18.9.2018

Uusi älykäs teknologia pitää ravintolan ja autopesulan pyörimässä – NB-IoT kertoo erotinkaivojen huoltotarpeesta

18.09.2018, 10:00

Delete, Telia ja RD Velho kokeilevat NB-IoT-teknologiaa ravintolan ja autopesulan huoltotarpeiden ennakointiin.

Pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla on vireillä uusi aluevaltaus NB-IoT-teknologian käytössä. Ensimmäistä kertaa Suomessa etäluettavilla antureilla selvitetään ravintolan rasvanerotinkaivojen huoltotarpeita sekä huoltamon autonpesulinjaston hiekanerotinkaivojen tyhjennystarpeita. Samaa teknologiaa voidaan tulevaisuudessa hyödyntää monissa erilaisissa kiinteistöissä.

5G-teknologiaksi luettavan NB-IoT:n avulla voidaan kytkeä tuhansia etänä seurattavia IoT-laitteita verkkoon yhden tukiaseman alueella. Kokeilussa teknologian avulla vältetään yllättävät palvelukatkot ravintolan ja autonpesulinjaston toiminnassa ja pystytään tekemään huollot ennakoivasti. NB-IoT hyödyntää olemassa olevia 4G- ja tulevia 5G-verkkoja, joten se ei vaadi paikallisen verkon pystyttämistä.

Pohjoismaiden johtava ympäristöpalveluja tarjoava yhtiö Delete testaa uutta teknologiaa yhdessä asiakasyritysten sekä ohjelmistoyritys RD Velhon kanssa, joka vastaa myös tarvittavien anturien kehityksestä. Telia toimittaa pilottiin tiedonsiirtoverkon, pilvipalvelun datalle sekä palvelun käyttöliittymän.

”Äkilliset huolto- ja tyhjennystarpeet ovat yrityksille kalliita ja asiakkaille ikäviä. Toiminta keskeytyy usein yllättäen kaivojen täyttymisen tai viemäritukosten takia. Pilotissa selvitämme, miten NB-IoT palvelee huoltojen ennakoinnissa. Pilotin aikana teemme myös anturikehitystä erilaisiin käyttökohteisiin”, kertoo Deleten kehitys- ja HSEQ-johtaja Markku Salminen.

Pilotissa NB-IoT-anturit asennetaan ennakoimaan Helsingin Stockmannilla sijaitsevan ravintolan rasvanerotinkaivon sekä tamperelaisten huoltamoiden Neste K Hatanpään ja Neste K Kekkosentien autonpesulinjaston hiekanerotinkaivojen huolto- ja tyhjennystarpeita.

”Ravintoloiden ja huoltamoiden jätevesien mukana kulkeutuu viemäreihin sakkaa, joka kertyy tätä varten rakennettuihin erotinkaivoihin. Kaivoihin asennettujen antureiden avulla pystymme reaaliaikaisesti seuraamaan muun muassa kaivoihin kertyneen rasvan ja hiekan määrää ja samalla ennakoimaan tyhjennystarvetta”, Salminen kertoo.

Tällä hetkellä Delete tyhjentää kuukausittain satoja erotinkaivoja, pääsääntöisesti erittäin lyhyellä varoitusajalla. Kokeilun tavoitteena on luoda uusia pysyviä toimintatapoja, joilla vähennetään turhia huoltokäyntejä, kehitetään palveluprosesseja suunnitelmallisemmiksi, säästetään kustannuksia ja sitä kautta edistetään asiakasyritysten liiketoimintaa.

”Pilottikohteet on valikoitu tarkoin, ja tavoitteenamme on monistaa jatkossa palvelua vastaaviin kohteisiin. Anturiteknologia mahdollistaa palvelun laajentamisen myös muihin erotinkaivoihin ja esimerkiksi erilaisiin pumppaamoihin.”

Lisätiedot:

Markku Salminen, kehitys- ja HSEQ-johtaja, Delete, p. 0400 786 860
Dan-Olof Palm, myynti- ja kehityspäällikkö, Delete p. 040 586 8400
Mikael Sundholm, liiketoimintapäällikkö, Telia, p. 040 302 4805
Juha Lyijynen, Head of IoT, RD Velho, p. 044 063 6500

NB-IoT
Narrowband IoT (NB-IoT) on globaali standardoitu verkkoteknologia, joka hyödyntää olemassa olevia 4G- ja 5G-verkkoja. NB-Iot:lla voi kytkeä verkkoon paljon laitteita edullisesti ja luotettavasti. Laitteiden lähettämän datan avulla voi seurata reaaliajassa toiminta- ja tuotantoprosesseja.

Dataa keräävän ja lähettävän NB-IoT-sensorin akku kestää jopa kymmenen vuotta. Sensori aktivoituuu ja lähettää tietoa ainoastaan silloin, kun siihen ohjelmoitu mittausraja ylittyy.

Yhteen tukiasemaan voidaan kytkeä satojatuhansia laitteita. Telian Suomessa oleviin tuhansiin tukiasemien voidaan kytkeä jopa miljardeja verkossa olevia laitteita.

Delete
Delete on Suomessa ja Ruotsissa toimiva johtava täyden palvelun ympäristöpalvelujen tarjoaja. Delete tarjoaa purku-, teollisuuspuhdistus-, kiinteistö- sekä kierrätys- ja jätteenkäsittelypalveluja eri teollisuudenaloille, rakennusalalle ja kiinteistöille. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja sen palveluksessa on noin 1000 ammattilaista yli 30 toimipaikassa Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli 177 miljoonaa euroa. Lue lisää osoitteessa www.delete.fi

RD Velho
RD Velho Oy tarjoaa tuotekehitys- ja suunnittelupalveluita yrityksille, jotka käyttävät teknologiaa osana tuotteitaan ja palveluitaan. Yritys on erikoistunut sulautettujen järjestelmien tuotekehitykseen sekä teollisen internetin (IoT) ratkaisujen suunnitteluun. RD Velhossa työskentelee yli 270 Suomen parasta tuotekehittäjää. www.rdvelho.com

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 11 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.

Liitteet


12.9.2018

Stora Enson ja Telian kehittämät 5G- ja lisätyn todellisuuden ratkaisut etenevät kokeiluista käytäntöön

Stora Enso ja Telia ovat kehittäneet AR- eli lisätyn todellisuuden ja 5G-teknologian ratkaisuja tehtaiden kunnossapitoon. 5G Finland -verkoston piirissä toteutettuja kokeiluja on testattu ensimmäisenä Stora Enson Oulun tehtaalla. 

Uusien sovellusten ansiosta kaikki asiantuntijoiden tarvitsema tieto on helposti ja visuaalisessa muodossa käytössä reaaliaikaisesti. Teknologia mahdollistaa kunnossapitotiedon nopeamman käytön Stora Enson tehtailla ja parantaa tehtaiden käyttövarmuutta.

Kohta käyttöön tuleva 5G-verkko yhdessä Telia Helsinki Data Centerin laskentakapasiteetin kanssa luo alustan, jonka ansiosta palveluissa voidaan asiantuntijoiden kesken hyödyntää laajamittaisesti esimerkiksi täydennettyä todellisuutta, virtuaalitodellisuutta ja 360o -näkymiä maantieteellisestä sijainnista riippumatta.

”Olemme tehneet Oulussa kokeiluja alueella, jolla IoT- ja 5G-palvelut todennäköisesti tuottavat ensimmäisenä uusien ja tehokkaampien prosessien läpimurtoja. Reaaliaikaisen datan keräämiseen, siirtämiseen ja analysointiin perustuvat ratkaisut ovat avainasemassa teollisten prosessien tehostamisen ja jatkuvuuden varmistamisen kannalta” sanoo Telian Suomen 5G-ohjelman vetäjä Janne Koistinen.

”Stora Ensolla on laaja digitalisaatio-ohjelma, jolla pyritään kasvattamaan yhtiön liikevaihtoa ja tehostamaan toimintaa matkallamme fossiilisten materiaalien korvaamiseksi uusiutuvilla. Digitalisaatio-ohjelmamme avulla olemme edelläkävijöitä teollisuudenalallamme uuden teknologian hyödyntämisessä,” sanoo Teemu Salmi, Stora Enson IT- ja digitalisaatiojohtaja.

5G on osa seuraavaa teollista vallankumousta

Telia aloitti 5G-aikakauden Helsingissä 5.9.2018 avaamalla esikaupallisen 5G-verkon kaupungin keskustassa. Tavoitteena on aloittaa kaupalliset palvelut vuoden 2019 alussa.

5G:n odotetaan parantavan mobiiliverkon yhteysnopeuksia jopa 20-kertaiseksi ja niiden kapasiteettia jopa satakertaiseksi nykyisestä. Vallankumoukselliseksi tekniikan tekee kyky palvella valtavaa määrää verkkoon kytkettyjä laitteita sekä mahdollisuus rakentaa reaaliaikaisia, erittäin luotettavia yhteyksiä vaativia palveluita. 5G mahdollistaa esimerkiksi itsestään ajavat autot, uudenlaisia etäoppimisen ja –terveydenhuollon palveluita sekä kriittisiä teollisia prosesseja.

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

 

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 11 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


11.9.2018

Parempaa laatua puheluihin ja eroon sisäkuuluvuusongelmista – Elisa tuo WiFi-puhelut suurelle osalle kuluttaja-asiakkaistaan

Elisan tarjoamat WiFi-puhelut tulevat syksyn aikana mahdolliseksi isolle osalle Elisan kuluttaja-asiakkaista. Samalla Elisa siirtää merkittävän osan kuluttaja-asiakkaidensa puheluista 4G-verkkoon. Käyttäjille automaattisesti tuleva muutos tarkoittaa sitä, että puhelut yhdistyvät huomattavasti aiempaa nopeammin ja äänenlaatu paranee merkittävästi. Myös sisäkuuluvuusongelmat ovat historiaa yhä useammalle.

WiFi-puhelut ohjaavat puheliikenteen langattoman WiFi-verkon kautta. Miten ja milloin tämä hyödyttää käyttäjiä? Esimerkiksi silloin kun kotona, mökillä tai vaikkapa työpaikalla on sisäkuuluvuusongelmia. Niistä kärsivät monet kivitaloissa ja uusissa energiatehokkaissa taloissa asuvat. Puheluiden laatu paranee, kun käytettävissä on kodin oma langaton verkko.

Elisa oli ensimmäinen operaattori Suomessa, joka toi WiFi-puhelut asiakkaidensa käyttöön vuonna 2016. Tähän saakka teknologiaa hyödyntäviä puhelinmalleja on ollut vain vähän ja palvelu on pitänyt aktivoida erikseen.

– Nyt malleja on tullut runsaasti lisää ja siksi teemme asiakkaidemme liittymiin automaattisen päivityksen, jonka myötä asiakas voi ottaa WiFi-puhelut käyttöön oman puhelimensa asetuksista. Näin varmistamme, että tämä erittäin hyödyllinen ja lisämaksuton palvelu on varmasti mahdollisimman monen ulottuvilla, Elisan henkilöasiakasyksikön liittymäliiketoiminnan johtaja Jan Virkki kertoo.

Asiakkaiden matkapuhelimen käyttöön päivitys ei aiheuta muutoksia.

– Puhelimen käyttöähän nämä palvelut eivät muuta mitenkään, puhelut soitetaan ja vastaanotetaan matkapuhelimella aivan kuten tähänkin saakka, Virkki muistuttaa.

Samalla iso osa Elisan kuluttaja-asiakkaiden puheluista siirretään 4G-verkkoon. 4G-puheluiden, eli ns. VoLTE-puheluiden, avulla asiakkaiden puhelut yhdistyvät aiempaa nopeammin, äänenlaatu paranee huimasti ja puhelun aikana voi surffata netissä 4G-verkon nopeuksilla. Myös tämä muutos tulee asiakkaille automaattisesti, eikä se vaadi muutoksia puhelimen asetuksissa, edellyttäen että käytössä on palvelua tukeva puhelin.

Lisätietoa Elisan WiFi- ja 4G-puheluista sekä tuettavista päätelaitteista voit lukea osoitteesta www.elisa.fi/wifipuhelu
 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Elisalla on yli 6,2 miljoonaa kuluttajien, yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana Elisa on edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


11.9.2018

DNA selvitti: Sosiaaliset pelit lasten ja nuorten suosikkeja puhelimella pelattaessa

 

Pelaamisen suosio jatkaa kasvuaan. Vaikka yksin pelaaminen on edelleen tyypillisin tapa pelata, pelaavat lapset ja nuoret myös huomattavan paljon toisten seurassa ja myös verkon yli.

DNA:n selvityksen*) mukaan lapset ja nuoret pelaavat tyypillisimmin yksin, mutta yli puolet pelaa myös yhdessä kavereiden kanssa samassa tilassa. Verkon yli kavereiden ja online-tuttujen kanssa pelaaminen yleistyy lapsen kasvaessa. Tämä käy ilmi DNA:n koululaistutkimuksesta, johon vastasi yli tuhat vanhempaa.

”Pelaaminen yhdistää lapsia, nuoria ja nuoria aikuisia ja on tällä hetkellä meidän tapamme olla osa jotakin porukkaa. Teknisten taitojen ja kielitaidon karttuessa pelaajat siirtyvät verkkoon”, Kansallisen audiovisuaalisen instituutin mediakasvatuksen suunnittelija Tommi Tossavainen avaa verkon yli pelaamista.

Tossavainen arvioi, että DNA:n selvityksessä näkyy pelaamisen suosion lisääntyminen, mikä on tämän hetken linjan mukaista. Tutkimuksen mukaan yli puolet (59 %) lapsista ja nuorista pelaa puhelimella päivittäin, ja tietokoneella, pelikonsolilla ja tabletilla pelaa päivittäin noin neljäsosa.

Pelaaminen aloitetaan selvityksen mukaan yleisimmin alle 5-vuotiaana. Tämän ikäisenä tabletilla ja pelikonsolilla pelaamisen on aloittanut noin kolmasosa, tietokoneella 28 % ja puhelimella 24 %. Päivittäin puhelimella pelaaminen yleistyy vasta 6-7 ikävuoden jälkeen. Vanhemmat näkevät pelaamisen lapsen kielitaitoa sekä havaitsemis- ja reaktiokykyä kehittävänä.

Kaksi kolmesta vanhemmasta seuraa pelien ikärajoituksia

DNA:n selvityksessä suosituimmiksi puhelimella pelattavista peleistä lasten ja nuorten keskuudessa vanhemmat vastasivat Pokémon GO:n ja Minecraftin. Ikäryhmien välillä ei ollut selviä eroja suosituimpien pelien pelaamisessa, vaan suositut kännykkäpelit kiinnostivat läpi ikäjakauman.

”Molemmat suosituimmat pelit ovat melko sosiaalisia pelejä. Esimerkiksi Pokémon GO:ta voi pelata yhdessä kavereiden kanssa ja lisäksi siinä voi kilpailullisesti vertailla omia saavutuksia kaverin saavutuksiin”, Tossavainen arvioi pelejä.

Tietokoneella lapset ja nuoret pelaavat selvityksen mukaan eniten strategia- ja taistelupelejä. Pelikonsolilla pelatessa näiden rinnalle nousevat myös auto- ja urheilupelit.

”Pelikulttuuri muuttuu todella nopeasti ja niin muuttuvat myös suosituimmat pelit. Tällä hetkellä kovimmassa nousussa on ollut selviytymispeli Fortnite. Pelikategorioita tarkastellessa on hyvä pitää mielessä, että tutkimuksessa vastaajina olleet vanhemmat saattavat luokitella pelejä eri tavalla kuin lapset ja nuoret”, Tossavainen muistuttaa.

Tutkimuksessa kysyttiin nimeltä vain rajattua määrää pelejä. Ryhmä ”muut erilaiset pelit” nousikin vastauksissa merkittävän suureksi sekä kännykkä- ja tablettipeleissä että tietokonepeleissä – tämä ei ole yllätys, sillä lapsille ja nuorille on tarjolla todella laaja kirjo pelejä.

DNA:n selvityksen mukaan vanhemmat suosittelisivat lapsille eniten pelattavaksi Minecraftia. Kaksi kolmesta vanhemmasta seuraa tarkasti pelien ikärajoituksia ja hyväksyy erikseen pelin lataamisen – tämä on sitä yleisempää, mitä nuorempi lapsi on kyseessä. Sen sijaan 14-16-vuotiaiden lasten vanhemmat eivät ole yhtä hyvin perillä lastensa peleistä – noin kolmasosa ei osaa sanoa, mitä pelejä perheen nuori pelaa.


*) Tutkimuksesta:
DNA:n koululaistutkimuksen 2018 tiedonkeruu toteutettiin Nepan online-paneeleissa viikkojen 22–24/2017 aikana. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää koululaisten puhelimen hankintaa, käyttötarkoituksia ja puhelimen käyttöön liittyviä ilmiöitä. Uutena tutkimuksessa kysyttiin vuonna 2018 tietokoneen käytöstä ja pelaamisesta. Lasten pelien pelaamista koskevan tiedonkeruun kohderyhmänä olivat 6–16-vuotiaiden lasten vanhemmat (n= 1032).

 

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.


10.9.2018

Telia: Lätkäfanien toive toteutuu: Liiga-lähetyksiä voi ostaa peli kerrallaan

 

Jääkiekkofanit voivat halutessaan seurata pian starttaavan Liigan runkosarjan pelilähetyksiä joustavasti ottelu kerrallaan. Telia tuo lätkäkansan ulottuville Pelipassi-tuotteen, jonka myötä yksittäisen Liiga-pelin ostaminen onnistuu.

- Fanikeskusteluissa saamamme palautteen mukaan jääkiekon ystävät haluavat uudenlaisia ja joustavia tapoja kuluttaa Liigaa. Pelipassi voi olla hyvä vaihtoehto esimerkiksi kausikorttilaiselle, joka ei pääsekään hallille, mutta tahtoo nähdä matsin, tai katsojalle, joka haluaa ensin kurkistaa Telian tuottamiin uudenlaisiin kiekkolähetyksiin, sanoo Telian Head of Hockey Olli-Pekka Takanen.

Liigan runkosarjan lähetykset alkavat perjantaina 14. syyskuuta. Yhden runkosarjapelin hinta on 9,90 euroa. 

Kaikki Liigan noin 500 ottelua ja oheisohjelmat ovat katsottavissa Telia TV:stä.

Yksittäisen pelin eli Pelipassi-tuotteen voi ostaa laskulle ja nauttia Telia TV digiboksilla tai Telia TV sovelluksella. Sovellus ja digiboksi toimivat kaikkien operaattoreiden liittymillä. Telia TV sovellus on maksuton ja sen voi ottaa käyttöön Telian nettisivuilla. Palvelun käyttöönoton jälkeen pelejä pääsee selaamaan ja ostamaan Liiga-osiossa. Telia TV sovelluksella pelin voi katsoa nettiselaimella, puhelimella, tabletilla tai Apple TV:llä ja Chromecastilla. Pelipassilla pelejä voi seurata 48 tuntia lähetyksen alun jälkeen.

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 11 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.

 

 


10.9.2018

DNA jälleen maailman kärjessä liittymäkohtaisessa mobiilidatan käytössä

 

Tefficientin tuoreen raportin* mukaan DNA:n liittymäkohtainen tiedonsiirtomäärä on jatkanut kasvamistaan ja kirinyt taas uuteen ennätykseen. DNA:n asiakkaat käyttävät tänäkin vuonna eniten mobiilidataa Suomessa ja maailmassa.

DNA:n mobiililiittymäkohtainen keskimääräinen datamäärä vuoden 2018 ensimmäiseltä puoliskolta oli noin 19,8 gigatavua per kuukausi. Mobiilidatan käytön huimasta kasvusta kertoo se, että vuonna 2017 DNA:n liittymäkohtainen mobiilidatakäyttö oli 15,9 gigatavua per kuukausi.

Liikkuvan kuvan katselu on merkittävin yksittäinen tekijä mobiilidataliikenteen kasvamisessa; enemmistö liikenteestä on videoliikennettä 4G-verkossa.

"Myyntivalikoiman liittymien kuukausimaksuun kuuluu rajattomasti dataa, ja verkot ja päätelaitteet ovat aina vain parempia, joten videoiden parissa on helppoa viihtyä. Videot ja tv-ohjelmat ovat nykyään itsestäänselvä osa mobiililaitteiden käyttöä", toteaa DNA:n radioverkoista vastaava johtaja Jarkko Laari.

Tämä näkyy suoraan palveluiden käytössä, sillä DNA:n matkaviestinverkossa käytettävistä palveluista selkeästi suosituimmat ovat edelleen YouTube ja Netflix.

DNA:n toukokuussa 2018 julkaiseman kyselytutkimuksen**) mukaan tv-sisältöjä katsotaan monilla laitteilla rinnakkain. Tutkimukseen vastasi tämän vuoden maaliskuussa 1018 henkilöä, ja sen mukaan noin kolmannes vastaajista katsoo tv:tä älypuhelimella.

DNA:n mobiilidataliikenne kasvoi vuoden takaisesta 33 prosenttia, ja kasvun odotetaan jatkuvan. Esimerkiksi viime kuussa mobiilidataa käytettiin keskimäärin 21 gigatavua liittymää kohden. Tulevat 5G-verkot palveluineen kiihdyttävät mobiilidatan käyttöä entisestään ja laajentavat sitä uusiin kohteisiin.

*Lähde: Tefficient on kansainvälinen tietoliikennealan analyysi-, vertailu- ja konsulttiyritys, jonka raportit ovat ladattavissa täällä: https://tefficient.com/more-data-always-for-more-it-happens/

**) DNA:n kyselytutkimus Liikkuva kuva valtaa suomalaisten mediaympäristöä – katselu jakautuu useille eri laitteille https://corporate.dna.fi/lehdistotiedotteet?type=stt2&id=68188888

 

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.


5.9.2018

Telia avasi 5G-aikakauden Helsingissä

Telia on aloittanut 5G-aikakauden Helsingissä avaamalla esikaupallisen 5G-verkon kaupungin keskustassa. Verkon avaus käynnistää uuden vaiheen 5G:n käyttöönotossa. Tavoitteena on aloittaa kaupalliset palvelut vuoden 2019 alussa.

Telia Companyn toimitusjohtaja Johan Dennelind lupasi vuoden 2016 Slush-tapahtumassa, että yhtiö avaa ensimmäiset 5G-palvelut Nokian kanssa Helsingissä vuonna 2018. Historiallinen hetki koettiin 5.9.2018 Telia 5G Areenalla, kun toimitusjohtaja Dennelind antoi avauspotkun 5G-ajalle.

”Olemme viimeisen kahden vuoden aikana valmistautuneet 5G:hen kokeilujen ja demojen kautta. Perustimme 5G Finland -verkoston uusien palveluiden luomiseksi ja pilotoimiseksi kumppaneittemme ja asiakkaittemme kanssa, ja nyt voimme jatkaa 5G:n mahdollisuuksien tutkimista aidossa 5G-verkossa”, sanoo Telia Finlandin teknologiajohtaja Jari Collin.

Telian 5G-ohjelma on edennyt vaiheeseen, jossa kaikki 5G-verkon elementit ovat valmiina standardinmukaisesta radioverkosta korkean kapasiteetin IP-verkkoihin, virtuaaliseen core-verkkoon ja massiivisen kapasiteetin tarjoavaan Helsinki Data Centeriin. Ensimmäiset tukiasemat on otettu käyttöön Helsingissä, ja verkon ensimmäisen vaiheen laajennus jatkuu syksyn 2018 aikana.

”Nokia työskentelee Telian kanssa hyödyntäen siinä end-to-end 5G-portfolioitaan ja laaja-alaista osaamistaan tarjoamalla 5G-evoluutiopolun, joka vastaa myös Telian näkemystä. Iloitsemme ensimmäisten 5G-standardin mukaisten AirScale-tukiasemien käyttöönotosta Suomessa. Jatkamme yhteistyötä Telian kanssa, jotta voimme täyttää niin kuluttajien kuin teollisuudenkin tarpeet 5G-aikakaudella", kertoo asiakkuusjohtaja Jan Lindgren, Nokia.

Telian 5G-verkko toimii Viestintäviraston myöntämillä testitaajuuksilla. Varsinainen kaupallinen toiminta 5G-verkossa voidaan aloittaa vuonna 2019, kun 3,5 GHz 5G-taajuudet on jaettu syksyllä järjestettävässä huutokaupassa. 5G:n laajempi käyttöönotto edellyttää myös päätelaitevalmistajilta standardinmukaisten 5G-päätelaitteiden, kuten modeemien, tablettien ja puhelinten, tuomista markkinoille.   


5G on osa seuraavaa teollista vallankumousta

5G:n odotetaan parantavan mobiiliverkon yhteysnopeuksia jopa 20-kertaiseksi ja niiden kapasiteettia jopa satakertaiseksi nykyisestä. Vallankumoukselliseksi tekniikan tekee kyky palvella valtavaa määrää verkkoon kytkettyjä laitteita sekä mahdollisuus rakentaa reaaliaikaisia, erittäin luotettavia yhteyksiä vaativia palveluita. 5G mahdollistaa esimerkiksi itsestään ajavat autot, uudenlaisia etäoppimisen ja –terveydenhuollon palveluita sekä kriittisiä teollisia prosesseja.


Suomen 5G-matkan otsikoita:

Heinäkuu 2016: Telia ja Nokia solmivat sopimuksen verkon kehittämisestä kohti 5G:tä
Marraskuu 2016: Telian toimitusjohtaja Johan Dennelind julkistaa Slushissa Helsingin 5G-siuunnitelman vuodeksi 2018
Huhtikuu 2017: Uudelleen nimetty Telia 5G Areena on ikkuna tulevaisuuteen
Kesäkuu 2017: Yksi ensimmäisistä 3D 360 virtuaalitodellisuustoteutuksista Telia 5G Areenalla
Heinäkuu 2017: Telia ja Nokia testaavat 4G:n ja 5G:n yhteistoimintaa
Marraskuu 2017: Telia käynnistää 5G Finland -verkoston viemään Suomen 5G-aikaan
Joulukuu 2017: Telia ja Nokia vievät lapset virtuaaliselle vierailulle Joulupukin luo 5G-verkossa
Maaliskuu 2018: Telia lanseeraa NB-IoT-teknologian
Huhtikuu 2018: 5G tulee tehtaalle – Telian ja Nokian uraauurtava kokeilu Oulussa
Toukokuu 2018: Telia ja Nokia toivat 5G:n yleisön kokeiltavaksi esports-tapahtumassa
Elokuu 2018: Assemblyssä pelattiin 5G:llä – Telia toi huippuyhteydet haasteturnaukseen
Syyskuu 2018: Telia avaa 5G-aikakauden Helsingissä


Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 11 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


5.9.2018

Elisa Viihteen odotettu alkuperäissarja Bullets saa ensi-iltansa 19.10.2018

Kymmenosaisen jännityssarjan näyttelijäkaarti on kansainvälinen ja nimekäs. Alkuperäissarjan pääosissa nähdään Krista Kosonen, Tommi Korpela ja saksalaisnäyttelijä Sibel Kekilli (Game of Thrones). Helsingissä, Brysselissä ja Georgiassa kuvatun sarjan muissa merkittävissä rooleissa nähdään mm. Jani Volanen, Outi Mäenpää ja ruotsalaistähti Dragomir Mrsicic (Rahalla saa / Snabba Cash). Bulletsin pääohjaaja on Pete Riski, ja lisäksi Antti J. Jokinen on ohjannut Belgiassa kuvatut osuudet.

Pieleen mennyt huumeratsia tuo yhteen vastahakoisen työparin – kokeneen huumepoliisin Timo Viidan (Tommi Korpela) ja peitetehtäviin erikoistuneen rikostutkijan Mari Saaren (Krista Kosonen). Juttu paljastuu odotettua monimutkaisemmaksi, jolloin Saari soluttautuu terroristiyhteyksistä epäillyn turvapaikanhakijan Madina Taburovan (Sibel Kekilli) lähipiiriin. Kun tietoa pimitetään puolin ja toisin, uppoutuvat Saari ja Viita syvälle valheiden verkkoon, jossa mikään ei ole sitä miltä näyttää. Tutkinnan edetessä Saari asettaa itsensä hengenvaaraan – ja samalla Helsinki on suuremmassa vaarassa kuin koskaan.

Minna Virtasen (Kylmäverisesti sinun) ja Venla-palkitun Antti Pesosen (Sorjonen) luoma sekä Pesosen, Matti Laineen ja Kirsi Vikmanin käsikirjoittama Bullets voitti Buyers’ Coup de Coeur Award -palkinnon huhtikuussa Cannesin MIPDrama Buyers Summit -tilaisuudessa. Bulletsin tuottaa suomalainen Vertigo ja sen osatuottajia ovat saksalainen Nadcon (Silta, The Killing) ja belgialainen Lumière. Sarjan kansainvälisestä jakelusta vastaa Sky Vision.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 11 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Vuoden 2018 syksyllä Elisa Viihde julkaisee kansainväliset draamasarjat Bullets ja Ivalo. Vuoden 2019 sarjoista on julkistettu rikosdraama Kaikki synnit ja vakoojatrilleri Nyrkki.

 

Aitio on Elisa Viihteen oma ohjelmakirjasto, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu ohjelmakirjasto tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia ja klassikkosarjoja sekä useita Elisa Viihteen alkuperäissarjoja. 

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


5.9.2018

Nokia-sopimus vauhdittaa Telia Helsinki Data Centerin kasvua

Euroopan nykyaikaisimman datakeskuksen käyttöönotto vauhdittuu Nokian tehtyä Telian kanssa sopimuksen IT- ja palvelujärjestelmien tuomisesta yhtiön datakeskukseen.

”Telia Helsinki Data Center on nykyaikainen, joustavaa operointia tukeva datakeskus, joka vastaa kaikkiin meidän tietoturvaa, energiatehokkuutta ja vastuullisuutta koskeviin tiukkoihin vaatimuksiimme. Sopimus Telian kanssa on tärkeä askel Nokian globaalin datakeskusstrategian toteuttamisessa” sanoo Ursula Soritsch-Renier, CIO, Nokia.
 
”Datatehtaat, kuten Helsinki Data Center, muodostavat tärkeän osan tulevaisuuden infrastruktuurista, jonka muita tekijöitä ovat esineiden internet (IoT), 5G, robotiikka ja tekoäly. Olemme äärimmäisen ylpeitä siitä, että tärkeä kumppanimme Nokia on valinnut datakeskuksemme keskeisten toimintojensa sijaintipaikaksi. Syvenevä kumppanuus tukee yhteistyötämme uuden digitaalisen infrastruktuurin rakentamisessa”, sanoo Telian yritysliiketoiminnasta vastaava Jussi Salminen.
 
Kesäkuussa 2018 avattu Telia Helsinki Data Center on Suomen suurin avoin datakeskus. Keskuksen tieto-, turvallisuus- ja sähköjärjestelmät on toteutettu maailman edistyksellisimmillä ratkaisuilla. Datakeskuksesta on monipuoliset yhteydet Telian kansainväliseen verkkoon, jonka kautta virtaa päivittäin lähes 40 prosenttia koko maailman nettiliikenteestä. Datakeskuksilla on tulevaisuudessa merkittävä rooli 5G-verkon arkkitehtuurissa.
 
Telia Helsinki Data Centerin kokonaiskapasiteetti on 24 megawattia, mikä moninkertaistaa Suomessa toimivien yritysten käytettävissä olevan konesalikapasiteetin. Datakeskuksen palvelimet synnyttävät valtavan määrän lämpöä, jonka avulla voidaan jatkossa lämmittää jopa 20 000 espoolaisasuntoa.


Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 11 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


4.9.2018

Elisa avaa Kiinan markkinat pohjoismaisille elokuville ja sarjoille

Elisa on aloittanut yhteistyön Kiinan johtavan IPTV-palveluiden tarjoajan kanssa. Tavoitteena on rakentaa Nordic TV:stä koko maan kattava brändi. Yhteistyö tarjoaa suuria mahdollisuuksia pohjoismaisille sisällöntuottajille.

Elisa allekirjoitti heinäkuussa China Broadcasting and Television Median kanssa yhteistyösopimuksen, jolla kiinalaiselle kaapeli-TV-yleisölle tarjotaan pohjoismaisia elokuvia, sarjoja ja dokumentteja. Yhteistyö avaa Nordic TV:lle pääsyn 245 miljoonaan kaapeli-TV kotitalouteen.

Nordic TV on osa Elisan kansainvälistä viihtymisen liiketoimintaa. Se on Elisa Viihteen kaltainen tilauksiin perustuva palvelu, joka sisältää pohjoismaisia elokuvia, televisiosarjoja, dokumentteja, urheilua ja viihdeohjelmia. Palvelusta löytyvät esimerkiksi Elisa Viihteen alkuperäissarja Downshiftaajat, luontodokumentti Järven tarinan lyhytversiot ja autoilun maailmaa esittelevä Virittäjät.

– Viime vuonna pilotoimme Nordic TV:n palvelua yli kymmenen miljoonan asukkaan Shenzhenissä. Pilotti osoitti, että kiinalaiset kuluttajat ovat kiinnostuneita pohjoismaisesta televisiosisällöstä ja ovat valmiita maksamaan siitä, sanoo Nordic TV:n johtaja Einari Kanerva.

Yhteistyön alettua Nordic TV panostaa entistä enemmän pohjoismaisen sisällön hankintaan, lokalisointiin ja jakeluun. Kiinalainen partneri CBM vastaa paikallisista toiminnoista ja markkinoinnista.

– Pohjoismainen elämäntapa ja luonto kiinnostavat kiinalaisia kuluttajia. Yhteistyössä Elisan kanssa voimme tarjota asiakkaillemme uudenlaista sisältöä, joka erottuu muusta televisiotarjonnasta. Tavoitteenamme on rakentaa Nordic TV:stä koko Kiinan kattava brändi, sanoo Chen Kai, General Manager CBM:stä.

Nordic TV:n lanseeraus aloitetaan tämän vuoden lopussa Shenzhenistä ja jatketaan sen jälkeen valittuihin maakuntiin. Palvelun sisällön kehittämisessä ja jakelussa käytetään mm. tekoälyä.

– Kiina on erittäin kiinnostava, mutta myös vaikea markkina. Yhteistyö paikallisen johtavan toimijan kanssa auttaa voittamaan sääntelyyn liiittyviä esteitä ja pääsemään markkinoille. Tämä on loistava mahdollisuus pohjoismaisille sisällöntuottajille ja sisältöoikeuksien omistajille, joiden toivommekin ottavan yhteyttä meihin, sanoo Nordic TV:n Einari Kanerva.

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


3.9.2018

Elisan elokuun myydyimmät puhelimet: OnePlus 6 jatkaa myydyimpänä

Heinäkuussa myös yritysasiakkaiden myyntilistan kärkeen noussut OnePlus 6 säilytti sijoituksensa elokuussa ja jatkaa sekä kuluttaja- että yritysasiakkaiden ykkösenä.

Puhelimia ostettiin elokuussa koululaisille ja ensipuhelimiksi.

– Nykyään ensipuhelimiksi ostetaan arvokkaampia puhelimia kuin aiemmin, sillä puhelimesta on tullut entistä tärkeämpi väline jokapäiväisessä elämässä. Myös puhelimen suojaukseen panostetaan aiempaa huomattavasti enemmän. Suojakotelo tai -kuori ja panssarilasi hankitaan lähes aina samanaikaisesti puhelimen hankinnan yhteydessä, kommentoi Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Ensipuhelimella on aiempaa merkittävämpi rooli kommunikoinnin ja yhteisöllisyyden mahdollistajana. Siksi on tärkeää, että myös puhelimen liittymässä on tarpeeksi laadukas nettiyhteys, joka vastaa käyttäjän tarpeita.

– Puhelimet ja niiden palvelut modernisoituvat aiempaa nopeammin ja muuttunut asiakastarve näkyy selvästi myös liittymämyynnissä. Niin nuorten kuin aikuistenkin liittymäkysyntä kohdistuu entistä selkeämmin 4G-liittymiin, joissa on nopea nettiyhteys. Monet päivittävätkin nyt liittymiinsä nopeampia yhteyksiä. Liittymältä odotetaan myös huolettomuutta, ja suosituimmissa liittymissämme perinteiset puhelut, viestit ja netin käyttö EU-maissa sisältyvät kuukausihintaan, jatkaa Virkki.

Puhelin on osa onnistunutta palkitsemista

Yrityksen työntekijöilleen tarjoama puhelinetu on Suomessa keskeinen osa tehokasta palkitsemista.

– Älypuhelin on tärkeä väline niin työ- kuin vapaa-ajallakin, joten siihen ollaan valmiita panostamaan. Erityisesti isommat yritykset hankkivat puhelimet usein palveluna. Halu panostaa työntekijöihin näkyy esimerkiksi siinä, että palveluna hankittavien älypuhelinten keskihinta on noussut yli 40 prosenttiyksikköä viime vuodesta. Keskihinnan nousuun vaikuttaa osaltaan se, että työntekijät valitsevat yhä useammin käyttöönsä kalleimman puhelinmallin maksamalla itse pienen lisämaksun yrityksen tarjoaman puhelinedun päälle, sanoo Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

Myydyimmät puhelimet elokuussa 2018

Henkilöasiakkaat               

1.    OnePlus 6
2.    Huawei P Smart
3.    Honor 10
4.    Apple iPhone 8
5.    Apple iPhone SE
6.    Samsung Galaxy J5
7.    Huawei Mate 10 Lite
8.    Apple iPhone X
9.    Huawei P20 Lite
10.  Nokia 130
11.  Samsung Galaxy J3
12.  Nokia 3
13.  Apple iPhone 8 Plus
14.  Nokia 5
15.  Nokia 6.1

Yritysasiakkaat    

1.    OnePlus 6
2.    Samsung Galaxy J5
3.    Apple iPhone 8
4.    Apple iPhone 7
5.    Samsung Galaxy A6
6.    Samsung Galaxy S8
7.    Nokia 6
8.    Apple iPhone X
9.    Samsung Galaxy A8
10.  Samsung Galaxy S9
11.  Samsung Galaxy Xcover 4
12.  Apple iPhone 8 Plus
13.  Honor 10
14.  Nokia 3310
15.  Samsung Galaxy S9+

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


3.9.2018

DNA:n myydyimmät puhelimet elokuussa 2018

 

Huawei nousi DNA:n elokuun Top 15 -listan tähdeksi. Ykkössijaa pitää hallussaan jo kolmatta kuukautta peräkkäin Huawei P Smart -puhelin, ja Huaweilla on elokuun myydyimpien listalla myös eniten yksittäisiä malleja, kaikkiaan viisi. Listalla on lisäksi neljä Applen puhelinta, kolme mallia Samsungilta, kaksi Honor-mallia ja yksi Nokia-puhelin.

Huawei P Smartin lisäksi myyntilistalla menestyy myös Huawei P20 Lite, joka ponkaisi viime kuun listan hänniltä komeasti elokuun kolmannelle sijalle. Huawei Y6 -puhelimesta listalla on sekä 2017 että 2018 mallit.

Apple iPhone SE teki paluun Top 15 -listalle – arvatenkin se löytyy monen koululaisen ja opiskelijan repusta, samoin kuin moni muu edullisempien hintaryhmien suosikkipuhelimista.

”Elokuun listakärjessä korostuvat alle kolmensadan euron puhelimet, osittain luonnollisesti hyvien tarjouksien takia, mutta eritoten siksi että elokuu on kuuminta koululaisten puhelimien hankinta-aikaa”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

”Suomen puhelinmarkkina on muuttunut muutamassa vuodessa melkoisesti, kun markkinat jakautuvat nyt yhä useamman merkin kesken. Jokunen vuosi taaksepäin kuluttajalla oli valittavanaan käytännössä vain valtamerkkejä, mutta nyt itselle sopivan puhelimen voi valita yhä useammasta merkistä, joista osa on aivan uusia tulokkaita”, Aavikko kertoo.

Hän vahvistaa, että DNA:n valikoimaan on pian tulossa myös jo ennakkoon suurta kiinnostusta herättänyt uutuuspuhelin, erittäin suorituskykyinen Xiaomi Pocophone F1.

”Vaikka Xiaomin yksittäiset mallit eivät vielä näykään listakärjessä, uuden merkin kysyntä on lähtenyt hyvin käyntiin, ja olemme tyytyväisiä päätökseemme tuoda tämäkin merkki mukaan valikoimaamme”, Aavikko toteaa.


DNA:n myydyimmät puhelimet elokuussa 2018

1. (1.) Huawei P Smart
2. (11.) Honor 10
3. (13.) Huawei P20 Lite
4. (10.) Samsung Galaxy J3 (2017)
5. (-) Apple iPhone SE
6. (3.) Huawei Mate 10 Lite
7. (2.) Samsung Galaxy A3 (2017)
8. (8.) Apple iPhone 8
9. (7.) Apple iPhone X
10. (4.) Honor 9 Lite
11. (5.) Apple iPhone 7
12. (9.) Nokia 6.1
13. (-) Huawei Y6 (2018)
14. (6.) Huawei Y6 (2017)
15. (14.) Samsung Galaxy A5 (2017)


DNA julkaisee myydyimmät puhelimet -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät osoitteesta: https://corporate.dna.fi/dnan-viestinta#myyntitilastot


DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu yli 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

 

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.


3.9.2018

Telia: OnePlus 6:n voittokulku jatkuu kännyköiden myyntilistalla

OnePlus 6 hallitsi jo neljättä kuukautta peräjälkeen myydyimpien kännyköiden listaa. Yhä useammin puhelin ostetaan operaattoreiden kaupoista.

 ”Puhelinmyynti veti hyvin elokuussa. Tuoreiden myyntitilastojen mukaan operaattoreiden osuus älypuhelinten myynnistä jatkaa kasvuaan kuluttajien ostaessa puhelimen yhä useammin omalta operaattoriltaan. Tämä näkyy myös siinä, että myydyimpien kännyköiden lista koostuu pääasiassa malleista, joita nostimme esiin omissa kampanjoissamme”, Telian laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen kertoo.

”Samsung vahvisti asemiaan yrityspuhelimien kärjessä. Galaxy A6 nousi uutena mallina listalle A5:n ja A3:n poistuessa hiljalleen”, Data-Infon toimitusjohtaja Kimmo Sulin kiteyttää.

Mobiilipelaamisen kasvava suosio näkyy syksyn puhelinuutuuksissa

”Alkava syksy on puhelinlanseerausten aikaa, kun kaikki isot valmistajat esittelevät uutuuksiaan. Muun muassa Applen tarkkaan varjellut uutuusmallit on perinteisesti julkistettu syyskuun aikana”, Jussi Vuorinen sanoo.

 ” TOP-10 -listan ulkopuolelta löytyy lisäksi paljon mielenkiintoisia uutuuksia, joissa näkyy mobiilipelaamisen kasvava suosio. Elokuussa julkistetun Asus ROG-pelipuhelimen lisäksi muun muassa vasta lanseerattu Honor Play ja Samsungin uutuus Galaxy Note9 on optimoitu pelikäyttöön. Odotamme myös mielenkiinnolla Samsung Galaxy Watch -älykellon myynnin aloitusta 14.9, jolloin Telian verkossa alkaa uusi aikakausi, kun laite ei enää tarvitse perinteistä sim-korttia”, Vuorinen kertoo.

Elokuun myydyimmät puhelimet kuluttajien osalta (suluissa heinäkuun sijoitus)

1 (1) OnePlus 6
2(3) Huawei Y6 2017
3 (7) Samsung Galaxy A5 2017
4(2) Apple iPhone 8 / 8 plus
5(-) Apple iPhone SE
6(6) Huawei P20 Lite
7(10) Honor 10
8(-) Samsung Galaxy A3 2017
9(5) Huawei P Smart
10(9) Apple iPhone 7

Elokuun myydyimmät puhelimet yritysten osalta (suluissa heinäkuun sijoitus)

1 (2)       Samsung Galaxy J5 (2017) Dual SIM 4G
2 (1)         Nokia 6 (2018)
3 (3)         Samsung Galaxy A8 (2018)
4 (5)          Apple iPhone 8 64GB
5 (-)           Samsung Galaxy A6 (2018)
6 (4)          Samsung Galaxy A5 (2017)
7 (6)          Samsung Galaxy Xcover 4
8 (7)          Samsung Galaxy S8
9 (-)           Apple iPhone SE 32GB
10 (10)      Apple iPhone 7 32GB

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 11 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


31.8.2018

Euroopan suurin mobiilipelikiertue OnePlus Masters käynnistyy Elisan myymälöissä ja huipentuu GameXpoon

Elisa Viihde ja OnePlus järjestävät yhteistyössä Messukeskuksen kanssa Euroopan suurimman mobiilisti pelattavan e-urheilukiertueen, joka huipentuu pelitapahtuma GameXpossa 2.–4.11.2018 järjestettäviin finaaleihin. Kiertueen karsinnat pelataan Elisan myymälöissä ympäri Suomea.

OnePlus Mastersissa kilpaillaan kolmessa eri pelissä. Mukana ovat suomalaisen Supercellin suositut Clash Royale ja Brawl Stars sekä suomalaisen Critical Forcen kehittämä FPS-peli Critical Ops. Kiertueen yhteenlaskettu palkintopotti ylittää 10 000 euroa, ja lisäksi pelivalmistajat tarjoavat pelien sisällä erilaisia palkintoja parhaiten menestyville pelaajille.

Karsintakiertue kestää kahdeksan viikkoa, ja osakilpailut pelataan Elisan myymälöissä ympäri Suomea Helsingistä Jyväskylään. Karsinnat käynnistyvät torstaina 6.9. Turussa. OnePlus Masters huipentuu finaaleihin, jotka pelataan marraskuun alussa järjestettävässä GameXpossa Helsingin Messukeskuksessa. Kaikki kiertueen osakilpailut sekä finaali näytetään suorana Elisa Viihde Sport -kanavilla ja Elisa Viihde Sportin Twitch-kanavalla.

Kiertueen ensimmäiset 500 osallistujaa sekä 100 finaaleihin tiensä raivaavaa pelaajaa saavat palkinnoksi liput GameXpo-tapahtumaan. Kiertueen karsintapeleissä pelaajat voivat käyttää joko omia tai OnePlusin tarjoamia lainapuhelimia. Finaalissa pelataan OnePlusin tarjoamilla turnauspuhelimilla.

– Mobiilimaailmaan siirretty pelaaminen on tulevaisuutta, sillä pelaaminen on mahdollista missä ja milloin vain, kun pelikone kulkee mukana takataskussa. Meillä OnePlusilla on vahva sitoutuminen pelaamiseen ja laitteeseemme on suunniteltu pelaamista helpottavia ominaisuuksia, kuten Gaming Mode 2.0. Koemme, että mobiilipelaamisen edistäminen Suomessa on meille luonnollinen asia. Mobiilipelaaminen tuo yhä useammalle mahdollisuuden pelata. Se ei vaadi kallista tietokonetta, vain älypuhelimen, joka suurella osalla suomalaisista on jo entuudestaan. Edellytys luonnollisesti on hyvä datayhteys, jonka Elisa meille kiertueella tarjoaa, kertoo maajohtaja Tuomas Lampén OnePlusilta.

– On upeaa rakentaa ja kehittää yhdessä pelaajayhteisöjen kanssa mobiilipelaamisen kulttuuria Suomessa. Elisa Viihde Sport tavoittaa suuren joukon suomalaisia, ja sen kautta voimme jakaa e-urheilun tunnelmia ja menestystarinoita sekä uudenlaista urheilusisältöä laajalle yleisölle. E-urheilu täydentää hienosti kotimaisen urheilun tarjontaamme, Elisa Viihteen urheilu- ja maksu-tv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö toteaa.

– GameXpo tarjoaa mahdollisuuden monipuoliselle pelaamisella laidasta laitaan laitteesta ja pelistä riippumatta. Siksi on tärkeää, että myös mobiilipelit ovat näyttävästi mukana marraskuun tapahtumassa, myyntipäällikkö Antti Hassinen Messukeskuksesta kertoo.

OnePlus Masters -kiertue toteutetaan yhteistyössä meSportsin kanssa.

Lisätietoja kiertueen osakilpailuista ja aikataulusta: mesports.fi

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


OnePlus on kansainvälinen mobiiliteknologiayhtiö, joka haastaa teknologian perinteisiä käsitteitä. ”Never Settle” -asenteen ympärille perustettu OnePlus tuottaa erinomaisesti suunniteltuja laitteita, joille on ominaista ensiluokkainen laatu ja tehokas laitteisto. OnePlus on erittäin hyvä luomaan vahvoja siteitä ja kasvaa yhdessä käyttäjä- ja faniyhteisönsä kanssa. Lisätietoja osoitteessa oneplus.com.

Suomen suurin pelialan messutapahtuma GameXpo järjestetään 2.–4.11. Messukeskuksessa, Helsingissä samaan aikaan talviurheilutapahtuma GoExpo Winterin kanssa.


27.8.2018

Konttori saa jatkoa - Sami Hedberg jatkaa pääroolissa Elisa Viihteen alkuperäissarjan kolmannella kaudella

Konttori jatkuu taas! Brittiläisen kulttisarjan suomalaisversion kolmannen kauden kuvaukset alkavat tänään, ja sarja tulee katsottavaksi Elisa Viihteeseen alkuvuonna 2019. Yt-neuvottelut ovat nyt päättyneet, Keuruun ja Riihimäen konttorit ovat yhdistyneet, uudet tuulet puhaltavat, mutta yksi asia on ja pysyy. Pentti Markkanen loistaa kaikkien aikojen pomona. Häntä näyttelee edelleen Sami Hedberg, ja sarjan muissa merkittävissä rooleissa jatkavat aiemmilta kausilta tutut kasvot Pyry Äikää, Linda Wiklund, Antti Tuomas Heikkinen, Ushma Karnani, Lotta Lindroos, Mazdak Nassir ja Kaisla Puura.

Uuden eli kolmannen kauden ohjaa Markus Lehmusruusu yhdessä Paula Korvan kanssa ja sen pääkäsikirjoittajana jatkaa Mike Pohjola. Kolmannen tuotantokauden tuottaa Solar Republicin Sasu Norhomaa. Sarjan tuottavat yhteistyössä Solar Republic, Elisa Viihde sekä BBC Worldwide.

Pomon tärkein tehtävä on, että ei anna potkuja. Siitä lähtee ihan väärä viesti. Syntyy negatiivisuuden kierre. 
Eikä sellaista positiivista syrjintää, mistä Jaakko puhui. Vaan huonoja asioita. 
Eihän kukaan halua olla töissä paikassa, josta on saanut potkut. 
– Pentti Markkanen


Tuottaja Sasu Norhomaa Solar Republicilta lupaa uudella kaudella lisää Penan legendaarisia totuuksia: ‒ Uusi kausi on aiempaa ajankohtaisempi: Markkanen joutuu tekemään omia ratkaisujaan myös muun muassa pakolaisten palautuksiin. Vaikea uskoa, että edes Sipilä pystyisi samaan.

‒ Konttorin aiemmat kaudet ovat olleet erittäin suosittuja, ja olemme iloisia voidessamme tarjota asiakkaillemme kolmannen kauden Pentti ”Pena” Markkasen ja kollegoiden konttoriarkea, Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela kertoo.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 11 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Vuoden 2018 syksyllä Elisa Viihde julkaisee kansainväliset draamasarjat Bullets ja Ivalo. Vuoden 2019 sarjoista on julkistettu rikosdraama Kaikki synnit ja vakoojatrilleri Nyrkki.

https://www.facebook.com/Konttori/


Konttorin tiedot

Ohjaus
Markus Lehmusruusu ja Paula Korva

Tuottaja
Sasu Norhomaa / Solar Republic

Käsikirjoitus
Mike Pohjola – pääkäsikirjoittaja 
Paula Korva 
Anna Taivaskallio 
Ninni Saajola

Rooleissa
Pentti ”Pena” Markkanen – Sami Hedberg
Timo Kivelä –  Pyry Äikää
Anna Fredriksson  –  Linda Wiklund
Jaakko Roisko – Antti Tuomas Heikkinen
Leyla Hassan – Ushma Karnani
Maarit Petäjävirta – Lotta Lindroos
Sanna (OP Hartikainen) – Kaisla Puura
Farzin – Mazdak Nassir 
Ripa Niemi – Leo Honkonen
Pärre Ericsson – Peter Kanerva
Katariina Leskinen – Vera Kiiskinen
Igor – Jouko Puolanto

Genre
Komedia 

Tuotantoyhtiö
Solar Republic

Tuotanto
Solar Republic, Elisa Viihde ja BBC Worldwide

Taustaa

Elisa Viihteen alkuperäissarja on suositun brittiläisen The Office -sarjan suomalainen versio, jota tähdittää Sami Hedberg. Maailmanlaajuisesti The Office tunnetaan erityisesti Ricky Gervaisista, joka näytteli kulttisarjan päähahmoa, paperiyrityksen omaperäistä johtajaa David Brentiä. Gervais toimi myös sarjan käsikirjoittajana. Jättimenestykseen noussutta The Officea tehtiin Britanniassa vuosina 2001‒2003. Sarjasta on lisäksi yhdysvaltalainen, kanadanranskalainen, ranskalainen, saksalainen ja ruotsalainen versio. Suositussa yhdysvaltalaisessa versiossa pomoa näytteli Steve Carell. 

Sarjassa näyttelevät lisäksi muun muassa Pyry Äikää, Linda Wiklund, Antti Tuomas Heikkinen, Vera Kiiskinen, Mazdak Nassir, Lotta Lindroos, Kaisla Puura, Ushma Karnani, Leo Honkonen, Peter Kanerva ja Jouko Puolanto.
 

 

Aitio on Elisa Viihteen oma ohjelmakirjasto, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu ohjelmakirjasto tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia ja klassikkosarjoja sekä useita Elisa Viihteen alkuperäissarjoja.

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – kattavin tv-ohjelmatarjonta, parhaat huippuelokuvat, enemmän urheilua ja eniten kotimaisia elokuvia. Elisa Viihteen kotimaisten alkuperäissarjojen lisäksi palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluja sekä TV-kanavapaketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj). 


24.8.2018

Telian matka esports-peliorganisaatio ENCE:n kanssa jatkuu

Telia ja suomalainen esports-peliorganisaatio ENCE ovat solmineet jatkosopimuksen yhteistyöstä esportsin saralla. Näin Telia jatkaa digitaalisen kulttuurin tukemista ja edistää osaltaan Suomen nousua digitaalisen pelaamisen kärkimaaksi.

Pelaaminen ja esports kasvavat maailmanlaajuisesti valtavalla vauhdilla: yhä useampi pelaa vapaa-ajallaan ja parhaat suomalaiset pelaajat kilpailevat kansainvälisillä areenoilla miljoonapalkinnoista. ENCE on Suomen tunnetuin kilpapeliorganisaatio, jolla on useita Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuksia.

”Olemme olleet molemmin puolin tyytyväisiä viime vuonna aloitettuun yhteistyöhön. Olemme onnistuneet joukkueena pääsemään uudelle tasolle. ENCE:n tehtävä on ammattimaistaa suomalaista kilpapelikenttää ja toimia esimerkkinä muille pelaamisesta ammatikseen haaveileville. Telian ja ENCE:n yhteistyö on ollut tärkeä sivu suomalaisessa esports-historiassa, jossa molempien osapuolien tekeminen, osaaminen ja tietotaito lajin eteenpäin viemiseksi on vahvistunut”, sanoo ENCE:n toimitusjohtaja Petri Hämälä.

Telian tavoitteena on tukea esportsin kasvua ja samalla vahvistaa pelaamiseen liittyvää liiketoimintaa ja digitaalista kulttuuria laajemminkin.

”Haluamme mahdollistaa Patrik Laineen kaltaisten tähtien nousua maailmankartalle kilpapelaamisen puolella. ENCE:n pelaajat elävät jo unelmaansa todeksi. Heidän esimerkkinsä osoittaa, että Suomella on hyvät edellytykset olla yksi esportsin kärkimaista”, sanoo Telian kuluttajaliiketoiminnan johtaja Heli Partanen.

Menestystä sadellut suomalaisille kilpapelaajille

 
ENCE:n viimeisimpinä suurina saavutuksina voidaan pitää Rainbow Six -joukkeen ESL Pro Leaguen voittoa viime vuoden lopulta sekä ENCE:n Starcraft 2:ssa pelaavan Joona “Serral” Sotalan elokuista saavutusta GSL-turnauksessa. Turnauksen voittaminen ensimmäisenä Korean ulkopuolisena pelaajana nostaa hänet yhdeksi maailman parhaaksi Starcraft 2 -pelaajaksi. ENCE:n CS:GO-joukkue on puolestaan tällä hetkellä esportsiin keskittyvän uutis- ja foorumiverkkosivu HLTV:n mukaan maailman ranking-listan 13. sijalla.

ENCE:n organisaatio muodostuu yhteensä neljästä eri esports-joukkueesta, joista jokainen pelaa eri peliä. Counter-Strike: Global Offensive -joukkueeseen kuuluu viisi pelaajaa, Rainbow six -joukkueeseen viisi, Starcraft 2:een yksi ja Heartstoneen kaksi.

ENCE valitsi komponentit Telian tietokoneeseen

Telian ja ENCE:n yhteistyö on poikinut iloa myös Telian laitepuolen asiakkaille. Elokuussa lanseeratut ENCE-pöytätietokoneiden komponentit ovat ENCE:n ammattilaisten valitsemia.

”Meidän tehtävänämme oli antaa vinkkejä siihen, millainen tietokone parhaiten soveltuu pelaamiseen. Näin harrastajien tai heidän vanhempiensa ei välttämättä tarvitse sukeltaa syvälle teknologiaviidakkoon saadakseen loistavan pelikoneen,” Hämälä kertoo.

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 11 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


17.8.2018

Elisa starttaa Helsingin mobiiliverkon 5G-valmiuden rakentamisen – verkon vahvistuminen näkyy jo viikonlopun Weekend-festivaaleilla

Elisa on aloittanut Helsingissä uudistustyöt, joiden ansiosta kaupunkilaiset saavat jatkossa nauttia vahvemmasta 4G-verkosta, jossa on myös 5G-valmiudet. Nopeammat ja luotettavammat yhteydet hyödyttävät jo tulevana viikonloppuna Weekend-festivaalin kävijöitä.

Elisa uudistaa mobiiliverkkoaan Helsingissä tuomalla 5G-valmiudet kantakaupungin alueelle ensimmäisenä operaattorina. Valmiudet toteutetaan uudistamalla 4G-verkkoa ja samalla verkon nopeus ja luotettavuus paranevat merkittävästi. 5G-valmiuden ansiosta verkkoon voidaan tulevaisuudessa helposti lisätä 5G-palveluiden tarjoamia ominaisuuksia 

- Päivitetty verkko hyödyttää käyttäjiä heti nopeampien ja luotettavampien mobiiliverkon yhteyksien muodossa. 5G-valmiuden avulla ennakoimme asiakkaidemme tulevaisuuden tarpeita, sillä 5G-palvelut tulevat tarjoamaan moninkertaisia tiedonsiirtonopeuksia ja lyhyen viiveen sekä erilaisia esineiden internetin toiminnallisuuksia, Eetu Prieur Elisalta kertoo.

Valmiuksia lisätään kohteisiin, joissa on muun muassa paljon suuria väkijoukkoja kerääviä tapahtumia. Uudistustyöt alkoivat elokuussa ja ne valmistuvat lokakuun loppuun mennessä. Helsingin 5G-valmiuksia rakennetaan yhdessä Nokian kanssa.

Elisa on tuonut 5G-valmiudet tätä ennen Turun, Tampereen ja Jyväskylän mobiiliverkkoihin. Kesäkuussa Elisa toteutti myös maailman ensimmäisen kahden maan välisen 5G-videopuhelun kaupallisilla 5G-verkko- ja päätelaitteilla.

- Jatkamme 5G-valmiuksien päivittämistä verkkoomme eri puolilla Suomea, sekä tulevaisuuden 5G-verkon toteutukseen käytettävän teknologian ja esikaupallisten sovellusten testaamista. Olemme edelläkävijöiden joukossa maailmassa 5G-teknologian kehittämisessä, Prieur summaa.

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Elisalla on yli 6,2 miljoonaa kuluttajien, yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana Elisa on edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


17.8.2018

Telia tuo ensimmäisenä Suomessa kiinteän ja mobiilinetin yhdistävän ratkaisun koteihin – hybridilaajakaistalla vakaampi ja nopeampi nettiyhteys

Hybridilaajakaista on kodin nettipalvelu, joka yhdistää kiinteän ja mobiilin yhteyden vakaammaksi ja nopeammaksi laajakaistaksi. Kokonaan uusi laajakaistapalvelu tuo huomattavia parannuksia monille paikkakunnille ympäri Suomen ja mahdollistaa esimerkiksi pian alkavalle Liiga-kaudelle parhaan katselukokemuksen.

Hybridilaajakaistassa molemmat nettiyhteydet, kiinteä ja mobiili, toimivat samanaikaisesti. Niiden nopeudet ja kapasiteetti yhdistyvät nopeaksi kodin wifi-verkoksi. Kiinteä netti antaa Hybridille vakautta ja toimintavarmuutta, ja 4G-mobiiliyhteys tuo lisäpotkua nopeuteen.
 
”Hybridi voi helpottaa surffausta yli miljoonassa suomalaisessa kotitaloudessa. Kahta yhteyttä hyödyntävä palvelu takaa kodeissa sujuvan netinkäytön useammalle käyttäjälle ja mahdollistaa tv-palveluiden, kuten esimerkiksi syyskuussa alkavien Liiga-lähetysten, seuraamisen HD-laatuisena yhä useammassa taloudessa. Katselukokemuksen parantuminen voi olla todella huomattavaa omalla paikkakunnalla. Esimerkiksi Porissa aiemmin vain noin joka kymmenes kotitalous on voinut saada yhtä nopean ja toimintavarman kiinteän laajakaistan Telialta. Uuden hybridiratkaisun myötä porilaiset pääsevät halutessaan nauttimaan Liigan katselukokemuksen viemisestä huippuunsa lähes kaikissa kotitalouksisa”, sanoo laajakaistapalveluiden vastaava liiketoimintapäällikkö Kalle Muhonen Telialta.
 
Hybridilaajakaista täydentää nettiyhteyksien valikoimaa erityisesti alueilla, joilla ei vielä ole tarjolla valokuitua ja joilla kiinteän netin nopeudet eivät ole kehittyneet mobiiliyhteyksien tahtiin. Mobiilinetti puolestaan on parhaimmillaan huippunopea, mutta tukiasemissa voi olla ajoittain ruuhkaa vauhdilla kasvavan datan käytön vuoksi. Hybridin vakaa kiinteä yhteys tuo helpotusta mobiiliyhteyden vaihteluihin.
 
”Tuplayhteydellä toimivasta netistä on sekin etu, että mahdollisissa vikatilanteissa toinen yhteyksistä pitää kodin netissä”, Muhonen sanoo.
 
Yhteys Kotiin Hybridissä käytetään hybridireititintä, joka hyödyntää samanaikaisesti kiinteää ja mobiilinettiä. Reititin sisältyy palvelun kuukausimaksuun, ja Telia huolehtii reitittimen ohjelmiston tietoturvapäivityksistä asiakkaan puolesta. Yhteys Kotiin Hybridi on nopeaa ja toimintavarmaa laajakaistaa arvostaville huoleton valinta.

 
Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 11 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


16.8.2018

Telia Finlandin uusi pääkonttori Pasilan Tripla-keskuksen maamerkiksi

Telia Finland muuttaa Helsingissä sijaitsevan pääkonttorinsa Vallilasta Pasilan Tripla-keskukseen maaliskuussa 2020. Tavoitteena on, että kaikki pääkaupunkiseudun Telian ja sen tytäryhtiöiden työntekijät – yhteensä 2200 henkilöä - muuttavat uusiin tiloihin. Telialle tulee Triplaan n. 21 000 m² monimuotoista toimistotilaa, jotka Telia vuokraa pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Muuton yhteydessä Telian nykyiset toimitilat Teollisuuskadulla myydään YIT Oyj:lle. Myyntihinta ei ole julkinen.

”Olemme laajentaneet toimintaamme uusille alueille, kuten mediasisältöihin ja tehneet isoja panostuksia ICT-osaamiseemme. Haluamme olla aito uuden sukupolven toimija, New Generation Telco, ja modernit, toimivat työskentelytilat tukevat tämän strategiamme saavuttamista”, sanoo Telia Finlandin toimitusjohtaja Stein-Erik Vellan.

Telia tutki useita vaihtoehtoja uuden pääkonttorinsa sijainniksi. Pasilan Tripla täytti vaatimukset parhaiten.

”Triplaan saamme rakennettua juuri meille sopivat työtilat, jotka tukevat myös tulevaisuuden työskentelytapojamme. Triplan sijainti liikenteen solmukohdassa on aivan ylivoimainen, samoin sinne tulevat palvelut ovat erittäin monipuoliset. Uudesta pääkonttoristamme tulee upea kohtaamispaikka asiakkaillemme ja kumppaneillemme, innostava työympäristö työntekijöillemme ja joustava työtila tulevaisuuden tarpeisiimme”, Vellan jatkaa.

”Olemme tyytyväisiä voidessamme tarjota Telialle uudet tilat Triplan tulevasta kaupunkikeskuksesta. Lisäksi olemme innoissamme mahdollisuudesta kehittää koko Keski-Pasilan aluetta yhtenä kokonaisuutena, jossa yhdistyvät viihtyisä asuminen, modernit ja monikäyttöiset toimistotilat sekä hyvät palvelut ja kulkuyhteydet”, toteaa Esa Neuvonen, Toimitilat-segmentin johtaja, YIT Oyj.

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 11 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


14.8.2018

Elisa ja Helsingin juhlaviikot yhteistyössä 30 vuotta: Kaikille avoimia kulttuurikohtaamisia, joissa teknologia on läsnä

Elisa on jälleen Helsingin juhlaviikkojen pääyhteistyökumppani. Yhteistyö alkoi vuonna 1988 ja täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Helsingin juhlaviikot järjestetään 17.8.–2.9.

– Haluamme olla mukana rakentamassa elävää, monipuolista kaupunkikulttuuria ja kohtaamisia, joissa teknologialla on keskeinen rooli. Elisa Kulman Taidetta kulmilla -ohjelmassa tuomme yhteen kulttuurin ja teknologian sekä mahdollistamme ainutlaatuiset kohtaamiset, Elisan viestintäjohtaja Katiye Vuorela kuvailee.
 

Vuorovaikutteista virtuaalitaidetta ja tähtiä Elisa Kulmassa


Juhlaviikkojen aikana Elisa Kulmassa järjestetään Taidetta kulmilla, jonka ohjelmassa kohdataan tuntemattomia maailman eri kolkista vuorovaikutteisen virtuaaliteknologian avulla ja törmätään Suomen tähtitaivaalta tuttuihin kasvoihin.

– Elisa Kulma on teknologiasta kiinnostuneen kaupunkilaisen olohuone, jonne on helppo poiketa ihmettelemään uusia laitteita kekseliään designin ympäröimänä. Se sopii mitä parhaiten ajankohtaisen taiteen kohtaamispaikaksi, jossa taiteilijan ja taiteen voi kohdata todella lähietäisyydeltä, Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Topi Lehtipuu toteaa.

Elisa ja Helsingin juhlaviikot tuovat suuren yleisön koettavaksi Mark Niskasen ja Jani-Matti Salon vuorovaikutteisen digitaideteoksen Talk to Me, jossa kohdataan tuntemattomia eri puolilta maailmaa. Taiteilijoiden aiemmat vastaavanlaiset installaatiot ovat olleet esillä muun muassa Miamissa, Budapestissa ja New Yorkissa.

– Toteutamme Talk to Me -teoksen Helsingin vilkkaimman kävelykadun varrelle, sillä taiteilijoina meitä kiinnostavat ihmisvirrat ja ennakkoluulottomat kohtaamiset. Teos on tehty ajatellen erityisesti ohikulkijoita, Niskanen ja Salo kertovat.

Lisäksi Elisa Kulma mahdollistaa ainutlaatuiset kohtaamiset suomalaistähtien kuten Maija Vilkkumaan, Litku Klemetin ja Saimaa-yhtyeen Matti Mikkolan kanssa. Haastattelujen lisäksi osa tähdistä esiintyy Elisa Kulmassa.


Taidetta kulmilla -ohjelma Elisa Kulmassa

La 18.8., la 25.8., la 1.9. klo 13–17 ja pe 24.8. klo 16–20
Vuorovaikutteinen Talk to Me -teos

Ma 20.8. klo 18.00
Erilaisuus on rikkautta – keskustelua muodista, identiteetistä ja imagosta
Vieraana Litku Klemetti, haastattelijana Sami Sykkö

To 23.8. klo 18.00
Julkisuuden ilot ja kirot
Vieraana Maija Vilkkumaa, haastattelijana Ronja Salmi

Ma 27.8. klo 18.00
Musiikin avulla urheilumenestykseen – luomudopingia?
Vieraina Saimaa-yhtyeen Matti Mikkola, taitoluistelun EM-kultamitalisti Laura Lepistö sekä HIFK:n jääkiekkoilijat Lennart Petrell ja Juhani Tyrväinen. Keskustelua vetää muusikko Musta Barbaari.

Elisa Kulman tapahtumiin on vapaa pääsy. Paikalle mahtuu rajallinen määrä yleisöä.

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).

 


Pages