20.7.2018

Elisa Viihteeseen viisi ennennäkemätöntä kansainvälistä menestyssarjaa

20.07.2018, 09:00
 

Elisa Viihteessä nähdään viisi uutta kansainvälistä menestyssarjaa loppukesästä ja alkusyksystä. Näistä ensimmäisenä on katsottavissa House-sarjan tekijöiden uusin hittisarja The Good Doctor.

Jo yksitoista omaa alkuperäissarjaa (mm. Sipoon herttua, Jättekiva ja Konttori) julkaissut Elisa Viihde tuo nyt katsottavaksi myös uusia kansainvälisiä draamasarjoja, joita ei ole aiemmin Suomessa nähty. Loppukesästä ja alkusyksystä Elisa Viihteessä nähdään viiden maailmalla menestystä niittäneen draamasarjan Suomen ensi-ilta.

Ensimmäisenä ensi-iltansa saa The Good Doctor, jonka 12 ensimmäistä jaksoa tulevat katsottaviksi 27.7.2018 Elisa Viihteen Aitioon. Sarja on ollut yksi Yhdysvaltojen suosituimmista viime vuonna. Loput menestyssarjat saavat Suomen ensi-iltansa alkusyksystä. Suomalaisten katsottaviksi tulevat BBC:n menestykseksi noussut Keeping Faith -sarja, amerikkalaiskomedia Future Man, pankkimaailmaan sijoittuva jännittävä perhedraama Banking District sekä ranskalaistrilleri Contact.

– Olemme todella innoissamme, että voimme tuoda asiakkaillemme uusia kansainvälisiä huippusarjoja, jotka ovat Suomessa katsottavissa vain Elisa Viihteen Aitiossa. Ne täydentävät hienosti Elisa Viihteen alkuperäissarja- ja elokuvavalikoimaa sekä eurooppalaisilla että amerikkalaisilla uutuussarjoilla, kertoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

The Good Doctor

Katsotuimpien uusien draamasarjojen kärkeen mm. Yhdysvalloissa, Englannissa ja Australiassa noussut The Good Doctor sijoittuu St. Bonaventuren sairaalaan ja sen ovat kehittäneet House-sarjan tuottajana tutuksi tullut David Shore ja mm. Hawaiji Five-O -sarjaa tähdittänyt Daniel Dae Kim korealaisen alkuperäisformaatin pohjalta. Kehutun sarjan pääosaa, autistista nuorta kirurgia Dr. Shaun Murphyä näyttelee Freddie Highmore, joka sai roolistaan parhaan näyttelijän Golden Globe -ehdokkuuden. Menestyssarja on palkittu Humanitas Prizen parhaana pilottina, ja vuoden 2018 Rockie Awardseissa sarja sai parhaan melodraaman palkinnon sekä The Hollywood Reporter Impact Awardin.

Keeping Faith

Keeping Faith on Matthew Hallin luoma trilleri, jonka pääosassa nähdään lahjakas brittinäyttelijä Eve Myles. Ylistäviä arvioita kerännyt BBC-menestys Keeping Faith kertoo pienessä walesilaiskaupungissa asuvasta juristista, joka joutuu jättämään äitiyslomansa kesken hänen miehensä kadottua äkillisesti. Totuuden paljastuessa Faith joutuu suojelemaan sekä perhettään että mielenterveyttään.

Future Man

Future Man on puolestaan suosittu amerikkalaiskomedia ja Hulu-alkuperäissarja, jonka pääosaa esittää Nälkäpeli-elokuvasarjassa läpimurtonsa tehnyt Josh Hutcherson.  Hutchersonin esittämä hahmo on päivisin itsensä talonmiehenä elättävä ja öisin uhkapeleihin keskittyvä Josh Futturman, jonka salaperäiset muukalaiset värväävät matkaamaan ajassa suojellakseen ihmiskuntaa uhkaavan superrodun hyökkäykseltä.

Banking District

Banking District on viime vuonna valmistunut kuusiosainen, sveitsiläiseen pankkimaailmaan sijoittuva ranskankielinen jännitysdraama. Banking District kertoo tilanteesta, jossa Sveitsiläisen vaurauden perustana toimivaa pankkisektoria kohtaan hyökätään kansainvälisen finanssikriisin seurauksena. Tarina alkaa kun 300 vuotta toimineen yksityispankin johtaja kuolee olohuoneessaan ja hänen veljensä ja sisarensa alkavat selvittämään niin perheen kuin pankinkin salaisuuksia.

Contact

Ranskalaistrilleri Contact kertoo Thomas Jouannetin esittämästä Thomas Adamista, joka selvittää poliisiveljensä kanssa perhettään aiemmin kohdannutta tragediaa erikoisen kykynsä avulla.

Lehdistökuvat:

The Good Doctor

Keeping Faith

Yhteystiedot:

Lisätietoja sarjoista ja katselulinkit

Liekki Promotion / Nora Norrlin
p. 040 846 0116 / nora.norrlin@liekkipromotion.com

Elisa Viihde

Elisa Viestintä, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

Aitio on Elisa Viihteen oma ohjelmakirjasto, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu ohjelmakirjasto tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia sekä klassikkosarjoja.

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – kattavin tv-ohjelmatarjonta, parhaat huippuelokuvat, enemmän urheilua ja eniten kotimaisia elokuvia. Elisa Viihteen kotimaisten alkuperäissarjojen lisäksi palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluja sekä TV-kanavapaketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


20.7.2018

Telia Company ostaa Bonnier Broadcastingin

20.07.2018, 08:08

“Vahvistamme sisältötarjontaamme strategiamme mukaisesti, jotta voimme tarjota asiakkaillemme enemmän"

Telia Company ostaa Bonnier AB:lta Bonnier Broadcastingin, joka omistaa suomalaisen MTV:n lisäksi ruotsalaisen TV4:n ja myös maksu-tv C Moren. Käteisellä maksettava velaton kauppahinta on SEK 9,2 miljardia. Tämä vastaa 15,4x-EV/EBIT-kerrointa 31.3.2018 päättyneen 12 kuukauden tuloksen perusteella tai 7,7x -kerrointa synergiaedut huomioiden. Yritysosto yhdistää Telia Companyn operaattori- ja jakelukokemuksen menestyksekkääseen pohjoismaiseen kaupalliseen mediataloon.

“Tämä on erittäin tärkeä päivä Telia Companylle. Yritysosto on luonnollinen tapa täydentää ydinliiketoimintaamme. Lisäksi miljoonat asiakkaamme luovat meille ainutlaatuisen aseman markkinoilla. Yhdessä Bonnierin kanssa palvelemme asiakkaitamme ja katsojia uusin tavoin ja luomme uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, sanoo Telia Companyn toimitusjohtaja Johan Dennelind. “Kunnioitamme yrityskaupassa muodostuvaa uutta rooliamme mediatalon omistajana. Meillä on selkeä näkemys siitä, kuinka ylläpidämme toiminnan journalistista riippumattomuutta jatkossakin. Toivotan Pohjoismaiden parhaisiin kuuluvat sisällöntuottajat ja julkaisijat tervetulleiksi Telia Companyyn.”

Käynnissä on perustavanlaatuinen muutos siinä, miten sisältöä tuotetaan, jaetaan ja kulutetaan. TV ja sisällöt ovat olleet tärkeä osa Telian strategiaa vuodesta 2014. Yhtiö on menestyksekkäästi luonut TV-liiketoiminnon, joka palvelee tällä hetkellä noin 1,8 miljoonaa kotitaloutta. Viime vuonna yhtiö osti yksinoikeuden jääkiekon SM-liigaan. TV4:n, C Moren ja MTV:n ostaminen on strategisesti tärkeä askel, sillä se vahvistaa Telian asemaa samalla, kun sisällöt ja niiden katsomisen suosio kasvavat.

“Olemme ylpeitä liiketoimintojemme saavutuksista Bonnier Broadcastingissa. Telian johtava mobiiliverkko ja tekniset kyvykkyydet tekevät siitä erinomaisen omistajan ja kehittäjän näille toiminnoille jatkossa”, sanoo Bonnier AB:n toimitusjohtaja Tomas Franzén.

Yritysoston toteuduttua Telian suunnitelmissa on perustaa uusi liiketoiminta-alue, johon sisällytetään sekä Telian nykyinen TV-liiketoiminta että Bonnier Broadcastingin toiminnot. Vetäjäksi suunnitellaan Casten Almqvistia, joka on tällä hetkellä Bonnier Broadcastingin toimitusjohtaja.

Bonnier Broadcastingin osto ei vaikuta Telian osakkeiden takaisinosto-ohjelmaan tai osinkopolitiikkaan. Yritysostosta odotetaan syntyvän synergioita vuodesta 2020 alkaen, joiden run rate -arvon arvioidaan olevan SEK 600 miljoonaa vuonna 2022.

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää, jota odotetaan vuoden 2019 toisella vuosipuoliskolla.

Bonnier Broadcasting

 • Suomessa Bonnier Broadcasting muodostuu MTV Oy:stä and Mediahub Helsinki Oy:stä. MTV tarjoaa kuluttajille maksuttomia mainosrahoitteisia sisältöjä (MTV3-, Sub- ja Ava-kanavat, MTV Katsomo -palvelu ja mtv.fi-uutissivusto) ja maksusisältöjä (C More -suoratoistopalvelu ja -maksutelevisiokanavat). Lisäksi MTV:n palveluihin kuuluu Luukku.com-sähköpostipalvelu.
 • Ruotsissa Bonnier Broadcastingiin kuuluu emoyhtiön lisäksi kaksi liiketoimintaa: mainos-TV (TV4 AB) ja maksu-TV (C More Entertainment AB), joiden brändejä ovat TV4 ja C More.
 •  TV4:n kuuluvat kaikki TV4:n kanavat, TV4 Play sekä mainosrahoitteisia lisäpalveluja, kuten Fotbollskanalen ja Köket. C Moreen sisältyy suoratoistopalvelu sekä lukuisia maksu-TV-kanavia.
 • Bonnier Broadcastingilla on yhteensä noin 1 200 työntekijää, joista Suomessa n. 250.

Tiedotustilaisuus yrityskaupasta pidetään Telia Finlandin pääkonttorilla (Teollisuuskatu 15, Helsinki) perjantaina 20. heinäkuuta 2018 kello 11.30. Paikalla ovat Telian kuluttajaliiketoiminnan johtaja Heli Partanen ja MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund. Ilmoittautumiset: communications-fi@telia.fi

Lisätietoja mediapalvelustamme 020 405 4000, Telia Companyn uutishuoneesta tai Twitteristä @Teliacompany ja @TeliaFinland

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 11 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.

Liitteet


19.7.2018

DNA Oyj:n puolivuotiskatsaus tammi-kesäkuu 2018: DNA:n liikevaihto, tulos ja liittymien määrä kasvoivat tammi-kesäkuussa

19.7.2018 KLO 8.30

DNA järjestää tulosjulkistuspäivänä suomenkielisen tiedotustilaisuuden klo 10 ja englanninkielisen puhelinkonferenssin analyytikoille ja instituutiosijoittajille klo 14. Tarkemmat tiedot tiedotustilaisuuksista löytyvät tämän tiedotteen lopusta.

Tämä tiedote on tiivistelmä DNA:n puolivuotiskatsauksesta 2018. Puolivuotiskatsaus kokonaisuudessaan on tämän pörssitiedotteen liitteenä pdf-tiedostona ja verkkosivuillamme, osoitteessa www.dna.fi/sijoittajat.

Yhteenveto

Suluissa olevat luvut viittaavat vastaavaan ajanjaksoon vuotta aiemmin, ellei toisin mainita. Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Vuoden 2018 tiedot esitetään taulukoissa IFRS-standardien edellyttämällä tavalla soveltaen 1.1.2018 käyttöönotettuja IFRS 15 ja IFRS 9 -standardeja, sekä oikaistuina IFRS 15 -standardin edellyttämällä tavalla vuonna 2017 noudatettujen liikevaihdon tuloutusperiaatteiden mukaisina. Raportin selostusosan kausien välinen analyysi on laadittu vertailukelpoisilla tiedoilla, jolloin vuoden 2018 tiedot on esitetty oikaistuina vuonna 2017 noudatettujen liikevaihdon tuloutusperiaatteiden mukaisina.

Huhti-kesäkuu 2018

 • Liikevaihto kasvoi 2,8 % ja oli 225,5 miljoonaa euroa (219,3).
 • Käyttökate kasvoi 6,8 % ja oli 72,2 miljoonaa euroa (67,6). Käyttökatteen osuus liikevaihdosta oli 32,0 % (30,8).
 • Katsaus- ja vertailukausilla ei ollut käyttökatteen tai liiketuloksen vertailukelpoisuuteen vaikuttavia tekijöitä.
 • Liiketulos kasvoi 13,1 % ja oli 34,5 miljoonaa euroa (30,5). Liiketuloksen osuus liikevaihdosta oli 15,3 prosenttia (13,9).
 • Osakekohtainen tulos kasvoi ja oli 0,20 euroa (0,17).
 • Matkaviestinnän liittymäkohtainen liikevaihto (ARPU) oli 18,5 euroa (18,5).
 • Matkaviestinliittymien vaihtuvuus (CHURN) oli 15,4 prosenttia (15,4).

Tammi-kesäkuu 2018

 • Liikevaihto kasvoi 3,5 % ja oli 447,8 miljoonaa euroa (432,7).
 • Käyttökate kasvoi 8,2 % ja oli 144,5 miljoonaa euroa (133,6). Käyttökatteen osuus liikevaihdosta oli 32,3 % (30,9).
 • Katsaus- ja vertailukausilla ei ollut käyttökatteen tai liiketuloksen vertailukelpoisuuteen vaikuttavia tekijöitä.
 • Liiketulos kasvoi 18,1 % ja oli 70,1 miljoonaa euroa (59,4). Liiketuloksen osuus liikevaihdosta oli 15,6 prosenttia (13,7).
 • Operatiivinen vapaa kassavirta kasvoi 5,8 prosenttia 97,7 miljoonaan euroon (92,4).
 • Osakekohtainen tulos kasvoi ja oli 0,38 euroa (0,33).
 • Matkaviestinliittymäkanta kasvoi 2,7 prosenttia 2 827 000 liittymään (2 754 000).
 • Matkaviestinnän liittymäkohtainen liikevaihto (ARPU) oli 18,7 euroa (18,0).
 • Matkaviestinliittymien vaihtuvuus (CHURN) oli 17,1 prosenttia (18,1).
 • Kiinteän verkon liittymämäärä (puhe, laajakaista ja kaapelitelevisio) oli 1 137 000 liittymää (1 125 000).

DNA:n tulosohjeistus vuodelle 2018 ennallaan

DNA arvioi sekä liikevaihdon että vertailukelpoisen liiketuloksen pysyvän vuonna 2018 samalla tasolla kuin vuonna 2017. DNA:n rahoitusaseman ja maksuvalmiuden arvioidaan pysyvän hyvänä.

DNA:n tulosohjeistus vuodelle 2018 on esitetty vuonna 2017 noudatettujen liikevaihdon tuloutusperiaatteiden mukaisina ilman 1.1.2018 käyttöönotetun IFRS 15-standardin vaikutuksia.

Keskeiset tunnusluvut

Luvut ovat tilintarkastamattomia

Toimitusjohtajan katsaus

DNA:n vuoden 2018 alkupuolisko oli vahva. Liikevaihtomme kasvoi 3,5 prosenttia 447,8 miljoonaan euroon ja liiketuloksemme 18,1 prosenttia 70,1 miljoonaan euroon. Liiketuloksen osuus liikevaihdosta nousi 15,6 prosenttiin. Sekä mobiililaitemyynti että matkaviestinpalveluliikevaihto kasvoivat. Matkaviestinpalveluliikevaihdon kehitykseen vaikutti erityisesti liittymäkannan myönteinen kehitys.

Sekä liikevaihtomme että liiketuloksemme jatkoivat kasvuaan toisella neljänneksellä. Matkaviestinverkkomme liittymämäärät nousivat vertailukaudesta 73 000 liittymällä kireänä jatkuneesta kilpailusta huolimatta. Kiinteiden laajakaista- ja kaapelitelevisioliittymien määrät nousivat vertailukauteen verrattuna 26 000 liittymällä.

Matkaviestinnän liittymäkohtainen liikevaihto (ARPU) parani tammi-kesäkuussa 18,7 euroon vertailukauden 18,0 eurosta. Liittymäkohtaista liikevaihtoa kasvatti erityisesti asiakkaidemme siirtyminen 3G-liittymistä nopeampiin 4G-liittymiin. Asiakasvaihtuvuutemme (CHURN) oli huhti-kesäkuussa matalalla tasolla eli 15,4 %. Tammi-kesäkuussa asiakasvaihtuvuutemme laski vertailukaudesta ollen 17,1 %. Tähän vaikutti korkea asiakastyytyväisyys. Lisäksi onnistuimme kireässä kilpailutilanteessa turvaamaan nykyistä asiakaskantaamme vastaamalla nopeasti kilpailijoiden kampanjamuutoksiin.

Olemme valmistelleet DNA:n matkaviestinverkkoa 5G-aikakauteen jo vuodesta 2016 alkaen. Toisen neljänneksen aikana testasimme 5G-radiotekniikkaa tuotantoverkkoympäristössä 3,5 gigahertsin (GHz) taajuudella. Liikenne- ja viestintäministeriö arvioi ensimmäisen 5G-taajuuksien huutokaupan alkavan 26.9.2018. Uskomme aloittavamme 5G-palveluiden tarjoamisen kaupallisesti vuoden 2019 aikana.

Ilmoitimme toisella neljänneksellä myös runkoverkkomme kapasiteetin nostamisesta uudelle tasolle. Työt on jo aloitettu ja töiden valmistuttua DNA:n runko- ja alueverkkojen kapasiteetti kasvaa 5G-verkon vaatimusten tasolle. Tämä hyödyttää matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkaitamme välittömästi, sillä dataliikenne verkoissamme on vilkastunut jälleen uuteen ennätykseen.

Toisella neljänneksellä toimme markkinaan DNA Connectivity IoT -palvelun, joka avaa kansainvälisten IoT-ekosysteemien mahdollisuudet suomalaisille yrityksille. Palvelu on toteutettu yhdessä Cisco Jasperin kanssa, ja sen avulla yritykset voivat kehittää ja kasvattaa IoT-pohjaista liiketoimintaansa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tavoitteenamme on tulla merkittäväksi toimijaksi IoT-markkinassa, ja sen vuoksi investoimme uuteen IoT-palveluun ja henkilöstömme osaamiseen.

Pidämme tulosohjeistuksemme ennallaan ja arvioimme sekä liikevaihtomme että vertailukelpoisen liiketuloksemme pysyvän vuonna 2018 samalla tasolla kuin vuonna 2017. DNA:n rahoitusaseman ja maksuvalmiuden arvioidaan pysyvän hyvänä.

Jukka Leinonen
toimitusjohtaja 

DNA:n taloudellinen raportointi vuonna 2018:

 • 19.10.2018: Osavuosikatsaus tammi-syyskuu 2018

Tulostiedotustilaisuudet

Suomenkielinen tiedotustilaisuus medialle ja analyytikoille klo 10.00

Tiedotustilaisuus lähetetään poikkeuksellisesti Porin SuomiAreenalta ja tilaisuuteen voi tällä kertaa osallistua vain suoran webcast-lähetyksen kautta. Linkki lähetykseen on saatavilla ennen tilaisuuden alkua osoitteessa www.dna.fi/sijoittajat.

Englanninkielinen puhelinkonferenssi analyytikoille ja institutionaalisille sijoittajille klo 14.00

Tilaisuuteen voi osallistua ja esittää kysymyksiä puhelimitse soittamalla muutamaa minuuttia ennen tilaisuuden alkua numeroon 09 7479 0360, vahvistuskoodi: 821508, sekä suoran audiocast-lähetyksen kautta. Linkki lähetykseen on saatavilla ennen tilaisuuden alkua osoitteessa www.dna.fi/sijoittajat.

Tulosraportti ja tilaisuuksien esitysmateriaalit sekä linkki webcast-lähetykseen ovat saatavilla ennen tilaisuuksien alkua osoitteessa www.dna.fi/sijoittajat. Tiedotustilaisuuksien tallenteet ovat saatavilla osoitteessa www.dna.fi/sijoittajat myöhemmin tulospäivän aikana.

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

DNA:n puolivuotiskatsaus 2018


13.7.2018

Telia mukana U19-jalkapalloturnauksessa kannustamassa ja turvaamassa yhteydet

13.07.2018, 12:00

Vaasassa ja Seinäjoella pelattavaan alle 19-vuotiaiden poikien jalkapallon EM-lopputurnaukseen odotetaan 50 000 katsojaa heinäkuun lopussa. Telia tukee suomalaisen jalkapallokulttuurin kehittämistä turvaamalla kisapaikoille toimivat yhteydet sekä kannustamalla nuoria pelaajia monin tavoin.

Alle 19-vuotiaiden poikien (U19) jalkapallon EM-lopputurnaus pelataan Seinäjoella ja Vaasassa 16.–29. heinäkuuta 2018. U19-lopputurnauksessa pelaa kahdeksan maata. Palloliiton pääyhteistyökumppanina Telia on ollut mukana tukemassa Suomen nuorten maajoukkueen, Minihuuhkajien, matkaa turnaukseen ja on nyt myös paikan päällä varmistamassa hyvän kisafiiliksen.

”Haluamme olla mukana kehittämässä suomalaista jalkapallokulttuuria. U19-turnauksen suuriin yleisömääriin varaudumme rakentamalla Vaasaan uusia tukiasemia ja tuomalla Seinäjoelle toistimen, joka parantaa kuuluvuutta”, kertoo Telian jalkapalloyhteistyöstä vastaava Karri Suoraniemi.

”Lisäksi tuomme Vaasan tapahtumatorille jalkapalloteemaisen alueen, jonne voi tulla koko perheen voimin kokeilemaan pallottelua ja jolla pääsee myös testaamaan pallotteluosaamistaan hauskalla taitoradalla. Alueellamme pääsee tutustumaan myös kotimaisiin Xampion-älypohjallisiin 22.-23.7. Ulkomaisia joukkueita ja kisaturisteja tuemme tarjoamalla heille prepaid-liittymiä”, Suoraniemi jatkaa.

Telia on seurannut Minihuuhkajien valmistautumista kisoihin toteuttamalla siitä minidokumenttisarjan. Mukana Italian maaotteluleirillä poikia tsemppaamassa oli laulajatähti Sanni. Yhtiö on ollut mukana luomassa kannustavaa ja positiivista ilmapiiriä myös Palloliiton ja Telian yhteisessä Kannusta Mua –kampanjassa mm. jakamalla kannustuskortteja junioreiden peleissä.

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 11 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.

Liitteet


13.7.2018

Elisan puolivuosikatsaus tammi–kesäkuu 2018

Elisa Oyj 13.7.2018 klo 8.30

Toinen neljännes 2018

 • Liikevaihto 458 milj. euroa (445)
 • Vertailukelpoinen käyttökate 157 milj. euroa (151) ja liikevoitto 98 milj. euroa (92)
 • Raportoitu käyttökate 160 milj. euroa (148) ja liikevoitto 101 milj. euroa (88)
 • Vertailukelp. osakekohtainen tulos (EPS) 0,47 euroa (0,44), raportoitu 0,49 euroa (0,70)
 • Kassavirta investointien jälkeen 81 milj. euroa (76)
 • Mobiilin postpaid puhe-ARPU oli 20,4 euroa (20,4 edellisellä neljänneksellä)
 • Mobiilien postpaid puhe-vaihtuvuus oli 17,4 prosenttia (19,2 edellisellä neljänneksellä)
 • Mobiilin palveluliikevaihto kasvoi 1,6 prosenttia 201 miljoonaan euroon (198)
 • Elisan postpaid-mobiilikanta kasvoi 8 300 liittymällä ja prepaid-kanta pieneni 1 400 liittymällä vuosineljänneksen aikana
 • Kiinteiden laajakaistaliittymien määrä kasvoi 1 000 liittymällä vuosineljänneksen aikana
 • Nettovelka/käyttökate oli 1,9 (1,8 vuoden 2017 lopussa) ja velkaantumisaste 126 prosenttia (103 vuoden 2017 lopussa)

Tammi–kesäkuu 2018

 • Liikevaihto 907 milj. euroa (861)
 • Vertailukelpoinen käyttökate 312 milj. euroa (294) ja liikevoitto 195 milj. euroa (180)
 • Raportoitu käyttökate 313 milj. euroa (291) ja liikevoitto 196 milj. euroa (177)
 • Vertailukelp. osakekohtainen tulos (EPS) 0,94 euroa (0,87), raportoitu 0,95 euroa (1,13)
 • Kassavirta investointien jälkeen 133 milj. euroa (139)

Keskeiset tunnusluvut

Rahoitusasema ja kassavirta

Muita operatiivisia lukuja osoitteessa elisa.com/sijoittajille (Elisa Operational Data.xlsx).

Toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila: Parantamalla kilpailukykyä jatkoimme tuloksen kasvattamista

Vuoden toisella neljänneksellä liikevaihto ja tulos kasvoivat viime vuoteen verrattuna. Kausi oli historian paras toinen vuosineljännes. Tulosta paransivat mobiilin palveluliikevaihdon ja digitaalisten palveluiden kasvu sekä Elisan operatiivisen toiminnan tuottavuuden parantaminen.

Suomi näyttää tietä liikkuvan elämän edistäjänä, missä mobiilidatan käyttö on vaivatonta ja edullista. Suomalaiset ovat selkeitä edelläkävijöitä mobiilidatan käytössä. Elisa mahdollistaa edelläkävijyyden jatkamisen ja teki maailman ensimmäisen 5G-videopuhelun kahden maan välillä kaupallisilla 5G-verkolla ja päätelaitteilla. 5G-valmiudet on rakennettu Tampereen lisäksi jo Turkuun ja sen lähiseuduille. Kesäkuussa aloitettiin 5G-valmiuksien rakentaminen Jyväskylään. 5G-ajan liittymä on saatavilla 25 prosentille väestöstä 600 Mbit/s maksiminopeudella.

Nopeat mobiililaajakaistaliittymät kasvattavat yhä suosiotaan kuluttajien, yritysasiakkaiden ja organisaatioiden parissa. Mobiilin postpaid-liittymäkanta nousi neljänneksen aikana 8 300 liittymällä ja prepaid-kanta pieneni 1 400 liittymällä. Kiinteän verkon laajakaistaliittymäkanta kasvoi 1 000 liittymällä.

Viestintävirasto on tehnyt tilaston operaattoreiden merkittävimpien verkkovikojen määrästä vuodelta 2017. Elisan osuus kaikkien operaattoreiden yhteenlasketuista verkkovioista on merkittävän alhainen ja selvästi pienempi kuin Elisan markkinaosuus. Pitkäjänteinen asiakaskokemuksen ja laadun kehittäminen, muun muassa tekoälyllä, on mahdollistanut Elisan verkkovikojen merkittävän vähentymisen ja selkeän kärkipaikan Viestintäviraston tilastossa. 

Elisa Viihteen tarjonta laajentui edelleen. Huhtikuun alussa voimaan tullut EU-asetus takaa jatkossa, että Elisa Viihde -palvelua voi käyttää kaikissa 28 EU-maassa. Uuden alkuperäissarjan Kaikki synnit -rikosdraaman kuvaukset aloitettiin neljänneksen aikana ja lisäksi kuvataan suositun Kolmistaan -komediasarjan toista tuotantokautta.

Suomen ensimmäinen valtakunnallinen NB-IoT (Narrowband Internet of Things) verkkovalmius mahdollisti uuden teknologian kokeilemisen yli viidenkymmenen yrityksen kanssa. NB-IoT mahdollistaa verkkoon liitettävien laitteiden, mm. sensoreiden keräämän datan helposti analysoitavaksi. Nämä NB-IoT-sovellutukset pääsevät jatkossa hyödyntämään 5G-verkon kasvavaa suorituskykyä.

Avasimme maailmanluokan tekoälytiimeille Elisa AI Co-Creation Challenge -kilpailun. Joukkueet kehittävät liiketoimintaa Elisan dataa hyödyntämällä. Kilpailu huipentuu joulukuussa Slushissa, missä kilpailun voittajat palkitaan.

Asiakaskokemuksen ja laadun jatkuva parantaminen ovat keskeinen osa yrityskulttuuriamme ja keskitymme niihin jatkossakin vahvasti. Tuottavuuden lisääminen, digitaalisten liiketoimintojen kansainvälistäminen, arvon tuottaminen datalla sekä vahva investointikyky luovat hyvät lähtökohdat kilpailukykyiselle arvonluonnille jatkossakin.

Näkymät ja ohjeistus vuodelle 2018

Suomen makrotaloudellinen ympäristö on parantunut, mutta pitkän aikavälin rakenteelliset haasteet jatkuvat. Kilpailutilanne Suomen televiestintämarkkinoilla jatkuu haasteellisena.

Liikevaihdon arvioidaan olevan vuoden 2017 tasolla tai hieman korkeampi. Viimeaikaisten yritysostojen sekä matkaviestinpalveluiden ja digitaalisten palveluiden odotetaan kasvattavan liikevaihtoa. Vertailukelpoisen käyttökatteen arvioidaan olevan vuoden 2017 tasolla tai hieman korkeampi. Käyttöomaisuusinvestointien odotetaan olevan enintään 12 prosenttia liikevaihdosta.

Elisa jatkaa tuottavuutta lisääviä toimenpiteitä, esimerkiksi lisäämällä automaatiota ja data-analytiikkaa eri prosesseissa, kuten asiakaskohtaamisissa, verkonhallinnassa ja jakelussa. Elisan jatkuvat laadun parantamistoimet lisäävät asiakastyytyväisyyttä ja tehokkuutta ja pienentävät kustannuksia.

Elisan kehitys uusia, elämyksellisiä ja merkityksellisiä palveluja asiakkailleen tarjoavana yhtiönä jatkuu. Pitkän ajan kasvu ja kannattavuuden paraneminen perustuvat mobiilidatamarkkinoiden kasvuun ja uusiin digitaalisiin online- ja ICT-palveluihin.

Julkistamismenettely

Elisa Oyj noudattaa Finanssivalvonnan Standardin 5.2b mahdollistamaa julkistamismenettelyä. Tämä tiedote on tiivistelmä Elisan tammi–kesäkuun 2018 puolivuosikatsauksesta. Koko raportti taulukoineen on tämän pörssitiedotteen liitetiedostona ja saatavilla Elisan internetsivuilla www.elisa.fi/sijoittajille


12.7.2018

Elisa Viihteen yhteistyö Tubeconin kanssa jatkuu: tapahtuman tunnelmaan suoran lähetyksen välityksellä

12.07.2018, 14:00

Elisa Viihde ja Tubecon jatkavat jo kolme vuotta kestänyttä yhteistyötään. Tubeconin suora lähetys näkyy Elisa Viihteessä sekä Elisan kaapeli-tv-verkossa maksutta tapahtuman aikana 17.‒18.8., ja lähetyksen taltioinnit ovat katsottavissa Elisa Viihteen Aitiossa tapahtuman jälkeen.

Elisa Viihteen lähetyksen juontavat tänä vuonna Pesojoonas ja Renaz Ebrahimi. Suoraa lähetystä voi seurata maksutta myös ilman Elisa Viihteen tilausta tietokoneella sekä Elisa Viihde -sovelluksella. Tarkemmat ohjeet Tubecon-lähetyksen seuraamiseen löytyvät Elisan verkkosivuilta.

– Pitkäkestoinen yhteistyömme Elisa Viihteen kanssa on kantanut erinomaista hedelmää vuosien saatossa. Tähtäämme aina kumppanuuksiin, jotka ovat merkityksellisiä kaikille osapuolille. Ilolla rakennamme hyvää suomalaista viihdettä yhdessä Elisa Viihteen kanssa, kommentoi Suomen Tubetapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Koski.

Tubecon on Pohjoismaiden suurin Youtube-yhteisön livetapahtuma, joka kokoaa yhteen tubettajat eli Youtube-videoiden tekijät ja heidän seuraajansa. Viime vuonna Tubeconiin osallistui noin 17 500 kävijää. Tubecon järjestetään 17.‒18.8. Helsingin Messukeskuksessa.

– Elisa Viihde haluaa mahdollistaa tubettamisesta innostuneiden pääsyn mukaan Tubeconin tunnelmaan ajasta tai paikasta riippumatta: tapahtumaa pääsee seuraamaan suoran lähetyksen sekä tallenteiden välityksellä palvelussamme, kertoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Elisa Viihde järjestää yhteistyössä Acerin ja OnePlusin kanssa Tubeconin pelialueella ohjelmaa kaikille pelaamisesta kiinnostuneille. Lauantaina 18.8. järjestettävä Fortnite-turnaus lähetetään Elisa Viihde Sport 1 ja Twitch-kanavilta yhteistyössä Acerin ja OnePlusin kanssa.

Tubecon-tapahtuman uutuus on TubeCity-konsepti eli erilaisista kaupunginosista koostuva tapahtumaympäristö, jonka eri puolilla järjestetään monipuolista ohjelmaa. Tapahtuman teema on tänä vuonna ”minun tarinani” ja Youtube-tähdet tulevat kertomaan tubettajan elämästä tarinoiden lavalle.

Elisa Viihteen lisäksi myös Viafreen netti-tv näyttää maksutta perjantai-illan Sekasin-konsertin ja lauantaina tapahtuman päättävän uudistuneen Tubecon Video Awards -gaalan.

– Olemme iloisia yhteistyöstä Elisa Viihteen ja Tubeconin kanssa ja voidessamme näyttää Viafree-palvelussamme tapahtuman huippuhetket, toteaa Jussi Lipponen, Head of Viafree.
 

Lue lisää:

Aitio on Elisa Viihteen oma ohjelmakirjasto, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu ohjelmakirjasto tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia sekä klassikkosarjoja.

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – kattavin tv-ohjelmatarjonta, parhaat huippuelokuvat, enemmän urheilua ja eniten kotimaisia elokuvia. Elisa Viihteen kotimaisten alkuperäissarjojen lisäksi palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluja sekä TV-kanavapaketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


12.7.2018

DNA:lta 5G-verkko Porin SuomiAreenaan

12.07.2018 10:30

DNA rakentaa Älykodin Porin SuomiAreenaan 16.-20. heinäkuuta. Yleisölle koko tapahtuma-ajan avoinna olevassa Älykodissa on kokeiltavissa lähivuosina koteihin tulevia älypalveluita. Älykodin palveluissa hyödynnetään 5G-verkkoa, jonka DNA ja Ericsson toteuttavat paikalle SuomiAreenan ajaksi.

Älykotiin toteutettava 5G-verkko on yli gigan nopeuksiin yltävä kodin 5G-tietoliikenneyhteys. 5G mahdollistaa ensimmäistä kertaa sen, että matkaviestinpalvelun käyttäjälle voidaan taata tietty yhteysnopeus. Ennen 5G-aikaa nopeus on ollut mahdollista taata vain kiinteän verkon yhteyksiin.

- Älykodissamme esillä oleva 5G-yhteys tulee ratkaisemaan monen kodin ja pientaloalueen yhteysongelmat. Se mahdollistaa suurta ja tasaista nopeutta vaativat palvelut monissa niistäkin kiinteistöistä, joihin valokuituyhteys ei ole saatavilla tai joihin sen toimittaminen tulisi asiakkaalle huomattavan kalliiksi, kertoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.  

Mobiilidatan käyttö on kasvanut viime vuosina valtavasti. Kahden viime vuoden aikana siirretyn datan määrä on lisääntynyt DNA:n matkaviestinverkossa jopa 120 prosenttia ja 5G:n myötä kasvun ennustetaan jatkuvan vahvana.

- Mobiilidatan käytön ennustetaan kahdeksankertaistuvan viidessä vuodessa. Tuoreen ennusteemme mukaan ensi vuonna tarjolle tulevien 5G-liittymien määrä ohittaa 1 miljardin merkkipaalun vuoden 2023 loppuun mennessä. Kuluttajien nopeiden yhteyksien lisäksi 5G-käyttökohteita ennakoidaan terveydenhuoltoon, valmistavaan teollisuuteen, autoteollisuuteen sekä veden, sähkön ja lämmön jakeluun, sanoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

DNA tuo Älykodissa esillä olevan kaltaisen 5G-palvelun kaupallisesti tarjolle ensi vuonna heti, kun se on toimilupien ja päätelaitteiden saatavuuden puolesta mahdollista.

Mediatilaisuus DNA Älykodissa maanantaina 16.7. klo 11

DNA Älykoti avautuu medialle SuomiAreenan Kansalaistorilla maanantaina 16.7. klo 11, välittömästi SuomiAreenan avajaisten jälkeen. Tervetuloa kuulemaan, kuinka DNA näkee 5G-tekniikan mahdollistavan uusia palveluita ja tutustumaan koteihin tuleviin mielenkiintoisiin palveluihin.

Ilmoittautumiset: DNA:n viestintä: puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi pe 13.7. klo 16 mennessä.

Aika ja paikka: ma 16.7. klo 11-12, DNA Älykoti MTV:n päälavan vieressä, Porin Kansalaistori

Mediatilaisuuden ohjelma

11.00 Jukka Leinonen, toimitusjohtaja, DNA: Näin 5G muuttaa suomalaisen kodin
11.15 Olli Sirkka, toimitusjohtaja, Ericsson: 5G-kehitys Suomessa ja kansainvälisesti
11.30 Pekka Väisänen, DNA: Tervetuloa älykotiin (talon esittely)

=> Tutustuminen Älykotiin, mahdollisuus kokeilla laitteita ja jutella asiantuntijoiden kanssa

Lehdistötiedote 25.5.2018: DNA:lla ja Ericssonilla 5G-verkko testikäytössä Kirkkonummella

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.


9.7.2018

Jussi-palkittu AJ Annila ohjaa Elisa Viihteen uuden alkuperäissarjan ‒ vakoojatrilleri Nyrkki sijoittuu kylmän sodan aikaan

09.07.2018


Elisa Viihteen uusi alkuperäissarja on 1950-luvulle sijoittuva vakoojatrilleri Nyrkki, jonka ohjaa elokuvaohjaaja AJ Annila. Kymmenosaisen sarjan ovat käsikirjoittaneet Katri ja Kirsti Manninen. Sarjan kuvaukset alkavat syksyllä 2018, ja se on katsottavissa Elisa Viihteessä syksyllä 2019. Sarjan tuottavat Zodiak Finlandin Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen. Kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen APC ‒ About Premium Content.

AJ Annilan ohjaustöihin kuuluvat Ikitie, Jadesoturi ja Sauna. Ikitie-elokuvasta hän sai parhaan ohjauksen Jussi-palkinnon. Katri ja Kirsti Mannisella on laaja tuotanto pitkien elokuvien ja televisiosarjojen käsikirjoituksia sekä muun muassa historiallisia romaaneja ja näytelmiä.

Vuoden 1955 Helsinki on kylmän sodan polttopiste, jossa KGB:n, CIA:n ja muiden tiedustelupalveluiden agentit ottavat mittaa toisistaan. Nyrkki on kansainvälinen vakoojatrilleri salaisesta iskuryhmästä, jonka tehtävänä on puolustaa Suomen itsenäisyyttä keinoja kaihtamatta. Lähestyvien presidentinvaalien alla panokset ovat korkeammat kuin koskaan.

‒ Todellisten historiallisten tapahtumien inspiroima, 1950-luvulle sijoittuva Nyrkki tuo uudenlaisen lajityypin Elisa Viihteen alkuperäissarjojen valikoimaan. Nyrkki on hyvä esimerkki sellaisesta kiehtovasta tarinankerronnasta, jota jatkossakin haluamme tarjota asiakkaillemme, kertoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

‒ Luettuani Mannisten ensimmäiset käsikirjoitukset olin välittömästi myyty. Heidän todellisiin historiallisiin tapahtumiin pohjaava agenttitrillerinsä oli röyhkeän jännittävä ja viihdyttävä julmankaunis palapeli. Tunsin konseptin omakseni ohjaajana, enkä ole sellaista vielä katsojanakaan nähnyt, ohjaaja AJ Annila kertoo.

‒ Olemme iloisia saadessamme levittääksemme sarjan Suomesta, josta on tulossa laatudraaman uusi koti. On hienoa tehdä yhteistyötä Zodiak Finlandin ja Elisa Viihteen kanssa, joka jakaa intohimomme korkealuokkaisen draaman tekemiseen, lisää Emmanuelle Guilbart, toinen APC:n toimitusjohtajista ja perustajista. 

Aitio on Elisa Viihteen oma ohjelmakirjasto, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu ohjelmakirjasto tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia ja klassikkosarjoja sekä useita Elisa Viihteen alkuperäissarjoja.

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa.


6.7.2018

Kesän kovin juniorijalkapalloturnaus valtaa pääkaupungin – näe ja koe Helsinki Cupin otteluita suorana Elisa Viihteessä

06.07.2018, 09:30

Elisa Viihde Sport tarjoaa katsojille juniorijalkapalloa Helsinki Cupista 9.–14.7.2018. Suomen suurin ja kansainvälisin lasten ja nuorten jalkapalloturnaus kokoaa yhteen yli 20 000 pelaajaa 19:stä eri maasta. Otteluita turnauksessa pelataan yli 4200.

– Kesän kovin juniorijalkapalloturnaus on alkamassa, ja Elisa Viihde lähettää Helsinki Cupin otteluita suorana jo neljättä vuotta. Elisa Viihteen asiakkaat rakastavat urheilua, ja jalkapallo on tärkeä osa urheilutarjontaamme. Helsinki Cupin energinen fiilis välittyy myös katsojille, kertoo Elisa Viihteen urheilu- ja maksu-tv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö.

– Hienoa, että Helsinki Cupin ottelutunnelmat välittyvät suorana myös kotikatsomoihin. Monen futistähden ura on kulkenut Helsinki Cupin kautta, joten omien futisjunioreiden seuraamisen lisäksi tässä on oiva tilaisuus nähdä tulevaisuuden huippunimiä tositoimissa, toteaa Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne.

Helsinki Cupin otteluita voi seurata Elisa Viihteessä myös mobiilisti. Suorien lähetysten lisäksi pelejä voi katsoa jälkikäteen Elisa Viihteen arkistosta.

Elisa Kulma Helsingin ydinkeskustassa toimii Helsinki Cupin etätukikohtana: juniorifutaajia nähdään paikan päällä Hki Cup Challenge -pisteellä, ja myymälän isolta näytöltä voi seurata suoraa lähetystä Elisa Viihde Sportin kentältä Töölöstä joka päivä turnauksen ajan. Perjantaina 13.7. klo 12–20 Elisa Kulma muuttuu pallotaitureiden areenaksi, kun jalkapalloilija Lassi Hurskainen haastaa kaikki halukkaat jalkapallonkäsittelytaidoissa.

Jalkapalloa koko kesä

Elisa Viihde Sportin kesän monipuolinen jalkapallotarjonta sisältää tulevan Helsinki Cupin ohella kotimaisen Ykkösen pelit. Elisa Viihde Sport näyttää myös Ruotsin Allsvenskan-liigan otteluita ja Naisten Liigan pelejä.

Heinä-elokuussa Elisa Viihde Sportilla nähdään lisäksi International Champions Cup, jossa pelaavat maailman huippujoukkueet, kuten Real Madrid, Liverpool, Bayern München ja Juventus.

Tietoa Elisa Viihde Sport -kanavista osoitteessa elisa.fi/sport/ ja kampanjat.elisa.fi/sport/.

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


2.7.2018

Palkittu lätkäpersoona Tuomas Nyholm liittyy Telian Liiga-tiimiin

02.07.2018, 09:09

Telian Liiga-tiimin julkistukset saavat jatkoa, kun juontaja-toimittaja-kirjailija Tuomas Nyholm liittyy mukaan ykkösketjuun. Selostajista, juontajista ja asiantuntijajäsenistä koostuvan tiimin kokoonpano esitellään kokonaisuudessaan 1. elokuuta.

”Olen absoluuttisen mehuissani näistä uusista haasteista. Paikka Telian tiimissä on loistava mahdollisuus ja ammatillisena haasteena sekä kova että kiehtova. Motivoituneempaa kaveria saa etsiä – eikä todennäköisesti löydä”, Tuomas Nyholm kuvailee tunnelmiaan tuoreeltaan.

”Keskeisiä houkuttavia tekijöitä päätökseni taustalla oli kaksi. Ensinnäkin tekijätiimi: tunnen ihmiset, joiden kanssa tulen työskentelemään, ja he ovat erinomaista porukkaa. Toinen ratkaiseva seikka oli Telian moderni lähestymistapa lajia ja kiekkotuotantoja kohtaan. On etuoikeus päästä mukaan tällaiseen projektiin”, hän jatkaa.

Vuosien varrella johtavaan rooliin suomalaisessa kiekkokeskustelussa noussut juontaja-toimittaja-kirjailija siirtyy Telian Liiga-tiimiin Sanomasta. Hän on tullut tunnetuksi sekä jääkiekkotoimittajana että suositun Total Hockey Forever -radio-ohjelman valovoimaisena juontajapersoonana. Vuonna 2017 Nyholm palkittiin ansioistaan mm. Vuoden radiotoimittajana. Kirjailijana häneltä on julkaistu toistaiseksi kolme fiktiivistä romaania sekä NHL:stä ja Leijonista tutun kiekkotähden Jarkko Ruudun elämäkertakirja.

”Haluamme sekä tarjota katsojille mahdollisimman viihdyttäviä lähetyksiä että ottaa uudenlaisella otteella roolia suomalaisessa lätkäkeskustelussa. Nyholmissa nämä puolet yhdistyvät hyvin harvinaisella tavalla”, Telian Liiga-sisältöjen vastaava tuottaja Kalle Takala kehuu tuoreinta värväystään.

Nyholm sanoo haluavansa olla mukana tekemässä energistä, intensiivistä, innostuvaa, monipuolista Liiga-sisältöä, joka on sekä pelille että katsojalle rehellistä.

”Luvassa on uutta teknologiaa, uutta lähestymistapaa ja uusia mausteita – mutta lajia ei todellakaan tarvitse keksiä väkisin uudelleen. Jos vielä napataan Suomi-kiekon kroonisesta otsarypystä 11 prosenttia pois ja pannaan nekin energiat kansallisen jääkiekkoilmiön monipuoliseen käsittelemiseen, ollaan aika pitkällä”, hän summaa.

Nyholm toivottaa katsojat tervetulleiksi tulevalle Liiga-kaudelle oheisella videolla.

Telian Liiga-tiimin kokoonpano julkistetaan kokonaisuudessaan 1. elokuuta klo 14 Isolla Pajalla järjestettävässä lehdistötilaisuudessa, jossa on tilaisuus päästä kurkistamaan myös tuontantojen kulisseihin. Suorat ottelulähetykset alkavat 3. elokuuta Rauman Pitsiturnauksesta, jonka jälkeen Telia tarjoilee valikoidusti muita suoria lähetyksiä Liiga-joukkueiden harjoitusotteluista.

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 11 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


2.7.2018

OnePlus 6 jatkaa ykkössijalla – myös muut lippulaivamallit kiinnostavat kuluttajia

02.07.2018, 08:00

Toukokuussa salamana ykköseksi kiilannut OnePlus 6 jatkoi listan kärjessä myös kesäkuussa. iPhone X kipusi listalle myydyimpien mallien joukkoon samalla kun myös muut iPhone-mallit kiinnostivat aiempia kuukausia enemmän.

”Puolet listan puhelimista ovat eri valmistajien uutuusmalleja. Kesä onkin varmasti hyvää aikaa päivittää laitteet ja paneutua uuden puhelimen käyttöönottoon. Loppukesän ja syksyn aikana tullaan näkemään lisää mielenkiintoisia uutuuksia Telian valikoimissa”, vihjaa Telian laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen.

Kampanjat ovat liikuttaneet asiakkaita myös kesäkuussa ja edullisemman hintaluokan puhelimet pitävät paikkansa listalla.

”Koululaisten laitehankintoja aletaan tehdä jo kesäloman aikana, jotta uuteen laitteeseen saa hyvän tuntuman syksyksi”, Vuorinen jatkaa.

Yritysasiakkaiden suosikit pysyivät lähes samassa järjestyksessä kuin toukokuussakin.

”Samsung yhdessä Applen kanssa miehittivät taas kärkipaikat. Yrityksissä ovatkin vakiintuneet selkeästi ne puhelimet ja mallit, jotka vastaavat yritysten vaatimuksiin henkilökohtaisen työn välineinä”, tietää Data-Infon toimitusjohtaja Kimmo Sulin.

Kesäkuun myydyimmät puhelimet kuluttajien osalta (suluissa toukokuun sijoitus)

1 (1) OnePlus 6
2 (2) Apple iPhone 8 / 8 Plus
3 (-) Samsung Galaxy S9 / S9+
4 (3) Huawei Y6 2017
5 (-) Huawei P Smart
6 (10) Apple iPhone 7
7 (9) Samsung Galaxy A5 2017
8 (-) Apple iPhone X
9 (-) Honor 10
10 (7) Samsung Galaxy A3 2017

Kesäkuun myydyimmät puhelimet yritysten osalta (suluissa toukokuun sijoitus)

1 (1) Samsung Galaxy J5 (2017)
2 (2) Nokia 6 (2018)
3 (3) Samsung Galaxy A5 (2017)
4 (5) Samsung Galaxy Xcover 4
5 (4) Samsung Galaxy A3 (2017)
6 (7) Samsung Galaxy S8
7 (8) Apple iPhone 7 32GB
8 (6) Apple iPhone 8 64GB
9 (9) Samsung Galaxy A8 (2018)
10 (10) Apple iPhone 6s 32GB

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 11 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


2.7.2018

DNA:n myydyimmät puhelimet kesäkuussa 2018

02.07.2018 08:00

Puhelinmyynti käy kuumana, ja kesästä onkin muodostumassa jo joulun veroinen myyntikausi. Samsung otti DNA:n kesäkuun Top 15 -listan haltuunsa kuudella puhelinmallilla. Huaweilta listalla on neljä puhelinta ja Applelta kolme. Nokia ja Honor ovat kumpikin listalla yhdellä mallilla.

DNA:n kesäkuun listaykkönen ja iso myyntihitti on Huawei P Smart, joka on nostanut sijoitustaan vakain askelin heti kevään myyntiintulostaan lähtien.

Toinen vahva nousija on Samsungin uusin lippulaiva, täysin uudistetulla kameralla ja Dolby Atmos -äänentoistolla varustettu Samsung Galaxy S9. Samsungilta on listalla muutenkin laajasti malleja erilaisille käyttäjille.

Edullisen hintaluokan ja kalliimmat puhelimet vuorottelevat DNA:n kesäkuun myydyimpien puhelimien listalla lähes tasatahtiin.

”Listalla ei nyt nouse esiin hintojen suhteen sellaista trendiä, että ostettaisiin erityisesti arvokkaampia tai edullisimpia puhelimia, vaan nyt menee tasaisesti koko skaalaa. Tämä kertoo kesäkauden noususta merkittäväksi myyntisesongiksi, joka alkaa vetää vertoja jopa joululle”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

”Kesä on vilkasta puhelimenvaihdon ja -hankinnan aikaa. Ihmiset ajoittavat tällaiset laitehankinnat mieluusti kesään, kun on paremmin aikaa miettiä valintaansa ja tutustua uuteen laitteeseen. Myös kesän alennusmyynnit saavat suomalaiset ostomoodiin”, Aavikko kertoo.

DNA:n myydyimmät puhelimet kesäkuussa 2018

1. (6.) Huawei P Smart
2. (2.) Apple iPhone 7
3. (5.) Samsung Galaxy J5 (2017)
4. (4.) Apple iPhone 8
5. (1.) Samsung Galaxy A3 (2017)
6. (10.) Apple iPhone X
7. (-) Honor 10
8. (3.) Samsung Galaxy J3 (2017)
9. (-) Samsung Galaxy S9
10. (-) Huawei Y6 (2017)
11. (-) Nokia 8
12. (-) Samsung Galaxy A5 (2017)
13. (14.) Samsung Galaxy S8
14. (9.) Huawei P20 Lite
15. (7.) Huawei Mate 10 Lite

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät osoitteesta: https://corporate.dna.fi/dnan-viestinta#myyntitilastot 

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu yli 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.


2.7.2018

Elisan kesäkuun myydyimmät puhelimet: Puhelinten ostosesonki alkoi, OnePlus 6 kärjessä

02.07.2018, 08:00

Tutut puhelinmerkit jatkavat Elisan myydyimpien listan kärkisijoilla. Kesäkuussa kuluttajien suosikkimalli oli toukokuussa myyntiin tullut OnePlus 6 -puhelin. OnePlus 6 nousi myös yritysasiakkaiden listalla sijalle kaksi – Applen iPhone 8 säilytti kärkipaikkansa.

Kuluttajat ja yrittäjät aktivoituvat kesäisin puhelinten ostossa. Kesällä puhelinta käytetään monipuolisesti vapaa-ajan tarkoituksiin, kuten musiikin ja videoiden suoratoistoon sekä television katseluun.

Kesä on laatupuhelinten ostoaikaa

– Kuluttajat panostavat kesän puhelinhankinnoissa laatuun, vaikka myös hinnat ovat alennuskampanjoidemme ansiosta edullisia. Esimerkiksi tv:n katselu mobiililaitteella on yleistynyt merkittävästi, ja kuluttajat ovat valmiita maksamaan hyvistä katseluominaisuuksista, Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Jan Virkki kertoo.

Lisääntynyt katselukäyttö asettaa vaatimuksia muun muassa laitteen suorituskyvylle ja mobiilidatan nopeudelle.

– Kesäkuussa Elisa Viihteen mobiilisovelluksen kautta katsottiin erityisesti jalkapallon MM-kisoja – esimerkiksi TV2-kanavan katselumäärä on noin 10 kertaa suurempi MM-kisojen aikaan kuin muutoin. Asiakkaat kysyvät kesäisin myös muita laitteita aktiivisemmin kuin muina vuodenaikoina, ja esimerkiksi dronejen, langattomien kaiuttimien ja lisävirtalähteiden myynti nousee kesällä, Virkki jatkaa.

Kuluttajien lisäksi myös yrittäjät aktivoituvat puhelimen vaihtamiseen kesällä, sillä lomakausi tuo mukanaan erilaisia vapaa-ajan tapahtumia, ja samanaikaisesti puhelin toimii yhä useammin etätyöntekovälineenä.

– Yrittäjät arvostavat puhelimia, jotka helpottavat ja tehostavat työntekoa, mutta samalla vastaavat myös vapaa-ajan tarpeisiin. Moni haluaa kuvata kesällä videoita, käyttää roamingia ulkomaanmatkalla ja kuunnella musiikkia suoratoistopalvelulla. Esimerkiksi ensi viikolla alkavan Helsinki Cupin yleisössä kuvataan lasten urheilusuorituksia. Kesämuistojen halutaan olevan laadukkaita ja ainutlaatuisiin hetkiin palataan jälkikäteen. Laadukkaiden tallenteiden avulla myös vaikkapa kauempana asuvat sukulaiset voivat osallistua elämän tähtihetkiin, Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson toteaa.

Myydyimmät puhelimet kesäkuussa 2018

Henkilöasiakkaat

1.    OnePlus 6
2.    Huawei P Smart
3.    Samsung Galaxy A3
4.    Apple iPhone 6
5.    Nokia 3
6.    Samsung Galaxy A5
7.    Nokia 8
8.    Nokia 3310 Retro
9.    Honor 10
10.    Apple iPhone 8
11.    Apple iPhone SE
12.    Apple iPhone X
13.    Samsung Galaxy S9   
14.    Nokia 6
15.    Samsung Galaxy S8

Yritysasiakkaat

1.    Apple iPhone 8
2.    OnePlus 6
3.    Apple iPhone X
4.    Samsung Galaxy A5
5.    Apple iPhone 7
6.    Samsung Galaxy J5
7.    Samsung Galaxy S8
8.    Samsung Galaxy Xcover 4
9.    Apple iPhone 8 Plus
10.    Nokia 3
11.    Samsung Galaxy A3
12.    Nokia 5
13.    Apple iPhone 7 Plus
14.    Honor 10
15.    Samsung Galaxy S9

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


29.6.2018

Heinäkuu nostaa roamingin käytön huippulukemiin Euroopassa

29.06.2018, 09:02

Mobiiliverkko hohkaa ympäri Eurooppaa punaisena lomakauden alkaessa. Dataa siirtyy suomalaismatkailijoiden kännyköissä heinäkuun aikana lähes kaksi kertaa enemmän kuin vuoden hiljaisimpaan aikaan tammikuussa.

”Heinäkuu on selvästi vilkkainta aikaa datamäärissä. Syynä on ennen kaikkea se, että nettiä käyttävien asiakkaiden määrä tuplaantuu vuoden hiljaisimpaan aikaan verrattuna”, Telian liiketoimintapäällikkö Matti Kärkkäinen kertoo.

Datankäyttö hyppäsi täysin uudelle tasolle viime kesänä, kun uudet EU-säännöt romahduttivat roaming-hinnat. Edelliseen vuoteen verrattuna Telian asiakkaat lisäsivät datankäyttöään lomakauden aikana lähes 1400 prosenttia.

”Kasvu ei tietenkään ole enää yhtä rajua, mutta näyttää siltä, että käyttäjä- ja datamäärät jatkavat voimakasta kasvuaan myös tänä kesänä”, Kärkkäinen arvioi.

Kärkkäisen mukaan käyttöä on kasvattanut laskeneiden hintojen lisäksi varmu us siitä, että puhelimen käytöstä ulkomaan matkoilla ei ole enää luvassa isoja yllätyslaskuja.

”Ihmiset haluavat lomamatkoilla käyttää karttoja ja muita hyötysovelluksia sekä jakaa kokemuksiaan sosiaalisessa mediassa. Yhä useampi on hoksannut, että puhelinta ei todellakaan kannata sulkea matkakohteessa”, Kärkkäinen naurahtaa.

Kärkkäisen mukaan lomamatkalla on kuitenkin hyvä huomioida, että netin käyttö ei välttämättä suju ruuhkaisissa lomakohteissa yhtä vaivattomasti kuin kotimaassa, sillä paikallisen operattorin verkko ei aina pysty vastaamaan käyttäjä- ja käyttömäärien rajuun kasvuun

Datankäyttö kasvaa kesäkuukausina myös Euroopan ulkopuolissa lomakohteissa.

”Laskimme toukokuussa hintoja yli 30 maassa Euroopan ulkopuolella, mikä on välittömästi alkanut näkyä datankäytön nopeana kasvuna”, Kärkkäinen kertoo.

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 11 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


27.6.2018

Elisa avasi kaupallisen 5G:n ensimmäisenä maailmassa

27.6.2018 18:00

Elisa on avannut 5G-verkon kaupalliseen käyttöön ensimmäisenä maailmassa ja aloittaa 5G-liittymien myynnin. 5G-verkon ensimmäisen yhteyden otti liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner videopuhelulla Viron talous- ja rakenneministeri Kadri Simsonille. Videopuhelu jatkaa Elisan tekemien historiallisten suoritusten sarjaa. Aikanaan myös maailman ensimmäinen GSM-puhelu soitettiin Elisan verkossa.

Maailman ensimmäiset kaupalliset 5G-verkot avattiin tänään käyttöön Tampereella ja Tallinnassa.

– Tavoitteenamme on, että Suomi on maailman kärkijoukoissa myös 5G-mobiilipalvelujen kehittäjänä. Viestintäministeriö on valmis jakamaan ensimmäiset 3400-3800 megahertsin taajuusalueen 5G-luvat syksyllä, mikä mahdollistaa 5G-verkkojen rakentamisen Suomessa ensimmäisten maiden joukossa maailmassa, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner toteaa.

5G tuo useita uusia ominaisuuksia mobiilipalvelujen käyttäjille. 5G mahdollistaa esimerkiksi moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet, lyhyemmän viiveen ja merkittävästi suuremman laitemäärän kytkemisen verkkoon.  Nyt nopeutta hyödynsi maailman ensimmäisessä kaupallisessa 5G-verkossa soitettu videopuhelu, jonka Elisa toteutti Huawein kanssa maailman ensimmäisillä kaupallisilla 5G-päätelaitteilla

– 5G mahdollistaa täysin uudenlaisten sovellusten hyödyntämisen esimerkiksi liikenteessä, terveydenhuollossa, energiatehokkuuden kehittämisessä ja viihtymisessä. Suomi on jo nyt kärkimaa mobiilidatan käytössä maailmassa. Elisa mahdollistaa Suomen johtoaseman mobiilidatan käytössä avaamalla kaupallisen 5G-verkon ensimmäisenä maailmassa. Niin kuluttajat kuin yritys- ja yhteisöasiakkaat saavat 5G-palvelujen avulla monenlaista uutta arvoa nykysovellusten käytön tehostuessa sekä uusien sovellutusten mahdollistuessa. Jatkossa esim. kaikki käyttäjät voivat seurata korkealaatuisena live-lähetyksenä samaa jalkapallo-ottelua ilman viiveitä millä tahansa päätelaitteella, toteaa Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

5G merkitsee myös sitä, että verkkoon on mahdollista liittää samanaikaisesti valtava määrä erilaisia laitteita. Tämä tarjoaa yritykselle lähitulevaisuudessa aivan uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia mm. esineiden internetiin liittyvien ratkaisuiden, kuten NB-IoT (Narrowband Internet of Things), kehittämisessä. Yhdessä kymmenien eri asiakkaiden kanssa, muun muassa vähittäiskaupan, metsäteollisuuden, konepajateollisuuden ja julkishallinnon toimialoilla,  Elisa kokeilee ja kehittää sovellutuksia ja palveluita, jotka hyödyntävät 5G:n uusia ominaisuuksia sekä tuovat uutta lisäarvoa asiakkaille.

Nyt avattu verkko on lähtölaukaus 5G:lle ja merkittävä askel Elisan usean vuoden jatkuneelle kehitystyölle, jossa yhtiö on testannut tulevaisuuden 5G-verkon toteutukseen käytettävää teknologiaa ja esikaupallisia sovelluksia. Elisa on myös päivittänyt verkkoihinsa 5G-valmiuksia eri puolilla Suomea ja työ jatkuu.

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


20.6.2018

DNA:sta älypuhelinvalmistaja Xiaomin ensimmäinen virallinen jälleenmyyjä Suomessa – puhelimet myyntiin tänään 20.6.

 

DNA aloittaa Xiaomi-älypuhelimien myynnin keskiviikkona 20. kesäkuuta. Samalla DNA:sta tulee Xiaomin ensimmäinen virallinen jälleenmyyjä Suomessa. Ensimmäisenä tarjolle tulevat Mi Mix 2S, Redmi 5, Redmi 5 Plus ja Mi A1. Xiaomin puhelimien virallinen maahantuoja Suomessa on Splendid Group yhteistyössä Group RDC:n kanssa.

DNA on aloittanut yhteistyön kiinalaisen älypuhelinvalmistaja Xiaomin kanssa. Xiaomi on maailman neljänneksi suurin ja nopeimmin kasvava älypuhelinvalmistaja, jonka tuotteet tunnetaan hyvästä hinta-laatusuhteestaan. Xiaomin kehittämissä innovatiivisissa tuotteissa korkealaatuinen teknologia yhdistyy huippudesigniin, mutta hinnoittelu on silti pystytty pitämään edullisena.

Xiaomin Redmi-sarjaan kuuluvat valmistajan edullisimmat puhelimet, ja Mi-sarjan laitteet ovat teknisesti huippulaadukkaita, silti houkuttelevan hintaisia. Mi-sarjasta löytyvät myös Xiaomin lippulaivamallit.

”Xiaomin puhelimet ovat loistava lisä tuotevalikoimaamme. Xiaomin kohderyhmää ovat erityisesti huippuspeksejä arvostavat nuoret kuluttajat. Xiaomi panostaa vahvasti myös tuotteidensa käytettävyyteen ja designiin. Yhä useammat kuluttajat haluavat erottautua myös puhelimensa brändin osalta valtavirrasta, ja tähänkin kysyntään Xiaomi on erinomainen vastaus”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

”On ilo päästä työskentelemään yhdessä maailman innovatiivisimman älypuhelinvalmistajan kanssa, ja olemme mielissämme voidessamme mahdollistaa DNA:n ja Xiaomin yhteistyön, jonka ansiosta Xiaomin korkealaatuiset mutta erittäin edulliset tuotteet saadaan nyt laajasti myös Suomen markkinoille. Olemme huomanneet, että myös Suomessa on runsaasti Mi-faneja, joten uskomme Xiaomin tuotteiden olevan houkutteleva vaihtoehto myös laajemmille kuluttajaryhmille”, kertoo Splendid Groupin toimitusjohtaja Kimmo Virtanen.

Xiaomin puhelimet DNA:n valikoimassa

Ensimmäisenä DNA:n valikoimaan tulevat Xiaomin uusimmat, maailmalla jo asemansa vakiinnuttaneet Redmi- ja Mi-sarjojen älypuhelimet Mi Mix 2S, Redmi 5, Redmi 5 Plus ja Mi A1.

Xiaomi Redmi 5 – hinta: 169 €
Full screen 18:9 -näyttö, kalliimman laitteen design.

Xiaomi Redmi 5 Plus – hinta: 199-239 €
Full screen 18:9 -näyttö, sopii yhtä hyvin niin opiskelijalle kuin ammattikäyttöön.

Xiaomi Mi A1 – hinta: 229 €
Puhdas Android One -puhelin lippulaivatason tuplakameralla ja 2x optisella zoomilla, täysmetallinen runko.

Xiaomi Mi Mix 2S – hinta: 599-649 €
Dual pixel -tekoälykaksoiskamera, huipputehokas suoritin, langaton lataus, full screen -näyttö ilman lovea ja keraaminen pyöristetty muotoilu. Ensimmäinen Mi Mix -malli toimi suunnannäyttäjänä muiden valmistajien full screen -puhelimille.

Xiaomin puhelimissa on Android-käyttöjärjestelmä sekä Xiaomin oma, käytettävyyttä parantava MIUI-käyttöliittymä (Android One -laitteita lukuunottamatta). Käyttöliittymä toimii myös suomeksi.

Virallisena jälleenmyyjänä DNA tarjoaa Xiaomi-älypuhelimille 24 kuukauden takuun.

Xiaomi-puhelimet tarvikkeineen ovat myynnissä kaikissa DNA Kaupoissa ja DNA:n nettikaupassa osoitteessa dna.fi.

 

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu yli 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Xiaomi: Xiaomin perusti vuonna 2010 sarjayrittäjä Lei Jun, ja hänen visionaan oli “innovaatioita kaikille”. Meidän mielestämme laadukkaiden tuotteiden ja uusimman teknologian tulee olla kaikkien saatavilla. Me kehitämme ainutlaatuisia laitteita, ohjelmistoja sekä internetpalveluita Mi-faneillemme yhdessä heidän kanssaan. Yhdistämme heidän palautteensa tuotevalikoimaamme, johon parhaillaan kuuluu Mi- ja Redmi-älypuhelimia, Mi-televisiot ja -digiboksit, Mi-reitittimet sekä Mi Ecosystem -tuotteet, joihin kuuluu kodin älylaitteita, päälle puettavia laitteita ja muita lisävarusteita. Xiaomi on jo levittäytynyt yli 20 maahan, ja nyt se laajentaa toimintaansa ympäri maailman pyrkiessään maailmanlaajuiseksi brändiksi.

Splendid Group Oy yhteistyössä GROUP RDC:n kanssa:
Splendid Group Oy on Xiaomin virallinen yhteistyökumppani Suomessa, ja se tekee yhteistyötä GROUP RDC:n ja Smart Orangen kanssa.
GROUP RDC on kansainvälistä yhteistyötä tekevä holdingyhtiö, ja sillä on monia tytäryhtiöitä eri aloilla kuten jakelussa, vähittäismyynnissä, huoltopalveluissa sekä toimitusketjujen hallinnassa. RDC:llä on myös keskushuoltotoimintaa ja keskeistä logistiikkatoimintaa Hongkongissa sekä tutkimus- ja tuotekehityskeskus Kiinan Shenzhenissä.
www.splendid-group.net 

 

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.


15.6.2018

Huippuhankinnoille jatkoa: ex-NHL-tähti Sean Bergenheim Telian Liiga-tiimiin

Liiga, NHL, Leijonat… ja seuraavaksi Telia. Upean peliuransa viime kauteen päättänyt hyökkääjätähti Sean Bergenheim palaa Suomeen Telian Liiga-asiantuntijana.

Ensi kaudesta alkaen yksinoikeudella Suomen seuratuimman urheilusarjan jääkiekon Liigan ottelut näyttävä Telia jatkaa tähtinimien värväämistä suoraan lajin huipulta. Toukokuun alussa julkistettiin suosikkiselostaja Jani Alkion siirtyminen Telian tiimiin ja nyt on ensimmäisen asiantuntijajulkistuksen vuoro.

”Tarkoitus oli pelata vielä muutama vuosi Liigaa, mutta nyt palaankin sarjaan uudessa, innostavassa roolissa Telian kanssa. Jonkin loppu on aina uuden alku. Edessä on tosi makea tulokaskausi”, loukkaantumisen vuoksi peliuransa päättänyt Sean Bergenheim, 34, tunnelmoi.

Telia haluaa tarjota Liiga-faneille viihdyttävän raikkaita ja merkityksellisiä sisältöjä ja on lähtenyt aktiivisesti viemään kokonaisuutta uudelle tasolle. Henkilövalinnoilla on uudistustyössä suuri merkitys. Kun Telia kysyi Jatkoaika.com-sivuston kautta Liiga-faneilta, millaista asiantuntijaa lähetyksiin toivottiin, muutama piirre nousi heti etualalle: lajille omistautunut, kokenut ja vahvat mielipiteet omaava lätkäpersoona.

”Heti ensimmäisistä tapaamisista lähtien Sean on tehnyt todella suuren vaikutuksen. Hänen positiivinen, valoisa asenteensa on juuri sitä, mitä haemmekin. Mahtava saada hänenkaltaisensa meritoitunut, mutta näissä hommissa uusi, valovoimainen persoona tähdittämään Liiga-lähetyksiämme”, sanoo Telian Liiga-sisältöjen vastaava tuottaja Kalle Takala.

Jokereiden junioreissa varttunut Bergenheim varattiin kesällä 2002 NHL:ään 1. kierroksella. Hän pelasi NHL:ssä yli 530 ottelua, joissa syntyi 197 tehopistettä. Bergenheim ehti urallaan pukea päälleen New York Islandersin, Florida Panthersin, Tampa Bay Lightningin ja Minnesota Wildin pelipaidat. NHL:n jälkeen Bergenheim pelasi Sveitsissä ja Ruotsissa. Leijonissa Bergenheim pelasi mm. kolmet MM-kisat ja saalisti jokaisesta mitalin.

Asiantuntijana Bergenheim haluaa olla raikas ja positiivinen – ja rehellinen.

”Puhun asioista suoraan, niin kuin ne näen. Tärkeintä on kuitenkin se, että kaikki mitä tehdään, tehdään hyvällä fiiliksellä ja pystytään välittämään se myös katsojille. Lajissa tapahtuu välillä myös ikäviä ja vaikeita asioita ja niitäkin meidän pitää käsitellä. Koko Suomi-kiekolle on kuitenkin hyväksi, että keskustelu lajista rentoutuu ja yleisfiilis muuttuu positiivisemmaksi. Minulle on ratkaisevan tärkeää, että Telia haluaa viedä asioita siihen suuntaan”, Bergenheim paaluttaa.

Telian Liiga-tiimi julkistetaan kokonaisuudessaan elokuun alussa. Suorat ottelulähetykset alkavat 3. elokuuta Rauman Pitsiturnauksesta, jonka jälkeen Telia tarjoilee valikoidusti muita suoria lähetyksiä Liiga-joukkueiden harjoitusotteluista.

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 11 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


14.6.2018

Elisa moninkertaisti mobiiliverkon nopeudet ja toi 5G-valmiudet Turkuun

Turun ja sen lähiseutujen 5G-valmiudet omaavan mobiiliverkon rakennustyöt saadaan päätökseen juhannukseen mennessä. Maaliskuussa aloitetussa hankkeessa mobiiliverkon tukiasemien laitteistot korvattiin uusimmalla saatavilla olevalla teknologialla. Turun talousalueen verkko on huippunopea ja se mahdollistaa jopa gigan mobiililaajakaistayhteydet Turun ydinkeskustassa.

Turun uuden 5G-valmiudet omaavan verkon merkittävimpänä hyötynä on entistä nopeampi ja luotettavampi tiedonsiirto. Mobiiliverkon nopeus Turussa ja sen lähiseudulla on moninkertaistunut uudistushankkeen myötä. Turun ydinkeskustan alueella verkossa voi surffailla jopa gigan nopeudella.

– Uusi mobiiliverkko tuo välittömiä etuja Turun talousalueen asukkaille ja yrityksille. Nopea verkko sujuvoittaa esimerkiksi digitaalisten palveluiden käyttöä, kuten erilaisten sisältöjen ja suurikokoisten tiedostojen jakamista sekä videoiden katselua ja videoneuvotteluita. Lisäksi verkko sisältää esineiden internetin vaatimat toiminallisuudet, joka mahdollistaa uudenlaisten palveluiden kehittämisen alueen asukkaille, sanoo Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen.

Elisa on testannut jo kahden vuoden ajan tulevaisuuden 5G-verkon toteutukseen käytettävää teknologiaa ja esikaupallisia sovelluksia. Viimeisin testi tehtiin helmikuun alussa, jolloin testattiin lisätyn (AR) ja virtuaalitodellisuuden (VR) -sovelluksia maailman ensimmäisessä esikaupallisilla päätelaitteilla toteutetussa 5G-verkossa. Turun verkon päivittäminen on yksi merkittävä askel matkalla 5G aikaan.

5G-valmiudet omaava verkko on perusta tulevaisuuden kaupunkipalveluille

Uusi mobiiliverkko mahdollistaa kokonaan uudenlaisten älykkäiden digitaalisten palvelujen kehittämisen Turun talousalueen asukkaille ja avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille. Elisa on mukana Turun kaupungin Smart and Wise City Turku -hankkeessa, jossa yhdistyvät tavoite seudullisesta hiilineutraaliudesta ja Smart City -konsepti. Keskeisenä mahdollistajana toimii digitalisaatio ja sen synnyttämä data, jonka siirtonopeus kasvaa 5G-teknologian ansiosta moninkertaiseksi.

– Olemme iloisia siitä, että Elisa on rakentanut Turun talousalueelle huippumodernin mobiiliverkon ja on sitä kautta tukemassa alueen elinkeinoelämän kehitystä. Tavoitteenamme on kehittää osana Smart and Wise City Turku -hanketta entistä parempia digitaalisia palveluita kaupunkilaisille. Tällaisia palveluita voivat olla esimerkiksi koteihin tuotetut hoivapalvelut, opastamiseen ja liikenteeseen liittyvät palvelut sekä energiatehokkuuden parantamiseen liittyvät palvelut, Turun kaupungin strategia- ja kehittämisjohtaja Jussi Vira toteaa.

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


13.6.2018

Digita: Hippos tuo kumppaneidensa kanssa ravit takaisin televisioon - heinäkuussa nähdään päivittäin raveja antenni-tv-verkon Estradi-kanavalla

 

Hippos yhteistyökumppaneidensa kanssa tekee heinäkuussa kokeilun, jossa ravit näkyvät päivittäin antenni-tv-verkossa Estradi-kanavalla. Lähetys Estradilla on sama, minkä Veikkaus lähettää TotoTV:stä. Studiolähetykset ovat ruudussa keskiviikkoisin ja lauantaisin –muina päivinä ravit nähdään suoraan radalta. Lähetykset alkavat 30.6. Suur-Hollola-viikonlopun lauantaista. Ponsse Oyj, Lähitapiola ja Hevosurheilu-lehti ovat mukana tukemassa hanketta.

Ravit palaavat heinäkuuksi televisioon Digitan antenni-tv-verkon Estradi-kanavalla kanavapaikalla 28. Raveja nähdään kanavalla keskimäärin kaksi tuntia päivässä, mutta isojen ravitapahtumien yhteydessä lähetysaika on pidempi. Esimerkiksi Rovaniemen Kuninkuusravit näkyvät molempina päivinä kokonaisuudessaan klo 12:00 -18:00. Testilähetys katsotaan TotoTV:stä keskiviikkona 13.6.2018 klo 13:30 alkaen. Ohjelmatiedot löytyvät myös television sähköisestä ohjelmaoppaasta, Hippoksen sivuilta sekä Hevosurheilu –lehdestä.

”Heinäkuinen kampanja on kokeilu ja palvelee antenni-tv-verkossa olevia katsojia, joita on noin puolet suomalaisista. Kokeilun myötä saadaan päätöksiä tukevaa dataa katsojamääristä ja tietysti myös kesän parhaat ravitapahtumat näkyviin vapaalle tv-kanavalle. Ravien jatkosta Estradi TV:llä ei ole vielä päätetty, mutta jos näyttää siltä, että katsojat löytävät tiensä Estradille niin se voi olla yksi vaihtoehto esimerkiksi lauantain koosteen tai TotoTV:n studiolähetyksen esittämiselle”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kertoo.

Maksuttoman Estradi-kanavan näkyvyysalue kattaa 97 % väestöstä. Estradi-kanavan näkyvyysalueen voi tarkastaa Digitan karttapalvelusta www.digita.fi/karttapalvelu. ”Digitan antenni-tv-verkkoa katsoo noin puolet suomalaisista. Kesäloma-aikaan Digitan verkon kautta katsotaan televisiota myös kesämökeiltä, joita on Suomessa yli 500 000”, kertoo liiketoimintajohtaja Teppo Ahonen Digitasta.

HybridiTV-palvelut rikastavat ravilähetyksiä

Kesän raviohjelmiin lisätään vuorovaikutteisia palveluja äänestyksen ja muiden sovellusten muodossa. Äänestyksissä tullaan äänestämään St Michel –ajon voittajaa ja omaa suosikkia ravikuninkaaksi tai –kuningattareksi. HybridiTV:n kautta on myös mahdollista tilata parin viikon näytejakso Hevosurheilu-lehdestä.

”Perinteisen television ja internetin yhdistävä hybridi-tv on tällä hetkellä käytettävissä Digitan antenni-tv-verkossa. Hybridi-tv-käyttäjiä on tällä hetkellä reilut 350 000”, kertoo Teppo Ahonen. Hybridi-tv-palveluiden käyttö edellyttää uudehkoa älytelevisiota, joka on kytketty laajakaistaverkkoon. Palvelu toimii lähes kaikissa Suomessa myynnissä olevissa älytelevisioissa sekä tietyissä vuosina 2013 ja 2014 myydyissä tv-malleissa. Lista vastaanottimista löytyy nettisivuilta www.hybriditv.fi.

Digita Info auttaa

Useimmat vastaanottimet etsivät uudet tv-kanavat automaattisesti. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia kanavien uudelleen virittämisen tai tehdasasetusten palauttamisen. Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta.

Digitan kuluttajapalvelu Digita Infon tekniset asiantuntijat auttavat antenni-tv-vastaanottoon liittyvissä kysymyksissä. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin klo 8-20 puh. 020 411 7676 tai info@digita.fi.

 

Suomen Hippos ry on raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö. Tärkeimmät tehtävämme ovat pitää rekisteriä ja kantakirjaa kaikista Suomessa kasvatettavista hevosroduista sekä johtaa ja valvoa ja tehdä tunnetuksi ravikilpailutoimintaa ja ravitapahtumia maassamme. Lisäksi Suomen Hippos harjoittaa myös koulutus-, järjestö- ja julkaisutoimintaa. Suomen Hippos ry:n tytäryhtiö on lehtiyhtiö Suomen Hevosurheilulehti Oy. Tavoitteenamme on hevostalouden menestys nyt ja tulevaisuudessa.

Digita Oy välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita. Lisäksi palveluvalikoimaamme kuuluvat kattavaan verkkoomme pohjautuvat IoT-palvelut sekä huippuluokan DataCenter-palvelut. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita.


12.6.2018

Telia vauhdittaa Assemblyn kasvua maailmanluokan menestykseen

Teliasta tulee yli 25-vuotiaan Assembly-digifestivaalin enemmistöomistaja. Telia ja Assembly haluavat tehdä Suomesta maailman parhaan paikan kokea ja harrastaa digitaalista kulttuuria sekä pelata – niin uramahdollisuuksien, yhteyksien kuin pelivälineidenkin puolesta. 

”Telian mukaantulo tukee loistavasti Assemblyn kasvutarinaa. Nyt meillä on mahdollisuudet kasvattaa ja kehittää tapahtumaa, sekä lähteä kansainvälistymään. Assemblyllä on ollut merkittävä rooli Suomen peliteollisuuden ja kotimaisen esportsin kehityksessä, ja nyt voidaan lähteä toteuttamaan suunnitelmia laajemmin. Jatkossa Assemblyn kautta tulee avautumaan myös enemmän uramahdollisuuksia digikulttuurista kiinnostuneille”, kiittelee Assemblyn toimitusjohtaja Pekka Aakko.

Assembly on Suomen suurin tietokonekulttuurin tapahtuma, joka kerää yhteen tuhansia pelaajia ja muita tietotekniikan harrastajia kaksi kertaa vuodessa järjestettävään monipäiväiseen ja ympärivuorokautiseen festivaaliin. Ensimmäinen Assembly järjestettiin vuonna 1992. Assyjen järjestämisestä vastaa yli kahdestasadasta harrastajasta koostuva vapaaehtoistiimi.

Telia ja Assembly Organizing Oy:n omistajat ovat solmineet yrityskaupan, jonka myötä Teliasta tulee Assemblyn enemmistöomistaja. Pääjärjestäjistä Pekka Aakko jatkaa Assemblyn johtamista, kun taas Jussi Laakkonen jättää Assemblyn.

”Haluamme mahdollistaa Assemblyn kanssa ennennäkemättömiä juttuja Suomessa. Visiomme on, että pelaaminen on pohjolan suurin intohimo eli suomalaiset tunnetaan pelaamisesta kuten espanjalaiset tunnetaan jalkapallosta. Haluamme myös tarjota niin hyviä peliyhteyksiä, että jokainen pelaaja maailmassa toivoisi asuvansa Pohjoismaissa”, sanoo Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä.

”Assemblyn kautta pystymme tukemaan digikulttuurin harrastajia entistä paremmin, olipa kyseessä sitten esports tai pelien tekeminen. Haluamme olla siellä missä ihmiset ovat ja innostaa sekä vanhempaa että nuorempaa sukupolvea. Harrastusmahdollisuuksien tarjoamisen lisäksi haluamme olla osaltamme luomassa myös polkuja kohti ammattilaisuutta niin esportsissa kuin pelien kehittämisessä. Tämä on loistava tilaisuus näyttää suomalaisille pelaajille, että tuemme heitä, GG”, Segergrantz jatkaa.

Tulevaisuuden esports-tähdet tulevat Suomesta

Digitaalinen kulttuuri on merkittävä osa ihmisten arkipäivää teknologian kehittyessä. Myös pelaaminen ja esports kasvavat maailmanlaajuisesti valtavalla vauhdilla: yhä useampi pelaa vapaa-ajallaan ja parhaat suomalaiset pelaajat kilpailevat kansainvälisillä areenoilla miljoonapalkinnoista. Huippupelaajien lisäksi pelaamisen kasvu tarkoittaa esimerkiksi Assemblyn vapaaehtoisille työntekijöille entistä parempia mahdollisuuksia tehdä esportsista jopa ura itselleen. ”Tavoitteenamme on auttaa Assemblya kasvamaan ja samalla vahvistaa pelaamiseen liittyvää liiketoimintaamme ja digitaalista kulttuuria laajemminkin. Haluamme olla luomassa suomalaisia menestystarinoita ja auttaa ihmisiä ymmärtämään, että digiviihde ja pelaaminen ovat osa monen elämää. Suomella on edellytykset olla myös yksi esportsin kärkimaista”, summaa Telian kuluttajaliiketoiminnan johtaja Heli Partanen. 

Seuraava Assembly järjestetään 2.–5. elokuuta Messukeskuksessa.

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 11 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


Pages