20.10.2020

Telian 5G-verkko laajenee Lahdessa

Telian 5G-verkko laajenee nopeasti Lahdessa. Telian 5G toimii kaikkiaan jo 43 paikkakunnalla, ja kiinnostus 5G-puhelimiin on kiihtynyt syksyn mittaan. 

Telian 5G-verkon laajentaminen on edennyt vauhdilla kesän ja alkusyksyn aikana. Ensimmäisten tukiasemien käyttöönoton jälkeen verkon peitto on laajentunut Lahdessa nopeasti kattamaan keskustaa, Launeen ja Palomäen aluetta, moottoritien varressa Myllypohjaa ja Nastolassa kirkonkylää. Loppuvuoden rakentamisen myötä Lahden 5G-peitto laajenee entisestään.

Telian 5G-verkko toimii nyt jo 43 paikkakunnalla. Seitsemästä suurimmasta kaupungista käynnistynyt verkon rakennus on edennyt vauhdilla kesän ja alkusyksyn aikana, ja verkon piirissä on jo yli 1,4 miljoonaa suomalaista. Ajantasaisen verkkopeiton näkee verkkokartasta osoitteessa https://www.telia.fi/asiakastuki/verkko/verkko/verkkokartta

Lisää vauhtia ja uusia elämyksiä

5G tarjoaa huippunopean ja viiveettömän langattoman nettiyhteyden, jonka ansiosta mobiiliyhteydet, uusimmat puhelimet ja monipuoliset sisällöt avaavat käyttäjälle uudenlaisia kokemuksia entistä sujuvammalla tavalla. Kotikäytössä 5G-yhteys takaa riittävän kapasiteetin viihdekäyttöön ja etätyöskentelyyn koko perheelle.

Uusi verkko on myös alusta virtuaalitodellisuuden, esineiden internetin ja uudenlaisten teollisten ratkaisujen kehittämisen.

”5G-verkkomme peitto laajenee vauhdilla. Samalla 5G-laitteiden valikoiman laajentuminen eri hintaisiin vaihtoehtoihin kertoo siitä, että 5G-aika on nyt jokaisen käyttäjän ulottuvilla. Uudet laitteet ovat valmistajiensa kärkilaitteita, jotka takaavat nopeimman käyttökokemuksen kaikkialla Telian verkossa, olipa asiakkaan käyttötarve mikä tahansa”, kertoo Telian paikallisjohtaja Petteri Kaartinen.


5G-laitteiden valikoima ja suosio nopeassa kasvussa, liittymiä joka tarpeeseen

5G-verkon käyttö edellyttää 5G-laitetta ja siihen sopivaa liittymää. 5G-puhelinten valikoima on kasvanut vauhdilla kevään aikana, ja elokuussa Telian myyntilistan ykkösenä oli ensimmäistä kertaa 5G-puhelin. Myös kodin ja toimiston nettilaitteiden valikoima on laajentunut. Telian 5G-puhelinvalikoima: https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/puhelimet/5g

Telia tarjoaa 5G-puhelimiin 1000, 450 ja 300 Mbit/s maksiminopeuksiin yltäviä Rajaton-paketteja. Mobiililaajakaistakäyttöön tarjolla on 1000 ja 300 Mbit/s Yhteys mukaan -liittymä, ja yritysasiakkaille löytyy vastaavia liittymiä, jotka takaavat asiakkaille parhaat mahdollisuudet uusien 5G-laitteiden ja 5G-verkon hyödyntämiseen. Liittymävalikoima: https://kauppa.telia.fi/yksityisille/tuotteet/puhelinliittymat.aspx?

 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.


20.10.2020

eLiigan pelaajavalinnat selvillä – mukana myös maailmanmestari

Jääkiekon virallisen e-urheilusarjan eLiigan pelaajavalinnat ovat varmistuneet. Kukin Liiga-seuroista on valinnut kaksi pelaajaa marraskuussa alkavaan sarjaan. Pelaajat odottavat uutta eLiigaa uteliaan innokkaasti.

”Kovatasoinen joukko pelaajia on koossa, ja varmasti mielenkiintoinen kausi on tulossa! Mukana on sekä maailmalla menestyneitä pelaajia että hieman tuntemattomampia lupauksia”, kertoo Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä.

Telia ja Liiga pyörittävät eLiigaa yhdessä. Telia Esports Seriesin sateenvarjon alla pelattavassa eLiigassa pelaavat samat seurat kuin perinteisessä Liigassakin, eli seuroja on yhteensä 15. Jokaista eLiiga-seuraa edustaa kaksi pelaajaa, jotka kukin Liigassa pelaava seura on valinnut itse. eLiigan pelit pelataan NHL 21 -konsolipelillä.

Mukana myös lajin maailmanmestari

eLiigassa Tapparaa edustaa tulevalla kaudella Suomen tunnetuin ja menestynein virtuaalikiekkoilija Erik "Eki" Tammenpää. NHL-videopelin maailmanmestaruuden vuonna 2018 NHL Gaming World Championships -turnauksessa voittanut Tammenpää liittyi elokuussa suomalaisen e-urheiluorganisaation ENCEn riveihin.

21-vuotias Tammenpää on maailmanmestaruuden lisäksi voittanut urallaan myös Suomen mestaruuden sekä useita Euroopan mestaruuksia.

”Huikeaa, että Liiga lähti esportsiin mukaan! eLiiga on todella tervetullut, sillä Suomessa ei ole aiemmin isompaa änäriin keskittyvää liigaa ollut, vaikka taso on täällä todella hyvä, ihan maailman kärkiluokkaa. On myös mahtavaa päästä edustamaan ihan oikeaa Liiga-seuraa. Odotan innolla eLiigan alkua”, Tammenpää intoilee.

Huipputason e-jääkiekkoa voi seurata mtv-palvelusta, C Moren suoratoistopalvelusta sekä Telia TV:stä sunnuntaisin klo 18. Pelit alkavat 1. marraskuuta ja kausi päättyy 13.12. pelattavaan finaaliotteluun. Finaalilähetys näytetään myös Subilta klo 14 alkaen.

eLiigassa syyskaudella 2020 pelaavat seurat ja heidän pelaajansa:

HIFK: Niklas ”NikkeDangles” Tukiainen, Perttu ”Beniittto” Kemppainen

HPK: Perttu ”Regulinho” Salo, Jim ”SadaPoika” Leskinen

Ilves: Aaro ”xDoumi” Ruuhinen, Tomi ”tomboo-_-” Laitinen

Jukurit: Tuukka ”FlyerKungen” Kuha, Hannes ” Hansulinho” Kettunen

JYP: Antti ” tbnantti” Kuittinen, Oskari ”Sibelius” Grönroos

KalPa: Saku ” Mehukatti10” Serttilä, Roni ”MrNipsuli-” Kaján

Kärpät: Paul ” Pleemaker” Arontie, Kristian ”Kriketsi17” Veijola

KooKoo: Nico ” zNicoPS ”Tuoreniemi, Janne ” Nieppii ” Niemelä

Lukko: Juuso ”Kemppane_” Kemppainen, Tuomas ”Tumpp1A” Aaltonen

Pelicans: Niklas ”Koivisto81” Koivisto, Niklas ”TheNikez37” Karlsson

SaiPa: Kristian ”KrisutusB” Räsänen, Joona ”Hullued” Saarinen

Sport: Eemil ”sokkelo__” Soikkeli, Jani ”JxLayout” Laakkonen

Tappara: Erik ”ENCEKI” Tammenpää, Arttu ”Artuzio” Mustila

TPS: Valtteri ”Vattuyy ” Virtanen, Väinö ”Pikkardz” Pikkarainen

Ässät: Teemu ”Teemuyy” Polttila, Tapani ”TAPPUU_” Anttila

 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.


19.10.2020

FiCom’s comments on the Guidelines 07/2020 on the concepts of controller and processor in the GDPR

To European Data Protection Board

Finnish Federation for Communications and Teleinformatics FiCom is a lobbying organization for the ICT industry in Finland and looks after its interests. FiCom's members (Cinia Oy, Cisco Systems Finland Oy, Digita Oy, DNA Oyj, Elisa Oyj, Oy L M Ericsson Ab, Finnet Association, Geomatikk Finland Oy, Google Finland Oy, HP Finland Oy, Maxisat concern, Microsoft Oy, Nestor Cables Oy, Rejlers Oy, Suomen Erillisverkot Oy, Teleste Oyj, and Telia Finland Oyj) are companies and other entities that operate in the ICT sector in Finland.

FiCom thanks for the opportunity to comment on the Guidelines and states the following:

Definition of recipient and relationship between two parallel controllers

The relationship between two parallel controllers has not been properly addressed in the Guidelines. In practice, only the sections 88, 89, and 90 concerning the recipient deal with the issue, in particular chapter 90 stating that ”third party recipient shall be considered a controller for any processing that it carries out for its own purpose(s) after it receives the data.” There should be more practical examples concerning the relationship.

Opinion 1/2010 on the concepts of "controller" and "processor" by the Article 29 Data Protection Working Party, which was adopted on 16 February 2010, has a such example. On page 11 of the Opinion it states the following:

”Example No. 1: Telecom operators An interesting example of legal guidance to the private sector relates to the role of telecommunication operators: Recital 47 of Directive 95/46/EC clarifies that "where a message containing personal data is transmitted by means of a telecommunications or electronic mail service, the sole purpose of which is the transmission of such messages, the controller in respect of the personal data contained in the message will normally be considered to be the person from whom the message originates, rather than the person offering the transmission services; (...) nevertheless, those offering such services will normally be considered controllers in respect of the processing of the additional personal data necessary for the operation of the service". The provider of telecommunications services should therefore, in principle, be considered controller only for traffic and billing data, and not for any data being transmitted12. This legal guidance from the Community legislator is completely in line with the functional approach followed in this opinion.”

The WP29 example is not in conflict with the Guidelines but including a similar example to the Guidelines would significantly clarify the situation and negotiations. The option should be considered.

Definition of processor

Other issue that asks for clarification and examples is accidental processing. Examples on pages 25 and 26 of the Guidelines hint that accidental processing of personal data does not necessary result in being regarded as a processor, but this should be sharpened further with additional examples. Especially this concerns situations, where a consultant from a third country performs maintenance, e.g. a software update, remotely and exits the remote connection after performing task in question. At no point is this third party processing personal data and is not intended to do so either, as it is prohibited by contract, but it can still happen by accident. This should not result in being regarded as a processor.

Consequences of joint controllership

We also want to highlight the power imbalance and its impact when negotiating with f. ex. big platform giants. Individual internet service provider has little to no control over how the parties determine and agree on their respective responsibilities for compliance with the obligations under the Regulation while negotiating with e.g. Facebook, but the consequences and responsibilities are currently exactly the same as in situations negotiated balancedly. This should be taken into consideration.

Tämä aihe liittyy

Asko Metsola on FiComin lakimies.

Seuraa Askoa Twitterissä: https://twitter.com/AskoMetsola

19.10.2020

Suoratoistosisältöjen katselu huimassa kasvussa – Telia tarjoaa asiakkailleen C Moren viihdesisällöt alle viidellä eurolla kuussa

Jo yli puolet suomalaisista käyttää maksullisia tilausvideopalveluita. Kasvu on ollut nopeaa, sillä esimerkiksi C Moren parissa vietetty aika on kohonnut tämän vuoden syyskuussa 53 % viime vuoden syyskuuhun nähden. Telian asiakaskyselyn mukaan kaksi kolmesta on kiinnostunut edullisista viihdesisällöistä liittymähankintojensa yhteydessä. Uusi C More TV -tuote on räätälöity tähän tarpeeseen.

”TV-ohjelmien ja varsinkin suoratoistopalvelujen parissa vietetään entistä enemmän aikaa. Nyt kun MTV on osa Teliaa ja Teliasta on tullut yksi Pohjoismaiden suurimmista tv-yhtiöistä, pystymme tuomaan sisällöt ja liittymät tarjolle uudenlaisena kokonaisuutena. Asiakkaat saavat etuja, joita he ovat odottaneet, joista he hyötyvät ja joita vain mediatalon muskeleilla on mahdollista toteuttaa”, sanoo Telian kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Juha Kivelä.

Telian ja MTV:n uusi yhteistuote, C More TV, tuo jatkossa C More -suoratoistopalvelun suositut viihdeohjelmat kuluttajien puhelimiin ja älylaitteisiin edullisesti, alle viidellä eurolla. Etu on voimassa Telian liittymäasiakkaille, niin uusille kuin nykyisillekin.

Täysin uutta tuotteessa on se, että siinä yhdistyy kuluttajille kaksi tuttua tapaa katsoa suoratoistosisältöjä: mainoksellinen ja mainokseton. C More TV:ssä mainoksia on hieman joidenkin kotimaisten ohjelmien yhteydessä, mikä mahdollistaa C More TV:n edullisen hinnan. Vastaavanlaista yhdistelmätuotetta ei Suomessa ole aiemmin nähty.

C More TV pitää sisällään kaikki C Moren kotimaiset viihde-, draama- ja lifestyle-sarjat sekä laajan kattauksen kansainvälisiä ja kotimaisia suosikkielokuvia sekä lastenohjelmia. Lisää sisältöjä tulee joka viikko.

Suomi pesee muut Pohjoismaat – suoratoistosisältöjen katselu kiihdyttää mobiilidatan kulutusta

Telia ja MTV iskevät uudella tuotteellaan suoraan kuluttajien tarpeeseen nauttia sisällöistä, missä ja milloin vaan. Tutkimukset osoittavat, että vuosi sitten ihmisten halu viettää aikaa videoiden ja suoratoistopalveluiden parissa vei mobiililiikenteestä jo 63 prosentin siivun. Ericsson mobility report -tutkimuksen mukaan liikkuvan kuvan katselun arvioidaan kohoavan 76 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Sisältöjä kulutetaan nimenomaan entistä useammin mobiililaitteilla, ja Suomessa kuluttajien ahkera videoista ja suoratoistosisälöistä nauttiminen näkyy mobiiliverkkojen korkeina datankäyttölukuina. Tulokset eroavat muista Pohjoismaista täysin. Vuonna 2019 suomalaisten datankäyttö ylsi 36 gigabittiin kuussa, kun esimerkiksi Ruotsissa dataa käytettiin vain 11 gigabitin verran*.

”C Moresta on rakennettu kotimaisten suoratoistopalvelujen edelläkävijä. Olemme todella iloisia, että sen parissa vietetty aika on kasvanut tämän vuoden syyskuussa 53 prosenttia viime vuoden syyskuuhun nähden. Laadukkaille kotimaisille sisällöille on selvästi kysyntää! Uusi C More TV yhdistää hienosti tavoitteemme tarjota Telian asiakkaille loistokattaus sisältöjä laadukkailla yhteyksillä edulliseen hintaan”, hehkuttaa C More -suoratoistopalvelun johtaja Saara Pekkonen MTV:ltä.

Myös Kivelä korostaa, että tuotteessa yhdistyvät Telian ja MTV:n osaamisen parhaat puolet.

”C More TV on hyvä esimerkki siitä, miten asiakkaat saavat Telialta aina parasta vastinetta rahoilleen”, hän kiteyttää.

Telian liittymäasiakkaille C More TV maksaa 4,95 euroa kuussa. Mikäli asiakas peruu liittymäasiakuuden, hinta on 9,95 euroa kuussa.

 

* Nordic-Baltic Telecom Statistics 2019


C More TV: TOP 10 – suosituimmat sisällöt**

 1. Salatut elämät
 2. Rantabaari
 3. Ex-Onnelliset
 4. Ensitreffit alttarilla
 5. Yökylässä Maria Veitola
 6. Maajussille morsian
 7. Nyrkki
 8. Murha Sandhamnissa
 9. Posse
 10. Olet mitä syöt

** suosituimmat C More TV:ssä saatavilla olevat sisällöt viimeisen kolmen kuukauden aikana

Lue lisää C Moren lokakuun ja marraskuun kiinnostavimmista sisältötärpeistä.

Kuvateksti: Ex-Onnelliset on yksi suosituimmista C More -alkuperäissarjoista. Sarjaa pääsee seuraamaan nyt myös C More TV -tuotteen kautta.

 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.


19.10.2020

Monipuolinen mediaympäristö tarjoaa valtavasti katsottavaa –  vietämme Televisioviikkoa 19. – 25.10.2020

Televisio on tänä päivänä monipuolisempi kuin koskaan. Sisältöä katsotaan edelleen perinteisiltä tv-kanavilta ohjelmien lähetysaikaan, mutta myös erilaisia suoratoistopalveluita käytetään yhä enemmän. Jakelutekniikka on kehittynyt ja kuvan laatu parantunut. Teräväpiirtokuva on nykypäivän normaali kaikissa jakelukanavissa.

Kolmatta valtakunnallista Televisioviikkoa vietetään 19. – 25.10.2020. Televisioviikon aikana voi veloituksetta tutustua maksullisten teräväpiirtokanavien sisältötarjontaan. Viikonloppuna 23. – 25.10. vapaasti katsottavissa ovat:

C More:
C More Sport 1 HD
C More Sport 2 HD
C MORE Max 2 HD
Liiga UHD

Discovery:
Discovery HD
Animal Planet HD

Nordic Entertainment Group:
V sport jääkiekko HD
V sport urheilu HD
V sport golf HD

Viasat History HD
Viasat Explore HD
Viasat Nature HD

Antenni-, kaapeli- ja IPTV-verkkojen operaattorit avaavat näistä kanavista omassa valikoimassaan olevat näkymään maksutta viikonlopun ajaksi. Katseluun ei tarvita erillistä tv-korttia, mutta vastaanottimessa pitää olla HD-viritin, jotta teräväpiirtokanavat näkyvät. Liiga UHD -kanavaa varten tarvitaan UHD-tarkkuutta tukevat laitteet ja vähintään 25 Mbit/s laajakaistayhteys.

Kolme tuntia ruudun ääressä

Suurin osa suomalaisista katselee edelleen televisiota: meistä 66 % viihtyy tv:n äärellä päivittäin ja 87 % viikoittain. Käytämme television katseluun keskimäärin 2 tuntia 42 minuuttia vuorokaudessa, mutta ruudun äärellä vietetty kokonaisaika on yli 40 minuuttia suurempi. Aikaa lisäävät mm. pelaaminen sekä tallenteiden ja suoratoistopalveluiden katselu.

Koronakevät sai ihmiset vielä tiiviimmin ruudun ääreen: television katselu lisääntyi tämän vuoden tammi–toukokuussa viisi prosenttia verrattuna edellisvuoteen, ja keväällä keskimääräinen tv-katseluaika oli kolme tuntia päivässä.

Suorat kotimaiset viihdeohjelmat vetävät: esimerkiksi näin syksyllä miljoonayleisö tanssii jälleen tähtien kanssa. Suuria katsojamääriä tavoittavat perinteisesti myös uutiset ja Vain elämää -tyyppiset suosikkiformaatit.

Muuttunut mediaympäristö

Nykyään televisiosisältöjä voi katsella missä vain, milloin vain ja melkeinpä millä laitteella vain. Televisiosignaali tulee noin puoleen kodeista antenni- ja puoleen kaapeliverkon kautta. 27 % suomalaisista käyttää laajakaistaverkon IPTV-palveluja, joista peruskanavien lisäksi löytyy kanavapaketteja, videokirjastoja ja verkkotallennuspalvelu. Hybridi-tv:ssä yhdistyvät netin ja television ominaisuudet

Sisältöjä kotimaisista suoratoistopalveluista, kuten Yle Areenasta, mtv:stä ja Ruudusta, katselee 70 % suomalaisista. Netflixin, Viaplay ja HBO:n kaltaisia maksullisia palveluita tilaa meistä reilu 60 %. Suoratoistopalveluita katselevat eniten nuoret ja keski-ikäiset. Vanhimmasta ikäryhmästä enää reilu viidesosa käyttää kotimaisia suoratoistopalveluita.

Kannattaa valita testattu laite

Kun televisiota katsotaan päivittäin, on auki useimmiten perinteinen tv-vastaanotin. Jos telkkaria katsellaan harvemmin, käytetään katseluun myös tietokonetta, puhelinta ja tablettia. Ei liene yllätys, että nuoret suosivat puhelinta myös tv-sisältöjen seuraamisessa.

Kun hankit televisiota, digiboksia tai kortinlukijaa, kannattaa varmistaa, että se on Antenna Ready HD, Cable Ready HD tai Antenna Ready SMART HD -testattu. Hankkimalla testatun laitteen varmistat sen toimivuuden myös tulevaisuudessa. Testatutlaitteet.fi-sivustolta löytyy kaikki suomalaisissa televisioverkoissa testatut päätelaitteet.

Lisätietoja myös osoitteesta hdtvopas.fi.

Televisioviikon järjestää Radio- ja Televisioalan yhteistyöjärjestö RYT ry:n TV-foorumi, johon kuuluvat televisiojakelusta vastaavat operaattorit, Suomen suurimmat mediayhtiöt sekä lukuisia muita alan yrityksiä ja järjestöjä. Myös kaupan toimijat ja Teosto ovat mukana Televisioviikon toteutuksessa.

Tämä aihe liittyy

Sari Laine-Lassila on FiComin viestintäpäällikkö.

Seuraa Saria Twitterissä: https://twitter.com/SLaineLassila

19.10.2020

Suomalaisyritysten 5G-investoinnit jatkavat kasvuaan – nopeat yhteydet toimistoille ja puhelimiin sekä 5G-palvelujen kehittäminen nousussa

Elisan kyselytutkimuksen* mukaan 5G:n hyödyntäminen kasvaa entisestään Suomessa toimivissa yrityksissä ja organisaatioissa.

Keskeiset kyselytutkimuksen tulokset:

 • 5G:n tarjoamat entistä nopeammat yhteydet mobiili- ja toimistokäyttöön sekä verkon luotettavuuden paraneminen arvioidaan 5G:n tärkeimmiksi hyödyiksi.
 • Investoinnit 5G-teknologiaan kasvavat tasaisesti joka vuosi suomalaisissa yrityksissä ja organisaatioissa.
 • Suuryritykset ovat selkeästi eturintamassa miettimässä, miten soveltaa 5G:tä esimerkiksi automaatioon, prosessien kehittämiseen ja etäohjaukseen, joihin 5G tuo aivan uudenlaisia ulottuvuuksia.
 • Pk-yritykset ovat nopeita ottamaan käyttöön 5G-liittymiä ja -laitteita sekä toimistolle että henkilöstön käyttöön. Esimerkiksi puolet alle 250 henkilöä työllistävistä yrityksistä ja organisaatioista on harkinnut 5G-puhelimien ottamista mukaan puhelinvalikoimaan, josta henkilöstö valitsee työsuhdepuhelimet.

Kyselyyn vastanneista selvä enemmistö (86 %) kertoo tuntevansa 5G-teknologiaa vähintään jonkin verran ja mitä se mahdollistaa yrityksille teknisesti. Nopeammat yhteydet ja verkon luotettavuuden paraneminen arvioidaan 5G:n tärkeimmiksi hyödyiksi suomalaisissa yrityksissä ja organisaatioissa.

Kolmannes (34 %) kaikista kyselyyn vastanneista arvioi 5G:n tärkeäksi oman liiketoiminnan kehittämisen kannalta. Julkisella sektorilla osuus on selvästi suurempi (49 %) kuin yksityisellä sektorilla (29 %). Yli tuhat henkilöä työllistävistä yrityksistä 23 % on jo kehittänyt 5G:tä hyödyntäviä palveluita tai aikoo kehittää niitä jo seuraavan vuoden aikana.

– Suuret yritykset hyödyntävät samanaikaisesti useampia uusia teknologioita. Ne ovat selkeästi ensimmäisinä miettimässä, miten soveltaa 5G:n käyttöä yhdessä muiden teknologioiden kanssa liiketoimintaansa. Tällaisia käyttökohteita voivat olla esimerkiksi automaatio, prosessien kehittäminen ja etäohjaus. 5G tuo näihin aivan uusia ulottuvuuksia erilaisten 5G-palveluiden ja -ratkaisujen muodossa, joita jatkuvasti Elisalla kehitämme yhteistyössä eri tahojen kanssa. Toteutuksiin voi tutustua muun muassa Elisa 5G Showroomissa, johon järjestämme paljon yritysasiakkailtamme kiitosta saaneita virtuaalisia tutustumiskäyntejä, Elisan liiketoimintajohtaja Petteri Svensson kertoo.

Pienet yritykset taas ovat suuryrityksiä nopeampia ottamaan käyttöön 5G-liittymiä ja -laitteita sekä mobiili- että toimistokäyttöön. Näin ne saavat entistä nopeammat tietoliikenneyhteydet käyttöönsä.

Investoinnit 5G-teknologiaan jatkavat tasaista kasvuaan

Investoinnit 5G:hen kasvavat tasaisesti joka vuosi suomalaisissa yrityksissä ja organisaatioissa: sama noin 50 prosentin vuosittainen kasvu aina edelliseen vuoteen verrattuna ajalla 2018–2020 on selkeä trendi.

– Kehitys ja kasvu monella rintamalla on tasaista, ja odotamme sen vain kasvavan entisestään. Elisan kattava 5G-verkko on jo yli 1,6 miljoonaa suomalaisen saatavilla ja samalla alueella toimii myös valtava määrä yrityksiä. 5G-teknologiaan tehtävien investointien tasaisesta kasvusta voi todeta, että uutta mobiilidatasukupolvea otetaan hyvää vauhtia käyttöön myös suomalaisissa yrityksissä, Svensson toteaa.

5G-liittymät ja -puhelimet yleistymässä yritysten työntekijöiden käytössä

75 % vastaajista on jo siirtynyt tai aikoo siirtyä 5G-liittymien käyttämiseen viimeistään muutaman vuoden sisällä.

41 % kyselyyn vastaajista kertoo, että heidän edustamissaan yrityksissä on harkittu 5G-puhelimien ottamista mukaan valikoimaan, josta henkilöstö valitsee työsuhdepuhelimet. Alle 250 henkilöä työllistävissä yrityksissä sama ilmiö on vielä yleisempää: osuus on jo lähes puolet (48 %).

Kuluneen vuoden aikana 5G-puhelimien hinnat ovat laskeneet ja myyntiin on tullut paljon edullisia 5G-puhelinmalleja. Yli puolet kyselyyn vastanneiden yritysten edustajista arvioikin edullisimman 5G-puhelimen hintahaarukaksi 300-500 euroa, mutta 34 % arvelee halvimman 5G-puhelimen hinnaksi 600-800 euroa.

– Onneksi 5G:n yleistyminen on meillä jo sen verran hyvässä vauhdissa, että myös Suomessa on saatavilla lukuisia reilusti alle 500 euron 5G-puhelimia, joilla pääsee 5G-liittymän kera käyttämään nopeaa 5G-verkkoa. Myös Applen älypuhelinten uskolliset käyttäjät saavat pian 5G:tä tukevan iPhonen käyttöönsä. 5G-reitittimienkin hinnat ovat kehittyneet entistä edullisempaan suuntaan. Monille hinta on tärkeä kriteeri ostopäätöksen tekemisessä, mikä on ymmärrettävää, Svensson kertoo.

 

*Kyselytutkimuksen toteutti Elisan toimeksiannosta Prior Konsultointi Oy elo-syyskuussa 2020. Tutkimukseen vastasi 224 henkilöä, jotka edustavat 202 suomalaista yritystä ja organisaatiota. Vastaajat ovat edustamissaan yrityksissä päätöksentekijöitä digitaalisuuteen liittyvissä asioissa.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj


16.10.2020

Teliasta hiilineutraali tänä vuonna – ”Tämä on tärkeä välietappi”

Telia vähensi viime vuonna päästöjään 23 prosentilla, mikä vastaa 100 000 edestakaista lentomatkaa Helsingistä Tukholmaan. Jäljelle jäävät ja väistämättömät oman toiminnan hiilipäästöt kompensoidaan Pohjoismaissa ja Baltiassa jo tänä vuonna, minkä jälkeen yhtiö on hiilineutraali.

 ”Tämä on tärkeä välietappi matkallamme kohti päästötöntä ja jätteetöntä Teliaa koko arvoketjussa alihankkijoista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä”, Telia Finlandin yritysvastuujohtaja Eija Pitkänen iloitsee.

 Telia käyttää toiminnassaan ainoastaan uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Tämän seurauksena sekä  muiden päästöjä vähentävien toimenpiteiden ansiosta yhtiön päästöt pienenivät viime vuonna 23 prosenttia, mikä vastaa 100 000 edestakaista lentomatkaa Helsingin ja Tukholman välillä.

 ”Meillä on koko ajan käynnissä lukuisia päästöjä vähentäviä toimenpiteitä.  Parannamme esimerkiksi energiatehokkuuttamme useiden hankkeiden avulla”, Pitkänen kertoo.

 Telia kohdentaa tuoreet kompensaatiopanostuksensa kahteen hankkeeseen: Kongossa istutettaviin sademetsiin sekä uuteen teknologiaan, jolla kehitetään biohiiltä, jota voidaan käyttää muun muassa maaperän elinvoimaisuuden kasvattamiseen.

 ”Maapallon lämpeneminen ei pysähdy, ellemme kykene hyödyntämään uusia teknologioita yhä tehokkaammin”, Pitkänen korostaa.

 Kokonaispäästöt nollaan tällä vuosikymmenellä

 Suomessa Telian toiminta synnyttää vuosittain arviolta 220 000 tonnin päästöt, joista valtaosa aiheutuu niin sanotuista epäsuorista päästöistä; esimerkiksi materiaalihankinnoista tai asiakaslaitteiden käytöstä aiheutuvista päästöistä.

 ”Kompensoimalla omasta toiminnastamme jäljelle jäävät päästöt pidämme huolen siitä, että oma toimintamme ei edistä ilmastonmuutosta”, Pitkänen tiivistää.

 ”Edellytämme kaikilta kumppaneiltamme sitoutumista yhteiseen tavoitteeseen: päästöttömyyteen koko arvoketjussa vuoteen 2030 mennessä. Monet suuret yhteistyökumppanimme, kuten esimerkiksi Apple, ovat jo kertoneet samankaltaisista tavoitteistaan”, Pitkänen sanoo.

 Telia taistelee ilmastonmuutosta vastaan myös lisäämällä laitteiden uudelleenkäyttöä ja kierrätystä. Parhaillaan Suomea kiertää Telia Recycled -kierrätyskontti, johon suomalaiset voivat palauttaa vanhoja kännyköitään.

 

 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.


16.10.2020

Vain joka viides kännykkä päätyy kierrätykseen - Telian kierrätyskontti Seinäjoelle lauantaina

Puhelimet ja muut päätelaitteet muodostavat merkittävän osan ICT-toimialan kokonaiskasvihuonepäästöistä. Telian kierrätyskontti kiertää syksyn ajan ympäri Suomea keräämässä käytettyjä kännyköitä. Kontti vierailee Seinäjoen Ideaparkissa lauantaista tiistaihin.

 ”Jopa 99 prosenttia kännyköiden materiaaleista on kierrätettäviä. On järjetöntä haaskausta, että niitä ei hyödynnetä uudestaan”, Telian vastuullisuuspäällikkö Ira Vainio puuskahtaa.

 Suomessa myydään vuosittain noin kaksi miljoonaa puhelinta. Telia haluaa kannustaa ihmisiä tuomaan vanhat laitteensa kiertoon.

 ”Kännyköitä voi tuoda sekä myymälöihimme että Telia Recycled -kierrätyskonttimme, joka kiertää lähikuukaudet ympäri Suomea, Vainio kertoo.

 ”Ja tietysti kontista voi samalla ostaa itselleen uuden, kierrätetyn puhelimen. Uusia siellä ei edes ole myynnissä”, Vainio naurahtaa.

 Jokaisesta kierrätykseen tuodusta puhelimesta saa kunnosta riippumatta vähintään viiden euron lahjakortin.

 ”Nyt kannattaa kaivella vanhoja luureja laatikoiden pohjalta. Lahjakortilla voi hankkia vaikka näytönsuojan kännykkään. Sekin on ekoteko, sillä kännykkä kestää sen avulla pitempään käytössä. Tai voihan sillä maksaa osan vaikka kunnostetusta kierrätyspuhelimesta”, Vainio vinkkaa.

 Telia Recycled -kierrätyskontti pysähtyy Seinäjoella 17.-20. lokakuuta. Kontti aloitti kiertueensa Helsingin keskustasta syyskuun lopussa ja se kiertää myös Raisiossa, Porissa, Raumalla, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Savonlinnassa ja Kotkassa.

 Kontti täyteen -video.

 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.


16.10.2020

Elisan osavuosikatsaus Q3 2020

Vuoden 2020 kolmannen neljänneksen keskeiset luvut 

 • Liikevaihto kasvoi 3 miljoonaa euroa 468 miljoonaan euroon.
 • Mobiilipalveluliikevaihto pieneni -0,5 prosenttia 206 miljoonaan euroon pääasiassa siksi, että roaming-liikevaihto pieneni huomattavasti COVID-19 matkustusrajoitusten takia. Edellisestä vuosineljänneksestä mobiilipalveluliikevaihto kasvoi 2 miljoonaa euroa eli yhden prosentin. 
 • Käyttökate kasvoi miljoona euroa 180 miljoonaan euroon.
 • Liikevoitto laski miljoona euroa 112 miljoonaan euroon.
 • Vertailukelpoinen kassavirta laski 2 miljoonaa euroa 97 miljoonaan euroon.
 • Mobiilin postpaid-ARPU oli edellisen vuosineljänneksen tasolla eli 19,0 euroa (19,1).
 • Mobiilien postpaid-liittymien vaihtuvuus kasvoi 17,6 prosenttiin (16,4 prosenttia edellisellä neljänneksellä).
 • Postpaid-mobiililiittymien määrä kasvoi edellisestä vuosineljänneksestä 24 800 liittymällä.
 • Prepaid-liittymien määrä kasvoi vuosineljänneksellä 15 100 liittymällä kausivaihtelun takia.
 • Kiinteiden laajakaistaliittymien määrä kasvoi 6 700 liittymällä neljänneksen aikana.
 • Ohjeistus vuodelle 2020 säilyy ennallaan.

Keskeiset tunnusluvut

 

Elisa julkaisee myös muita liiketoimintaansa liittyviä operatiivisia lukuja kotisivullaan osoitteessa elisa.fi/sijoittajille (Elisa Operational Data.xlsx).

Toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila: Vakaa kehitys COVID-19 -olosuhteissa jatkui

Elisan vakaa kehitys jatkui kolmannella vuosineljänneksellä. Liikevaihto kasvoi 1 prosenttia edellisvuodesta ja oli 468 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen käyttökate parani 1 prosenttia 180 miljoonaan euroon, ja osakekohtainen tulos parani 5 prosenttia 0,55 euroon.

Elisan 5G-verkko on laajentunut nopeasti kattaen nyt yli 50 kaupunkia ja yli 1,6 miljoonaa suomalaista. Jatkoimme innovatiivisia 5G-pilottejamme joilla kehitetään koulujen, sairaaloiden sekä ympäristö- ja pelastuslaitoksen toimintaa.

Nopeiden yhteyksien ja etäpalveluiden, erityisesti asiakaspalveluratkaisuiden kysyntä jatkui mm. julkisella sektorilla ja terveydenhuollon palveluissa. Mobiiliverkkomme datakäytön kasvu jatkui vahvana edelliseen vuoteen verrattuna, ja verkon kapasiteetti on riittänyt hyvin kasvavaan kysyntään.

COVID-19 koronaviruspandemia vaikutti edelleen kolmannen vuosineljänneksen toimintaan. Keskityimme innovatiivisiin toimintatapoihimme varmistaaksemme sujuvat palvelut ja asiakkaidemme sekä henkilökuntamme turvallisuuden. Osallistuimme Suomen Koronavilkku -sovelluksen kehittämiseen ja käyttöönottoon. Luovutimme verkkodataamme Traficomin kehitystyöhön ja tarjosimme valtakunnallisissa asiakaspalvelukanavissamme opastusta ja apua sovelluksen käyttöönotossa.

Missiomme on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme sitoutuneet YK:n Global Compact -aloitteen periaatteisiin ja allekirjoitimme syyskuussa yhtenä suuryrityksenä YK:n kannanoton kansainvälisen yhteistyön puolesta (Statement on Renewed Global Cooperation). Jatkoimme myös hiilidioksidipäästöjemme vähentämistä tavoitteemme mukaisesti ja tulemme olemaan ensimmäinen pohjoismainen hiilineutraali teleoperaattori jo vuoden 2020 aikana.

Asiakaskokemuksen ja laadun jatkuva parantaminen ovat olennainen osa yrityskulttuuriamme, ja jatkamme voimakasta keskittymistä niihin. Tuottavuuden parantaminen, digitaalisten palvelujemme parantaminen kansainvälisesti ja arvon luonti datan avulla sekä vahva investointikykymme tulevat jatkossakin luomaan vankan perustan kilpailukykyiselle lisäarvon luomiselle.

Näkymät ja ohjeistus vuodelle 2020

Nykyinen koronavirustilanne tulee hidastamaan talouskasvua ja aiheuttaa epävarmuutta makrotalouden kehitykseen. Talouden voimakkaalla hidastumisella voi olla vaikutusta Elisaan. Kilpailu Suomen televiestintämarkkinoilla jatkuu kireänä.

Ohjeistus vuodelle 2020 säilyy ennallaan. . Liikevaihdon arvioidaan olevan vuoden 2019 tasolla tai hieman korkeampi. Matkaviestinpalveluiden ja digitaalisten palveluiden odotetaan kasvattavan liikevaihtoa. Vertailukelpoisen käyttökatteen arvioidaan olevan samalla tasolla tai hieman korkeampi kuin edellisenä vuonna. Käyttöomaisuusinvestointien odotetaan olevan enintään 12 prosenttia liikevaihdosta.

Elisa jatkaa tuottavuutta lisääviä toimenpiteitä, esimerkiksi lisäämällä automaatiota ja data-analytiikkaa eri prosesseissa, kuten asiakaskohtaamisissa, verkonhallinnassa ja jakelussa. Elisan jatkuvat laadun parantamistoimet lisäävät asiakastyytyväisyyttä ja tehokkuutta ja pienentävät kustannuksia.

Elisan kehitys uusia, elämyksellisiä ja merkityksellisiä palveluja asiakkailleen tarjoavana yhtiönä jatkuu. Pitkän ajan kasvu ja kannattavuuden paraneminen perustuvat mobiilidatamarkkinoiden kasvuun ja uusiin digitaalisiin online- ja ICT-palveluihin.

Julkistamismenettely

Elisa Oyj noudattaa Finanssivalvonnan Standardin 5.2b mahdollistamaa julkistamismenettelyä. Tämä tiedote on tiivistelmä Elisan osavuosikatsauksesta Q3 2020. Koko raportti taulukoineen on tämän pörssitiedotteen liitetiedostona ja saatavilla Elisan internetsivuilla elisa.fi/sijoittajille

ELISA OYJ

 

 


16.10.2020

HybridiTV tarjoaa lisävihjeitä MTV3-kanavan Masked Singer Suomen alkavalla kaudella

Digita on lauantaina 17.10.2020 MTV3-kanavalla käynnistyvän Masked Singer Suomi -ilmiöohjelman yhteistyökumppani. Digita tuo alkavalle kaudelle yhdessä MTV:n kanssa HybridiTV-palvelun, joka palvelee katsojaa ennennäkemättömällä tavalla.

HybridiTV-palvelut rikastuttavat Masked Singer Suomen ohjelmasisältöä tarjoamalla HybridiTV-katsojille sinisen napin takaa muun muassa kauden aikana annettavat hahmovihjeet kootusti. ”Lisäksi aivan uutena ominaisuutena HybridiTV-katsojilla on etuoikeus lisävihjeisiin, joihin pääsee käsiksi kirjautumalla HybridiTV-palveluun Facebook-tunnuksilla. Kirjautumalla HybridiTV-palveluun katsoja näkee myös, ketkä Facebook-kavereista ovat aktiivisena seuraamassa ohjelmaa. Sosiaalisen median palvelun kytkeminen kiinteäksi osaksi HybridiTV-palvelua tekee television yhteisöllisyyden katsojalle näkyväksi”, kertoo Digitan videojakeluliiketoiminnan johtaja Teppo Ahonen.

Masked Singer Suomi -ohjelmaan tehdyn lisäpalvelun tavoin HybridiTV tarjoaa mainostajalle erinomaisen mahdollisuuden tavoittaa ja aktivoida katsojia tuotteidensa pariin vaivattomasti kaukosäätimen avulla. ”Ohjelmayhteistyön syventäminen HybridiTV-palvelun avulla tuo mainostajalle lisää brändinäkyvyyttä ja mahdollistaa esimerkiksi taktisten komponenttien kuten arvontojen lisäämisen ohjelmayhteistyöhön”, kertoo Ahonen.

Lisäksi tarjolla on yritysten eri tarpeisiin aivan uudentyyppisiä mainonnan ratkaisuja tv-mainontaan. ”HybridiTV:ssä huomiota herättävä vuorovaikutteinen mainospaikka voidaan tuoda ohjelmayhteistyön lisäksi kanavan vaihdon tai mainosspotin yhteyteen. Perinteisen television ja online-mainonnan yhdistelmä toimii”, toteaa Ahonen. Tulokset lisäpalveluiden käytöstä perinteisen mainonnan lisänä puhuvat puolestaan: televisiomainoksen yhteyteen liitetyn HybridiTV-lisäpalvelun click-through rate on ollut jopa 60 prosenttia. ”Kannustan mainostajia rohkeasti kokeilemaan uusia mainonnan mahdollisuuksia”, lisää Ahonen.

Tällä hetkellä HybridiTV-palveluiden piirissä on noin 600.000 päätelaitetta ja niiden kautta noin miljoona silmäparia. Ja määrä kasvaa jatkuvasti laitekannan uusiutuessa. Yli puolesta miljoonasta HybridiTV:stä on päivittäin päällä keskimäärin noin puolet, eli 250.000–300.000 eri päätelaitetta. HybridiTV-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Digitan AntenniTV:ssä sekä Telian Kaapeli-TV:ssä.

 

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa. www.digita.fi

 


15.10.2020

eFutisliiga käynnistyy marraskuussa – Seurat valitsivat pelaajansa uuteen sarjaan

Veikkausliigan ja Telian perustama eFutisliiga pyörähtää käyntiin marraskuun alussa. Veikkausliigan seurat valitsivat kukin Fifa-pelin huippunimistä kaksi pelaajaa omaan joukkueeseensa. Mukana on myös e-jalkapallomaajoukkueen ykköstähti Joona ”Krompe” Vaajala, joka edustaa sarjassa FC Hakaa.

 eFutisliigan runkosarja käynnistyy 4.marraskuuta. Seurat kohtaavat runkosarjassa kertaalleen toisensa, minkä jälkeen käynnistyvät pudotuspelit, jotka huipentuvat finaaliin joulukuun 15. päivä.

 ”Todella herkullinen sarja luvassa. HJK on kieltämättä ennakkosuosikki, mutta voittoa lähdemme hakemaan”, Joona Vaajala aprikoi.

 Vaajala nousi maan ykköspelaajaksi viime keväänä voitettuaan Fifan epävirallisen suomenmestaruuden, mikä nosti hänet samalla maajoukkueeseen.

 ”Pelistä tuli juuri uusi versio, ja kaikki vapaa-aika menee nyt uusien kikkojen opettelussa. Helppoja pelejä ei taida olla yhtään edessä, mutta uskon, että taitomme riittävät kärkisijoihin”, ammattilaisuralle tähtäävä Vaajala puntaroi.

 Veikkausliigan liiketoiminnan kehityksestä ja markkinoinnista vastaava johtaja Ville-Mikko Korkka iloitsee uuden sarjan käynnistymisestä.

”Jalkapallon levittäytyminen nyt myös digitaalisille viheriöille on historiallinen kehitysaskel suomalaisessa urheilussa. Saamme käyntiin huipputason kotimaisen eFutisliigan, jossa seurat ovat innolla mukana. Mestaruudesta on luvassa jännittävä taistelu”, Korkka ennakoi.

 ”Tämä poikkeusaika on paljastanut e-urheilussa piilevän potentiaalin koko maailmalle. eFutisliiga on täydellinen esimerkki siitä, miten perinteinen urheilu ja e-urheilu voivat kulkea käsi kädessä”, Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä kuvailee.

Lähetykset keskiviikkoisin mtv-palvelusta ja C Moresta

 eFutisliigan myötä MTV laajentaa e-urheilutarjontaansa jalkapallon puolelle, sillä viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa mtv-palvelusta ja C Moresta. Studiolähetykset alkavat kauden aikana keskiviikkoisin kello 18. Lähetyksiä voi seurata myös Telia TV:stä.

eFutisliigan kokoonpanot kaudella 2020

FC Haka: Joona ”Krompe” Vaajala, Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi

FC Honka: Roope Nironen, Jesper Hietarinne

FC Inter Turku: Marvin Gorgees, Kasperi Nevä

FC Lahti: Jeremias Kosamo, Jesper ”Kingfiti” Lagerblom

FC TPS: Juha Viherkoski, Jere ”JJ22” Jokinen

HIFK: Jesse ”Jesuu_20” Hämäläinen, Niko Koskinen

HJK: Eemeli ”Eemeli” Simpanen, Jesse ”Kossu” Kosamo

IFK Mariehamn: Niklas ”nigi” Gallen ja Arttu ” Arttu” Helaseppä 

Ilves: Matias ”Masatial” Hänninen, Juuso Tasku

RoPS: Ali ”Fantasyali97” Chakir, Topias ”kyllmar21x” Kylliäinen

SJK: Anton ”Anzinho” Korvenaho, Valtteri Kyrö

KuPS: Pyry ”PyrdeR6” Rajala, Joel ”Tsouel” Niemelä

 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.


14.10.2020

Telian 5G-verkko laajeni Kuopiossa

Telian 5G-verkko on laajentunut nopeasti Kuopiossa. Telian 5G toimii kaikkiaan jo 40 paikkakunnalla, ja kiinnostus 5G-puhelimiin on kesän jälkeen vahvassa kasvussa. 

Telian 5G-verkon laajentaminen on edennyt vauhdilla kesän ja alkusyksyn aikana. Ensimmäisten tukiasemien käyttöönoton jälkeen verkon peitto on laajentunut Kuopiossa nopeasti keskustasta Inkilänmäkeen, Kelloniemeen, Neulamäkeen sekä etelässä aina Pitkälahteen asti. Telian rakennusohjelma tuo Kuopioon vielä laajemman 5G-peiton loppuvuoden aikana. 

Telian 5G-verkko toimii nyt jo 40 paikkakunnalla. Seitsemästä suurimmasta kaupungista käynnistynyt verkon rakennus on edennyt vauhdilla kesän ja alkusyksyn aikana, ja verkon piirissä on jo yli 1,4 miljoonaa suomalaista. Ajantasaisen verkkopeiton näkee verkkokartasta osoitteessa https://www.telia.fi/asiakastuki/verkko/verkko/verkkokartta

Lisää vauhtia ja uusia elämyksiä

5G tarjoaa huippunopean ja viiveettömän langattoman nettiyhteyden, jonka ansiosta mobiiliyhteydet, uusimmat puhelimet ja monipuoliset sisällöt avaavat käyttäjälle uudenlaisia kokemuksia entistä sujuvammalla tavalla. Kotikäytössä 5G-yhteys takaa riittävän kapasiteetin viihdekäyttöön ja etätyöskentelyyn koko perheelle.

Uusi verkko on myös alusta virtuaalitodellisuuden, esineiden internetin ja uudenlaisten teollisten ratkaisujen kehittämisen.

”5G-verkkomme peitto laajenee vauhdilla. Samalla 5G-laitteiden valikoiman laajentuminen eri hintaisiin vaihtoehtoihin kertoo siitä, että 5G-aika on nyt jokaisen käyttäjän ulottuvilla. Uudet laitteet ovat valmistajiensa kärkilaitteita, jotka takaavat nopeimman käyttökokemuksen kaikkialla Telian verkossa, olipa asiakkaan käyttötarve mikä tahansa”, kertoo Telian paikallisjohtaja Jari Ruhkanen.

5G-laitteiden valikoima ja suosio nopeassa kasvussa, liittymiä joka tarpeeseen

5G-verkon käyttö edellyttää 5G-laitetta ja siihen sopivaa liittymää. 5G-puhelinten valikoima on kasvanut vauhdilla kevään aikana, ja elokuussa Telian myyntilistan ykkösenä oli ensimmäistä kertaa 5G-puhelin. Myös kodin ja toimiston nettilaitteiden valikoima on laajentunut. Telian 5G-puhelinvalikoima: https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/puhelimet/5g

Telia tarjoaa 5G-puhelimiin 1000, 450 ja 300 Mbit/s maksiminopeuksiin yltäviä Rajaton-paketteja. Mobiililaajakaistakäyttöön tarjolla on 1000 ja 300 Mbit/s Yhteys mukaan -liittymä, ja yritysasiakkaille löytyy vastaavia liittymiä, jotka takaavat asiakkaille parhaat mahdollisuudet uusien 5G-laitteiden ja 5G-verkon hyödyntämiseen. Liittymävalikoima: https://kauppa.telia.fi/yksityisille/tuotteet/puhelinliittymat.aspx?

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.


14.10.2020

Maailmanluokan tietokonefestivaali Assembly alkaa tänään – Verkkoon siirtynyt tapahtuma tarjoilee ajanvietettä kaikille

Maailmanluokan tietokonefestivaaliksi kasvanut Assembly alkaa tänään keskiviikkona. Nyt ensimmäistä kertaa täysin virtuaalisesti järjestettävä festivaali on maksuton ja avoin kaikille. Assembly Online tarjoaa paljon ohjelmaa ja aktiviteetteja vaikkapa syyslomaa viettävälle nuorisolle.

”Näille festareille voi osallistua kuka vaan ja mistä tahansa! Ohjelmasta löytyy paljon digikulttuurin eri osa-alueita aina koodaus- ja Minecraft-workshopeista ammattilaisturnauksiin asti. Vaikka festivaalia tehdäänkin nyt etänä ja verkossa, mukana ovat samat aktiviteetit kuin live-tapahtumissakin. Festivaali ei siis todellakaan ole vain passiivista live-streamin katsomista”, kertoo Assemblyn toimitusjohtaja Lassi Nummi.

Assembly Online 2020 järjestetään 14.-18.10.2020 osoitteessa assembly.org. Kaikki voivat osallistua festivaaleille verkkosivujen kautta. Ohjelmassa on joka päivä kaikille avoimia livelähetyksiä, esports-turnauksia, pelaamista, luentoja ja kilpailuja digitaalisen kulttuurin alueelta. Lähetyksiin pääsevät kotilanit ja pelitilat ympäri Suomea. Online-tapahtuma on kaikille osallistujille maksuton, ja sitä voi seurata myös mtv-palvelussa.

Festivaaleilla järjestetään myös keskustelu vastuullisesta pelaamisesta ja huipulle tähtäämisestä. Pelaaminen on perheestä -tilaisuus järjestetään torstaina 15.10. klo 14.45.

”Pelaaminen kuuluu kaikille. Perheissä pelaaminen voi kuitenkin aiheuttaa ristiriitoja, joten yhteiset pelisäännöt kannattaa luoda. Haluamme Assemblyn kanssa tuoda pelaamista näkyväksi laajemmallekin yleisölle ja tehdä pelaamisesta harrastuksen muiden joukossa”, kertoo Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä.

Assembly Onlinen ohjelma järjestetään pääosin suomeksi. Verkkotapahtuma on ilmainen, kaikille avoin ja ikärajaton.  

Telia hankki Assemblyn enemmistöosuuden kesällä 2018. Yhdessä yritykset pyörittävät muun muassa Telia Esports Series -e-urheilusarjaa, joka laajeni tänä kesänä Pohjoismaihin.

 

 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.


14.10.2020

Merkittävä askel 5G-kehityksessä: Applen ensimmäisten 5G-puhelinten myynti alkaa

Apple julkisti uudet, ensimmäiset 5G-puhelimensa tiistai-iltana 13.10.2020. Elisa aloittaa odotettujen Applen puhelinten myynnin seuraavasti:

 • IPhone 12 ja iPhone 12 Pro -puhelinten ennakkomyynti alkaa 16.10.2020 ja toimitukset asiakkaille alkavat 23.10.2020.
 • IPhone 12 Mini ja iPhone 12 Pro Max -mallien ennakkomyynti alkaa 6.11.2020 ja toimitukset asiakkaille alkavat 13.11.2020.

Kyseessä on monen suomalaisen odottamat uutuuspuhelimet, joiden odotetaan vaikuttavan myönteisesti suomalaisten siirtymiseen 5G-teknologian aktiivisiksi käyttäjiksi. Puhelinten 5G-tuen avulla käyttäjät pääsevät hyödyntämään Elisan kattavan 5G-verkon nopeutta ja ruuhkattomuutta.

Elisan henkilöasiakkaiden laiteliiketoiminnasta vastaavan johtajan Ville Valkaman mukaan kyseessä on merkittävä askel 5G-kehityksessä, ja loppuvuonna tullaan näkemään useiden suomalaisten siirtyminen 5G-puhelimen käyttäjiksi.

– Apple on ollut vuosien ajan yksi suosituimmista puhelinmerkeistä asiakkaidemme keskuudessa, ja Applen puhelinmallit löytyvät lähes poikkeuksetta niin kuluttajien kuin yritysten myydyimpien puhelinten Top 10 -listalta, sanoo Valkama.

Applen ensimmäinen 5G-puhelinlanseeraus on erittäin merkittävä askel Suomen 5G-kehityksessä, sillä merkillä on suuri ja uskollinen kannattajajoukkonsa.

– Suuri osa Applea suosivista asiakkaistamme ovat kovin uskollisia merkille. Näin ollen on hienoa, että myös Apple-käyttäjillä on jatkossa mahdollisuus lähteä hyödyntämään 5G-teknologiaa. Applen kannattajat ovat tyypillisesti tarkkoja puhelimestaan, joten uskomme, että asiakaskunnasta löytyy monia, jotka vaativat myös yhteyksiltään parasta laatua, jatkaa Valkama.

– Monissa yrityksissäkin työskentelee iso joukko vannoutuneita Apple-käyttäjiä, jotka ovat yleensä aktiivisimpia älypuhelimen käyttäjiä ja hyötyvät 5G:n tulosta eniten. Applen tuore julkistus on varmasti heille erittäin mieluisa ja uskomme tämän näkyvän Elisan Apple-laitteiden myynnissä yrityksille myönteisesti, Elisan liiketoimintajohtaja Petteri Svensson toteaa.

5G-puhelimet ovat jo toista kuukautta putkeen olleet myös Elisan myydyimpien puhelinten -listan kolmen kärjessä.

– 5G-puhelimesta on tullut asiakkaidemme valinta. Poikkeuksellinen kevät on opettanut meitä suomalaisia hoitamaan yhä enemmän asioita etänä. Puhelinkin toimii yhä useammin apuna arjen askareiden hoidossa, eikä se enää ole vain soittamista varten, kertoo Valkama.

 

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

 


14.10.2020

Useita uusia 5G-puhelimia DNA:lle myyntiin – 5G-malleja saa jo lähes kaikilta valmistajilta useissa eri hinnoissa

DNA:n tarjonta on kasvanut syys–lokakuun aikana lukuisilla uusilla 5G-puhelinmalleilla. OnePlus 8T 5G -puhelimen ennakkomyynti alkoi tänään kaikissa DNA:n myyntikanavissa. Lisäksi ennakkomyynti on käynnistynyt syys–lokakuun aikana Xiaomin Mi 10T 5G- ja Mi 10T Pro 5G -puhelimien sekä Sony Xperia 5 II 5G -puhelimen osalta. Nokia 8.3 5G -puhelimen varsinainen myynti alkoi lokakuun alussa.

”Kiinnostus 5G-puhelimiin on kasvanut viime aikoina selvästi, ja haluamme tarjota 5G-puhelimia monipuolisesti erilaisiin tarpeisiin. 5G-malleja saa jo lähes kaikilta valmistajilta useissa eri hintapisteissä. 5G-puhelimen hankkiminen nyt on järkevää, sillä puhelimen keskimääräisen 2–3 vuoden käyttöiän aikana 5G:n merkitys kasvaa huomattavasti”, sanoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Mobiilikäytössä 5G-yhteydet mahdollistavat pienemmän viiveen sekä nopeammat yhteydet. Pienempi viive näkyy ennen kaikkea parempana käyttökokemuksena esimerkiksi mobiilipeleissä tai nettisivuja selatessa. Nopeampi yhteysnopeus sen sijaan mahdollistaa suurien datamäärien entistä nopeamman siirron esimerkiksi mobiililaitteelle suoratoistopalveluista tiedostoja synkronoitaessa.

OnePlus 8T 5G

DNA aloitti tänään 14. lokakuuta kello 18.00 OnePlus 8T 5G -puhelimen ennakkomyynnin. Ennakkomyynti käynnistyy kaikissa DNA:n myyntikanavissa. Puhelimen varsinainen myynti ja toimitukset käynnistyvät 20. lokakuuta.

Snapdragon 865 ja 5G -teknologian ansiosta laite on luotu tehokkaaseen käyttöön, niin valokuvauksen kuin pelaamisenkin osalta. Puhelimen 4500 milliampeeritunnin akku kestää pitkään ja latautuu nopeasti Warp Charge 65 -latausteknologian avulla, ja 65 watin laturi antaa käyttäjälleen 15 minuutissa virtaa koko päiväksi*. Tasainen 6,55" Fluid AMOLED ja 120 hertsin Fluid Display -näyttö tarjoaa tasaisen ja laadukkaan käyttökokemuksen. Puhelimessa on lisäksi korkearesoluutioinen 48 megapikselin neloiskamera.

Xiaomi Mi 10T 5G ja Xiaomi Mi 10T Pro 5G

Euroopan neljänneksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi kasvanut Xiaomi on tuonut markkinoille uudet 5G-puhelimensa, Mi 10T:n ja Mi 10T Pron. Uutuuslaitteet ovat heti julkistuksensa jälkeen saaneet kiitosta hinta-laatusuhteestaan sekä designistaan. Laitteiden ennakkomyynti aloitettiin DNA:lla 8. lokakuuta, ja varsinainen myynti alkaa 22. lokakuuta. DNA aloitti ensimmäisenä virallisena Xiaomi-jälleenmyyjänä Suomessa kesällä 2018.

Xiaomi on varustanut Mi 10T 5G -puhelimen monipuolisella kolmoiskameralla: 64 megapikselin pääkameraa täydentävät 13 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 5 megapikselin makrokamera. Mi 10T -puhelimella saa taltioitua tarkat 8K-videot. Lisäksi puhelimen etupuolelta löytyy 20 megapikselin kamera.

Xiaomi Mi 10T Pro 5G -puhelin on varustettu 108 megapikselin kolmoiskameralla, joka tukee optista kuvanvakautusta (OIS) sekä 8K-videokuvausta. Pääkameraa täydentävät 13 megapikselin ultralaajakulma ja 5 megapikselin makrokamera. Lisäksi puhelimen etupuolelta löytyy 20 megapikselin kamera.

Puhelimissa on 144 hertsin AdaptiveSync TrueColor 6,67” Full HD+ -näyttö. Näytön 144 hertsin virkistystaajuus takaa energiatehokkuuden ja tasaisen kuvanlaadun, kun taas Qualcomm Snapdragon 865 5G -suoritin hyvän suorituskyvyn. Puhelimet ovat varustettu 5000 milliampeeritunnin akulla. Middle Middle Tab -teknologia vauhdittaa merkittävästi akun latausta.

Sony Xperia 5 II 5G

Sony Xperia 5 II 5G -puhelin on ollut ennakkomyynnissä DNA:lla 29. syyskuuta lähtien. Ennakkokampanja sisältää palkitut Sonyn WH-1000XM3 -vastamelukuulokkeet. Puhelimen varsinainen myynti aloitetaan 20. lokakuuta.

Sony Xperia 5 II 5G -puhelimella voi kuvata, pelata, katsella ja kuunnella ja multitaskata tehokkaan Snapdragon 865 5G -suorittimen avulla. Puhelimen kamera lainaa tekniikkaa Alpha-ammattilaiskameroista. Kolmoiskamera hyödyntää ZEISS-optiikkaa, joka on kalibroitu Sony Xperia 5 II 5G -puhelimelle. Puhelimessa on immersiivinen 21:9 OLED-näyttö, Game Enhancer -tekniikka ja nopea suorituskyky. Näytön 120 hertsin virkistystaajuus ja 240 hertsin kosketusskannaustaajuus takaavat hyvän käyttökokemuksen muun muassa mobiilipeleihin.

Nokia 8.3 5G

Nokia 8.3 5G -puhelimen ennakkomyynti aloitettiin DNA:lla 22. syyskuuta ja sen varsinainen myynti alkoi 2. lokakuuta.

Nokia 8.3 5G -puhelin on varustettu Qualcomm Snapdragon 765G -suorittimella, joka on optimoitu tulevaisuuden 5G-yhteyksille. Puhelimessa on myös 5G-taajuustuki, joka mahdollistaa laitteen toimivuuden myös tulevaisuuden 5G-verkoissa ympäri maailman. Monipuolisen kuvaamisen mahdollistavassa puhelimessa on 64 megapikselin pääkamera, hämärään erikoistunut laajakulma sekä edistyneet syvyys- ja makrokamerat. Nokia 8.3 5G -puhelin on varustettu Android 10 -käyttöjärjestelmällä. Uudemmat Android-versiot tarjoavat parannettua turvallisuutta ja mukautettavia asetuksia. Nokia 8.3 5G -puhelin takaa kaksi uutta järjestelmäpäivitystä ja kuukausittaiset tietoturvapäivitykset kolmeksi vuodeksi eteenpäin.

5G-verkon väestöpeitto jo yli 1,2 miljoonaa

DNA:n 5G-verkon peitto kattaa jo yli 1,2 miljoonaa ihmistä, ja 1,5 miljoonan väestöpeitto tullaan ylittämään loppuvuoden aikana. Tavoitteen saavuttamiseksi verkkoa kehitetään jo olemassa olevilla alueilla, mutta avauksia tehdään myös uusille paikkakunnille. Loppuvuoden aikana kattava verkko on tarkoitus avata Järvenpäähän, Kaarinaan, Kangasalle, Keravalle, Naantaliin, Nurmijärvelle ja Tuusulan Hyrylään.

DNA:n 5G-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Espoossa, Heinolassa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kauniaisissa, Kuopiossa, Lahdessa, Liedossa, Nokialla, Oulussa, Pirkkalassa, Porissa, Raahessa, Raisiossa, Raumalla, Ruskolla, Seinäjoella, Sipoossa, Tampereella, Turussa, Vaasassa, Vantaalla ja Ylöjärvellä.

Näiden 25 paikkakunnan lisäksi DNA:n 5G-verkko yltää paikallisemmalla peitolla jopa yli 33 muun kunnan alueelle, mikä tarkoittaa, että DNA:n 5G-yhteyden voi puhelimeensa saada jopa 58 paikkakunnalla. Näillä 33 paikkakunnalla verkkoa on kuitenkin pääasiassa rakennettu Koti 5G -asiakkaiden tarpeista lähtöisin. DNA tiedottaa uusista 5G-paikkakunnista silloin, kun 5G-verkko palvelee myös alueen tiheimmin asutuilla alueilla.

*Testattu laboratorio-olosuhteissa. Lue lisää testistä täältä: www.oneplus.com/fi/8t

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.


14.10.2020

DNA aloittaa Applen uusien 5G-puhelimien myynnin

DNA tuo myyntiin Applen uudet iPhone 12 -sarjan puhelimet. iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 ja iPhone 12 mini tarjoavat tehokkaan käyttökokemuksen 5G-verkossa.

Uudelleen muotoilluissa iPhone 12 -malleissa on vertaansa vailla olevat uudet kamerajärjestelmät, kattavamman katselukokemuksen mahdollistavat, reunasta reunaan ulottuvat Super Retina XDR -näytöt, kestävyyden uudelle tasolle vievä Ceramic Shield -etukansi ja Applen suunnittelema A14 Bionic -siru, joka on nopein älypuhelimen siru.

Asiakkaat voivat ennakkotilata iPhone 12 Pro- ja iPhone 12 -puhelimia 16. lokakuuta alkaen, ja toimitukset sekä varsinainen myynti alkavat 23. lokakuuta. iPhone 12 Pro Max- ja iPhone 12 mini -mallien ennakkomyynti alkaa 6. marraskuuta ja toimitukset sekä varsinainen myynti 13. marraskuuta.

Hinta- ja saatavuustiedot löydät osoitteesta www.dna.fi/apple.

 

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n matkaviestinverkon asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa liittymää kohden. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä.


13.10.2020

DNA kokeilee rekrytointia ilman CV:tä ja hakemuskirjettä – Duunitorin saama hakijapalaute puhuu nykyaikaisen hakutavan puolesta

Erinomaisena työpaikkana useasti palkittu DNA kokeilee uudenlaista rekrytointitapaa osana isompaa digi- ja dataosaajille suunnattua kampanjaa. Kun työnhakijalta ei vaadita pitkän hakemuskirjeen kirjoittamista tai CV:n päivittämistä, saadaan liikkeelle myös ne osaajat, jotka eivät tavallisesti edes miettisi työpaikan vaihtoa. Samalla hakijakokemus paranee ja työnhaku tasa-arvoistuu. Näitä väitteitä puoltavat Duunitorin saama palaute ja tulokset.

Suomen suurin työnhakupalvelu Duunitori päätti viime vuoden lopulla poistaa omasta työnhaustaan CV:t ja hakemuskirjeet. Uudistus on saanut vuoden mittaan runsaasti kiittävää palautetta niin työnhakijoilta kuin rekrytoijilta itseltäänkin, ja sai myös DNA:n kiinnostumaan kokeilusta.

”DNA:n tavoitteena on olla erinomainen työpaikka, ja olemme jo vuosia uudistaneet perinteistä työkulttuuria niin, että kaiken keskiössä ovat vapaus, vastuu ja luottamus. Henkilöstömme on esimerkiksi saanut vapaasti valita parhaan ajan ja paikan työnsä tekemiselle jo vuodesta 2012 lähtien. Tuntui luonnolliselta lähteä kokeilemaan vakiintuneiden käytäntöjen uudistamista myös työnhaussa”, kertoo DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

Uudessa hakutavassa olennaista on työnhakijakokemuksen parantaminen. Työnhaku alkaa jo työpaikkailmoituksesta, josta pääsee saman tien vastaamaan lyhyisiin, haettavan tehtävän kannalta tarkasti mietittyihin kysymyksiin. Täysin mobiilioptimoituva lomake mahdollistaa työpaikan hakemisen parissa minuutissa, vaikka kesken bussimatkan, ilman raskasta hakemuskirjeen kirjoittamista tai CV:n päivittämistä.

”Kilpailu halutuimmista osaajista on kovaa, ja he ovat useimmissa tapauksissa jo valmiiksi kiinnostavassa työsuhteessa. On siis alun alkaenkin haastavaa saada näitä henkilöitä kiinnostumaan työpaikan vaihtamisesta. Jos tämän päälle työhakemuksen lähettäminenkin on raskas prosessi, jää moni huippuosaaja tavoittamatta. Haluamme siis varmistaa, että työantaja ja -hakija kohtaavat mahdollisimman helposti”, Rissanen toteaa.

Samalla CV:tön hakutapa varmistaa, että työhaastateltavia valittaessa voidaan keskittyä tehtävän kannalta olennaisiin kysymyksiin. Esimerkiksi ikää, sukupuolta tai asuinpaikkaa ei kysytä – eikä olla DNA:lla kysytty aiemminkaan. Vaikka uusi hakutapa johtaisi entistä isompaan hakemusmäärään, on hakijoiden seulonta myös työnantajan näkökulmasta nopeampaa ja tehokkaampaa, kun ylimääräistä asiaa ei ole mukana.

”Tällaista hakemisen pitäisi aina olla”

Duunitori luopui CV:istä ja hakemuskirjeistä omissa rekrytoinneissaan viime marraskuussa, ja palaute niin työnhakijoilta kuin rekrytoijiltakin on ollut kiittävää. DNA:n yhdessä Duunitorin kanssa toteuttama digi- ja data-ammattilaisille suunnattu kampanja tarjosi nyt erinomaisen mahdollisuuden lähteä kokeilemaan uutta rekrytointitapaa myös suuryrityksen tasolla.

”Työnhakijakeskeisessä maailmassa joudutaan oikeasti miettimään, mitkä asiat tehtävän osalta ovat tärkeimpiä. Työnhaun alkuvaiheessa tämä pitää pystyä tiivistämään muutamaan kysymykseen. Samalla tietenkin siirtyy työtaakka osittain hakijalta työnantajalle, joka joutuu kantamaan vastuun sujuvasti etenevästä prosessista”, kuvailee Duunitorin kaupallinen johtaja ja partneri Lauri Iso-Markku.

Duunitorin kokemuksen perusteella vain 4–6 tarkoin valittua kysymystä riittää mainiosti siihen, että lupaavimmat hakijat saadaan tunnistettua joukosta. Tämän jälkeen heitä on helppo lähestyä pienen jatkotehtävän tai puhelinhaastattelun muodossa. Perinteisellä mallilla työnantaja ja työnhakija eivät välttämättä koskaan löydä toisiaan, tai sitten apuun tarvitaan headhunteria, mikä käy helposti hyvin kalliiksi. Iso-Markku huomauttaa, että pahimmillaan rekrytointi Suomessa onkin yhä kuin suoraan 1990-luvulta.

”Olemme saaneet rekrytointitavastamme palautetta, että ’tällaista hakemisen pitäisi aina olla’. Onkin upeaa, että DNA haluaa parantaa työnhakijoidensa kokemusta ja toimia samalla edelläkävijänä työnhaun saralla. Etenkin teknologia-alalla täytyy osata uudistua, sillä parhaista osaajista käydään kovaa kisaa”, Iso-Markku summaa.

DNA kokeilee uutta hakutapaa yritysliiketoiminnan data-analytiikkaryhmään haettavan liiketoiminta-analyytikon rekrytoinnissa. Mikäli kokemukset osoittautuvat hyviksi DNA:llakin, tullaan hakutapa laajentamaan jatkossa myös uusiin rekrytointeihin, työtehtävästä riippuen.

Tutustu uudella hakutavalla toteutettavaan liiketoiminta-analyytikon hakuprosessiin ja lue lisää digi- ja datatyöstä DNA:lla: https://www.dna.fi/digirekry

 

 

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

Duunitori on Suomen suurin työnhakukone ja uudenaikainen rekrytointimedia. Se kokoaa yhteen avoimet työpaikkailmoitukset ja ohjaa ne oman portaalinsa lisäksi sadoille ylläpitämilleen sosiaalisen median sivuille. Duunitorin työelämäosio tarjoaa ajankohtaisia vinkkejä ja uutisia liittyen työnhakuun, työelämään ja rekrytointiin. Duunitori on luotettu kumppani rekrytoinnissa, rekrytointimarkkinoinnissa sekä strategisessa työnantajakuvan (employer branding) kehittämisessä.


13.10.2020

Vain joka viides kännykkä päätyy kierrätykseen - Telian kierrätyskontti Tampereella tällä viikolla

Puhelimet ja muut päätelaitteet muodostavat merkittävän osan ICT-toimialan kokonaiskasvihuonepäästöistä. Telian kierrätyskontti kiertää syksyn ajan ympäri Suomea keräämässä käytettyjä kännyköitä. Tällä viikolla kontti vierailee Tampereella.

 ”Jopa 99 prosenttia kännyköiden materiaaleista on kierrätettäviä. On järjetöntä haaskausta, että niitä ei hyödynnetä uudestaan”, Telian vastuullisuuspäällikkö Ira Vainio puuskahtaa.

 Suomessa myydään vuosittain noin kaksi miljoonaa puhelinta. Telia haluaa kannustaa ihmisiä tuomaan vanhat laitteensa kiertoon.

”Kännyköitä voi tuoda sekä myymälöihimme että Telia Recycled -kierrätyskonttimme, joka kiertää lähikuukaudet ympäri Suomea, Vainio kertoo.

 ”Ja tietysti kontista voi samalla ostaa itselleen uuden, kierrätetyn puhelimen. Uusia siellä ei edes ole myynnissä”, Vainio naurahtaa.

 Jokaisesta kierrätykseen tuodusta puhelimesta saa kunnosta riippumatta vähintään viiden euron lahjakortin.

 ”Nyt kannattaa kaivella vanhoja luureja laatikoiden pohjalta. Lahjakortilla voi hankkia vaikka näytönsuojan kännykkään. Sekin on ekoteko, sillä kännykkä kestää sen avulla pitempään käytössä. Tai voihan sillä maksaa osan vaikka kunnostetusta kierrätyspuhelimesta”, Vainio vinkkaa.

 Telia Recycled -kierrätyskontti pysähtyy Tampereen keskustorille 13.-16.lokakuuta. Kontti aloitti kiertueensa Helsingin keskustasta 28.9. ja se kiertää myös Raisiossa, Porissa, Raumalla, Seinäjoella, Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Savonlinnassa ja Kotkassa.

Kontti täyteen -video.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.


10.10.2020

Tässä ovat Vuoden kotimainen kirja -palkintojen voittajat – palkintojen saajat julkistettiin tänään Elisa Kirja gaalassa

Elisa palkitsi tänään 10.10.2020 järjestetyssä Elisa Kirja gaalassa vuoden kotimaiset kirjat, vuoden tulokaskirjailijan ja vuoden äänikirjalukijan. Palkintoja jaettiin yhteensä 7500 euron edestä. Gaalan juontajana toimi näyttelijä, kirjailija ja juontaja Sanna Stellan.

Elisa Kirjan Vuoden parhaan digikirjapalkinnon tavoitteena on tukea kotimaista kirjallisuutta ja kirjailijoita sekä edistää kirjojen digitalisaatiota. Lisäksi palkinto pyrkii tuomaan esiin digikirjalle tyypillisiä tekijöitä esimerkiksi äänikirjalukijoita palkitsemalla.

– Digikirjojen käyttö yleistyy, ja Elisa Kirjasta ladattujen ääni- ja e-kirjojen määrä ylitti tänä vuonna jo 5 miljoonan kappaleen rajan. Tällä palkinnolla olemme mukana tukemassa kotimaisen kirjallisuuden kehitystä digikirjojen murroksen äärellä. Kotimaisten kirjojen palkitseminen on meille luontevaa, sillä Elisa Kirja on kotimainen toimija, kertoo Elisa Kirjan liiketoimintajohtaja Helena Niemelä.

Vuoden kotimainen kaunokirja, tieto/elämäkerta sekä dekkari/jännitysromaani -kategorioiden voittajat valitsi alan asiantuntijoista ja vaikuttajista koostuva raati. Vuoden kotimainen kaunokirja -voittaja on Tommi Kinnusen Ei kertonut katuvansa.

– Kirjan aihe, teema, rakenne ja henkilökuvat tukevat toisiaan. Lukija temmataan taidokkaasti mukaan vaellukselle pohjoisen luontoon, raadolliseen sota-ajan yhteiskuntaan ja ihmisyyden syövereihin. Teksti toimii sekä luettuna että kuunneltuna Krista Kososen tyylikkään eleettömällä ja eläytyvällä äänellä, kommentoi kaunokirjavoittajan valinnut, Lukukeskuksen toiminnanjohtaja, Ilmi Villacís Kinnusen teosta.

Tieto- ja elämäkerta -kategorian vuoden kotimainen kirja -palkinnon voittaja on Jari Tervon Loiri.

– Voittajaksi valikoitui Jari Tervon Loiri, sillä se on taitavasti kirjoitettu. Tämä ei tietenkään ole yllätys, kun kyse on Tervosta, kommentoi voittajan valinnut, Helsingin yliopiston tietokirjallisuuden ja tietokirjoittamisen professori, filosofian tohtori Anne Mäntynen valintaansa.

Vuoden kotimainen dekkari ja jännitysromaani voittaja on Leena Lehtolaisen Jälkikaiku. Voittajan valitsi Suomen Dekkariseura Ry:n varapuheenjohtaja Matti Järvinen. Valintaa perusteltiin muun muassa seuraavasti: Jälkikaiku on taitavasti rakennettu poliisiromaani, joka annostelee sopivassa suhteessa ihmissuhteita, arkista poliisityötä ja jännittäviä kohtauksia. Lehtolainen onnistuu kuljettamaan tarinaa jouhevasti eteenpäin, ja vähitellen paljastuvat yksityiskohdat ylläpitävät mielenkiintoa.

Elisa Kirja valitsi vuoden tulokas -palkinnon saajaksi Elina Backmanin Kun kuningas kuolee.

– Backman lunastaa teoksella paikkansa kotimaisten kärkidekkaristien joukossa. Esikoisteoksen taitavasti punottu juoni tempaisee mukaansa heti, ja pala palalta aukeava vyyhti onnistuu viihdyttämään ja yllättämään loppuun asti. Tuskin maltamme odottaa jatkoa, kommentoi Elisa Kirjan liiketoimintajohtaja Helena Niemelä voittajaa.

Lisäksi yleisöäänestyksen perusteella palkittiin vuoden äänikirjalukija näyttelijä ja kirjailija Ville Tiihonen, jonka ääni on tuttu muun muassa Marko Kilven Undertaker-uutuudesta Kuoleman kosketus. Yleisön kommenteissa Tiihosta kehuttiin erityisesti taidosta eläytyä ja tulkita monenlaisia tarinoita ja tunnelmia.

Vuoden kotimainen kirja -voittajat 2020

Kaunokirjallisuus: Tommi Kinnunen: Ei kertonut katuvansa (WSOY)

Tieto/elämäkerta: Jari Tervo: Loiri (Otava)

Dekkari/jännitysromaani: Leena Lehtolainen: Jälkikaiku (Tammi)

Vuoden tulokas: Elina Backman: Kun kuningas kuolee (Otava)

Vuoden äänikirjalukija: Ville Tiihonen, näyttelijä ja kirjailija

Gaala järjestettiin Elisa Kulmassa, Helsingissä, ja se oli avoin vain pienelle kutsuvieraista koostuvalle ryhmälle vallitsevasta yhteiskunnallisesta tilanteesta johtuen. Gaalasta kuvattiin myös kaikille avoin online-lähetys, joka on katsottavissa Elisan Facebookissa rajoitetun ajan (linkki).

 

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

 


9.10.2020

Telian 5G-verkko laajeni Porvoossa

Telian 5G-verkko on laajentunut nopeasti Porvoossa. Telian 5G toimii jo 40 paikkakunnalla, ja kiinnostus 5G-puhelimiin on kesän jälkeen vahvassa kasvussa. 

Telian 5G-verkon laajentaminen on edennyt vauhdilla kesän ja alkusyksyn aikana. Verkon peitto on laajentunut nopeasti Porvoossa ensimmäisten tukiasemien avaamisen jälkeen kattamaan laajasti keskustan, Pappilanmäen, Joonaanmäen ja Näsin kaupunginosia. Itäisellä Uudellamaalla 5G-verkko toimii myös mm. Sipoon ja Söderkullan taajamissa. 5G-verkon peitto laajenee Porvoossa vielä loppuvuoden rakennusohjelman myötä. 

Telian 5G-verkko toimii nyt jo 40 paikkakunnalla. Seitsemästä suurimmasta kaupungista käynnistynyt verkon rakennus on edennyt vauhdilla kesän ja alkusyksyn aikana, ja verkon piirissä on jo yli 1,4 miljoonaa suomalaista. Ajantasaisen verkkopeiton näkee verkkokartasta osoitteessa https://www.telia.fi/asiakastuki/verkko/verkko/verkkokartta

Lisää vauhtia ja uusia elämyksiä

5G tarjoaa huippunopean ja viiveettömän langattoman nettiyhteyden, jonka ansiosta mobiiliyhteydet, uusimmat puhelimet ja monipuoliset sisällöt avaavat käyttäjälle uudenlaisia kokemuksia entistä sujuvammalla tavalla. Kotikäytössä 5G-yhteys takaa riittävän kapasiteetin viihdekäyttöön ja etätyöskentelyyn koko perheelle.

Uusi verkko on myös alusta virtuaalitodellisuuden, esineiden internetin ja uudenlaisten teollisten ratkaisujen kehittämisen.

”5G-verkkomme peitto laajenee vauhdilla. Samalla 5G-laitteiden valikoiman laajentuminen eri hintaisiin vaihtoehtoihin kertoo siitä, että 5G-aika on nyt jokaisen käyttäjän ulottuvilla. Uudet laitteet ovat valmistajiensa kärkilaitteita, jotka takaavat nopeimman käyttökokemuksen kaikkialla Telian verkossa, olipa asiakkaan käyttötarve mikä tahansa”, kertoo Telian paikallisjohtaja Minna Ek.

5G-laitteiden valikoima ja suosio nopeassa kasvussa, liittymiä joka tarpeeseen

5G-verkon käyttö edellyttää 5G-laitetta ja siihen sopivaa liittymää. 5G-puhelinten valikoima on kasvanut vauhdilla kevään aikana, ja elokuussa Telian myyntilistan ykkösenä oli ensimmäistä kertaa 5G-puhelin. Myös kodin ja toimiston nettilaitteiden valikoima on laajentunut. Telian 5G-puhelinvalikoima: https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/puhelimet/5g

Telia tarjoaa 5G-puhelimiin 1000, 450 ja 300 Mbit/s maksiminopeuksiin yltäviä Rajaton-paketteja. Mobiililaajakaistakäyttöön tarjolla on 1000 ja 300 Mbit/s Yhteys mukaan -liittymä, ja yritysasiakkaille löytyy vastaavia liittymiä, jotka takaavat asiakkaille parhaat mahdollisuudet uusien 5G-laitteiden ja 5G-verkon hyödyntämiseen. Liittymävalikoima: https://kauppa.telia.fi/yksityisille/tuotteet/puhelinliittymat.aspx?

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.
 

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.


Pages