpiirtojakeluun siirtymiseen myös muille Suomen tv-yhtiöille”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Antennijakelussa Ylen HD-kanavat siirtyivät Digitan UHF-verkkoon 1.4.2020 alkaen, ja nyt Digitan HD-lähetykset mahdollistava antenniverkko kattaa koko Suomen.

”Olen erittäin tyytyväinen, että olemme saaneet rakennettua nopealla aikataululla koko maan kattavan HD-verkon. Teräväpiirtolähetysten laajentumista antenniverkossa on odotettu pitkään ja olemme hyvin iloisia siitä, että pystymme nyt tarjoamaan Ylen laadukkaat tv-sisällöt HD-laatuisina kaikille antenniverkon katsojille koko Suomessa. Toivomme, että koko toimialan HD-siirtymä vauhdittuu tämän myötä”, sanoo Digitan toimitusjohtaja Vesa Tykkyläinen.

Antennitaloudessa Ylen HD-kanavien vastaanottoon tarvitaan Digitan B-kanavanipun lähetinasemaan suunnattu UHF-antenni sekä DVB-T2 Antenna Ready HD -vastaanotin. Antennivastaanoton ongelmissa auttaa Digita Info.

Lisätietoja Ylen HD-kanavista ja niiden vastaanotosta: yle.fi/hd

 

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa.

 


1.6.2020

DNA:n myydyimmät puhelimet ja älykellot toukokuussa 2020

Toukokuussa eniten laitemalleja DNA:n myydyimpien puhelimien Top 15 -listalle sai Samsung, joka nappasi myös kaksi kärkisijaa. Xiaomi haastaa muut valmistajat vahvasti uudella listatulokkaalla. Älykellojen listalla kaksoisjohtoon nousi Apple.

DNA:n toukokuun myydyimmät puhelimet Top 15 -listalla on kuusi Samsungin puhelinta, neljä mallia Applelta sekä kaksi Honor-puhelinta, ja yhdellä mallilla edustettuina ovat Huawei, OnePlus ja Xiaomi.

Samsungin vahva vire jatkui hyvänä myös toukokuussa, sillä sekä viime vuoden suosikkipuhelimien että tämän vuoden uutuusmallien kysyntä käy kiivaana. Ykköspaikalle kapusi erittäin houkuttelevalla hinnalla tarjolla ollut Samsung Galaxy A40 -malli, jonka seuraajan A41:n myynti käynnistyi toukokuun lopulla. Myös Samsung Galaxy S20 5G nousi DNA:n Top 15 -listalle.

Applen puhelimista myydyimpänä, listan sijalla 3, jatkaa iPhone 11, ja uusi 2. sukupolven iPhone SE kohosi peräti neljänneksi.

”DNA:n verkkodata kertoo, että kompaktiin mutta huipputehokkaaseen iPhone SE -laitteeseen on vaihdettu erityisesti aiemmasta iPhone SE-mallista sekä iPhone 6-sarjan laitteista”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Ensimmäistä kertaa DNA:n myydyimpien puhelimien listalle nousi Xiaomi, joka on kasvanut Euroopan markkinoilla jo neljänneksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. DNA aloitti Xiaomin ensimmäisenä virallisena jälleenmyyjänä ja operaattorijakelijana Suomessa kesällä 2018.

”On hieno nähdä, että Xiaomi haastaa muut älypuhelinvalmistajat toden teolla muun muassa nyt listan 10. sijalle nousseella Redmi Note 8 Pro -suosikkimallillaan ja kesäkuussa myyntiin tulevalla edullisemmalla Mi 10 Lite 5G -mallillaan”, Aavikko toteaa.

Älykellojen myynnissä satojen prosenttien kasvua

Kevään lahjakausi näkyy myös äly- ja urheilukellojen myynnin voimakkaana kasvuna. ”Lahjakuukausi” toukokuu nostikin varsinaiset älykellot listan kärkeen, ja ensimmäinen aktiivisuusranneke löytyy vasta sijalta neljä, kun huhtikuussa listan kolme kärkisijaa oli rannekkeilla.

”Älykellojen myynnissä nähdään nyt todella suuria kasvuprosentteja. DNA:lla myynti on kasvanut jopa satoja prosentteja kuukaudessa koko kevään ajan. Suosion kasvu ei ole yllätys, sillä älykello on todella kätevä ja hyödyllinen jatke puhelimelle monipuolisine käyttömahdollisuuksineen. Älykellot olivat kovassa nousussa jo ennen korona-aikaa, ja nyt varmaankin näkyy se, että ihmiset ovat alkaneet kuntoilla aiempaa enemmän”, Aavikko kertoo.

Toukokuun Top 15 -listan kärkisijoille nousivat Applen Series 3- ja Series 5 -älykellot, ja Huawein GT 2 -älykello kiipesi kolmoseksi.

Puhelin puhtaaksi UV-desinfiointilaitteella

DNA Kaupoissa on tehty runsaasti erilaisia toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja varmistettu mahdollisimman puhdas ja turvallinen myymäläympäristö sekä asiakkaille että henkilökunnalle.

”Olemme miettineet puhelimen ostamiseen ja asiointiin liittyvän asiakaspolun turvallisuuden kannalta todella tarkasti. Puhelinhan tiedetään esineeksi, joka kerää helposti epäpuhtauksia, joten olemme varustaneet myymälämme ultraviolettivaloa hyödyntävillä desinfiointilaitteilla, jotka poistavat taudinaiheuttajat asiakkaiden puhelimen pinnoilta”, Aavikko kertoo.

Hän vahvistaa, että kesää kohti mennään luottavaisin mielin, sillä koronatilanteen vaikutukset alkavat vähitellen hälventyä ja patoutunut kysyntä alkaa purkautua myös puhelinkaupassa.

5G-kesä alkaa uutuuksilla ja verkon laajennuksilla

DNA aloittaa Samsung Galaxy A51 5G ja Sony Xperia 1 II 5G -puhelinten ennakkomyynnin tänään 1. kesäkuuta. Markkinoiden toistaiseksi edullisimman 5G-puhelimen Xiaomi Mi 10 Lite 5G:n myynti alkaa DNA:n myyntikanavissa kesäkuun toisella viikolla.

DNA:n 5G-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Sipoossa, Hyvinkäällä, Turussa, Ruskolla, Raisiossa, Liedossa, Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Raumalla ja Porissa. DNA:n 5G-verkko laajenee lähiaikoina myös Ouluun, Jyväskylään, Kuopioon, Vaasaan, Hämeenlinnaan, Lahteen, Seinäjoelle, Heinolaan, Pirkkalaan ja Lempäälään.

5G-puhelimien ja 5G-mobiililiittymien lisäksi DNA:lla on tarjolla myös erityisesti pientaloille suunnattu kiinteä 5G-laajakaistaliittymä.

DNA:n myydyimmät puhelimet toukokuussa 2020

1. (2.) Samsung Galaxy A40
2. (6.) Samsung Galaxy A51
3. (3.) Apple iPhone 11
4. (10.) Apple iPhone SE (2. sukupolvi)
5. (1.) Samsung Galaxy A20e
6. (5.) OnePlus 7T
7. (-) Samsung Galaxy A71
8. (4.) Apple iPhone 7
9. (7.) Huawei P Smart 2019
10. (-) Xiaomi Redmi Note 8 Pro
11. (-) Samsung Galaxy S10 Lite
12. (15.) Apple iPhone XS
13. (11.) Honor 20 Lite
14. (-) Honor 10 Lite
15. (-) Samsung Galaxy S20 5G

(Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.)

DNA:n myydyimmät älykellot ja -rannekkeet toukokuussa 2020

1. (5.) Apple Watch Series 3
2. (4.) Apple Watch Series 5
3. (6.) Huawei Watch GT 2
4. (1.) Huawei Band 3 Pro *)
5. (15.) Garmin Vivomove 3 Sport
6. (2.) Honor Band 5 *)
7. (8.) Honor Magic Watch 2
8. (9.) Huawei Band 4 *)
9. (12.) Huawei Watch GT
10. (10.) Samsung Galaxy Fit e *)
11. (11.) Garmin Venu
12. (-) Samsung Galaxy Watch
13. (-) Huawei Watch GT2e
14. (14.) Samsung Galaxy Fit
15. (-) Garmin Instinct

*) Älyranneke
(Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.)

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät osoitteesta https://corporate.dna.fi/media/myyntitilastot.


DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 942 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n matkaviestinverkon asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa liittymää kohden. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä.


1.6.2020

Elisan myydyimmät puhelimet ja älykellot toukokuussa 2020

Kesäsesonki käynnistyi puhelinmarkkinassa vauhdikkaasti. Elisan toukokuun myydyin puhelin sekä kuluttajille että yrityksille oli Samsung Galaxy A40, ja älykellojen listalla suosituimpana jatkoi Polar Ignite. Kesä tuo tullessaan useita edullisemman hintaluokan 5G-puhelimia, joiden odotetaan vauhdittavan niin kuluttajien kuin yritysten siirtymistä 5G:hen.

Elisan top-listoja hallitsivat toukokuussa edelliskuun tapaan Samsung ja Apple. Samsungin A-sarja jatkoi vahvoja otteitaan, ja Applen uusin SE-malli nousi kärkikamppailuun molemmilla listoilla. Samsungin malleja löytyy kuluttajien top 10 -listalta neljä ja yritysasiakkaiden listalta peräti kuusi.

‒ Kesäsesonki alkoi tänä vuonna edellisiä vuosia aiemmin, ja puhelinkauppa kävi toukokuussa vilkkaana. Listan kärjessä jo kolmatta kuukautta putkeen jatkaa markkinoiden tämän hetken myydyin puhelin Samsung Galaxy A40. Keskihintaisten puhelimien osuus listalla näkyy muutenkin suurena: valtaosa listan puhelimista on alle 400 euron hintaluokassa, Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama kommentoi. 

‒ Odotamme mielenkiintoista kesää, jota vauhdittaa älykellojen kasvavan suosion lisäksi myös tulevina viikkoina Elisan 5G-puhelinvalikoiman laajeneminen edullisempiin hintaluokkiin. Ensimmäiset mallit ovat jo täällä: kuten olemme kertoneet, Samsung Galaxy A51:n (479 e) ja Xiaomin Mi 10 Liten (399 e) ennakkomyynti alkaa tänään. Kesän aikana tullaan näkemään useilta valmistajilta lisää edullisempia 5G-puhelimia, joiden hinnat painuvat jopa reilusti alle 400 euron ja jotka tuovat 5G:n yhä useampien ulottuville, Valkama kertoo. 

‒ Aloitimme tänään myös Sony Xperia 1 II:n ennakkomyynnin ‒ se on Sonyn ensimmäinen 5G-malli ja kiinnostava lisä 5G-puhelinten valikoimaan, Valkama lisää.

Pienet yritykset ovat 5G-edelläkävijöitä

‒ Yritysasiakkaiden listalla 5G-puhelin nousi ensimmäistä kertaa top 10:een, kun OnePlus 8 Pro otti sijan 8. 5G-puhelinten listalla OnePlus sai kaksi mallia top3:een. Erityisesti pienet yritykset ovat edelläkävijöitä 5G-puhelinten ja -liittymien käyttöönotossa. Ne näyttävät tässä kohdin suosivan OnePlussan 5G-puhelinten ominaisuuksia, mikä selittää merkin nousun listakärkeen, toteaa Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

‒ Uutuuspuhelimista Applen SE nousi kolmoseksi ‒ siinä hinta-laatusuhde on selvästi hyvin kohdallaan useiden eri asiakassegmenttien näkökulmasta, Svensson lisää.


Elisan myydyimmät puhelimet, toukokuu 2020

Henkilöasiakkaat

1. Samsung Galaxy A40
2. Samsung Galaxy A20e
3. Apple iPhone 11
4. Apple iPhone SE 2020
5. Samsung Galaxy A71
6. Apple iPhone 7
7. OnePlus 7T
8. Apple iPhone XS
9. Samsung Galaxy A51
10. Huawei P Smart
11. Honor 20 Lite
12. Honor 7S
13. Nokia 130
14. Honor 10 Lite
15. Huawei Y5

Yritysasiakkaat

1. Samsung Galaxy A40
2. Apple iPhone 11
3. Apple iPhone SE 2020
4. Samsung Galaxy A20e
5. Samsung Galaxy A51
6. Samsung Galaxy Xcover 4s
7. Samsung Galaxy A71
8. OnePlus 8 Pro
9. Samsung Galaxy S10e
10. OnePlus 7T
11. Samsung Galaxy S20
12. Apple iPhone 11 Pro
13. Apple iPhone 7
14. Nokia 4.2
15. Apple iPhone Xr

Elisan myydyimmät 5G-puhelimet, toukokuu 2020

Henkilöasiakkaat

1. OnePlus 8
2. OnePlus 7 Pro 5G
3. Samsung Galaxy S20 5G
4. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
5. Samsung Galaxy S20+ 5G
6. Xiaomi Mi 10 Pro
7. Motorola Edge 5G
8. Motorola Edge 5G Plus
9. Xiaomi Mi 10
10. Samsung Galaxy S10 5G
11. Xiaomi Mi 10
12. Samsung Galaxy S10 5G
13. Huawei P40

Yritysasiakkaat

1. OnePlus 8 Pro
2. Samsung Galaxy S20
3. OnePlus 8
4. Samsung Galaxy S20 Ultra
5. Samsung Galaxy S20+
6. OnePlus 7 Pro 5G
7. Huawei Mate 20 X 5G
8. Xiaomi Mi 10 Pro
9. Xiaomi Mi 10
10. Samsung Galaxy S10 5G
11. Motorola Edge 5G
12. ZTE Axon 10 Pro 5G

Elisan myydyimmät älykellot, toukokuu 2020 (henkilöasiakkaat)

1. Polar Ignite
2. Polar M430
3. Polar Grit X
4. Honor Band 5
5. Huawei Watch GT2E
6. Polar Vantage M
7. Apple Watch S5 (e-SIM)
8. Apple Watch S5
9. Garmin Instinct
10. Huawei Watch GT 2

 

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj


1.6.2020

Laitekauppa jatkui toukokuussa vahvana – 5G-puhelinten valikoima laajeni ja älykellojen myynti kiihtyi

Puhelinten kysyntä oli toukokuussa vahvaa etenkin lapsille ja nuorille suunnattujen älypuhelinten osalta, ja lisäksi 5G-puhelinten valikoima jatkoi laajenemistaan. Älykellojen myynti kasvoi yli 50 % huhtikuuhun verrattuna. Älykellojen suosion lisääntymisen myötä eSIM-liittymien määrä on moninkertaistunut viimeisen vuoden aikana.

Laitemyynti kokonaisuudessaan jatkui toukokuussa huhtikuun tavoin vahvana. Myydyimpien puhelinten listauksessa ei tapahtunut suuria muutoksia huhtikuuhun verrattuna.

”Myyntitilaston kärkeen puhelimissa nousi Samsung Galaxy A40, jota hankitaan paljon lasten ensimmäiseksi älypuhelimeksi. Samaan aikaan 5G-puhelinten kysyntä jatkaa vahvaa kasvuaan, kun valikoimaan tulee jatkuvasti uusia vaihtoehtoja. Viimeisimmät uutuudet ovat Xiaomin ja Motorolan 5G-mallit”, Telia Finlandin laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen kertoo.

Yrityspuolen myydyimpien puhelimien listalla kärkipaikkaa pitää edelleen Samsung Galaxy A40 ja uutena tulokkaana listoille nousi Applen edullinen uutuus iPhone SE.

Kesä ja lisääntynyt ulkona liikkuminen sai älykellojen myynnin kovaan kasvuun

Toukokuun myydyimpien älykellojen listalta löytyy peräti kuusi eri valmistajaa, ja uusimpana tulokkaana joukkoon ponnisti Polar Ignite -kello. Jo vuoden ajan kärkipaikkaa ovat pitäneet eSIM-liittymällä varustetut älykellot Applelta ja Samsungilta. Etenkin kesän lähestyessä liittymällä varustetut kellot ovat suosittuja, kun puhelimen voi jättää halutessaan kotiin jos lähtee vaikkapa pyörälenkille, luontoon kävelemään tai ostoksille.

”Eniten älykellosta saa irti liittymän kanssa ja eSIM-liittymien määrä onkin kasvanut moninkertaiseksi viimeisen vuoden aikana. Älykellot ovat olleet tässä kasvussa merkittävä tekijä, sillä eSIM-tekniikalla varustetut kellot pysyvät jatkuvasti myyntitilastojen kärjessä”, Jussi Vuorinen kertoo.

Toukokuun myydyimmät puhelimet kuluttajille (suluissa huhtikuun sijoitus)

1 (2)   Samsung Galaxy A40
2 (1)   Apple iPhone 11
3 (5)   Apple iPhone SE (2020)
4 (4)   Samsung Galaxy A20e
5 (-)    Samsung Galaxy A71
6 (8)   Apple iPhone 7
7 (-)    Samsung Galaxy S10e
8 (3)   OnePlus 7T
9 (-)    Huawei P Smart 2019
10 (9) OnePlus 8 Pro 5G

Toukokuun myydyimmät älykellot kuluttajille (suluissa huhtikuun sijoitus)

1 (1)   Apple Watch Series 5 GPS + Cellular
2 (4)   Huawei Watch GT2
3 (-)    Garmin Vivoactive 4
4 (3)   Samsung Galaxy Active2 4G
5 (-)    Garmin VENU 43mm
6 (2)   Samsung Galaxy Watch 4G
7 (-)    Polar Ignite
8 (7)   Huawei Watch GT2e
9 (5)   Honor Watch Magic 2
10 (-)  Garmin Vivomove 3S Sport

Toukokuun myydyimmät puhelimet yrityksille (suluissa huhtikuun sijoitus)

1 (1)   Samsung Galaxy A40
2 (2)   Apple iPhone 11
3 (4)   Nokia 7.2
4 (-)    Apple iPhone SE
5 (3)   Samsung Galaxy A20e
6 (5)   Samsung Galaxy A51
7 (6)   Samsung Galaxy Xcover 4S
8 (10) Samsung Galaxy A71
9 (8)   Apple iPhone XR
10 (-)  Samsung Galaxy S10

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2019 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


1.6.2020

DNA aloittaa Samsungin, Xiaomin ja Sonyn uusimpien 5G-puhelinten myynnin

DNA aloittaa Samsung Galaxy A51 5G ja Sony Xperia 1 II 5G -puhelinten ennakkomyynnin kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Markkinoiden toistaiseksi edullisimman 5G-puhelimen Xiaomi Mi 10 Lite 5G:n myynti alkaa DNA:n myyntikanavissa kesäkuun toisella viikolla.

DNA aloittaa Samsung Galaxy A51 5G:n ja Sony Xperia 1 II 5G:n ennakkomyynnin maanantaina 1.6.2020. Samsung Galaxy A51 5G:ssä on 6,5-tuumainen FHD+ Infinity-O Super AMOLED -näyttö, neljä takakameraa ja lukuisia edistyksellisiä kuvaustoimintoja. Puhelimessa on peräti 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä tuki microSD-muistikorteille yhteen teratavuun asti. Lisäksi puhelimessa on riittoisa 4 500 milliampeeritunnin (mAh) akku ja puhelimen voi pikaladata. Puhelimen hinta DNA:lla on 629 euroa.

Sony Xperia 1 II 5G -puhelimen tavaramerkki on 21:9-kuvasuhteen näyttö. Puhelimen 6,5 tuuman pitkä, mutta kapea 4K-näyttö mahdollistaa sovellusten moniajon ja viihdesisältöjen kuluttamisen niissä kuvasuhteissa, joissa ne on tarkoitettukin katsottavaksi. Puhelimessa on myös Alpha-teknologian kolmoiskamera ZEISS-optiikalla, Snapdragon 865 prosessori sekä X55 5G-modeemi, 8 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 256 gigatavua tallennustilaa. Sony Xperia 1 II 5G -puhelimen hinta DNA:lla on 1099 euroa.

DNA aloittaa markkinoiden toistaiseksi edullisimman 5G-puhelimen, Xiaomi Mi 10 Lite 5G:n, myynnin 9.6.2020. Puhelimen Snapdragon 765G -suoritin ja X52 5G-modeemi takaavat nopeat 5G-yhteydet ja riittävästi tehoa. Lisäksi puhelimessa on 6,57 tuuman AMOLED HDR10+ TrueColor -lippulaivanäyttö, 20 watin pikalataus ja vaativassakin käytössä pitkäkestoinen 4160 milliampeeritunnin (mAh) akku.DNA aloitti ensimmäisenä virallisena Xiaomi-jälleenmyyjänä ja operaattorijakelijana Suomessa vuonna 2018.

– Odotamme myös 5G-puhelinten myynnin kasvavan tyypillisesti vilkkaan kesäsesongin myötä. 5G-laitteita ostetaan enemmän myös sitä mukaa, kun puhelimia alkaa tulla saataville edullisempiin hintaluokkiin. Esimerkiksi pian myyntiin tulevassa Xiaomi Mi 10 Lite 5G:ssä on erittäin kilpailukykyiset 5G-ominaisuudet verrattain edulliseen 399 euron hintaan, kuvailee DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Samsung Galaxy A51 5G:n varsinainen myynti alkaa DNA:lla 15.6.2020. Sony Xperia 1 II 5G:n myynti puolestaan käynnistyy 22.6.2020. Muita DNA:n myymiä 5G-puhelimia ovat Motorola Edge 5G (599 €) ja Motorola Edge+ 5G (1099 €), Xiaomi Mi 10 -sarjan 5G-puhelimet Xiaomi Mi 10 Pro (999 €) ja Xiaomi Mi 10 (899 €) sekä OnePlus 8 5G -sarjan puhelimet, joiden hinnat lähtevät DNA:lla 699 eurosta. Lisäksi DNA myy Samsung Galaxy S20-sarjan 5G-puhelimia (hinnat alkaen 1 049 €) ja Huawei P40-sarjan 5G-puhelimia (hinnat alkaen 799 €) sekä 5G-mokkuloita koti- ja yrityskäyttöön.

DNA:n 5G-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Sipoossa, Hyvinkäällä, Turussa, Ruskolla, Raisiossa, Liedossa, Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Raumalla ja Porissa. DNA:n 5G-verkko laajenee lähiaikoina myös Ouluun, Jyväskylään, Kuopioon, Vaasaan, Hämeenlinnaan, Lahteen, Seinäjoelle, Heinolaan, Pirkkalaan ja Lempäälään.

 

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 942 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.


1.6.2020

Elisan 5G-puhelinvalikoima laajenee jälleen ‒ Samsung Galaxy A51 5G tulee ennakkomyyntiin tänään

Samsung Galaxy A51 5G on Samsungin avaus keskihintaisiin 5G-puhelimiin.

Samsungin uutuus kasvattaa Elisan 5G-laitteiden valikoimaa entisestään ja tuo lisää vaihtoehtoja keskihintaisiin 5G-puhelimiin. Puhelimen hinta Elisalla on 479 euroa, ja sen toimitukset alkavat 15.6.

– On hienoa saada Samsung Galaxy A51 5G malli valikoimaamme. Samsung on suosituimpia puhelinbrändeistämme, ja sen A -sarjan puhelimet ovat aina vahvasti edustettuna myydyimpien puhelimiemme kärkisijoilla. Samsungin edullisempia 5G-puhelimia on odotettu jo pitkään; ne tuovat 5G:n uudella tavalla yhä useamman ulottuville. Meille on tärkeää tarjota monipuolisesti vaihtoehtoja asiakkaidemme erilaisiin tarpeisiin ja nyt ennakkomyynnin aloittava Galaxy A51 5G sopii erittäin hyvin laajaan valikoimaamme, kommentoi Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama.

 –  Galaxy A -sarjalle tunnusomaista on erinomainen kamera, upea näyttö sekä tehokas akku. Galaxy A51 5G -mallin myötä tuomme yhdessä Elisan kanssa näiden suomalaisille tärkeiden ominaisuuksien lisäksi nyt myös huippunopeat 5G-yhteydet, jotka mahdollistaen käyttäjille täysin uudet mobiilielämykset. Galaxy A51 5G on loistava lisä Samsungin menestyksekkääseen 5G-tuotevalikoimaan, ja sille voidaan jo nyt ennustaa suurta suosiota niin kuluttajien kuin yrityskäyttäjienkin keskuudessa, kertoo Samsungin mobiililiiketoiminnan johtaja Mika Engblom.
 

Elisan 5G-verkko laajenee nopeasti

Elisa on 5G:n edelläkävijä – sen 5G-verkon alla asuu jo yli 850 000 suomalaista. Elisan 5G-verkko on saatavilla nyt jo yli 20 paikkakunnalla, ja verkko laajenee vauhdilla. Elisa tarjoaa Suomen laajimman valikoiman 5G-puhelimia sekä -reitittimiä. 5G-laitteen ja 5G-liittymän yhdistelmällä pääsee nauttimaan 5G-verkon hyödyistä 5G-verkon peittoalueella. Keskimäärin 5G-kaistalla surffataan 300 megabitin keskinopeudella. Suomalaisten netinkäyttö mobiililaitteilla kasvaa koko ajan, mikä vaatii laajempaa kaistaa – netissä hoidetaan yhä useampia asioita ja älylaitteiden määrä kasvaa.

5G on jopa 10 kertaa nopeampi kuin aiemmat mobiiliverkkoteknologiat, se tarjoaa enemmän kaistaa ja pienemmän viiveen – eli yhä sujuvampaa netinkäyttöä useammalle samanaikaisesti. 5G:tä voi käyttää myös kodin nettinä, ja se sopii myös yrityksille. 5G tuo yrityksille myös mahdollisuuden luoda entistä tehokkaampia palveluita ja uusia ratkaisuja, joilla vauhdittaa omaa liiketoimintaa.

Lisätietoja 5G-laitteista löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g/laitteet.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj


1.6.2020

FiComin lausunto henkilötunnuksen uudistamista pohtineen työryhmän loppuraportista

FiCom kiittää mahdollisuudesta tulla kuulluksi ja esittää kunnioittavasti seuraavaa:

FiComin keskeiset viestit

  • Loppuraportissa ehdotettujen uudistusten tavoitteet ovat ymmärrettäviä, mutta niiden kustannukset sekä niistä aiheutuva työmäärä ovat varsinkin koronakriisin myötä yrityksille kohtuuttoman suuret sekä epäsuhtaiset uudistuksen tavoitteisiin nähden.
  • Ehdotettujen uudistusten toteuttamiselle varattu siirtymäaika on täysin riittämätön ja epärealistinen niin teknisten muutosten kuin asiakaspalvelunkin osalta.
  • Valtaosa loppuraportissa esitetyistä tunnistamisen ongelmista voidaan ratkaista sähköistä tunnistamista kehittämällä ilman henkilötunnuksen uudistamista.

Työryhmä on tunnistanut kattavasti nykyjärjestelmän haasteita, ja FiCom pitää ehdotettuja toimenpiteitä hyvänä keskustelunavauksena. Uudistuksiin ryhdyttäessä tulee kuitenkin huomioida niiden vaikutukset julkisten ja yksityisten toimijoiden tietojärjestelmiin sekä uudistuksista aiheutuva työmäärä. Työryhmän loppuraportissa ei ole vielä lainkaan arvioitu uudistuksen ja sen eri vaihtoehtojen kustannuksia ja muita vaikutuksia yksityisille organisaatioille. On selvää, että henkilötunnuksen uudistuksen kustannukset ovat merkittävät, joten ehdotuksia tulee muuttuneessa taloustilanteessa arvioida uudistuksen tavoitteisiin nähden uudestaan. Ajankohta ei ole nyt ehdotettaville uudistuksille realistinen.

Toimintatapoihin liittyvät suorat ja epäsuorat vaikutukset

Henkilötunnuksen uudistaminen ei poista yritysten tarvetta tarkistaa asiakkaidensa ikää tai joissain tilanteissa sukupuoltakaan. Henkilön ikä on voitava tarkistaa myymälässä asiakkuuden alkaessa, mutta myös esimerkiksi sisältöpalveluiden ikärajoitettua sisältöä katsottaessa, luottokelpoisuutta arvioitaessa sekä hyödynnettäessä yrityksen prokuratietoja. Mikäli ikä ei selviä asiakkaan henkilötunnuksesta, täytyy se pystyä tarkistamaan väestötietojärjestelmästä tai muuten vahvan sähköisen tunnistamisen avulla. Väestötietojärjestelmästä tulee saada tieto myös henkilön tunnistamisen tavasta sekä henkilöstä väestötietojärjestelmään tallennettujen tietojen lähteestä.

Loppuraportissa ehdotetaan, että henkilön syntymäaika tai sukupuoli olisi saatavissa väestötietojärjestelmästä erillisenä tietona, mutta tämä palvelu on yksityisen puolen käyttäjille maksullinen. Yritysten tulisi siis maksaa joka kerta tarkistaessaan henkilön iän tai sukupuolen, kun aikaisemmin tieto on ollut saatavilla ilmaiseksi asiakkaan henkilötunnuksesta. Maksullisen kyselyn sijaan yritykset voisivat jatkossa myös vaatia asiakkailtaan passin tai muun syntymäajan sisältävän hyväksytyn henkilöllisyystodistuksen esittämistä, mutta tällainen toimintatapa on uudistushankkeen tavoitteiden vastainen. Sekä maksullinen kysely että syntymäajan sisältävän henkilöllisyystodistuksen vaatiminen aiheuttavat enemmän virhetilanteita kuin nykyinen järjestely ja kasvattavat niin yritysten kuin esimerkiksi Kansaneläkelaitoksen ja muiden vastaavien toimijoiden kustannuksia.

Asiakastyön toimintatapojen muutoksiin varautumiseen, niiden testaamiseen sekä toiminnan sujuvoittamiseen tulee varata riittävästi aikaa.  FiComin jäsenten toiminta perustuu asiakkaan luottamukseen, ja asiakaspalvelun tulee toimia häiriöttä.  Toimintatapojen muutokseen voidaan kuitenkin reagoida vasta, kun tiedetään, miten uusi tunniste on muodostettu, ja tekniset ja toiminnalliset muutostarpeet ehditty analysoida. Uudistukselle ehdotettu aikataulu on tältä osin riittämätön.

Yrityksillä – kuten myös valtiollisilla toimijoilla - on asiakkaistaan arkistoitua dataa, joka täytyy ehdotetun uudistuksen myötä yhdistää sekä uuteen että vanhaan henkilötunnukseen. Jotta yritykset voivat hoitaa asiakkuussuhteitaan, niiden on ylläpidettävä asiakkuuden historiatietoja. Vanha ja uusi henkilötunniste tulevat todennäköisesti aiheuttamaan asiakashistoriassa tietokatkoksia ja puutteita, jotka on kyettävä ennakoimaan ja ratkaisemaan. Kahden rinnakkaisen järjestelmän ylläpitäminen on vuosikymmeniä kestävä rasite, eikä se käytännössä poistu, ennen kuin tarve viimeisenkin ennen siirtymäkauden päättymistä henkilötunnuksensa saaneen henkilön tietojen säilyttämiselle on päättynyt.

Arvioidut kustannusvaikutukset

Ehdotetut uudistukset tulisivat maksamaan telealalle kertakustannuksena useita kymmeniä miljoonia euroja. Lisäksi voidaan arvioida, että uudistetun järjestelmän ylläpito maksaa yrityksestä riippuen vuositasolla jopa useita miljoonia euroja. Kustannuksia syntyy täysin uusien järjestelmien luomisesta, kahden rinnakkaisen henkilötunnuksen huomioimisesta sekä asiakkaiden iän tarkistamisesta jatkossa väestötietojärjestelmästä. Koronaviruskriisin aiheuttaman taloustilanteen vuoksi ehdotetuista uudistuksista yrityksille aiheutuvat kustannukset ovat kohtuuttoman suuret, eivätkä ne ole oikeasuhtaisia uudistusten tavoitteisiin nähden.

Uudistusten arvioinnissa tulee huomioida myös julkishallinnon organisaatioille aiheutuvat kustannukset. Vaikutustenarvioinnin loppuraportissa on arvioitu vaihtoehdon A kokonaiskustannusten nousevan valtion, kuntasektorin, Kansaneläkelaitoksen ja työeläkealan osalta 140 - 280 miljoonaan euroon. Tässä vaihtoehdossa väestötietojärjestelmään luodaan kaikille rekisteröidyille henkilötunnuksen rinnalle uusi henkilön yksilöivä tunniste. Myös verkkovaihtoehtojen B1 ja B2, joissa henkilötunnuksesta poistetaan sukupuoliriippuvuus, on arvioitu maksavan valtiolle 27 - 195 miljoonaa euroa. Julkista digitalisaatiota voi edistää ja koronakriisin esille tuomaa digitaalista korjausvelkaa maksaa paljon tuloksekkaammin muilla, kustannustehokkaammilla toimilla kuin henkilötunnuksen uudistamisella.

Muut vaikutukset

Niin julkisen kuin yksityisen sektorin digitaalisten palvelujen kehittyminen edellyttää, että käyttäjien tunnistaminen on mahdollisimman helppoa ja kohtuuhintaista myös palvelujen tarjoajille. Henkilötunnuksettomalla henkilöllä ei ole tänä päivänä mahdollisuutta saada vahvaa tunnistusvälinettä eli pankkitunnisteita, Mobiilivarmennetta tai henkilökorttiin sisältyvää kansalaisvarmennetta, mikä estää myös sähköisten viranomaispalveluiden käytön. Tämän korjaamiseen ei kuitenkaan tarvita henkilötunnuksen uudistamista, vaan riittää, että valtio uudistaa identiteetinhallintajärjestelmäänsä yhteistyössä tunnistamispalveluita tarjoavien markkinatoimijoiden kanssa.

Identiteetinhallintajärjestelmän uudistamisesta on valtiovarainministeriössä erillinen, henkilötunnuksen uudistamisen kanssa rinnakkainen hanke, jossa toivottavasti saadaan ratkaistua käytännön ongelmat ilman henkilötunnuksen uudistamista. Esimerkiksi alaikäisten, EU:n ulkopuolisesta maasta tulevien henkilöiden, turvapaikanhakijoiden, suomalaisten viranomaisten kanssa asioivan EU-kansalaisen sekä muiden suljettujen kohderyhmien tunnistamisen ongelmat voidaan ratkaista Mobiilivarmenteen yhteistyömallilla tai valtion ja markkinatoimijoiden yhteistyöllä kehitetyillä erillisillä tunnistusratkaisuilla. Mobiilivarmenteen seuraava versio on mahdollista eIDAS-notifioida, ja se on GSMA Mobile Connect -yhteensopiva, joten se tukee myös rajat ylittävää sähköistä tunnistamista.

Ratkaisujen löytäminen sähköisen tunnistamisen haasteisiin ei ole kiinni teknisistä asioista eikä lainsäädännöstäkään, vaan kysymys on puhtaasti poliittinen: jatketaanko markkinavetoisella vai valtion ratkaisulla - ja kumpi tuottaa parhaan ja kustannustehokkaan lopputuloksen. Toimivat ja laadukkaat vahvan sähköisen tunnistamisen ratkaisut mahdollistavat henkilöllisyyden varmistamisen myös palvelutilanteissa ilman henkilötunnuksen käyttöä.

Aikataulu ja siirtymäajat

Loppuraportissa muutos ehdotetaan toteutettavaksi riittävän pitkän siirtymäajan puitteissa, jotta kaikki yhteiskunnan toimijat, jotka tarvitsevat henkilötunnusta henkilöiden yksilöintiin, voivat muuttaa järjestelmänsä tukemaan lopullisen mallin mukaista henkilötiedoista riippumatonta henkilötunnusta. Vuonna 2023 alkavan siirtymäkauden olisi tarkoitus päättyä vuonna 2027, jonka jälkeen väestötietojärjestelmän tietoja ja henkilötunnusta hyödyntävien tahojen olisi kyettävä käyttämään uutta henkilötunnusta.

Uudistusten toteuttamiselle varattu määräaika on täysin riittämätön ja epärealistinen. Siirtymäkaudella ja sen jälkeenkin yritysten järjestelmien tulee pystyä käsittelemään vanhaa ja uutta henkilötunnusta rinnakkain, joten järjestelmien tulisi käytännössä olla päivitettynä jo ennen vuonna 2023 alkavaa siirtymäkautta.

Jotta yrityksissä pystyttäisiin huomioimaan uudistuksen edellyttämät muutokset riittävän ajoissa, edellyttää tämä merkittävästi ehdotettua pidempiä siirtymäaikoja. Yrityksissä ei välttämättä ole yhtä yhtenäistä järjestelmää henkilötunnusta käyttäviin prosesseihin, vaan sitä hyödynnetään lukuisissa hyvin erityyppisissä järjestelmissä, joihin sisältyy paljon yksittäisiä henkilötunnusta hyödyntäviä toimintoja. Muutoksen toteuttaminen edellyttäisi uuden järjestelmän suunnittelemisen lisäksi myös paljon testaamista, joten muutostyöllä ehdotettuja siirtymäaikoja ei voida mitenkään pitää realistisina.

Asko Metsola on FiComin lakimies.

Seuraa Askoa Twitterissä: https://twitter.com/AskoMetsola

29.5.2020

Elisa Digihoivan pilotointi on aloitettu Kymsoten alueella

Elisa ja 2M-IT ovat aloittaneet yhdessä Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän kanssa puoli vuotta kestävän pilotin, jonka avulla ikääntyneet ihmiset pystyvät asumaan kotonaan turvallisesti mahdollisimman pitkään. Asuinhuoneistoon asennettavat sensorit seuraavat asukkaan toiminnassa tapahtuvia muutoksia.

Ratkaisussa huoneistoon asennetaan sensoreita, jotka havainnoivat muun muassa asukkaan liikkeitä ja huoneen lämpötilamuutoksia. Jos poikkeavuudet ylittävät asiakkaan kanssa yhdessä asetetut raja-arvot, järjestelmä hälyttää hoitohenkilökunnalle ja haluttaessa myös omaisille.

”Havainnointi tapahtuu yksityisyyttä kunnioittaen. Palveluun voidaan liittää myös esimerkiksi turvapuhelin, lääkemuistuttaja ja verensokeri-, verenpaine-, kuume- ja happisaturaatiomittari. Digihoiva voi tuoda lisää mielenrauhaa omaisille, jotka voivat olla ikääntyneen läheisen voinnista aika ajoin huolissaan. Elisan tehtävänä on luoda digitalisaatiolla kestävää tulevaisuutta, josta tämä ratkaisu on yksi mainio esimerkki”, Elisan Digitalisaatioratkaisut-liiketoiminnan johtaja Katja Bäckström kertoo.

Lisää turvaa kotihoitoon

Kotihoidon digitaalisten palveluiden lisäämisen myötä voidaan parantaa lääke- ja asiakasturvallisuutta sekä kohdentaa kotihoidon fyysisiä käyntejä paremmin asiakkaan palvelutarpeen mukaisesti. Kymsoten strategisena tavoitteena on tuottaa 30 % palveluista digitaalisena vuoden 2024 loppuun mennessä.

”Uusien ratkaisuiden avulla pyritään vastaamaan ikääntyneiden ihmisten määrän kasvusta johtuvaan palvelutarpeen lisääntymiseen ja sen mukanaan tuomiin resurssihaasteisiimme. Meillä on käytössä jo lukuisia etähoivaratkaisuja ja selvitämme jatkuvasti uusia tapoja varmistaa ja ennakoida alueella asuvien ihmisten hyvinvointia ja terveyttä turvallisesti myös etänä ja siten mahdollistaa asuminen turvallisesti omassa kodissa mahdollisimman pitkään. Nyt Elisan ja 2M-IT:n kanssa tehtävään pilottiin osallistuu Kymsoten 40 kotihoidon asiakasta ja osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen”, kertoo Kymsoten koti-, asumis- ja hoivapalvelujen palvelujohtaja Jorma Haapanen.

Digihoivalla tavoitellaan ennakoitavuutta asiakkaan hoidon ja palvelun suunnitteluun

Elisa Digihoiva saattaa vähentää sairaalapäivystyskäyntien määrää. Mikäli havainnointitiedon kautta saadaan tieto, että asukas on alkanut valvomaan öisin, voidaan tilanteeseen reagoida ajoissa. Yövalvomisille pystytään löytämään ajoissa syy ennen kuin asukas hakeutuu päivystykseen esimerkiksi virtsatieinfektion vuoksi. Myös omaisilla on mahdollisuus osallistua havainnointitiedon seurantaan, mikäli asukas niin haluaa.

Kotihoidon hoitajat ja esimiehet ovat olleet tiiviisti mukana pilotin suunnittelussa. Elisa Digihoivan kehittäminen Kymsoten tarpeisiin jatkuu heidän kanssaan läpi pilotin. Tavoitteena on saada järjestelmästä kaikki hyödyt irti ja testata sen pysyvän käytön soveltuvuutta kotihoidon toimintaan.

”Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisessä merkittävinä tekijöinä ovat digitalisaation ja automaation lisääminen, jotta pystytään vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. 2M-IT edistää toiminnan kehittämisen ja digitalisaation sosiaali- ja terveydenhuollossa muun muassa yhteistyössä omistajien ja kumppaneiden kanssa toteutettavien ratkaisujen avulla”, kertoo 2M-IT:n toimitusjohtaja Jari Nevalainen.

 

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote on toiminut vuodesta 2019. Kymsoten tehtävänä on järjestää ja tuottaa kaikille maakunnan asukkaille yhdenvertaiset ja helposti saavutettavat sote-palvelut. Kymsote tavoittelee toiminnassaan parasta asiakaskokemusta ja panostaa ennaltaehkäiseviin, laadukkaisiin ja kustannustehokkaisiin palveluihin. Kymsote on tulevaisuuden toimija, jonka tavoite on, että kymenlaaksolaiset ovat aktiivisia, hyvinvoivia ja toimintakykyisiä eri elämäntilanteissa.

Kuntayhtymän jäsenkuntia ovat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti. Kymsote työllistää noin 6 000 eri alojen ammattilaista, jotka palvelevat 170 000 maakunnan asukasta.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

2M-IT Oy on Suomen suurin julkisomisteinen sosiaali- ja terveydenhuollon tieto- ja viestintäteknologian palveluihin ja ratkaisuihin keskittynyt yhtiö. Ratkaisumme helpottavat sote-ammattilaisten jokapäiväistä työtä 15 sairaanhoitopiirin alueella. 2M-IT kehittää aktiivisesti palveluitaan ja tukee omistaja-asiakkaitaan ICT-ratkaisuihin, kuten uusiin digitaalisiin ratkaisuihin, liittyvissä hankinnoissa ja projekteissa.


29.5.2020

Edullisen hintaluokan 5G-puhelinten myynti alkaa

Elisan Suomen laajin 5G-puhelinvalikoima saa täydennystä odotetulla, edullisemman hintaluokan puhelimella, kun Elisa aloittaa Xiaomi Mi 10 Lite 5G -puhelimen ennakkomyynnin 1.6.2020 yksinoikeudella Suomessa.

Puhelimen varsinainen myynti ja toimitukset asiakkaille alkavat 9.6.2020. Uuden 5G-puhelimen hinta on 399 euroa, ja se on toistaiseksi edullisin saatavilla oleva 5G-puhelin.

– Meitä yhdistää Elisan kanssa edelläkävijyys, joten on hienoa tuoda parhaan puhelinsarjamme uusi malli, Xiaomi Mi 10 Lite, suomalaisten saataville yhteistyössä Elisan kanssa, sanoo Tony Chen, Xiaomin Keski- ja Länsi-Euroopan, Pohjoismaiden sekä Baltian johtaja.

– On hienoa tuoda ensimmäisenä Suomessa saataville edullisen hintaluokan 5G-puhelin. Jo useat tuhannet suomalaiset ovat päivittäneet liittymänsä 5G:ksi, ja Xiaomin puhelimet tarjoavat yhä useammalle suomalaiselle mahdollisuuden hyödyntää Elisan 5G-verkkoa parhailla liittymillämme, kommentoi Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama.

Elisan 5G-puhelimet julkaisujärjestyksessä

Xiaomi Mi 10 Lite 5G (1.6.2020)
Motorola Edge 5G
Motorola Edge + 5G
Xiaomi Mi 10 5G
Xiaomi Mi 10 Pro 5G
OnePlus 8 Pro 5G
OnePlus 8 5G
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
Samsung Galaxy S20+ 5G   
Samsung Galaxy S20 5G
Samsung Galaxy S10 5G
Huawei Mate 20 X 5G
OnePlus 7 Pro 5G    
ZTE Axon 10 Pro 5G      

5G lyhyesti

Elisa on 5G:n edelläkävijä – sen 5G-verkon alla asuu jo yli 850 000 suomalaista. Elisan 5G-verkko on saatavilla nyt jo yli 20 paikkakunnalla, ja verkko laajenee vauhdilla. Elisa tarjoaa Suomen laajimman valikoiman 5G-puhelimia sekä -reitittimiä. 5G-laitteen ja 5G-liittymän yhdistelmällä pääsee nauttimaan 5G-verkon hyödyistä 5G-verkon peittoalueella. Keskimäärin 5G-kaistalla surffataan 300 megabitin keskinopeudella. Suomalaisten netinkäyttö mobiililaitteilla kasvaa koko ajan, mikä vaatii laajempaa kaistaa – netissä hoidetaan yhä useampia asioita ja älylaitteiden määrä kasvaa. 5G on jopa 10 kertaa nopeampi kuin aiemmat mobiiliverkkoteknologiat, se tarjoaa enemmän kaistaa ja pienemmän viiveen – eli yhä sujuvampaa netinkäyttöä useammalle samanaikaisesti. 5G:tä voi käyttää myös kodin nettinä, ja se sopii myös yrityksille. 5G tuo yrityksille myös mahdollisuuden luoda entistä tehokkaampia palveluita ja uusia ratkaisuja, joilla vauhdittaa omaa liiketoimintaa.

 

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj


29.5.2020

Elisan datakeskuksen hukkalämpö hyödynnetään tulevaisuudessa suomalaiskotien lämmityksessä

Elisa ja Fortum ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Elisan Espoossa sijaitsevan datakeskuksen hukkalämpö hyödynnetään kaukolämpönä. Datakeskuksen laitteista syntyvä hukkalämpö vastaa 400 omakotitalon tai jopa 800 kerrostaloasunnon vuosittaista lämmitystarvetta.

Elisan Espoon Säterissä sijaitsevan datakeskuksen hukkalämmöllä lämmitetään tulevaisuudessa suomalaisten koteja ja muita kiinteistöjä, sillä Elisan ja Fortumin yhteistyösopimuksen myötä datakeskuksen hukkalämpö ohjataan kaukolämmöksi.

– Elisa on sitoutunut tavoitteeseen olla hiilineutraali yritys tämän vuoden aikana. Datakeskusten hukkalämmön hyödyntäminen on yksi, merkittävä askel kohti tuota tavoitetta. Tapiolan konesalimme hukkalämpöä on ohjattu Espoon alueen kotien ja kiinteistöjen lämmitykseen jo useamman vuoden ajan, Elisan verkkoratkaisuista vastaava johtaja Sami Rajamäki kertoo.

Hukkalämmön hyödyntäminen on nousemassa yhdeksi merkittävimmistä tavoista korvata fossiilinen energiatuotanto. Se on ympäristöystävällinen lämmöntuotantotapa, sillä se ei perustu raaka-aineen polttamiseen. Datakeskukset tuottavat suuria määriä lämpöenergiaa, joten hukkalämmön talteenotolla on merkittävät vaikutukset. Hyödyntämällä Elisan datakeskuksen hukkalämpö, kaukolämmön tuotannon hiilidioksidipäästöt vähenevät noin 1300–1500 tonnia vuodessa. Se vastaa noin 130–150 suomalaisen vuotuista hiilijalanjälkeä.

- Olen iloinen, että yhteistyömme laajenee myös Elisan Säterin datakeskuksen hukkalämmön kierrättämiseen. Asiakkaidemme hukkalämpöjen hyödyntäminen on paitsi järkevää myös tärkeä osa Espoo Clean Heat -ohjelmaamme. Sen tavoite on tuottaa kaikki kaukolämpö täysin hiilineutraalisti tällä vuosikymmenellä ja luopua kivihiilen käytöstä vuonna 2025, toteaa asiakkuusjohtaja Pasi Kokko Fortumin lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnasta.

Elisan datakeskuksen hukkalämpöprojekti toteutetaan suomalaisen Nohewan toteuttamalla lämpöpumpputeknologialle. Ratkaisu ottaa talteen ylimääräisen lämpöenergian konesalin jäähdytysjärjestelmän paluuvedestä, nostaa sen lämpötilan sopivaksi ja siirtää lämpöenergian kaukolämpöverkkoon jaeltavaksi kiinteistöihin.

Lisätietoja Elisan ilmastotavoitteista: corporate.elisa.fi/vastuullisuus/ymparistovastuu/ilmastotavoitteet/

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 5,4 miljardia euroa ja 59 % sähköntuotannostamme oli CO2-päästötöntä. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.fi

Nohewa on suomalainen, vuonna 2017 perustettu voimakkaasti kasvava teknologiayritys. Toimitamme teollisuuden tarpeisiin teknisesti huippulaatuisia ja skaalautuvia lämmön talteenottoratkaisuja kustannustehokkaasti. Asiakkaitamme ovat energiayhtiöt, teleoperaattorit, datakeskustoimijat ja prosessiteollisuuden yritykset. Erityisesti olemme erikostuneet datakeskusten jäähdytykseen ja ylijäämälämmön talteenottoon. Vuoden 2020 loppuun mennessä Nohewan toimittamilla jäähdytys- ja LTO-ratkaisuilla vähennetään CO2-päästöjä yli 2000 tonnia vuosittain. Tavoitteenamme on, että kaikki Suomessa syntyvä ylijäämälämpö kerätään hyötykäyttöön vuoteen 2030 mennessä. Lisätietoja Linkedinissä sekä www.nohewa.fi


28.5.2020

Äänekosken Energia tähtää kohti tulevaisuuden vesihuoltoa Digitan IoT-verkon avulla

Äänekosken Energia Oy ja Digita Oy ovat solmineet 10-vuotisen sopimuksen veden etäluennan digitalisoinnista Digitan LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvan IoT-verkon avulla. Äänekosken kaupungin omistama energiayhtiö vastaa Äänekosken kaupungin ja lähiseudun energia- ja vesihuollosta. Suunnitelmana on vaihtaa alueen kaikki vesimittarit etäluettaviksi lähivuosien aikana.

”Digita oli luonteva valinta sen valmiiksi kattavan ja luotettavan IoT-verkon myötä. Pidämme tärkeänä asiana verkkotekniikan vähäistä virrankulutusta, eli pitkää akun kestoa ja hyvää kuuluvuutta haastavissakin olosuhteissa. LoRaWAN-verkon käyttö tuo myös kustannussäästöjä, sillä se mahdollistaa verkoston mittaamisen ja mittaustietojen saamisen myös sellaisista paikoista, joihin ei kustannusten puolesta olisi muutoin järkevää rakentaa etävalvontaa ja mikä usein vaatisi kalliimman tiedonsiirtolaitteiston lisäksi myös sähköliittymää”, kommentoi Äänekosken Energian tuotantoinsinööri Atte Myllylä.

Veden etäluennan digitalisoinnista saatavat hyödyt konkretisoituvat käyttöönoton myötä. Jatkossa asiakkaiden mittarilukemien tiedot saadaan LoRaWAN-verkon kautta reaaliaikaisesti järjestelmään, jolloin mittarilukemien käsittelyyn käytettyä työaikaa voidaan hyödyntää muuhun. Reaaliaikaisesti päivittyvät mittarilukemat tuovat myös lisää työkaluja koko vesiverkoston seurantaan ja mahdolliset verkostovuodot voidaan havaita ja erotella todellisesta veden käytöstä entistä paremmin. Etäluentaan pohjautuva laskuttaminen parantaa asiakaspalvelua, kun arvio- ja tasauslaskuista voidaan luopua.

”Olemme Äänekosken Energialla pyrkineet usealla osa-alueella ottamaan käyttöön teknologian kehittymisen tarjoamia hyötyjä, ja tämä on jälleen yksi suuri edistysaskel kohti tulevaisuuden vesihuoltoa”, lisää Myllylä.

”Aloitimme yhteistyömme maaliskuussa 2019 ja onnistuneen pilotointivaiheen jälkeen jatkoimme etäluettavan verkoston rakentamista. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, miten laajasti Äänekosken Energia on hyödyntänyt LoRaWAN-verkon tuomia mahdollisuuksia”, kertoo Digitan IoT-palveluiden myyntipäällikkö Mona Miettinen.

 

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa. www.digita.fi

Äänekosken Energia Oy on Äänekosken kaupungin omistama energiayhtiö, joka vastaa Äänekosken kaupungin ja lähiseudun energia- ja vesihuollosta. www.aanekoskenenergia.fi


28.5.2020

Elisa avaa Lapin alueen ensimmäisen 5G-verkon Kemiin

Elisan kattava 5G-verkko laajenee Lappiin, kun Kemi liittyy 5G-paikkakuntien joukkoon. Verkkoa on rakennettu kevään aikana muun muassa kaupungin keskustan, Karjalahden, Kivikon ja Ristikankaan alueilla. Kesällä verkkoa laajennetaan lisää.

Alkuvaiheessa 5G-verkko kattaa kaupungin keskustan, mukaan lukien Länsi-Pohjan keskussairaalan alueen. Lisäksi verkkoa on rakennettu muun muassa Karjalahden, Kivikon ja Ristikankaan alueille. Verkon rakentaminen jatkuu edelleen ja kesän kuluessa se ulottuu myös Tervaharjuun, Takajärvelle sekä Syväkankaalle. Elisan 5G-verkko Kemissä on Lapin alueen ensimmäinen.

– Näinä poikkeuksellisina aikoina nopeat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet ovat vielä entistäkin tärkeämpiä, kun matkustamista ja ihmisten välisiä tapaamisia on rajoitettu. Täällä pohjoisessa tarve korostuu, kun etäisyydet ovat pitkiä ja esimerkiksi yritysten asiakkaista iso osa on muualla Suomessa tai maailmalla, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo.

Kemi on 24. Elisan 5G-paikkakunta. Koko Suomessa Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 850 000 suomalaista.

– Suomessa käytetään edelleen eniten mobiilidataa maailmassa ja olemme halunneet tuoda 5G:n mahdollisimman nopeasti suomalaisten saataville. Tarvitsemme 4G:n rinnalle vieläkin nopeamman ja tehokkaamman mobiiliverkon, joka mahdollistaa myös uudenlaisia palveluita. Tällaisia ovat esimerkiksi yrityksille tarkoitetut privaattiverkko- ja IoT-ratkaisut, Jarmo Mikkola jatkaa.

Elisa on avannut 5G-verkkoja tähän mennessä Helsinkiin, Espooseen, Tampereelle, Vantaalle, Ouluun, Turkuun, Jyväskylään, Lahteen, Kuopioon, Poriin, Kouvolaan, Joensuuhun, Vaasaan, Seinäjoelle, Hyvinkäälle, Raumalle, Tuusulaan, Keravalle, Kangasalalle, Raisioon, Kemiin, Heinolaan, Kuusamoon ja Siuntioon. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300 Mbps, 600 Mbps- ja 1 Gbps-nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj


26.5.2020

Mall of Triplassa kehitetään älykästä kaupunkia 5G:n ja esineiden internetin avulla

Helsingin kaupunki ja yrityskumppanit Mall of Tripla, Telia sekä YIT kokeilevat 5G- ja NB-IoT-verkkojen hyödyntämistä tiedon keräämisessä Mall of Triplassa kesäkuusta syyskuuhun. Kokeilussa kerätään sensoreilla dataa muun muassa kauppakeskuksen ja sen lähiympäristön ruuhkista ja ihmisvirroista, lämpötilasta, kosteudesta, ilmanlaadusta sekä polkupyörien määrästä ja liikesuunnista. Yritykset pystyvät hyödyntämään syntyviä oppeja ja kokemuksia sekä skaalaaman ratkaisuja ja hyviä käytäntöjä muuallekin.

Kokeilun tavoitteena on myös luoda uusia palveluita ja liiketoimintaa uusimpaan verkkoteknologiaan tukeutuen. Helsingin edelläkävijäasema kaupallisissa 5G-palveluissa ja -verkoissa tarjoaa uusille innovaatiolle loistavan ponnahduslaudan kansainvälisille markkinoille.

”Mall of Triplan ympäristössä tehtävät 5G-kokeilut ovat erinomainen esimerkki siitä, kuinka kaupunki voi yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa luoda mahdollisuuksia uutta luovalle elinkeinotoiminnalle”, iloitsee Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva.

Nopeasti laajenevat 5G-verkot ovat tulevaisuudessa oleellinen osa älykästä kaupunkia. Verkkojen laajentuessa on oikea hetki selvittää konkreettisilla yhteiskehittämishankkeilla niiden parasta hyödyntämistä.

”Mall of Tripla on verkkomme vahvan sisäpeiton ja kaupungin nopeimpien yhteyksien ansioista 5G-Helsingin keskipiste. Siksi on erinomaisen sopivaa, että kokeilemme tulevaisuuden palveluita ja näytämme kumppaneittemme kanssa suuntaa älykkäälle kaupungille juuri täällä uuden pääkonttorimme kortteleissa”, sanoo Telia Finlandin 5G-ohjelman johtaja Janne Koistinen.

Kokeilussa haetaan kokemuksia siitä, kuinka älykäs kaupunki ja älykäs kauppakeskus voivat tuoda lisäarvoa toisilleen ja toimia kokeilualustana uusille innovaatioille. Mall of Tripla ja sen lähiympäristö tarjoavat tähän edistyksellisen ympäristön, jossa voidaan kehittää ja ottaa käyttöön kauppakeskukselle ja sen asiakkaille hyötyä tuottavia palveluita. Erilaisia tietolähteitä yhdistämällä voidaan myös lisätä ymmärrystä muusta kaupunkiympäristöstä, mikä tarjoaa uusien palveluiden kehittämismahdollisuuksia.

”Asiakaskokemuksen johtaminen on Mall of Triplassa äärimmäisen tärkeää ja sen kehittämiseksi tarvitaan dataa ja uudenlaisia palveluita. On todella mielenkiintoista olla mukana uuden teknologian hankkeessa, joka yhdistää ihmisten käyttäytymiseen, älykkäisiin kiinteistöihin ja kaupunkiympäristöön liittyvää dataa. Mall of Tripla on moderni kaupunkikeskus, joka on suunnannäyttäjä monella saralla. Siksi onkin hyvin mielenkiintoista toimia alustana uusille palveluille ja liiketoimintamalleille”, kertoo Mall of Triplan kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki.

Myös YIT:n Head of Data and Analytics Mikko Kuusakoski odottaa kokeilusta oppeja tulevaa varten:

"Käytännön 5G-kokemusten kerääminen kumppaneidemme kanssa tulee auttamaan oikeiden päätösten tekemisessä nyt suunnittelupöydällä olevissa hankkeissamme. YIT:n uusimpien suurhankkeiden valmistuessa vaatimukset 5G:n varaan rakennetun toiminnan ja älykkäiden rakennusten suhteen ovat huomattavasti nykyistä kovempia. Tämä kokeilu tukee tavoitettamme olla tulevaisuudessakin askeleen edellä."

Avointa dataa tuottavia IoT-ratkaisuja kokeilujaksolle toimittavat Loopshore, MarshallAI, Nodeon, Wapice, Wizense ja Helsingin yliopisto, jonka ylläpitämältä alustalta data on muiden kehittäjien hyödynnettävissä kokeilun aikana ja jälkeen. Erilaisia kokeiluja on myös tarkoitus jatkaa myöhemmin.

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2019 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


26.5.2020

GSGroup ja Digita yhteistyöhön IoT-paikannusratkaisuissa

Johtava mobiilien tiedonkeruu- ja paikannusratkaisujen toimittaja GSGroup Oy ja Digita Oy ovat sopineet yhteistyöstä IoT-ratkaisujen osalta. GSGroup hyödyntää jatkossa Digitan LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvaa maanlaajuista IoT-verkkoa muuan muassa kuljetusten laadun varmistamiseen sekä suurien omaisuuserien paikantamiseen.

GSGroup on toiminut vuodesta 1992 asti jäljityksen ja paikantamisen parissa, ja on nykyään Euroopan johtavia sensoriteknologian toimittajia. Yhtiö tarjoaa monipuolisia paikannus- ja seurantajärjestelmiä suurille logistiikka- ja maapalveluyhtiöille kuten DB Schenkerille, PostNordille ja SwissPortille. Logistiikkayhtiöiden toiminnan tehokkuus ja tuloksellisuus ovat täysin riippuvaisia niiden kyvystä tunnistaa liikkeessä olevat seurattavat kohteet ja seurata niiden tuottamaa kriittistä dataa. Siinä ne luottavat GSGroupiin ratkaisuihin.

”Esineiden internetin myötä kaikki on yhteydessä kaikkeen ja seurattavien kohteiden ja niiden tuottaman datan määrä tulee kasvamaan valtavasti ja lisäämään kaaosta. Siinä missä muut näkevät kaaoksen, me näemme mahdollisuuden. Haluamme tuottaa asiakkaillemme relevanttia dataa ja visualisoida sen helposti ymmärrettävään muotoon”, kertoo GSGroupin Business Unit Manager Pekka Naukkarinen.

”Nyt haluamme laajentaa teknologia-alustaamme myös Digitan LoRaWAN-verkkoon, jonka näemme tarjoavan erinomaisen mahdollisuuden kustannustehokkaaseen ja ketterään suurten omaisuuserien kuten suurten lava- ja konttimäärien seurantaan. Ensivaiheessa tulemme myös hyödyntämään LoRa-verkkoa erilaisissa kuljetusten paikantamisratkaisuissa. Tavoitteenamme on tarjota entistä laajemmalle asiakaskohderyhmälle kustannustehokkaita paikannusratkaisuja”, kertoo Naukkarinen yhteistyön taustoista ja odotuksista.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että GSGroup laajentaa toimintaansa Digitan LoRaWAN-verkkoa hyödyntäen. Maanlaajuinen verkkomme tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa kustannustehokkaasti paikannusratkaisuja logistiikan, kenttätyönohjauksen ja kalustonseurannan moninaisiin tarpeisiin”, kertoo Digitan IoT-palveluiden myyntijohtaja Mika Flinck.

 

Norjalainen GSGroup on toiminut vuodesta 1992 asti jäljityksen ja paikantamisen parissa, ja on nykyään Euroopan johtavia sensoriteknologian toimittajia. GSGroupin liikevaihto oli 29 miljoonaa euroa vuonna 2019. Yhtiöllä on edustus 15 Euroopan maassa, ja 210 työntekijää toimittaa palveluita yli 30 maahan. Asennettuja laitteita on 175 000 kappaletta.

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa. www.digita.fi


22.5.2020

DNA:n Digitutkimus: Älypuhelimien määrä kasvaa yhä

Älypuhelimen käyttäjien osuus 16-74-vuotiaista suomalaista hipoo jo sataa prosenttia. Tämä selviää DNA:n Nepa-tutkimuslaitoksella maaliskuun lopulla teettämästä Digitaaliset elämäntavat -kyselytutkimuksesta.

Älypuhelin on nyt jo 96 prosentilla 16-74-vuotiaista, kun edellisvuonna sellaista käytti 92 prosenttia vastaajista. Älypuhelimet ovat lisääntyneet erityisesti 45-54-vuotiailla – heidän keskuudessaan niiden määrä on noussut vuodessa peräti yhdeksän prosenttiyksikköä.

”Suosion ymmärtää hyvin, sillä onhan älypuhelimesta tullut suomalaisille varsinainen yleistyökalu. Kaikenlaisen yhteydenpidon lisäksi sillä hoituu niin tiedonhaku, työnteko ja asioiden hoitaminen kuin valokuvaus, viihde, pelaaminen ja muut harrastukset. Suomessa älypuhelimen tehokäyttö on vieläpä erityisen mutkatonta ja edullista, koska meillä on huokea rajaton data, joka varmistaa, että laskullakaan ei ole yllätyksiä”, pohtii DNA:n mobiililiiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

Video- ja karttapalvelut ahkerassa käytössä

Yli puolet vastaajista kertoo käyttävänsä YouTubea tai Yle Areenaa puhelimellaan tai tablet-laitteellaan: 71 prosenttia katsoo YouTube-videoita ja 56 prosenttia Yle Areenaa. Vielä suositumpia ovat kartta- ja reittipalvelut, joita käyttää joko puhelimessa tai tablet-laitteella 84 prosenttia vastaajista.

Lähes puolet (46 %) suomalaisista käyttää myös liikkumista ja terveyttä edistäviä sovelluksia, kuten askelmittareita, urheilu-trackereitä ja unta seuraavia sovelluksia puhelimellaan. Myös mobiilipelit (30 %), valokuvien ja videoiden käsittelyyn tarkoitetut sovellukset (26 %) ja kirjasovellukset (25 %) ovat suosittuja. Mobiilipelit ovat suosituimpia 16-24-vuotiaiden keskuudessa, samoin valokuvien ja videokuvan käsittelyyn tarkoitetut sovellukset. Sen sijaan kirjasovelluksia käyttävät eniten 25-34-vuotiaat.

”Nuoret ja nuoret aikuiset käyttävät päivittäin muita enemmän esimerkiksi YouTubea, Instagramia, Snapchatiä ja TikTokia. joten on luonnollista, että myös kuvien ja videoiden käsittelyyn tarkoitetut sovellukset, kuten Picsart ja Facetune kiinnostavat heitä. Kaikista vastaajista tällaisia sovelluksia käytti 26 prosenttia, nuorista 48 prosenttia”, toteaa Kamtsan.

Nuoret rajoittavat puhelimen parissa viettämäänsä aikaa

Vaikka nuoret ovat innokkaita sovellusten ja somen käyttäjiä, he myös kertovat rajoittaneensa puhelimen parissa viettämäänsä aikaa. 19 prosenttia kaikista vastaajista sanoo rajoittaneensa kännykän parissa viettämäänsä aikaa, 16-24-vuotiaista näin on tehnyt jopa 30 prosenttia.

Puhelimen parissa vietettyä aikaa pyritään rajoittamaan keksimällä muuta tekemistä, mutta myös yksinkertaisesti pistämällä puhelin äänettömälle ainakin osaksi päivästä. 41 prosenttia pitää puhelinta päivittäin äänettömällä, 26 prosenttia pitää puhelinta aina äänettömällä.

Niillä vastaajilla, jotka kertovat rajoittaneensa puhelimen äärellä viettämäänsä aikaa, korostuu muunlaisen ajanvietteen lisääminen selvästi naisilla (naisista 65 %, miehistä 42 %), ja miehet käyttävät naisia enemmän mm. lentokonetilaa (miehistä 15 %, naisista 4 %) ja rajoittavat työpuhelimen käytön työaikaan (miehistä 20 %, naisista 8 %).

”Puhelin on monessa mukana, joten siihen saatetaan tarttua välillä myös multaisin tai taikinaisin käsin. Etenkin näinä aikoina muistuttaisinkin, että puhelin on syytä puhdistaa riittävän usein, päivittäin mikrokuitu- tai puhdistusliinalla, viikoittain huolellisemmin. On myös tärkeää rajoittaa puhelimen käyttöä tilanteissa, joissa se on erityisen altis likaantumiselle. Bakteerit ja virukset voivat levitä puhelimen pinnalta. Puhelinta ei kannata myöskään näplätä ruokaa laittaessa, koska silloin epäpuhtaudet voivat helposti päätyä omaan ja muiden ruokailijoiden elimistöön”, Kamtsan muistuttaa.

Valtaosa vastaajista (79 %) puhuu puhelimeen useimmiten perinteisesti luuri korvalla, seuraavaksi eniten käytetään puhelimen kaiutintoimintoa (11 %) ja kuulokkeita tai korvanappeja (7 %). Sen sijaan vain harva hoitaa puhelut videopuheluina (2 %).

Digitaalinen asiointi vakiintuu – koemmeko tänä vuonna ruokakaupan mullistuksen?

DNA:n Digitaaliset elämäntavat -kyselyn mukaan valtaosa 16-74-vuotiaista suomalaisista on tottunut hoitamaan asioitaan digitaalisesti. Lähes kaikki vastaajat ovat hoitaneet pankkiasioita netissä (98 %), myös valtion verkkopalveluissa asioiminen (97 %) ja veroasioiden hoitaminen (87%) on siirtynyt digipalveluihin. Lähes puolet vastaajista (42 %) on tehnyt ruokaostoksia verkossa, ja lähes neljännes (23 %) on ostanut ruokaostokset ja reseptit verkosta valmiina pakettina. Näissä luvuissa on huomioitu kaikki vastaajat, jotka ovat käyttäneet palveluita kahden viime vuoden aikana usein, joskus tai harvoin.

”Kyselyn mukaan ihmiset hoitavat virastoasioitaan mieluummin digitaalisesti (71 %), mutta tekevät ruokaostoksensa mieluummin perinteisesti (74 %). Korona-aika tuonee tähänkin muutoksia. Moni on nyt siirtynyt ostamaan ruokansa verkosta ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten pysyväksi tämä tapa jää”, Kamtsan pohtii.

Suomalaiset uskovat myös tulevaisuudessa lisäävänsä digitaalisten palveluiden käyttöä. Esimerkiksi digitaalisen tunnistautumisen uskotaan yleistyvän - 75 prosenttia arvelee käyttävänsä mobiilivarmennetta sähköisen kirjautumisen tapana seuraavien kahden vuoden aikana. 65 prosenttia arvelee maksavansa mobiilisti seuraavien kahden vuoden aikana, esimerkiksi Apple Payn tai MobilePayn kaltaisilla sovelluksilla.

DNA:n vinkit älypuhelimen puhtaanapitoon: https://www.dna.fi/blogi/-/blogs/puhelimesi-on-oikea-popopesa-4-vinkkia-...

**) Digitaaliset elämäntavat -kyselyn toteutti DNA:n toimeksiannosta Nepa Insight Oy. Tiedonkeruu toteutettiin Nepan online-paneelissa maaliskuun 2020 lopussa. Vastaajamäärä n=1036. Tutkimuksen vastaajajoukko edustaa 16-74-vuotiaita suomalaisia iän ja sukupuolen mukaan.

 

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

 


19.5.2020

Kun maailma meni verkkoon

Kaksi kuukautta sitten viestintäverkoissa alkoi liikkua dataa odottamattoman paljon. Tuli koronavirus ja poikkeusolot, joiden pakottamana lukuisat ihmiset jäivät etätöihin. Koulunkäynti ja opinnot siirtyivät etäyhteyksien päähän, ja tarve verkkoasioinnille kasvoi ennenkokemattomiin mittasuhteisiin. Eristäydyttiin koteihin, ja elämä siirtyi verkkoon.

Nyt alkupiikin jälkeen viestintäverkkojen lisääntynyt käyttö jakaantuu entistä tasaisemmin pitkin päivää. Teleyritysten valvomoissa asiantuntijat ovat voineet huokaista helpotuksesta: kapasiteettiongelmia ei ole tullut vastaan.

Verkot on Suomessa rakennettu kestävästi, ja esimerkiksi tukiasemat on Suomessa pääsääntöisesti valokuidutettu. Traficomin ja Huoltovarmuuskeskuksen laatiman tilannekuvan mukaan viestintäverkot ovat selvinneet kriisiaikana hyvin. Myös viranomaisten kriittinen viestintä varmistetaan kaikissa olosuhteissa.

Suomalaiset pärjäävät digiyhteiskunnassa

Suomalaisilla on eurooppalaisittain verrattuna erinomaiset digitaaliset perusvalmiudet ja osaaminen. Etätyö oli meille jo ainakin satunnaisesti tehtynä tuttua ja digitaaliset työvälineet käytössä. Työn sisältö muuttui kuitenkin kriisikeskeiseksi; strateginen työ jäi ainakin kevään ajaksi sivuun.

Yleinen ja yllättävä havainto on, että sairaspoissaolot vähenivät merkittävästi etätyön alettua. Henkisen hyvinvoinnin kannalta on erittäin tärkeää, että yhteisöllisyyttä ylläpidetään myös etätyöaikana, vaikkakin virtuaalisesti.

Ehkä eniten myötätuntoa herättää nuorten tilanne kriisin keskellä. Ylioppilaskirjoituksia varjostivat poikkeusolojen vaatimukset, ja kokeiden aikatauluja muutettiin lyhyellä varoajalla. Nyt uudet ylioppilaat ja ammattiin valmistuvat eivät saa ansaitsemiaan juhlia, ja haku jatko-opintoihin on mutkistunut.

Tilanne on pakottanut yliopistot kehittämään pääsykokeensa sellaisiksi, että hakijat voivat tehdä ne etänä.  Tämä on tarkoittanut yliopistoille merkittävää digiloikkaa, ja etävalintakokeet saattavat jäädä jopa pysyväksi malliksi opiskelijavalintoihin. On hienoa, että Suomesta löytyy tietoteknistä osaamista näin valtavaan ja nopeaan uudistukseen.

Pakko on usein paras muusa

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka on perustanut työryhmän, jonka tehtävänä on arvioida poikkeusolojen aikaisen digitalisaatiokehityksen vaikutuksia ja laatia suunnitelma, jolla joudutetaan poikkeusoloista toipumista ja lisätään pysyvästi Suomen digitaalista toimintakykyä.

Työryhmän ensimmäinen vaihe päättyy ensi viikolla, mutta työtä pitää kuitenkin jatkaa. Tutuksi tullut teknologianeutraali lainsäädäntö on entistäkin ajankohtaisempi vaatimus. Esimerkiksi arvonlisäverotus kohtelee edelleen eriarvoisesti eri tapoja tuottaa palvelu. Ryhmäliikuntatunti paikan päällä ja sen livestriimaus ovat alemman arvonlisäveron piirissä kuin sama jumppa myöhemmin netistä katsottuna tallenteena.

Poikkeusajan vaikutuksia päästään kunnolla analysoimaan vasta myöhemmin. Muun muassa terveyspalveluiden etävastaanottoja on vasta nyt alettu ottaa tehokkaasti käyttöön, vaikka teknologia ja osaaminen on ollut jo pitkään olemassa. Vasta fyysisten kontaktien välttämispakko on vauhdittanut lääkäreiden etäpalvelujen käyttöönottoa.

Korona on siivittänyt myös verkkokaupan valtaisaan digiloikkaan. Kun kauppaan ei ollut viisasta mennä fyysisesti, päivittäistavarakauppa vastasi ripeästi kasvaneeseen verkkokaupan kysyntään. Verkkoon siirtyivät myös lukuisat erikoisliikkeet. Moni ravintola perusti verkkokaupan, josta valmiita aterioita voi tilata kotiin. Sallisipa laki myös oluen ja viinin ostamisen samassa yhteydessä.

Pakon sanelema innovatiivisuus ja digitalisaation monipuolinen hyödyntäminen tuottavat myös toimintamalleja, joita ilmasto kiittää. Näidenkin vaikutuksia päästään tarkemmin mittaamaan vasta tulevaisuudessa.

Tunnistautuminen palveluihin kunnossa

Sähköisen asioinnin avaintekijä on luotettava tunnistautuminen verkossa. Poikkeusolot ovat opettaneet, että Suomessa kansalaisilla on erinomaisesti toimivat vahvan sähköisen tunnistamisen järjestelmät.  Käytännössä kaikilla on käytössään joko teleyritysten Mobiilivarmenne tai pankin id-tunnukset, joilla sähköinen tunnistaminen hoituu tehokkaasti ja luotettavasti.

Tunnistautuminen eri palveluihin ei ole digitalisaation pullonkaula. Puuttuvat tai vaikeat sähköiset palvelut sen sijaan ovat. Kaikki julkiset palvelut on saatava digitalisoitua mahdollisimman pian.

Koronakriisi pakottaa keskittymään oleelliseen. Valtion osalta se on palveluiden laatu, saavutettavuus ja laajuus, ei tunnistautuminen palveluihin.

 

 

 

 

 

Elina Ussa on FiComin toimitusjohtaja.

Seuraa Elinaa Twitterissä: https://twitter.com/ElinaUssa

19.5.2020

Pelastetaan kotimainen kauppa

Verkkokaupoista voi ostaa ihan mitä vain. Jopa laivat ja ydinvoimalat ovat saaneet oman verkkokauppansa, vaikka valtaosa verkossa myytävistä tuotteista tänä päivänä onkin kaikille tuttuja arkisia hyödykkeitä.

Jos emme huomioi matkoja, rahapelejä, emmekä lippuja, niin suosituimmat tuoteryhmät verkkokaupassa vuonna 2019 olivat:

  • 55 % on ostanut vaatteita, kenkiä ja asusteita
  • 38 % vartalon- ja kauneudenhoitotuotteita
  • 31 % kodin elektroniikkaa, tietokoneita, matkapuhelimia, audio- ja videolaitteita
Markku Korkiakoski
toimitusjohtaja, Vilkas Group Oy

Suomessa verkkokaupasta ostaneiden osuus oli 72 % vuonna 2019. Se on vähiten, kun verrataan muihin Pohjoismaihin. Esimerkiksi Ruotsissa vastaava osuus on 84 % ja Tanskassa 86 %. Kuluneen kevään aikana olemme kuitenkin todistaneet poikkeuksellisen voimakasta digiloikkaa Suomessa, ja toki myös maailmanlaajuisesti. Etenkin kuluttajat, jotka ovat syystä tai toisesta halunneet pysyä verkkokaupasta etäällä, ovat joutuneet asioimaan verkkokaupassa koronaviruksen takia. Esimerkiksi ruoan ja lääkkeiden verkkokauppa on kasvanut räjähdysmäisesti.

Vaikka verkkokauppa on joillekin melko uusi tuttavuus, on sitä tehty Suomessa jo 25 vuotta. Tänä aikana verkkokauppa on ottanut isoja kehitysaskeleita ja nykyään asiakkaille avautuu ihan erilainen ostokokemus kuin mitä se oli silloin ennen. Nykyään asiakkaat odottavat verkkokaupalta mm. mobiilimaksamista, laatua, ympäristötekoja ja eettistä kulutusta sekä läsnäoloa sosiaalisessa mediassa. Myös verkkokauppojen kotimaisuus on ollut viime aikoina nosteessa, sillä asiakkaat ovat alkaneet tiedostamaan enemmän, mitä yhteiskunnallista ja sosiaalista merkitystä on kotimaisen kaupan tukemisella. 

Kotimaisen vähittäiskaupan rakenteen kannalta on elintärkeää tukea kotimaista kauppaa, sillä muuten etenkin erikoiskaupat voivat kadota ulkomaisille toimijoille. Myös pienten kaupunkien erikoiskauppoja uhkaa tulevaisuudessa yhä vaikeammat ajat. Suuret erikoiskaupat pystyvät tarjoamaan asiakkaille nykyään merkittävästi edullisemmin ja monipuolisemmin tuotteita ympäri Suomen. Lisäksi logistiikka alkaa olemaan jo huippuunsa viritettyä ja paketin saa usein jo parin päivän sisällä lähimpään ruokakauppaan. Tämä voi tarkoittaa sitä, että Suomen kauppa kokee mullistuksen lähivuosina, koska kivijalan kannattavuus alkaa olemaan heikkoa. Lisäksi on ennustettu, että kauppakeskukset ovat tulleet samasta syystä tiensä päähän. Uhattuina ovat kaupan alan yritykset ja niiden työntekijät. 

Verkkokaupan digiloikka on ollut kevään 2020 aikana ennennäkemätön ja nyt spekuloidaan onko muutos pysyvä. Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että muutos on pysyvä. Joissakin kategorioissa voidaan hieman palata menneeseen, mutta pääosin asiakkaat tulevat pysymään verkkokaupan miljoonissa basaareissa, missä valikoima, saatavuus, hinnat ja palvelut ovat syystäkin houkutelleet valtaosan asiakkaita aktiivishoppailjoiksi. Nyt onkin ensiarvoisen tärkeää, että kotimaiset kauppiaat perustavat verkkokaupan nopeasti, jos sitä ei ole vielä tehty. Lisäksi jokaisen meistä suomalaisena kuluttajana on tärkeä tukea kotimaista kauppaa. Pelastetaan kotimainen kauppa!

Teksti: Markku Korkiakoski
toimitusjohtaja, Vilkas Group Oy

 

Kotimaiset kaupat löydät helpoiten osoitteessa www.pelastetaankauppa.fi

Tämä aihe liittyy


19.5.2020

Mutkaton työkulttuuri auttaa koronatilanteessa

”Koronaepidemia siirsi valtaosan suomalaisista etätöihin, ja monille tilanne oli uusi. Olemme kuitenkin huomanneet, että etätöitä voivat tehdä lähes kaikki, ellei työtehtävä vaadi läsnäoloa. Yhteisöllisyyden ylläpitäminen on poikkeusoloissakin tärkeää, mutta nyt se tehdään virtuaalisesti”, muistuttaa DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

Marko Rissanen, henkilöstöjohtaja, DNA Oyj

Vajaat kymmenen vuotta sitten kokosimme HR:stä, viestinnästä, hallinnosta ja IT:stä ryhmän, joka kävi läpi etätyöhön liittyviä plussia ja miinuksia. Suunnittelussa kuultiin koko henkilöstöä. Esimiehet koulutettiin ja sitoutettiin uuteen työn tekemisen tapaan. Kolmen kuukauden kokeilun jälkeen niin kutsuttu mutkaton työ laajeni vähitellen koko yritykseen.

Jo ennen kevään 2020 poikkeusaikaa lähes kaikki DNA:laiset olivat etätyön piirissä, aina asiakaspalvelijoista lähtien. Olemme havainneet, että etätöitä voivat tehdä lähes kaikki, kunhan työtehtävä ei luonteensa puolesta vaadi läsnäoloa. Tällaisia ovat myymälätyöt ja esimerkiksi tietoturvasyistä osa verkon hallintakeskuksen töistä. Näihinkin olemme kuitenkin lisänneet laajasti joustoja.

Nyt poikkeustilanteessa olemme kiinnittäneet huomiota etenkin virtuaalisen yhteisöllisyyden ylläpitämiseen. Tiimit kohtaavat säännöllisesti, ja kokousten lisäksi on esimerkiksi verkon yli hoidettavia kahvihetkiä ja -lounaita sekä vapaata yhteistä työaikaa. Tämä tarkoittaa vaikkapa yhteisen työn kommentointia pitkin päivää. Esimiehet tapaavat tiimiläisiinsä vähintään yhtä usein kuin tavallisestikin, vaikkakin etäyhteyden yli, niin ryhmässä kuin kahden kesken.

Huhtikuun lopulla, eli reilun kuukauden kestäneen lähes sataprosenttisen etätyöskentelyn jälkeen, henkilöstö on DNA:lla voinut pääasiassa hyvin. HR kuitenkin ennakoi haasteita, jos poikkeustilanne jatkuu hyvin pitkään. Elämänhallintaan liittyvät ongelmat, esimerkiksi yksinäisyys ja lapsiperhearjen yhdistäminen työntekoon, saattavat nousta pintaan. Myös liiallista alkoholinkäyttöä voi esiintyä. HR on säännöllisesti muistuttanut, että töitä ei saa ryhtyä tekemään liikaa. Nyt onneksi näyttää siltä, että maata ollaan vähitellen kesällä avaamassa ja tilanne hieman helpottaa.

Etätöitä tehtäessä esimiehen rooli on keskeinen. Jokaisen esimiehen tulee tuntea perin pohjin oma tiiminsä ja sen jäsenet työskentelytapoineen. Vuorovaikutuksen johdon, esimiesten ja tiimien välillä täytyy olla sujuvaa ja säännöllistä. Jotta tämä kaikki hoituisi, tulee siis esimiehillekin tarjota valmennusta ja tukea. Jokaisella työntekijällä täytyy olla kirkkaana yhdessä asetetut lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteet. Niiden toteutumista seurataan, ja mahdollisiin ongelmiin tartutaan heti.

Koronaviruskriisi muuttaa yritysten käytäntöjä pysyvästi. DNA:lla olemme aloittaneet uuden vaiheen, joka on mutkaton työ 2.0. Ajatuksena on jatkuva oppiminen. Kun työelämä muuttuu, ihmisten tulisi kehittyä sen mukana, ja tässä työnantaja voi auttaa henkilöstöään. DNA:lla kuitenkin uskotaan, että koronan jälkeenkin yksi pysyy: ihmisen fyysisten kohtaamisten tarve tulee säilymään.

Teksti: Marko Rissanen
henkilöstöjohtaja, DNA Oyj

Tämä aihe liittyy


18.5.2020

Kriittinen viestintä turvattu poikkeusoloissakin

Valtionomisteisen Erillisverkkojen tehtävä on varmistaa viranomaisten ja huoltovarmuuskriittisten toimijoiden kriittinen viestintä kaikissa olosuhteissa. Meiltä odotetaan vahvaa turvallisuus- ja varautumistasoa vuoden jokaisena päivänä, kertoo Suomen Erillisverkot Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtimäki.

Timo Lehtimäki, toimitusjohtaja,
Suomen Erillisverkot Oy

Olemme varautuneet poikkeusoloihin ja häiriötilanteisiin. Päivitämme varautumissuunnitelmaamme aktiivisesti ja arvioimme riskejä jatkuvasti, eivätkä poikkeusolot eroa tästä. Palvelumme ovat toimineet normaalisti myös koronapandemian aikana.

Erillisverkkojen palvelut auttavat yhteiskunnan toimivuuden ja turvallisuuden varmistamisessa. Erilaisissa yhteiskunnan häiriötilanteissa palvelujen toimivuus on ensisijainen, ja silloin esimerkiksi verkkojen kehitystyötä ja päivityksiä viivästetään. Resurssit valjastetaan turvaamaan verkon ja palvelujen toimivuus.

Mikäli verkkojen kuormitus nousisi liian korkeaksi, tehtäisiin ennalta suunniteltuja priorisointeja. Esimerkiksi nykyisessä koronapandemian tilanteessa se olisi hätäkeskustoiminnan palvelujen priorisointia.

Virve-viranomaisverkko uudistuu

Viranomaisverkko Virven viestiliikennemäärät ovat pysyneet vakiintuneella tasolla, eikä koronalla ole ollut suuria vaikutuksia verkon kuormitukseen. Toki poikkeusoloissa verkoilta odotetaan paljon ja suorituskyvyn on siis oltava hyvä.

Virve 2.0 -uudistus etenee suunnitellusti. Virve 2.0-palvelulla viranomaisille ja muille turvallisuustoimijoille tarjotaan toimintavarmat ja entistä monipuolisemmat langattomat laajakaistapalvelut.

Seuraavan sukupolven Virve on yksi merkittävimmistä valtion ict-hankkeista seuraavien vuosien aikana, ja meille Erillisverkoissa luonnollisesti prioriteetti. Virve mahdollistaa viranomaisten ja muiden turvallisuustoimijoiden saumattoman yhteistyön, joka on välttämätöntä arjessa, mutta myös kriisitilanteissa, kuten nyt koronapandemiassa.

Olemme tehneet hankkeen ensimmäisen vaiheen hankintapäätökset: hankimme laajakaistaisen Virve 2.0:n radioverkon palveluna Elisalta ja keskeisimmät tietojärjestelmät Ericssonilta.

Tietoturva tarvitsee yhteistyötä

Erillisverkkojen osalta korona ei juuri ole muuttanut verkkojen turvallisuustilannetta. Tietoturvan ydin on yhteistyö, joka suomalaisten viranomaisten kesken toimii erinomaisesti. Yhteistyötä tarvitaan myös valtiollisten ja kaupallisten toimijoiden välillä sekä maiden ja maanosien rajojen yli. Hyökkääjän tarvitsee löytää vain yksi haavoittuvuus, mutta puolustajan on yritettävä tilkitä kaikki aukot. Kansainvälinen yhteistyö on ainoa vaihtoehtomme.

Aukotonta ohjelmistoa ja viestijärjestelmää ei olekaan; haavoittuvuuksia on kaikkialla.  Yksittäisten laitteiden lisäksi on tarkasteltava koko järjestelmän toimivuutta ja sille perustellusti asetettuja vaatimuksia.

Verkot toimivat, henkilökunnan jaksamiseen kiinnitettävä huomiota

Koronan aiheuttamat poikkeusolot ovat sellaiset, joiden väittäisin tulleen kaikille yllätyksenä. Erilaisissa harjoitusskenaarioissa uhkia on tyypillisesti samanaikaisesti lukuisia, ja poikkeusolot eivät ole harjoituksissa olleet globaaleja.

Samalla on kuitenkin todettava, että tämän kaltainen poikkeusolo ei ole turvallisuuskriittisten verkkojen ja palvelujen osalta ollut mikään koettelemus – viranomaisten toimintokriittiset palvelut ja viestintä toimivat hyvin pitkälti samoin kuin muissakin yhteiskunnan häiriötilanteissa.

Oppeja varmasti punnitaan tarkemmin sitten, kun kriisi helpottaa. Tässä vaiheessa Erillisverkkojen omassa toiminnassa nousee esiin mm. henkilöstön terveys ja hyvinvointi. Kuinka varmistetaan riittävä hajautus tehtävissä, joita ei voi kotikonttorilta tai ylipäätään etänä hoitaa? Myös henkiseen jaksamiseen on kiinnitettävä huomiota pitkittyvässä tilanteessa – miten esimerkiksi huomioidaan työpaikan sosiaalisen verkoston puutumisen vaikutukset.

Teksti: Timo Lehtimäki
toimitusjohtaja, Suomen Erillisverkot Oy


Pages