14.3.2019

Telia Esports Seriesin tv-lähetyksissä pelataan vimmatusti CS:GO:ta, mutta kurkistetaan myös pelaajien arkeen

Telia Esports Series -e-urheilusarjan ensimmäisen kauden pelit alkavat huhtikuussa. Sarjan CS:GO-otteluita voi seurata suorana televisiosta, sillä Telia Esports Seriesin mediakumppanina toimii MTV. Perjantai-iltaisin Subilta tulevien pelilähetysten selostajina nähdään e-urheilun pioneereja.

”E-urheilu loikkaa nyt suuren yleisön saataville. Suomessa esportsin tunnettuus on huimassa nousussa, ja varsinkin ENCEn hopeaan päättynyt menestyskulku kansainvälisessä Major-turnauksessa sai suomalaiset villiintymään. On huikeaa, että voimme juuri nyt tuoda Suomen kovimmat esports-ottelut suoraan perjantain prime timeen”, iloitsee Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

Telia Esports Seriesin CS:GO-pelejä voi seurata Subilta perjantaisin iltayhdeksältä. Lähetykset ovat suoria ja ne löytyvät samaan aikaan myös mtv-palvelusta, eli entisestä Katsomosta. Perjantailähetyksen lisäksi mtv-palvelusta voi seurata Seriesiä tiistaisin klo 20, jolloin luvassa on aina kolme ottelua. Ensimmäinen suora pelilähetys tulee Subilta perjantaina 26.4. klo 21.

”Luomme Suomeen jatkuvan e-urheilusarjan, jossa pelaajat voivat säännöllisesti pelata ja kehittyä. Nyt myös katsojat pääsevät helposti mukaan e-urheilumaailmaan seuraamalla maan kärkiotteluita. Visiossamme Suomi on esportsin kärkimaa ja pelaaminen pohjolan suurin intohimo”, Niklas Segercrantz kertoo.

Telia Esports Seriesin tuottaa Assembly, jonka enemmistöosuuden Telia hankki viime kesänä.

Viihdettä esports-skenelle, ja myös ummikoille

Telia Esports Series tukee ammattipelaamista, mutta viihdyttää myös esports-ummikkoja. Televisiolähetyksissä seurataan sarjan pelejä ja tutustutaan samalla pelaajiin inserttien avulla. Perjantain lähetyksissä joukkueet pelaavat paikan päällä, suorassa lähetyksessä.

”Lähetykset tulevat olemaan vauhdikkaita ja viihdyttäviä, eli taattua urheiluviihdettä. Mahdollisuudet ovat oikeastaan rajattomat, kun rakennuspalikoina ovat pelaavat joukkueet, virtuaalistudio ja laji, jossa tapahtuu isoja asioita ihan koko ajan”, kertoo Telia Esports Seriesin tuottaja, Assemblyn Juha Lahti.

Ennen peliä käydään läpi sarjarakennetta ja uutisia sekä esitellään pelaavat joukkueet. Ottelun jälkeen peli käydään läpi ja analysoidaan parhaiden pelaajien suorituksia.

”Lähetyksissä on paljon myös vierailijoita, ja tunnelman kannalta kriittisessä roolissa ovat selostajat, jotka ovatkin Suomen e-urheilun ykkösnimiä”, Lahti linjaa.

Selostajat ja kommentaattorit alan pioneereja

Telia Esports Seriesin tv-lähetysten selostajina toimivat e-urheilupiireissä hyvin tunnetut Teemu Hiilinen, Juha Kurppa ja Tomi Rinne.

E-urheilun Mertaranta, Teemu "wabbit" Hiilinen, on selostanut Counter-Strike-lähetyksiä TV:ssä jo yli viisi vuotta. Elektronisen urheilun pioneeriksikin kutsuttu Hiilinen on toiminut kilpapelimaailmassa aktiivisesti jo vuodesta 2000 lähtien niin pelaajana, toimittajana, selostajana kuin järjestöpuolellakin. Hiilisen selostusparina toimii kommentaattori Juha "aNGeldusT" Kurppa, jolla on Counter-Strikesta vajaa 20 vuoden kokemus, myös päätoimisena kilpapelaajana 2005-2012.

Oman lisän lähetyksiin tuo hyperenerginen Tomi "Tombha" Rinne, joka loikkaa Overwatchista nyt myös Counter-Striken puolelle. Lähetysten juontajat julkistetaan myöhemmin.

Karsinnat alkavat ensi viikolla

CS:GO:ta pelaa Telia Esports Seriesissä kahdeksan joukkuetta, joista jokainen koostuu viidestä pelaajasta. Telia on kutsunut sarjaan mukaan Suomen ykkösjoukkueet ENCEn, SJ Gamingin ja Helsinki Redsin. Viisi joukkuetta pääsee mukaan maaliskuussa järjestettävien karsintojen kautta. Karsintoihin voi osallistua osoitteessa: https://www.telia.fi/esports/telia-esports-series

Koko Telia Esports Seriesin palkintopotti on tänä keväänä yhteensä 50 000 euroa. CS:GO:n palkintopotti on 40 000 euroa ja Arena of Valorin 10 000 euroa.

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2018 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.

 


14.3.2019

DNA päivitti Tampereen 4G-verkon - asiakkaille selvästi suuremmat nopeudet ja tukiasemiin 5G-valmiuksia

DNA:n syksyllä aloittamat 4G-verkon päivitystyöt ovat valmistuneet Tampereen seudulla, ja 4G-verkko on siellä päivitetty entistä suorituskykyisemmäksi ja 5G-käyttöönottovalmiuteen. Mittavimmat päivitykset tehtiin Tampereella ja Pirkkalassa, joissa molemmissa 4G-tiedonsiirtonopeudet ovat nyt nousseet jopa yli kaksinkertaisiksi.

Päivitysten päätavoite oli mahdollistaa asiakkaille välittömästi entistä suuremmat 4G-mobiilidatan nopeudet ja valmistella matkaviestinverkkoa 5G-valmiuteen. Päivityksen yhteydessä otettiin käyttöön uusia 4G-taajuuksia ja viimeisintä, 5G-kykyistä, radioverkkotekniikkaa.

"Tampereella ja Pirkkalassa matkaviestinverkko on nyt 5G-käyttöönottovalmiudessa. 5G-verkkoa voidaankin ottaa ripeästi käyttöön sitten, kun siitä alkaa olla asiakkaille aitoa hyötyä eli kun 5G-laitteita alkaa olla yleisesti saatavilla", sanoo DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari.

Suurimmat tukiasemakohtaiset kapasiteettilaajennukset tehtiin keskustoissa ja muilla sellaisilla alueilla, joissa mobiilidataa käytetään erityisen paljon ja joissa liikkuu paljon käyttäjiä.

"Olen tyytyväinen työn tuloksiin, sillä 4G-verkon huippunopeudet ovat kasvaneet yleisesti kaksin- ja jopa kolminkertaiseksi. Sama koskee verkon kapasiteettia", Laari toteaa.

Päivitykset tehtiin vahvassa yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Pirkanmaan teleurakointi, Voimatel, Pohjois-Hämeen Puhelin ja ICT Elmo olivat merkittävässä roolissa tukiasematöiden toteuttajina.

DNA jatkaa 4G-verkon kehittämistä vielä vuosia

"4G-verkko tulee olemaan asiakkaille erittäin tärkeä vielä vuosia, vaikka 5G:tä jo valmistellaan. 4G mahdollistaa hyvät tiedonsiirtonopeudet ja monipuoliset sovellukset laajoille alueille. 5G tulee olemaan aluksi paikallisempi tekniikka, joka mahdollistaa laadukkaat tietoliikenneyhteydet monessa sellaisessa paikassa, johon valokuituyhteyttä ei saa, tai johon sen toimittaminen olisi huomattavan kallista”, Laari sanoo.

DNA on valmistellut matkaviestinverkkoaan kohti 5G-aikaa vuodesta 2016 lähtien ja alkaa tarjota 5G-palveluita asiakkailleen tämän vuoden aikana. DNA avasi vuodenvaihteessa 5G-verkon Helsinkiin. Ensivaiheessa ydinkeskustan alueita kattava 5G-verkko palvelee ennen kaikkea palvelunkehityksen tarpeita, ja sitä laajennetaan, kun 5G:ta tukevia päätelaitteita on yleisesti markkinoilla.

Vauhtiin päästessään 5G mahdollistaa aiempaa huomattavasti nopeammat ja lyhyemmän viiveen tiedonsiirtoyhteydet, mikä tuo kuluttajille ja yrityksille entistä laadukkaammat ja monipuolisemmat datapalvelut. Ensimmäisiä hyötyjiä 5G-verkosta ovat ne verkon piiriin tulevat pientaloasukkaat ja yritykset, joiden saatavilla ei ole valokuituyhteyttä.

 

DNA on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Tehtävämme on tarjota tuotteita ja palveluita, jotka tekevät yksityis- ja yritysasiakkaidemme arjesta mutkatonta. DNA:lla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli tärkeiden viestintäyhteyksien tarjoajana ja digitaalisen kehityksen mahdollistajana. DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 912 miljoonaa euroa ja liiketuloksemme 139 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.


13.3.2019

Telia tuo Ultra HD -tasoiset Liiga-lähetykset katsojien ulottuville

Suomalaiset televisiokatsojat pääsevät 16. maaliskuuta alkaen säännöllisesti nauttimaan huippu-urheilusta Ultra HD -kuvalaadulla, kun Liigan pudotuspelien lähetykset alkavat Telia TV:ssä. Myös kypäräkamerat sekä valmentaja- ja pelaajamikitykset elävöittävät kevään Liiga-lähetyksiä.

”Ultra HD tuo kuvan elävänä ja terävänä isolle ruudulle. Katsoja pystyy entistä paremmin seuraamaan peliä ja kiekon liikkeitä. Kaukana olevat kohteet näkyvät kuvassa selkeämmin. Toki myös tv-vastaanottimen on tuettava UHD-kuvalaatua, jotta kuvan tarkkuus pääsee oikeuksiinsa. Nämä laitteet ovat hiljalleen yleistymässä suomalaisissa kodeissa”, sanoo Telian TV- ja medialiiketoiminnasta vastaava johtaja Olli-Pekka Takanen.

”Uskon, että säännölliset uuden sukupolven teräväpiirtolähetykset Liigasta muuttavat katsojakokemusta ja jatkossa myös vaatimuksia urheilulähetyksiä kohtaan. Urheilun UHD-lähetykset ovat olleet maailmallakin harvassa. Nykytekniikka kuitenkin sallii jo huippukuvalaadun. Telian Liiga-lähetyksissä haetaan parasta katsojakokemusta, joten toki haluamme olla tässä edelläkävijöitä”, Takanen jatkaa.

Teleporttausta ja kypäräkameroita

Kevään aikana Telia on tuonut Liiga-ohjelmiinsa myös muita teknisiä ja katsomiselämystä rikastuttavia uutuuksia. Yksi näistä on ollut niin sanottu teleporttaus eli lisätyn todellisuuden avulla tehdyt virtuaaliset pelaajahaastattelut. Vastaavaa tekniikkaa on käytetty jonkin verran maailmalla urheilulähetyksissä. Suomessa on lähinnä nähty joitakin kokeiluja. Telian Liiga-lähetyksissä viiveetön teleporttaus onnistuu halleilta studioon rakennettujen huippunopeiden kuituyhteyksien vuoksi.

”Teleporttaus tuotiin Liiga-lähetyksiin alkuvuodesta ja suorana tehtävät haastattelut näkyvät katsojille jokaisessa Liigalive 360 -ohjelmassa. Haastateltava ja haastattelija eivät oikeasti ole samassa studiossa, vaan toinen seisoo vihreän kankaan edessä hallilla ja toinen studiossa. Pelaaja saadaan ikään kuin ilmestymään studioon haastattelijan eteen. Teleporttauksesta on tullut paljon positiivista katsojapalautetta”, Takanen kertoo.

Takasen mukaan Telialla on mielenkiintoisia suunnitelmia katsojaelämysten parantamiseksi myös jatkossa. Katsojan entistä lähemmäs kaukalon ja vaihtopenkin tapahtumia tuovia valmentaja- ja pelaajamikityksiä on luvassa jo pudotuspeleissä. Myös kypäräkameroita on tarkoitus tuoda kentälle.

”Telia haluaa välittää Suomen fanitetuimman ja seuratuimman urheiluviihteen mahdollisimman aitona halleista kotikatsomoihin. Kypäräkameroita ja mikityksiä lähemmäs pudotuspelien kiihkeintä ydintä eli kaukalon tapahtumia ei enää juuri pääse”, Takanen sanoo.

Lätkää huippukuvalaadulla

Lätkäfanit pääsevät halutessaan katsomaan kevään pudotuspelejä ensimmäisestä kierroksesta aina viimeiseen finaaliin saakka UHD-kuvalaadulla lauantaista 16. maaliskuuta alkaen. Telia näyttää kevään ajan UHD-laadulla yhden ottelun Liigan jokaisena pudotuspelipäivänä.

UHD-laatuiset Liiga-pelit saa näkyviin, mikäli katsojalla on Liiga-passi -tuote tilattuna tai Telian kaapelikortti sekä katsomiseen sopivat välineet, kuten esimerkiksi UHD-kykyinen televisio. Jokainen peli lähetetään kuitenkin myös HD-laadulla, joten pelit näkyvät kaikille Liiga-tilaajille kuten ennenkin.

UHD tulee sanoista Ultra High Definition, jolla tarkoitetaan nelinkertaista täysteräväpiirtotarkkuutta perinteiseen Full HD:hen verrattuna. UHD-näytön tarkkuus on vähintään 3 840 x 2 160 pikseliä. UHD:stä käytetään joskus myös nimitystä 4K-tarkkuus.

Lue lisää Liigan UHD-peleistä: https://www.telia.fi/liigauhd

Liigan otteluohjelma:

ENSIMMÄINEN KIERROS

La 16.3. klo 17.00

Su 17.3. klo 17.00

Ti. 19.3. klo 18.30 (jos pelataan)

PUOLIVÄLIERÄT

To 21.3. klo 18.30

Pe 22.3. klo 18.30

La 23.3. klo 17.00

Ma 25.3. klo 18.30

Ke 27.3. klo 18.30

Pe 29.3. klo 18.30 (jos pelataan)

La 30.3. klo 17.00 (jos pelataan)

Ma 1.4. klo 18.30 (jos pelataan)

VÄLIERÄT

Ke 3.4. klo 18.30

To 4.4. klo 18.30

Pe 5.4. klo 18.30

La 6.4. klo 17.00

Ti 9.4. klo 18.30

To 11.4. klo 18.30

La 13.4. klo 17.00 (jos pelataan)

Ma 15.4. klo 18.30 (jos pelataan)

Ke 17.4. klo 18.30 (jos pelataan)

FINAALIT

La 20.4. klo 17.00

Ti 23.4. klo 18.30

To 25.4. klo 18.30

La 27.4. klo 17.00

Ma 29.4. klo 18.30 (jos pelataan)

To 2.5. klo 18.30 (jos pelataan)

La 4.5. klo 17.00 (jos pelataan)

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2018 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


13.3.2019

Elisa Viihteen alkuperäissarjat kiinnostavat kansainvälisesti – Nyrkki (Shadow Lines) valittu MIPTV:n draamatapahtumaan ainoana suomalaisena

Elisa Viihteen tuotannossa oleva alkuperäissarja Nyrkki (Shadow Lines) on valittu ainoana suomalaissarjana mukaan tv-alan merkittävän MIPTV-konferenssin draamatapahtumaan (MIPDrama Buyers Summit) Cannesiin 7.4.2019. 

Elisa Viihteen 1950-luvulle, kylmän sodan aikaan sijoittuva vakoojatrilleri Nyrkki (Shadow Lines) on valittu ainoana suomalaissarjana mukaan MIPDrama Buyers Summit -tapahtumaan, joka järjestetään osana tv-alan merkittävää MIPTV-konferenssia 7.4.2019. Vuosittain Cannesissa järjestettävässä draamapäivässä esitellään kansainvälisille ostajille vuoden kiinnostavimpia sarjatuotantoja. Ostajat äänestävät tapahtumassa maailman kiinnostavimman tulevan sarjatuotannon ja myöntävät sille ns. Coup de Coeur -kunniamainnan. Tapahtumaan valittiin tänä vuonna 10 sarjaa.

– Oli ihana kuulla, että Nyrkin materiaali on vakuuttanut kansainvälisen raadin. Meillä oli jo kuvauksissa olo, että nyt syntyy jotain erilaista ja toimivaa. Palaset loksahtivat kohdilleen. Nyrkkiä on ollut ilo kuvata ja uskon, että se ilo ja tekijöiden ammattitaito on tarttunut myös materiaaliin, kommentoi Nyrkki-sarjan pääohjaaja AJ Annila.

– Elisa Viihteen alkuperäissarjat ovat herättäneet myös kansainvälistä kiinnostusta. Viime syksynä julkaistu Bullets ja parhaillaan tuotannossa oleva Kaikki synnit on palkittu kansainvälisesti. On upeaa olla mukana kehittämässä suomalaista draamatuotantoa kansainväliselle tasolle, Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela iloitsee.

Ammattilaisraati valitsee sarjat MIP:n draamatapahtumaan muun muassa käsikirjoituksen ja tuotannon laadun, omaperäisyyden sekä maailmanlaajuisen kiinnostavuuden perusteella.

Muutkin Elisa Viihteen alkuperäissarjat kiinnostavat kansainvälisesti

Viime vuonna Elisa Viihteen alkuperäissarjoista MIPTV:n draamatapahtumassa esillä olivat Bullets ja Ivalo, ja Bullets valittiin vuoden kiinnostavimmaksi tulevaksi sarjatuotannoksi Coup de coeur -kunniamaininnalla.

Myös Elisa Viihteen toinen tuotannossa oleva alkuperäissarja Kaikki synnit palkittiin tammikuussa 2019 Pohjoismaiden tärkeimmillä elokuvajuhlilla Göteborgin tv-draamakilpailussa parhaasta käsikirjoituksesta ensimmäisenä Suomessa (Tiedote 31.1.). Sarja tulee katsottavaksi Elisa Viihteen Aitioon huhtikuussa 2019.

NYRKKI

Nyrkki on 10-osainen vakoojatrilleri kylmän sodan polttopisteestä, jossa yhden naisen kohtalo ratkaisee Suomen tulevaisuuden. Kymmenosaisen Nyrkki-sarjan ohjaavat elokuvaohjaaja AJ Annila (Ikitie)ja Alli Haapasalo (Syysprinssi) ja senovat käsikirjoittaneet Katri ja Kirsti Manninen. Sarjaa kuvataan paraikaa Etelä-Suomessa, ja katsottavaksi se tulee Elisa Viihteen Aitio-ohjelmakirjastoon syksyllä 2019. Sarjan tuottavat Zodiak Finlandin Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen. Elisa toteuttaa sarjan yhteistyössä Business Finlandin ja Suomen Elokuvasäätiön kanssa, ja sen kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen APC ‒ About Premium Content.

Nyrkin päärooleissa esiintyvät Emmi Parviainen, Olavi Uusivirta, Hannu-Pekka Björkman, Sampo Sarkola ja Katja Küttner.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 13 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Ivalo, Bullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Tulevista sarjoista on julkistettu rikosdraama Kaikki synnit, vakoojatrilleri Nyrkki sekä komediat Maanantai ja Ei haukku haavaa tee.

Ohjaus
AJ Annila ja Alli Haapasalo

Tuottajat
Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen 

Käsikirjoitus
Katri ja Kirsti Manninen 

Pääroolit
Helena Korhonen – Emmi Parviainen
Julius Boije – Olavi Uusivirta
Yrjö Ylitalo – Hannu-Pekka Björkman
Olavi Suominen – Sampo Sarkola
Aune Lyytinen – Katja Küttner

Muut merkittävät roolit
John McCadden – Samuli Vauramo
Tabe Slioor – Jessica Grabowsky
Lisa Salmén – Jonna Järnefelt
Ivan Sergejev – Ivan Mathias Petersson
Irina Sergejev – Nika Savolainen
Urho Kekkonen – Janne Reinikainen
Donald Walker – Rafael Edholm
Hertta Kuusinen – Elina Knihtilä
Maria Salmi – Krista Kosonen

Genre
Agenttitrilleri

Tuotantoyhtiö
Zodiak Finland 

Tuotanto 
Zodiak Finland ja Elisa Viihde 

Lue lisää:
MIPTV-tapahtumasta

Aitio on Elisa Viihteen oma ohjelmakirjasto, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu ohjelmakirjasto tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia ja klassikkosarjoja sekä useita Elisa Viihteen alkuperäissarjoja. 

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro.  Tarjoamme myös digitaalisia palveluita kansainvälisille markkinoille. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana Elisa on edelläkävijä uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 185 000. Liikevaihto vuonna 2018 oli 1,83 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 800. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj


5.3.2019

Telia ja Nokia tuovat yhteistyössä 5G-reitittimen Suomeen

5G- ja 4G-teknologialla toimiva Nokia FastMile 5G-reititin tarjoaa huippunopeaa mobiililaajakaistaa 5G-verkossa erityisesti kodeille ja pienille yrityksille.

Nokian gigabittinopeuksiin kykenevä reititin on standardinmukainen 5G-päätelaite, joka hyödyntää 4G- ja 5G-yhteyksiä. Sisätiloihin wifi-yhteyden tarjoava reititin on erinomainen vaihtoehto nopealle kodin tai toimiston netille siellä, missä esimerkiksi nopeaa kuituyhteyttä ei ole tarjolla. Laite auttaa asiakasta verkkoyhteyden kannalta parhaassa sijoittelussa kotona tai toimistossa.

Telia on aloittanut Mobile World Congressissa Barcelonassa julkistetun laitteen testauksen, ja ensimmäisten kuluttajapilottien odotetaan käynnistyvän kevään aikana.

”5G lähti liikkeelle yritysasiakkaiden kanssa tehtävillä hankkeilla. Nyt laitevalmistajien vauhti näyttää kiihtyvän ennakoidusta aikataulusta niin, että myös kuluttajille hyödyllisiä laitteita tulee markkinoille. Olemme kehittäneet 5G-verkkoa luotettavan kumppanimme Nokian kanssa, ja yhteistyö jatkuu kun pääsemme eturintamassa testaamaan 5G-kotireitittimen toimivuutta ja hyötyjä asiakkaillemme”, sanoo Telia Finlandin 5G-ohjelmasta vastaava Janne Koistinen.

Telia avasi esikaupallisen 5G-verkon Helsingissä viime vuoden syyskuussa. Verkon kaupallinen käyttö alkoi kolmessa kaupungissa 1.1.2019, kun 3,5 GHz:n taajuusalueelle myönnetyt verkkotoimiluvat astuivat voimaan.

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2018 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


1.3.2019

Arctic Invitationalissa pelattava 5G-mobiilikiertueen finaali tuo globaalin mobiilipelaamisen Suomeen

Elisa, OnePlus ja Hatch tuovat globaalin mobiilipilvipelaamisen Suomeen. Arctic Invitational -tapahtumassa pelattavaan 5G-mobiilikiertueen finaaliin johtavia osakilpailuja järjestetään kevään ja kesän aikana Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa.

Arctic Invitational -e-urheilutapahtuman julkistus tammikuussa sai sekä peliharrastajien keskuudessa että Suomen mediassa erittäin innostuneen vastaanoton. Osana syyskuussa järjestettävää tapahtumaa pelataan Elisan, OnePlusin ja Hatchin 5G-mobiilikiertueen finaali. Kiertueen ensimmäinen osakilpailu oli tammikuussa alkanut Elisa 5G -liiga, joka huipentuu LanTrekissa pelattavaan finaaliin 2.3. klo 19.30‒21.

Uusi kotimaan Elisa 5G -liigakierros alkaa maalis-huhtikuussa, ja se koostuu edellisen liigakierroksen tapaan noin kahden kuukauden aikana pelattavista karsinnoista sekä online-osiosta. Seuraavan kotimaan liigakierroksen karsintoja pelataan ainakin Tampereella, ja se päättyy Oulun Vectorama-tapahtumaan kesäkuussa.

Kolmas liigakierros käydään kesällä, ja sen finaali puolestaan pelataan Tubecon-tapahtumassa Helsingissä elokuussa.

Näiden kolmen kotimaan liigakierroksen neljä parasta eli yhteensä 12 pelaajaa lunastavat itselleen kutsun Arctic Invitationalissa pelattavaan 5G-finaaliin.

5G-mobiilikiertueen osakilpailuja käydään eri puolilla maailmaa

Kotimaan liigakierrosten lisäksi 5G-mobiilikiertue koostuu useista kansainvälisistä osakilpailuista, joista osa toteutetaan yhteistyössä muiden operaattorien kanssa eri puolilla maailmaa. Muissa maissa pelattavista osakilpailuista tulee lisää tietoa kevään aikana.

‒ Elisa 5G -liiga on lähtölaukaus maailman ensimmäiselle kansainväliselle pilvipelaamisen mobiilikiertueelle. Liigamme tarjoaa suomalaisille pelaajille loistavan mahdollisuuden kansainväliseen menestymiseen sekä kehittää kotimaista mobiilikilpapelaamisen kulttuuria ja yhteisöä, kertoo Elisa Viihteen urheilu- ja maksutv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö.

‒ 5G-aikaan siirryttäessä yksi puhelinten merkittävimmistä kehitysaskeleista on pilvipelaaminen. On mahtavaa olla mukana tuomassa mobiilipelaamista tälle tasolle Suomessa ja toisaalta päästä esittelemään OnePlus-puhelinten tarjoamaa pelikokemusta, toteaa OnePlusin Suomen maajohtaja Tuomas Lampen.

‒ E-urheilu on suosittua kaikkialla maailmassa, ja Hatchilla on käyttäjiä globaalisti. Arctic Invitationalissa pelattava finaali antaa kaikille Hatchin käyttäjälle sijainnista riippumatta mahdollisuuden päästä e-urheilun kirkkaimmalle huipulle, kertoo Hatchin markkinointijohtaja Lassi Nummi.

Arctic Invitationalin finaaleissa nähdään yhteensä 32 mobiilipelaamisen huippuammattilaista kolmesta eri maanosasta. Koko Arctic Invitational -tapahtuma, mukaan lukien globaali 5G-finaali, on nähtävissä Elisa Viihteen ja sen kansainvälisten kumppanien kanavissa ympäri maailman.

 

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, vuonna 2018 liikevaihtomme oli 1,83 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 800. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

OnePlus on kansainvälinen mobiiliteknologiayhtiö, joka haastaa teknologian perinteisiä käsitteitä. ”Never Settle” -asenteen ympärille perustettu OnePlus tuottaa erinomaisesti suunniteltuja laitteita, joille on ominaista ensiluokkainen laatu ja tehokas laitteisto. OnePlus on erittäin hyvä luomaan vahvoja siteitä ja kasvaa yhdessä käyttäjä- ja faniyhteisönsä kanssa. Lisätietoja osoitteessa oneplus.com.

Hatch on 5G-maailmaan suunniteltu uudenlainen mobiilipelipalvelu, jossa pääset pelaamaan suosikkipelejäsi suoratoistona koska tahansa ja missä tahansa ilman aikaa vievää pelien lataamista puhelimellesi. Vaikka pelien Netflixiksi kutsuttu Hatch on tehty 5G-verkkoa varten, on se jo nyt saatavilla Google Play -palvelussa kaikissa Pohjoismaissa, Isossa-Britanniassa sekä Irlannissa Android-puhelinten käyttäjille, jotka haluavat kokeilla pilvipelaamista hyvällä WiFi- tai 4G-yhteydellä. Lisätietoa osoitteessa playhatch.com. Voit myös seurata Hatchia Twitterissä (@HatchDotLive), Facebookissa (@hatchdotlive), Instagramissa (@playhatch) tai LinkedInissä (Hatch Entertainment Ltd). Hatch on Rovio Entertainment Oyj:n tytäryhtiö.


1.3.2019

DNA:n myydyimmät puhelimet helmikuussa 2019

DNA:n helmikuun myydyimpien puhelimien Top 15 -listalla tapahtui lähinnä listan sisäistä liikehdintää. Huawei valtasi kaksi ensimmäistä listasijaa, ja Nokia nousi kolmoseksi.

Vain kolme puhelinmallia vaihtui DNA:n Top 15 -listalla edellisestä kuukaudesta, joten kisa listasijoituksista käytiin jo tuttujen mallien kesken. Samsungilla ja Huaweilla on listalla neljä puhelinta kummallakin, Applen mallien määrä kasvoi kolmeen ja Nokia-puhelinten kahteen. OnePlus ja Honor ovat edustettuna helmikuun listalla molemmat yhdellä mallilla.

Edullisempi puhelintarjonta korostuu helmikuun listan kärjessä jonkin verran. Tähän on vaikuttanut DNA:n 18-vuotispäivän kampanja, jonka edullisempien hintaluokkien tarjouspuhelimet ylsivät koviin myyntilukuihin.

”Barcelonan julkistukset vastasivat odotuksiamme. Monilta valmistajilta on tulossa taittuvanäyttöisiä puhelimia, mikä on pitkään aikaan merkittävin konkreettinen uudistus puhelimissa – vastaavaa kokoluokkaa kuin kamera ja kosketusnäyttö aikoinaan. Taittuvat näytöt nähdään valmistajien huippulaitteissa, mutta aivan muutaman vuoden kuluessa tällaiset ominaisuudet tulevat myös edullisimpiin laitteisiin”, arvioi DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

”Toinen kevään puheenaiheista on luonnollisesti 5G. Viemme kehitystä eteenpäin yhdessä valmistajien kanssa ja tuomme 5G-puhelimia myyntiin sitä mukaa kuin niitä tulee saataville eri valmistajilta. Valmistajien huippumallit sisältävät jatkossa usein myös 5G-ominaisuudet, mutta ne luonnollisesti toimivat myös 4G-verkoissa”, Aavikko avaa tilannetta.

DNA:n myydyimmät puhelimet helmikuussa 2019

1. (3.) Huawei P Smart
2. (1.) Huawei Nova 3
3. (10.) Nokia 6.1
4. (4.) Samsung Galaxy J6
5. (8.) Huawei P20 Lite
6. (12.) Apple iPhone 7
7. (7.) Samsung Galaxy A7
8. (11.) Huawei P20 Pro
9. (2.) Samsung Galaxy S8
10. (-) Apple iPhone 6s
11. (5.) OnePlus 6T
12. (13.) Honor 10
13. (-) Nokia 7 plus
14. (6.) Samsung Galaxy S9
15. (-) Apple iPhone 8

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät osoitteesta https://corporate.dna.fi/dnan-viestinta#myyntitilastot

 

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu yli 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2018 oli 912 miljoonaa euroa ja liiketulos 139 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

DNA on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Tehtävämme on tarjota tuotteita ja palveluita, jotka tekevät yksityis- ja yritysasiakkaidemme arjesta mutkatonta. DNA:lla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli tärkeiden viestintäyhteyksien tarjoajana ja digitaalisen kehityksen mahdollistajana. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 912 miljoonaa euroa ja liiketuloksemme 139 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

 


1.3.2019

Puhelinvalmistajilla tasainen kisa helmikuun myydyimmissä puhelimissa – Useita 5G-puhelimia tulossa markkinoille kevään aikana

Samsung ja Apple taistelivat mitalisijoista Telian myydyimpien kännyköiden Top 10 -listalla helmikuussa. Apple iPhone 8 kiri voittoon, ja viime kuun ykkönen OnePlus 6T putosi listan seitsemännelle sijalle. Barcelonan Mobile World Congressissa nähtiin ensimmäiset 5G-puhelimet.

Juuri päättyneillä Mobile World Congress 2019 -messuilla useat puhelinvalmistajat julkistivat ensimmäiset 5G-puhelinmallinsa. Samsung ja Huawei esittelivät lisäksi taittuvanäyttöiset puhelimensa, joiden myynti alkaa myöhemmin tänä vuonna.

”5G ja taittuvanäyttöiset puhelimet olivat MWC-messujen isot teemat. Telian 5G-verkko avattiin vuoden alussa, ja testaamme uusia 5G-puhelimia parasta aikaa, jotta asiakkaamme pääsevät nauttimaan uuden sukupolven mobiilikäyttökokemuksesta mahdollisimman pian”, Telia Finlandin laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen kertoo.

Helmikuussa kuluttajia kiinnostivat sekä lippulaivamallit että tarjouspuhelimet.

”Helmikuussa listalla oli jonkin verran vaihtuvuutta, kun lippulaivamallien lisäksi listalle nousi edullisempia puhelinmalleja tarjouskampanjoidemme siivittämänä. Kuun aikana nähtiin myös useita mielenkiintoisia puhelinlanseerauksia, kuten Samsungin uusi lippulaivamalli Galaxy S10, jonka ennakkomyynti on alkanut lupaavasti”, Vuorinen linjaa.

Samsung yritysasiakkaiden listalla kolmoisvoittoon

Yritysasiakkaiden myydyimpien puhelinten listalla Samsung kiri kolmoisvoittoon, ja kahmi kaikkiaan kuusi Top 10 -listan sijaa.

”Samsung jatkoi voittokulkuaan yritysasiakkaiden listalla helmikuussakin. Uutena nousijana listalle Nokia 7.1 Dual-SIM puhelin”, Telia Datainfon ja Telia Cygaten toimitusjohtaja Markus Kalalahti kertoo.

Helmikuun myydyimmät puhelimet, kuluttajat (suluissa tammikuun sijoitus)

1 (3)     Apple iPhone 8 / 8 plus
2 (-)      Samsung Galaxy S9 / S9+
3 (4)     Apple iPhone Xs / Xs Max
4 (2)     Apple iPhone 6s /6s plus
5 (9)     Huawei P Smart
6 (6)     Samsung Galaxy J6 2018
7 (1)     OnePlus 6T
8 (-)      OnePlus 6
9 (-)      Samsung Galaxy J4+
10 (-)    Huawei P20 Lite

Helmikuun myydyimmät puhelimet, yritykset (suluissa tammikuun sijoitus)

1 (1)     Samsung Galaxy A6 (2018)
2 (5)     Samsung Galaxy J6 (2018)
3 (2)     Samsung Galaxy A8 (2018)
4 (3)     Apple iPhone 7 32GB
5 (4)     Apple iPhone 8 64GB
6 (-)      Nokia 7.1 Dual-SIM
7 (9)     Nokia 5.1 Dual-SIM 32GB
8 (8)     Samsung Galaxy S9
9 (6)     Samsung Galaxy Xcover 4
10 (10) Samsung Galaxy S8

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2018 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


1.3.2019

Elisan helmikuun myydyimmät puhelimet: Huawei P Smart kuluttajien ja Nokia 3.1 yritysten kärjessä

Elisan helmikuun myydyin puhelin henkilöasiakkaille oli Huawei P Smart ja yritysasiakkaille Nokia 3.1. Kuluttajien myydyimpänä puhelimena nähtiin ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen jokin muu puhelinmerkki kuin OnePlus – yritysasiakkaiden ykkönen pysyi muuttumattomana.

Elisan ystävänpäivän tarjouskampanjat nostivat kuluttajien myydyimpien puhelinten kärkisijoille useita edullisempia älypuhelimia. Yritysten listan ykkösenä tammikuusta saakka ollut Nokia 3.1 on kustannustehokas valinta liikkuvien työtehtävien helpottamiseen.

Helmikuussa useita laitejulkistuksia – 5g-laitteet tulossa

Helmikuun lopussa Barcelonan MWC 2019 -messuilla nähtiin ensimmäiset 5g-puhelimet, ja Elisa julkisti messujen yhteydessä yhteistyönsä OnePlusin, Huawein ja ZTE:n kanssa 5g-laitteiden myyntiintuomiseksi. Ensimmäiset 5g-puhelimet tulevat Elisalle saataville myöhemmin tänä vuonna. Vuosittain järjestettävät MWC 2019 -messut lukeutuvat teknologia-alan kansainvälisesti vuoden merkittävimpiin tapahtumiin.

– Tuomme ilolla kuluttajien saataville ensimmäiset 5g-puhelimet. Lisäksi tulossa on puhelinuutuuksia, joissa nähdään entistä älykkäämpiä kameroita ja taittuvia näyttöjä. Esimerkiksi Samsungin ja Huawein vastikään esittelemät taittuvat näytöt voivat monipuolistaa mobiilipelaamista, sekä elokuvien ja sarjojen katselukokemusta. Taittuva näyttö laajentaa osaltaan puhelimen käyttötarkoitusta, joka on murroksessa – perinteinen puhelu on enää harvoin suosituin tapa käyttää mobiililaitteita. Parempien kameraominaisuuksien avulla kuluttajat voivat teknisestä osaamisestaan huolimatta tuottaa puhelimella entistä helpommin merkityksellistä sisältöä, kertoo Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama.

Puhelimen käyttötarkoitus murroksessa

Puhelimen merkitys ihmisten arjessa on ollut murroksessa jo pidemmän aikaa muun muassa sosiaalisen median ja suoratoistopalveluiden käytön yleistymisen myötä. Samalla erilaiset verkkoon kytkettävät internetiä hyödyntävät IoT-laitteet yleistyvät.

– Taittuvat näytöt ovat puhelimen ominaisuutena jälleen askel kauemmas puhelimen alkuperäisestä käyttötarkoituksesta puhumisesta. Myös yritykset käyttävät puhelimia puhumisen sijaan yhä enemmän muuhun, ja korvaavat erilaisiin käyttötarkoituksiin hankittuja laitteita, kuten viivakoodinlukijoita tai maksupäätteitä, älypuhelimilla. Esimerkiksi yritysten myydyin puhelin Nokia 3.1 on kustannustehokas valinta yritykselle, joka haluaa laajentaa älypuhelimien hyödyntämistä työtehtävissä uusiin työntekijäryhmiin. Puhumisen tueksi hankitaan puolestaan yhä useammin lisälaitteita, ja yhtä puhelinta kohti myydään tällä hetkellä keskimäärin 1,5 lisälaitetta, kommentoi Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

Myydyimmät puhelimet helmikuussa 2019

Henkilöasiakkaat 

1. Huawei P Smart
2. Samsung Galaxy J6
3. OnePlus 6T
4. Nokia 130
5. Samsung Galaxy J4+
6. Samsung Galaxy S8
7. Huawei Nova 3
8. Apple iPhone 6s
9. Sony Xperia XZ1 Compact
10. Apple iPhone X
11. Honor 10
12. Apple iPhone 8
13. Huawei P20 Pro
14. Nokia 3310
15. Honor 7S

Yritysasiakkaat

1. Nokia 3.1
2. Apple iPhone 8
3. Samsung Galaxy A6
4. Samsung Galaxy J6
5. OnePlus 6T
6. Samsung Galaxy S8
7. Sony Xperia XZ1 Compact
8. Samsung Galaxy A8
9. Samsung Galaxy S9
10. Nokia 5.1
11. Samsung Galaxy Xcover 4
12. Apple iPhone Xs
13. Apple iPhone Xr
14. Apple iPhone 6s
15. Nokia 6

 

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, vuonna 2018 liikevaihtomme oli 1,83 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 800. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj


25.2.2019

Elisa ja ZTE aloittavat 5G-yhteistyön

25.02.2019, 13:00

Elisa ja ZTE aloittavat 5G-yhteistyön ja tuovat Suomeen 5G-puhelimen tämän vuoden aikana. Puhelimen tarkemmat tekniset tiedot, saatavuus ja hinta tulevat tietoon myöhemmin.

Barcelonan mobiilimessuilla esiteltiin tänään 25. helmikuuta ZTE Axon 10 Pro 5G -puhelin, joka tulee Elisan valikoimiin myöhemmin tänä vuonna. Puhelin tarjoaa 5G-ajan ensimmäisiä maistiaisia, kuten muun muassa erinomaiset video- ja peliominaisuudet.

– ZTE on osoittanut vahvaa osaamista ja innovaatiokykyä ensimmäisen 5G-puhelimensa lanseerauksessa. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset laitteet, joilla pääsee nauttimaan 5G:n eduista. Elisalla on ZTE:n kanssa yhtenevät näkemykset 5G:n hyödyntämisessä kuluttajakäytössä, ja jatkamme hyvää yhteistyötä astuessamme 5G-aikakauteen, kertoo Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Antti Ihanainen.

5G:n edelläkävijänä tunnettu Elisa avasi kaupallisen 5G-verkon ensimmäisenä Suomessa, ja verkko kattaa tällä hetkellä Tampereen, Jyväskylän, Turun ja Helsingin kaupunkikeskustojen alueet. 5G-verkkoa rakennetaan vauhdilla eri puolilla Suomea.

5G mahdollistaa esimerkiksi moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet, lyhyemmän viiveen ja merkittävästi suuremman laitemäärän kytkemisen verkkoon. 5G-verkko mahdollistaa käyttäjilleen nopeammat ja luotettavammat yhteydet, jotka tuovat sujuvuutta esimerkiksi digitaalisten palvelujen käyttöön, kuten erilaisten sisältöjen jakamiseen ja videoiden katseluun sekä videoneuvotteluihin.

– ZTE tunnetaan johtavana 5G-innovaatioiden ja -ratkaisujen tuottajana. Julkistimme Barcelonan mobiilimessuilla ensimmäisen 5G-älypuhelimen, ZTE Axon 10 Pro 5G:n. Teemme mielellämme yhteistyötä korkealuokkaisten operaattorien, kuten Elisan kanssa luodaksemme toimivan 5G-ympäristön ja tarjotaksemme laadukkaita tuotteita kuluttajille. Meillä on Elisan kanssa yhteinen visio 5G:n tuomisessa kaupalliseen käyttöön ja teemme asiassa tiivistä yhteistyötä, kertoo ZTE:n mobiililaitteiden tuotekehitysjohtaja Yan Xiaoqing.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, vuonna 2018 liikevaihtomme oli 1,83 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 800. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

Liitteet


25.2.2019

Elisa ja Huawei aloittavat 5G-laiteyhteistyön

25.02.2019, 10:30

Elisa ja Huawei aloittavat 5G-laiteyhteistyön ja tuovat Suomeen 5G-puhelimen ja -reitittimen tämän vuoden aikana. Laitteiden tarkemmat tiedot, saatavuus ja hinta tulevat tietoon myöhemmin.

Barcelonan mobiilimessuilla esiteltiin 24. helmikuuta Huawein 5G-laitteita, jotka tulevat myyntiin Elisalle myöhemmin tänä vuonna. Huawein valikoimiin tulee muun muassa 5G-puhelin sekä -reititin, jotka tuovat aivan uusia ulottuvuuksia esimerkiksi mobiilipelaamiseen.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset laitteet, joilla pääsee nauttimaan 5G:n hyödyistä. Huawein laitteet edustavat teknologian kärkeä, ja olemme iloisia hyvästä yhteistyöstämme, kertoo Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Antti Ihanainen.

5G:n edelläkävijänä tunnettu Elisa avasi kaupallisen 5G-verkon ensimmäisenä Suomessa, ja verkko kattaa tällä hetkellä Tampereen, Jyväskylän, Turun ja Helsingin kaupunkikeskustojen alueet. 5G-verkkoa rakennetaan vauhdilla eri puolilla Suomea.

5G mahdollistaa esimerkiksi moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet, lyhyemmän viiveen ja merkittävästi suuremman laitemäärän kytkemisen verkkoon. 5G-verkko mahdollistaa käyttäjilleen nopeammat ja luotettavammat yhteydet, jotka tuovat sujuvuutta esimerkiksi digitaalisten palvelujen käyttöön, kuten erilaisten sisältöjen jakamiseen ja videoiden katseluun sekä videoneuvotteluihin.

– On hienoa tehdä yhteistyötä Elisan kanssa 5G:n osalta Suomessa. Tarjoamme yhdessä kuluttajille innovatiivisia 5G-ratkaisuja ja tulemme panostamaan teknologiseen kehitykseen vahvasti myös tulevaisuudessa, sanoo Huawein Suomen kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Roger Yu.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, vuonna 2018 liikevaihtomme oli 1,83 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 800. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj


21.2.2019

Elisa ja OnePlus tuovat Suomeen 5G-puhelimen

21.02.2019, 09:00

Elisa tuo myyntiin OnePlusin 5G-puhelimen myöhemmin tänä vuonna. OnePlusin puhelimet ovat olleet jo pitkään Elisan myydyimpien puhelimien joukossa.

OnePlus julkaisee 5G-puhelimen Suomessa ensimmäisten laitevalmistajien joukossa kuluvan vuoden toisella vuosineljänneksellä. Elisa on OnePlusin ensimmäinen suomalainen operaattorikumppani, joka tuo laitteen valikoimaansa. Puhelimen tarkemmat tekniset ja saatavuustiedot sekä hinta tulevat tietoon myöhemmin.

Elisan ja OnePlusin jo vuosia kestänyt tiivis yhteistyö jatkuu 5G-aikaan siirryttäessä. 5G:n edelläkävijänä tunnetulla Elisalla on 5G-verkko jo Tampereella, Jyväskylässä, Turussa ja Helsingissä kaupunkikeskustojen alueella, ja verkkoa rakennetaan vauhdilla eri puolilla Suomea.

5G mahdollistaa esimerkiksi moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet, lyhyemmän viiveen ja merkittävästi suuremman laitemäärän kytkemisen verkkoon. 5G-verkko mahdollistaa käyttäjilleen nopeammat ja luotettavammat yhteydet, jotka tuovat sujuvuutta esimerkiksi digitaalisten palvelujen käyttöön, kuten erilaisten sisältöjen jakamiseen ja videoiden katseluun sekä videoneuvotteluihin.

‒ 5G tarkoittaa valtavaa uudistusta. Se muuttaa paitsi teknologiateollisuutta, myös ihmisten elämää kaikkialla, oli sitten kyse pelaamisesta, terveydenhuollosta tai lisätyn todellisuuden hyödyntämisestä. Olemme työskennelleet pitkään 5G-innovaatioiden kehittämiseksi ja teemme mielellämme yhteistyötä Elisan kaltaisten kumppanien kanssa voidaksemme luoda jotain erityistä. 5G:n avulla voimme kuvitella tulevaisuuden uudesta näkökulmasta, sanoo OnePlusin toimitusjohtaja Pete Lau.

‒ Elisalla on yksi maailman edistyksellisimmistä verkoista, ja aloitimme 5G-verkon rakentamisen ensimmäisten joukossa maailmassa. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset laitteet, joilla pääsee nauttimaan 5G:n eduista. OnePlus on meille luonteva ja hyvä kumppani, joka tarjoaa erinomaisen käyttöjärjestelmän ja esimerkiksi pelaamiseen hienosti sopivat laitteet, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Antti Ihanainen.

OnePlusin 5G-puhelimen prototyyppi on nähtävillä Qualcommin osastolla (halli 3, osasto 3E10) 25.‒28.2. järjestettävillä mobiilimessuilla Barcelonassa. Osastolla pääsee ottamaan 5G-ajan ensimmäisiä askelia esimerkiksi pilvipelaamisessa.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, vuonna 2018 liikevaihtomme oli 1,83 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 800. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

OnePlus on kansainvälinen mobiiliteknologiayhtiö, joka haastaa teknologian perinteisiä käsitteitä. ”Never Settle” -asenteen ympärille perustettu OnePlus tuottaa erinomaisesti suunniteltuja laitteita, joille on ominaista ensiluokkainen laatu ja tehokas laitteisto. OnePlus on erittäin hyvä luomaan vahvoja siteitä ja kasvaa yhdessä käyttäjä- ja faniyhteisönsä kanssa. Lisätietoja osoitteessa oneplus.com.


21.2.2019

Markkinaoikeus hyväksyi DNA:n valituksen antenniverkon tv-palvelujen kilpailutuksesta

20.2.2019 16:52:07 | DNA Oyj

DNA on voittanut markkinaoikeuden käsittelyyn viemänsä Yleisradion julkista hankintaa koskevan asian. Markkinaoikeus kieltää Yleisradiota jatkamasta hankintalain vastaista hankintamenettelyä antenniverkon tv-palveluja koskevassa kilpailutuksessa.

Markkinaoikeus on hyväksynyt DNA:n valituksen ja kieltää Yleisradion hankintayksikköä jatkamasta hankintalain vastaista hankintamenettelyä antenniverkon televisiokanavien lähetyspalveluista.

DNA:n valitus koski erityisesti tarjouspyyntöön sisällytettyjä kiinteistöjen vastaanottolaitteistoon kohdistuneita vaatimuksia, jotka käytännössä olisivat koskeneet vain DNA:ta. Markkinaoikeuden ratkaisu vahvistaa, että kiinteistöjen antennivastaanoton kustannukset eivät voi sisältyä lähetyspalvelua koskevaan tarjouspyyntöön.

”Olemme erittäin tyytyväisiä markkinaoikeuden päätökseen. Se on lopputulokseltaan odotustemme mukainen. Päätöksen perusteluissa on huomioitu kattavasti sekä tasapuolisuuden vaatimukset että kilpailun edistämisen näkökohdat. Olemme edelleen erittäin halukkaita tarjoamaan antenniverkkomme Yleisradion kanavien lähetysverkoksi myös jatkossa”, toteaa DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

DNA on jakanut Ylen kaikki HD-muotoiset tv-kanavat antenniverkossaan jo vuoden 2014 tammikuusta lähtien, sopimus kanavien jakelusta on voimassa vuoden 2026 loppuun saakka. DNA:n antenniverkossa on tällä hetkellä yhteensä 17 HD-kanavaa.

”Antenniverkossa on meneillään siirtymä kohti pelkästään teräväpiirtona tapahtuvaa tv-kanavien jakelua, ja tässä kehityksessä DNA on vahva veturi. VHF-antenniverkkomme on alusta lähtien käyttänyt pelkästään DVB-T2-teknologiaa, joka mahdollistaa HD-kanavien tarjoamisen koteihin. Teemme aktiivisesti työtä myös T2-päätelaitteiden yleistymisen eteen”, Pekka Väisänen kertoo.

DNA:n antennitelevisioverkko on DVB-T2-standardin mukainen, ja sen palvelualue kattaa tällä hetkellä noin 85 prosenttia suomalaisista. DNA:lla on valmius laajentaa verkkoaan edelleen. VHF-taajuudella toimiva verkko hyödyntää matkaviestinverkon mastoja, mikä takaa laajan palvelualueen ja hyvän toimintavarmuuden. Verkkoratkaisu käyttää taajuuksia erittäin tehokkaasti. DNA:n antennitelevisioverkko on maailmanlaajuisesti ensimmäisiä DVB-T2-verkkoja, ja DNA:n innovatiivinen verkkoratkaisu mahdollisti teräväpiirtotasoisten palvelujen tehokkaan jakelun Suomessa. VHF-taajuuksien vastaanotto edellyttää VHF-antennia.

DNA on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Tehtävämme on tarjota tuotteita ja palveluita, jotka tekevät yksityis- ja yritysasiakkaidemme arjesta mutkatonta. DNA:lla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli tärkeiden viestintäyhteyksien tarjoajana ja digitaalisen kehityksen mahdollistajana. DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 912 miljoonaa euroa ja liiketuloksemme 139 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.


20.2.2019

Telian uusi datakeskus keräsi korkeimmat ympäristöpisteet kansainvälisessä vertailussa – taustalla poikkeuksellinen vesiratkaisu ja energiatehokkuus

Telian kesäkuussa 2018 avatulle datakeskukselle on myönnetty kultatason LEED-ympäristösertifikaatti. Telia Helsinki Data Centerillä on toistaiseksi korkeimmat ympäristöpisteet kaikkien LEED-sertifioitujen datakeskusten joukosta.

Kultatason LEED-luokituksen saavuttamiseen vaikuttivat rakennuksen ympäristövaikutukset kokonaisuudessaan, erityisesti energiatehokkuus ja vedensäästö. Esimerkiksi sadevedet kerätään ja käytetään datakeskuksessa huuhteluvetenä. Ratkaisu on Suomessa harvinainen ja vaikuttaa merkittävästi veden kulutuksen vähentämiseen. Datakeskus käyttää uusiutuvia energiamuotoja, ja sen tuottamalla lämmöllä pystytään lämmittämään jopa 20 000 asuntoa.

”Nostimme kestävän kehityksen ja ympäristöystävällisuuuden datakeskuksen suunnittelun lähtökohdaksi heti hankkeen alusta lähtien. Kansainvälisesti merkittävät sertifiointimme osoittavat, että tieto-, turvallisuus-, ympäristöjärjestelmämme ovat maailman edistyksellisimpiä. Datakeskus- ja pilvipalveluissamme yhdistyy vastuullinen toiminta ja moderni, vihreä teknologia,” Telian IT-palveluista vastaava johtaja Tommi Mattila sanoo.

LEED on kansainvälisesti vertailukelpoinen vihreiden kiinteistöjen sertifiointijärjestelmä. Saadakseen sertifioinnin rakennuksen tulee täyttää tietyt vähimmäisvaatimukset, jotka liittyvät muun muassa rakennuksen sijaintipaikan kestävyyteen sekä energian-, veden- ja materiaalien kulutukseen koko elinkaaren aikana.

Telia on aiemmin saanut ISO-sertifikaatit poikkeuksellisesta toimintavarmuudesta, toiminnan laadusta, ympäristötyöstä ja työterveydestä ja -turvallisuudesta sekä CEEDA eli Certified Energy Efficient Data Center Award -sertifioinnin.

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2018 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


14.2.2019

Telian uudessa e-urheilusarjassa pelataan keväällä kahta peliä – palkintopotista kisaavat maan ykkösjoukkueet

Huhtikuun lopussa alkavassa Telia Esports Series -e-urheilusarjassa pelataan tänä keväänä Counter-Strike: Global Offensive -tietokonepeliä ja Arena of Valor -mobiilipeliä. Yhteensä 50 000 euron palkintopotista kisaavat Suomen ykkösjoukkueet.

Telia kertoi Assembly-digifestivaaleilla rakentavansa Suomeen uuden e-urheiluliigan. Ammattipelaamista tukevan mutta myös esports-ummikkoja viihdyttävän Telia Esports Seriesin pelit on nyt julkaistu.

”Valitsimme ensimmäisiksi pelattaviksi peleiksi CS:GO:n ja Arena of Valorin niiden kiinnostavuuden ja erilaisuuden takia. CS:GO on pitkän historian omaava taktinen taistelupeli, joka on sekä Suomessa että maailmalla huippusuosittu. Arena of Valor taas on tuore strategiapeli, joka mobiilipelinä edustaa nopeasti kasvavaa skeneä”, kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

Telia Esports Seriesiä pyöritetään yhteistyössä Assemblyn kanssa, jonka enemmistöosuuden Telia hankki viime kesänä.

”Klassikkopelin ja uudemman tulokkaan kombo on kiehtova. Saamme lähetyksiin monipuolista ja houkuttelevaa sisältöä, joka viihdyttää monia. Aiomme tehdä oman näköistä sarjaa rakkaudesta lajiin”, sanoo Assemblyn toimitusjohtaja Pekka Aakko.

Telia Esports Seriesin palkintopotti on yhteensä 50 000 euroa. CS:GO:n palkintopotti on 40 000 euroa ja Arena of Valorin 10 000 euroa.

Kutsujoukkueina Suomen ykkösjoukkueet, ja yksi yllätysnimi

Taistelupeli CS:GO:ta pelaa Telia Esports Seriesissä kahdeksan joukkuetta, joista jokainen koostuu viidestä pelaajasta. Joukkueista neljä kutsutaan mukaan ja neljä pääsee mukaan maaliskuussa järjestettävien karsintojen kautta. Kausi alkaa 26.4. ja finaali pelataan 7.6.2019. Karsinnat pelataan netissä ja finaali livenä.

Telia on kutsunut sarjaan mukaan Suomen ykkösjoukkueet ENCEn, HAVUn, SuperJymyn sekä Suomeen e-urheilun yleisen kasvun ja myös Telia Esports Seriesin lanseerauksen johdosta syntyneen aivan uuden CS:GO-huippuejoukkueen, joka julkaistaan ensi viikolla.

Älypuhelimella pelattavaa Arena of Valoria pelaa Telia Esports Seriesissä myös kahdeksan joukkuetta, joista jokainen koostuu viidestä pelaajasta. Kaikki joukkueet pelaavat tiensä sarjaan maaliskuussa järjestettävien karsintojen kautta. Kausi alkaa 27.4. ja finaalit järjestetään Summer Assemblyssa elokuun alussa.

”Pelaajillle Telia Esports Series on mahtava mahdollisuus, sillä sarjassa he voivat säännöllisesti pelata ja kehittyä. Tulevaisuudessa pelien kirjo kasvaa, sillä visiossamme Suomi on esportsin kärkimaa ja pelaaminen pohjolan suurin intohimo”, kertoo Niklas Segercrantz.

Telia Esports Seriesin julkistus Assemblyllä
Telia haluaa tehdä Suomesta pelaamisen kärkimaan – uusi Telia Esports Series -e-urheilusarja alkaa keväällä

Mikä esports? -Lue artikkeli

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4 000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2018 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa telia.fi.

 


14.2.2019

Digita on Yleisön Parhaat Sekunnit -kilpailun pääyhteistyökumppani

Digita on vuoden 2019 Yleisön Parhaat Sekunnit -kilpailun pääyhteistyökumppani. Yleisön Parhaat Sekunnit palkitaan Voitto-gaalassa 7.3.2019. Digita on tuottanut yhteistyössä Screenforce Finlandin kanssa Yleisön Parhaat Sekunnit -mainosspotin, jossa tv-katsojille tarjoutuu mahdollisuus äänestää omaa suosikkimainostaan hybridi-tv-äänestyspalvelun kautta.

”TV-mainonta kehittyy nyt nopeammin kuin koskaan. Vaikuttava mainos vetoaa tunteisiin ja aktivoi toimintaan. Seuraankin kovalla mielenkiinnolla kuinka suomalaiset mainostajat oppivat hyödyntämään hybridi-tv:n mahdollisuuksia. Tässä muutoksessa Digita on Screenforcelle luonteva kumppani”, sanoo Screenforce Finlandin johtaja Anna Lujanen.

”Olemme iloisia yhteistyöstä Screenforce Finlandin kanssa. Mainosrahoitteinen televisio on keskeinen monipuolisen suomalaisen tv-tarjonnan mahdollistaja. Digita kehittää aktiivisesti uudenlaisia tv-mainonnan ratkaisuja, jotta tv-mainonta pysyy parhaimpana mainosmediana myös tulevaisuudessa”, sanoo Teppo Ahonen. ”Nyt katsojille tarjottu hybridi-tv-äänestys on esimerkki tehokkaasta tavasta rikastaa mainoskampanjaa vuorovaikutteisella lisäpalvelulla”, jatkaa Ahonen.

Yleisön Parhaat Sekunnit- mainosspottia on ajettu 8.2. alkaen MTV:n, Nelonen Median, Discoveryn ja FOX:in tv-kanavilla. Hybridiäänestys onnistuu lähes kaikkien kanavien kautta. Lisäksi MTV:n ja Nelonen Median tv-kanavilla näkyy niin sanottu L-banneri, jossa katsoja ohjataan äänestämään. Palvelussa voi myös osallistua arvontaan, jossa Digita arpoo osallistujien kesken hybridi-tv-vastaanottimen.

Hybridi-tv-palveluita tarjolla jo kaikilla vapailla kanavilla

Hybridi-tv-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Digitan antenni-tv-verkossa sekä Telian Kaapeli-TV:ssä. Muut kaapeliyhtiöt ovat toistaiseksi poistaneet palvelut tv-kanavilta ennen niiden jakelua asiakkailleen. Hybriditelevisiovastaanottimia on suomalaisissa kotitalouksissa tällä hetkellä arviolta noin puoli miljoonaa. Määrä on yli kaksinkertaistunut vuoden aikana ja kasvun odotetaan jatkavan samaa vahutia seuraavien vuosien aikana. Kaikkien Suomessa myytävien merkittävien laitevalmistajien äly-tv-laitteet tukevat hybridi-tv:tä, kun myös Samsung ilmoitti vuoden 2018 malliensa tukevan HbbTV-palveluja.

Hybridi-tv-sisältöjen listaa päivitetään jatkuvasti osoitteessa hybriditv.fi: https://hybriditv.fi/

 

Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita. Lisäksi palveluvalikoimaamme kuuluvat kattavaan verkkoomme pohjautuvat IoT-palvelut sekä huippuluokan DataCenter-palvelut. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita. 

Screenforce Finland on suomalaisen kaupallisen television puolestapuhuja, joka on perustettu vuonna 2016. Screenforce Finland on television tekijöiden ja hyödyntäjien yhteisö, jonka tavoitteena on jakaa tietoa television vaikuttavuudesta mainosmediana ja edistää koko alan hyvinvointia Suomessa. Screenforce Finlandin perustajajäseniä ovat MTV, Sanoma Media Finland, Discovery Networks Finland ja Fox Networks Group.


14.2.2019

DNA päivitti Turun 4G-verkon - asiakkaille suuremmat nopeudet ja tukiasemiin 5G-valmiuksia

DNA:n syksyllä 2018 Turussa aloittamat 4G-verkon päivitystyöt ovat valmistuneet. Turun koko 4G-verkko on päivitetty entistä suorituskykyisemmäksi ja 5G-käyttöönottovalmiuteen. Päivitysten myötä paikalliset 4G-tiedonsiirtonopeudet ovat nousseet jopa yli kaksinkertaisiksi.

Päivitysten päätavoite oli mahdollistaa asiakkaille entistä suuremmat mobiilidatan nopeudet ja valmistella matkaviestinverkkoa 5G-valmiuteen. Päivityksen yhteydessä otettiin käyttöön uusia 4G-taajuuksia ja viimeisintä, 5G-kykyistä, radioverkkotekniikkaa.

"Lähes kaikki Turun 4G-tukiasemat on nyt päivitetty uusimmalla tekniikalla. Suurimmat tukiasemakohtaiset kapasiteettilaajennukset tehtiin alueilla, joissa mobiilidataa käytetään erityisen paljon tai joissa liikkuu paljon käyttäjiä, kuten keskustassa. Olen tyytyväinen työn tuloksiin, sillä 4G-verkon huippunopeudet ovat Turussa kasvaneet yleisesti kaksin- ja jopa kolminkertaiseksi. Sama koskee verkon kapasiteettia", sanoo DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari.

Turun lisäksi 4G-laajennuksia tehtiin Raision keskustassa ja Liedossa muutamissa kohteissa.

Myös uusia tukiasemia otettiin käyttöön

Nykyisten tukiasemien kapasiteetin laajentamisen lisäksi Turun 4G-verkkoa laajennettiin muutamilla uusilla tukiasemilla Varissuolla, Pernossa ja Lausteella. Uudet tukiasemakohteet määräytyivät alueellisen kapasiteettitarpeen mukaan.

Päivitykset ja kapasiteettilaajennukset ovat osa DNA:n valtakunnallista ja jo vuoden 2017 aikana käynnistettyä matkaviestinverkon kapasiteetinlaajennusohjelmaa.

DNA jatkaa 4G-verkon kehittämistä vielä vuosia

"4G-verkko tulee olemaan asiakkaille erittäin tärkeä vielä vuosia, vaikka 5G:tä jo valmistellaan. 4G mahdollistaa hyvät tiedonsiirtonopeudet ja monipuoliset sovellukset laajoille alueille. 5G tulee olemaan aluksi paikallisempi tekniikka, joka mahdollistaa laadukkaat tietoliikenneyhteydet monessa sellaisessa paikassa, johon valokuituyhteyttä ei saa, tai johon sen toimittaminen olisi huomattavan kallista”, Laari sanoo.

DNA on valmistellut matkaviestinverkkoaan kohti 5G-aikaa vuodesta 2016 lähtien ja alkaa tarjota 5G-palveluita asiakkailleen tämän vuoden aikana. DNA avasi vuodenvaihteessa 5G-verkon Helsinkiin. Ensivaiheessa ydinkeskustan alueita kattava 5G-verkko palvelee ennen kaikkea palvelunkehityksen tarpeita, ja sitä laajennetaan, kun 5G:ta tukevia päätelaitteita on yleisesti markkinoilla.

Vauhtiin päästessään 5G mahdollistaa aiempaa huomattavasti nopeammat ja lyhyemmän viiveen tiedonsiirtoyhteydet, mikä tuo kuluttajille ja yrityksille entistä laadukkaammat ja monipuolisemmat datapalvelut. Ensimmäisiä hyötyjiä 5G-verkosta ovat ne verkon piiriin tulevat pientaloasukkaat ja yritykset, joiden saatavilla ei ole valokuituyhteyttä.

 

DNA on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Tehtävämme on tarjota tuotteita ja palveluita, jotka tekevät yksityis- ja yritysasiakkaidemme arjesta mutkatonta. DNA:lla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli tärkeiden viestintäyhteyksien tarjoajana ja digitaalisen kehityksen mahdollistajana. DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 912 miljoonaa euroa ja liiketuloksemme 139 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.


13.2.2019

Elisa Viihteen uutta Ei haukku haavaa tee -alkuperäissarjaa tähdittävät Pirjo Heikkilä, Jarkko Lahti ja Hannele Lauri

Lauri Nurksen ja Olli Ilpo Salosen ohjaaman komediasarjan kuvaukset alkavat tänään Helsingissä. Elisa Viihteen uusi alkuperäissarja tulee katsottavaksi Elisa Viihteen Aitio-ohjelmakirjastoon ensi vuonna. 

”Varo toivomasta anoppisi kuolemaa, hän saattaa ilmestyä takaisin. Koirana.”

Ei haukku haavaa tee on komedia Pitkästen perheestä, johon kuuluu äiti Maria (Pirjo Heikkilä), isä Toni (Jarkko Lahti) sekä lapset Jenni, Janne ja Sofia. Maria tuo kotiin kadulta löytämänsä kulkukoiran. Toni ja lapset rakastuvat koiraan, nimeävät sen Haukuksi ja päättävät pitää koiran. Pian Marialle selviää, että hänen juuri kuollut anoppinsa, Anna (Hannele Lauri), on palannut takaisin Haukun ruumiissa.

Sarjan pääkäsikirjoittajana toimii Moskovasta kotoisin oleva ja Suomessa asuva komediakäsikirjoittaja Elena Tarashchanskaya, joka toimi mm. Venäjän katsotuimmaksi nousseen Married…With Children (Pulmuset) -komediasarjan pääkäsikirjoittajana viiden kauden ja yli 350 jakson verran.  

– Ei Haukku haavaa tee on haudan takaa kurkottava ja koiramainen koko perheen komediasarja. Olemme iloisia, että Elisa jakaa uskomme tähän sarjaan. On etuoikeus saada tehdä sitä Suomen parhaiden ja hauskimpien ammattilaisten kanssa, iloitsee Aito Median luova johtaja Eero Hietala.

‒ Odotan innolla, että saamme legendaarisen Hannele Laurin, huikean Pirjo Heikkilän sekä taitavan Jarkko Lahden samaan ahtaaseen asuntoon bostoninterrieri Haukun kanssa. Kun tähän lisätään mahtavat, koekuvausten kautta löydetyt, perheen kaksoslapset sekä seitsemänvuotias pikkuneiti – on soppa valmis. Ei haukku haavaa tee vai tekisikö sittenkin? Tekijänä olen erityisen iloinen Elisan rohkeudesta ja antamasta kannustavasta palautteesta koskien sisältöä, kommentoi sarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Lauri Nurkse.

‒ Alkuperäissarjamme ovat nousseet Elisa Viihteen suosituimmiksi sisällöiksi – vuonna 2018 Elisa Viihde Aition katsotuimmat sarjat olivat kaikki alkuperäissarjojamme. Haluamme tarjota asiakkaillemme monipuolisia kotimaisia sisältöjä, ja Ei haukku haavaa tee on taas täysin omanlaisensa komediasarja, kertoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 13 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Ivalo, Bullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Vuoden 2019 uusista alkuperäissarjoista on julkistettu rikosdraama Kaikki synnit, vakoojatrilleri Nyrkki ja komedia Maanantai.

Tietoa sarjasta:

Rooleissa
Maria Pitkänen – Pirjo Heikkilä
Anna Jäämeri – Hannele Lauri
Toni Pitkänen – Jarkko Lahti
Jenni Pitkänen – Kanerva Paunio
Janne Pitkänen – Milo Snellman
Sofia Pitkänen – Julia Shepstone

Ohjaus
Lauri Nurkse ja Olli Ilpo Salonen

Pääkäsikirjoittaja
Elena Tarashchanskaya

Käsikirjoittajat
Lauri Nurkse
Pirjo Heikkilä
Riku Suokas

Tuottaja
Laura Ahola

Vastaavat tuottajat
Ella Piesala
Eero Hietala
Ilkka Hynninen

Tuotantoyhtiö
Aito Media Oy

 

Aitio on Elisa Viihteen oma ohjelmakirjasto, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu ohjelmakirjasto tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia ja klassikkosarjoja sekä useita Elisa Viihteen alkuperäissarjoja. 

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Tarjoamme myös digitaalisia palveluita kansainvälisille markkinoille. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana Elisa on edelläkävijä uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 185 000. Liikevaihto vuonna 2018 oli 1,83 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 800. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi


11.2.2019

Ensimmäinen valtakunnallinen televisioviikko: kanavia vapaasti katsottavissa ja hyviä televisiotarjouksia

Television merkitys on suuri, ja siksi televisio ansaitsee oman nimikkoviikkonsa. Ensimmäinen valtakunnallinen Televisioviikko järjestetään 11.-17.2.2019. Televisioviikon aikana, perjantaista sunnuntaihin 15.-17.2., katsojat voivat tutustua ilmaiseksi maksu-tv:n tarjontaan. Televisioviikon järjestävät televisioyhtiöt, operaattorit ja kaupan toimijat. Myös Teosto on mukana Televisioviikon toteutuksessa.

Televisiosisältöjä katsotaan Suomessa eri lähteistä tänä päivänä enemmän kuin koskaan aiemmin. Televisio kokoaa miljoonia suomalaisia yhteen joka päivä, yhteisten puheenaiheiden ympärille. Se kertoo meille tarinoita historiastamme, havainnollistaa nykyisyyden ja antaa mahdollisuuden kurkistaa tulevaisuuteen. Se luo keskustelunaiheita ja palvelee koko väestöä. 

Urheilu- ja dokumenttikanavia avataan tutustuttavaksi 15.-17.2. 

Televisioviikon kunniaksi maksu-tv-kanavista ja -sisällöistä näkyvät ilmaiseksi 15.-17.2. välisenä aikana C Moren urheilukanavat C More Max, C More Sport 1 sekä C More Sport 2, Viasatin urheilukanavat sekä Viasat History, Viasat Explore ja Viasat Nature, Discoveryn Animal Planet, Discovery Channel, Investigation Discovery ja Discovery Science. Kaikkia jääkiekon Liiga-pelejä ja oheisohjelmia voi katsoa ilmaiseksi Telia TV:ssä, ja myös Elisa Viihde Sport -sisällöt avautuvat suorina lähetyksinä ja tallenteina Televisioviikon viikonloppuna.

Ilmaiskatseluun avattavien maksu-tv -sisältöjen katselu onnistuu antenni-, kaapeli-, satelliitti -vastaanotolla sekä mobiili- ja IPTV:ssä niissä jakeluteissä, joissa ne normaalistikin ovat saatavilla. Useimmat kanavat ovat tutustuttavissa standardi- ja HD-laadulla. Telian jakeluun avautuu 11.2. alkaen toistaiseksi myös kaksi UHD-laadun kanavaa: Fashion TV UHD sekä Nasa TV UHD. Lisäksi viikonloppuna elisaviihde.fi/sport -sivulla Mestiksestä yksi UHD-lähetys joka päivä.

Tv-katsojat ovat jo pitkään päässeet käyttämään hybridi-tv-palveluita. Kevään aikana niitä nähdään ilmaisten äänestysten muodossa muun muassa Tähdet, tähdet -kilpailussa ja Putouksessa.

Kaupoilta ja operaattoreilta on odotettavissa hyviä tarjouksia mm. televisioista ja ohjeita sopivan televisiovastaanottimen hankintaan. Televisioviikko tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden hankkia uusi vastaanotin ja samalla varmistaa, että kodin televisio toimii jo nyt niin kuin se parhaimmillaan voi toimia ja pystyy näyttämään kaiken sen, mitä on tarjolla.

Suomen antenni-tv-verkko siirtyy uuteen lähetystekniikkaan

Suomalaisissa antennitelevisioverkoissa siirrytään lähivuosina käyttämään pelkästään DVB-T2-lähetystekniikkaa, joka mahdollistaa teräväpiirto- eli HD-lähetykset. Televisiolähetysten vastaanottamiseen antenniverkon kautta tarvitaan siirtymän jälkeen T2-virittimellä varustettu televisio tai digiboksi. Uuteen tekniikkaan siirtyminen koskee UHF-antenniverkon niitä kanavia, jotka tällä hetkellä lähetetään DVB-T-tekniikalla. VHF-verkko käyttää jo nykyisin DVB-T2-tekniikkaa eli maksu-tv-kanavien katseluun tarvitaan antennivastaanotossa jo nyt DVB-T2-vastaanotin. Älytelevisio mahdollistaa myös hybridipalveluiden käytön ja IPTV-katselun.

Seuraa ja osallistu keskusteluun Twitterissä: #tvviikko #televisioviikko

Lisätiedot:

Katsojat saavat lisätietoja katselusta omalta operaattoriltaan. Tietoa tv-kanavien vastaanotosta tarjoaa myös hdtvopas.fi-sivusto.

Lisätietoja antenniverkon lähetystekniikan muutoksesta ja HD-lähetyksistä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sivuilta: https://www.traficom.fi/fi/viestinta/tv-ja-radio/antenniverkon-lahetyste... . Oman television toimivuuden voi selvittää osoitteessa www.toimiikotelevisiosi.fi .

Digita on tehnyt yhteistyössä mediayhtiöiden kanssa vuorovaikutteisia palveluja monien suosittujen tv-formaattien oheen.

Canal Digital tarjoaa kaikkialle Suomeen 30 HD-kanavaa, joista iso osa on katsottavissa myös mobiililaitteilla. Nyt uusille tilaajille HD-satelliittiantenni, asennus ja UHD-digiboksi veloituksetta.

MTV Oy:n C More -tuotteeseen kuuluu C More -suoratoistopalvelu ja operaattoreiden kautta tilattavat C More -kanavapaketit. C More on saatavilla kaikkiin jakeluteihin standardi- ja HD-laadulla.

Discoveryn vapaasti näkyvät tv-kanavat ovat TV5, Kutonen, Frii ja TLC. Maksukanavat Discovery Channel, Animal Planet, Investigation Discovery ja Discovery Science ovat vapaasti katsottavissa operaattoreiden palveluissa 15.-17.2.

Vapaakatselu DNA:n kaapelissa, antenniverkossa, DNA TV Hubilla ja sovelluksella. Älykäs Hubi yhdistää television, vuokraamon, netti-tv-sovellukset, pelit ja musiikin. Antennit VHF Pro -asentajilta.

Elisa Viihde Sportia voit katsoa kahdeksalta HD-kanavalta digiboksilla tai Elisa Viihde -sovelluksessa. Lisäksi lähetykset ovat katsottavissa elisaviihde.fi/sport -sivustolla - jopa UHD-laadulla.Lisätiedot:Elisa, Mika Lepistö, Head of Elisa Viihde Sports and PayTV, p. 050 483 5457, mika.lepisto(at)elisa.fi

Liiga-kanavien ilmaisviikonlopun lisäksi Telia aloittaa UHD-lähetykset Televisioviikon kunniaksi. Maanantaina 11. 2. avautuu kaksi UHD-kanavaa jakeluun toistaiseksi: Fashion TV UHD ja Nasa TV UHD.

Viasat
Yleisradio


8.2.2019

DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi

DNA on valittu Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work -instituutin tutkimuksessa suurten organisaatioiden sarjassa. Tulos on seurausta pitkäjänteisestä yrityskulttuurin uudistamisesta, jonka taustalla on DNA:n strateginen tavoite olla erinomainen työpaikka. Suomen parhaat työpaikat 2019 julkistettiin eilen Great Place to Work -gaalassa.

- Hyvän työpaikan rakentaminen on paitsi jatkuvaa, niin ennen kaikkea pitkän ajan tulos. Me lähdimme jo vuosia sitten rohkeasti kokeilemaan erilaisia työskentelytapoja ja olemme matkan varrella oppineet niin erheistä kuin onnistumisista. Olemme huomanneet, kuinka työhyvinvointi kasvaa, kun henkilöstö pääsee aidosti itse vaikuttamaan työyhteisön ja koko yhtiön toiminnan kehittämiseen. Kuuntelemalla henkilöstöä, jolla kuitenkin on se paras tietämys ja osaaminen, on mahdollisuus rakentaa muutosta yhdessä. Yhteistyö henkilöstön kanssa onkin kaiken onnistumisen A ja O, kertoo DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

Suomen parhaimman työpaikan Great Place to Work -tunnustuksen saaminen on DNA:lla seurausta aktiivisesta henkilöstön työskentelymenetelmien kehittämisestä. Alkusykäyksen uudistukselle antoi muutto uuteen pääkonttoriin Helsingin Käpylään vuonna 2012, jonka yhteydessä DNA lanseerasi oman henkilöstön kiittämän mutkattoman työn mallin. Työn tekemisen joustavuutta edistävä malli ei niinkään kannusta etätyöhön, vaan se innostaa valitsemaan kuhunkin työhön mahdollisimman hyvän työympäristön. Mutkaton työ on siirtänyt painopistettä tunneista tuloksiin, sillä jokaisella on myös vastuu omasta työskentelystä ja tavoitteiden saavuttamisesta.

- DNA:n strateginen valinta tehdä yhtiöstä erinomainen työpaikka huippuammattilaisille näkyy parantuneena henkilöstötyytyväisyytenä, joka perustuu aktiiviseen yhdessä tekemiseen ja avoimeen vuoropuheluun henkilöstön kanssa. DNA on onnistunut erityisen hienosti hyödyntämään viime vuoden tulokset kehittämistyössä, joka todentuu isona kehityshyppynä. DNA näyttää hienoa esimerkkiä suomalaiselle työelämälle, kuinka niin yrityskulttuuria kuin henkilöstökokemusta kehitetään ja parannetaan systemaattisesti. Kehitystyötä on tehty jo vuosia, mutta samalla tiedostetaan, että se on pysyvä olotila, kertoo Great Place to Workin yrityskulttuuriasiantuntija Joni Sarpo.

DNA:n kulttuurissa ei tunneta huonoja ideoita

DNA:lla ei ainoastaan ole vapautettu työntekemisen tapoja, vaan henkilöstö on aktiivisesti sitoutettu jakamaan omia ideoitaan, sillä siitä saattaa kasvaa se paras uusi palvelu tai toimintatapa. Näin syntyi esimerkiksi pari vuotta sitten lanseerattu isovanhempainvapaa, mikä valittiin Vuoden työelämäteoksi vuonna 2017 Ilmarisen järjestämässä kampanjassa.

– Olen positiivisesti yllättynyt siitä tahtotilasta ja aktiivisuudesta, jolla henkilökuntamme on ollut mukana kehittämässä työkulttuuriamme alusta lähtien. Lopputuloksena meillä vallitsee kulttuuri, jossa annamme henkilökunnallemme paljon vapautta ja vastuuta. Onkin ollut upeaa nähdä, kuinka henkilöstöä motivoi luottamuksen ilmapiiri ja joustavat tavat tehdä töitä kunkin elämäntilanteeseen sopivalla tavalla, summaa Rissanen työkulttuurin kehittymistä.

Great Place to Workin Joni Sarpo yhtyy tähän ajatukseen:

- DNA:n yrityskulttuurin kulmakivet ovat heidän vahvat arvot: nopea, mutkaton ja rohkea. Nopeus ja rohkeus kulkevat monessa asiassa käsi kädessä, ja ne näkyvät erityisesti nopeina ja ketterinä kokeiluina. Mutkaton työ puolestaan raivaa pois tehottomia tapoja ja prosesseja. Henkilöstö arvostaa mutkattomuutta, ja DNA onkin onnistunut mainiosti valjastamaan henkilöstön kehittämään toimintaa. Arvot ovat DNA:n toiminnan vankka perusta, jotka varmistavat laadukkaan ja arvoa tuottavan toiminnan sen kaikille sidosryhmille, ohjaten toimintaa kohti tavoitteita.

DNA on tunnustettu Suomen ensimmäiseksi perheystävälliseksi pörssiyhtiöksi. Yhtiö on panostanut perheystävällisyyteen esimerkiksi kannustamalla isiä pitämään perhevapaita sekä ottamalla käyttöön ensimmäisenä yrityksenä Suomessa isovanhempainvapaan. Väestöliitto myönsi DNA:lle vuonna 2018 Perheystävällinen työpaikka -tunnuksen.

 

DNA on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Tehtävämme on tarjota tuotteita ja palveluita, jotka tekevät yksityis- ja yritysasiakkaidemme arjesta mutkatonta. DNA:lla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli tärkeiden viestintäyhteyksien tarjoajana ja digitaalisen kehityksen mahdollistajana. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 912 miljoonaa euroa ja liiketuloksemme 139 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.


Pages