6.7.2020

Elisan 5G-verkko laajentunut pääkaupunkiseudulla kymmeniin uusiin kaupunginosiin

Elisa on laajentanut pääkaupunkiseudun 5G-verkkoaan kevään aikana merkittävästi. Laajennuksen tavoitteena on ollut rakentaa 5G-peitosta yhtenäisempää ja vahvempaa koko pääkaupunkiseudun alueella.

Pääkaupunkiseudun 5G-verkkoa on laajennettu kevään aikana kymmeniin uusiin kaupunginosiin. Lisäksi verkkoa on vahvistettu alueilla, joissa 5G-peitto oli jo aiemmin. Erityisesti verkkoa on laajennettu Helsingissä, jossa sijaitsee yksi maailman tiheimmin rakennetuista tukiasemaverkostoista. Tämä vaatii verkkoa rakennettaessa huomattavasti suuremman työn yhtenäisen peiton saavuttamiseksi.

– Nyt tehdyn laajennuksen tavoitteena on ollut ennen kaikkea yhtenäistää verkon peittoa pääkaupunkiseudulla eri kaupunginosien välillä niin, että 5G-verkko on asiakkaan käytössä koko matkan ajan esimerkiksi työmatkan varrella. Lisäksi olemme rakentaneet 5G-verkkoa pientaloalueille, kuten Tapanilaan ja Paloheinään, jossa 5G:tä voidaan hyödyntää kiinteän yhteyden tavoin, Elisan verkkoratkaisuista vastaava johtaja Sami Rajamäki kertoo.

Elisan 5G-verkon alueella kymmeniä uusia kaupunginosia

Helsingissä nyt tehty 5G-laajennus toi verkon kantakaupungin alueella muun muassa Töölöön, Alppilaan, Vallilaan, Pasilaan, Meilahteen sekä osaan Huopalahdesta, Talista ja Lauttasaaresta. Pasilasta verkkoa on rakennettu yhteneväisemmäksi kohti Kehä 1:stä, jonka ansiosta verkko kattaa nyt myös muun muassa Oulunkylän ja Viikin. Idässä 5G-verkkoa on laajennettu Myllypuron, Vartiokylän, Rastilan, Vuosaaren, Mellunkylän ja Fallpakan alueille.

Espoossa uusia 5G-alueita taas ovat esimerkiksi Lintuvaara, Leppävaara, Kilo, Lommila, Miilukorpi, Ullanmäki, Piispansilta, Malminmäki, Latokaski, Kukkumäki, Friisilä ja Hyljelahti.

Vantaan 5G-verkkoa on laajennettu muun muassa Kivistön, Keimolanmäen, Koivupään, Tapolan, Kotamäen ja Lehtimäen alueille.

– Laajennustyö jatkuu koko ajan ja uusia kaupunginosia liittyy 5G-verkkoon nopeasti. Myös valtakunnallisesti verkkomme kasvaa vauhdilla. Pelkästään alkuvuoden aikana avasimme verkon noin 20 paikkakunnalle ja Elisa 5G verkon peittoalueella asuu jo yli miljoona suomalaista, Rajamäki summaa.

Kaikki Elisan 5G-alueet osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä 31 paikkakunnalla; Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kangasalalla, Raahessa, Raisiossa, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj


2.7.2020

DNA modernisoi Heinolan verkot ja toi 5G-palvelunsa kaupunkiin

DNA:n mittava tietoliikenneverkkojen uudistushanke Heinolassa on valmistunut. DNA uudisti kaikki Heinolan keskusta-alueen verkot ja avasi myös 5G-verkkonsa kaupungissa. Tänä keväänä valmistunut uudistushanke alkoi vuosi sitten keväällä.

Uudistushankkeen ansiosta mobiilidatan nopeudet ovat kasvaneet, kuuluvuus sisätiloissa parantunut ja laajakaistapalvelun saatavuusalue Heinolassa laajentunut merkittävästi. Uudistuksia tehtiin sekä matkaviestin- että kiinteään verkkoon. DNA otti Heinolassa lukuisia uusia tukiasemia käyttöön ja laajensi myös valokuituverkkoaan. Nyt myös DNA:n 5G-verkko on avattu Heinolassa.

– Matkaviestinverkkomme Heinolassa on uudistusten myötä erittäin hyvä ja siirryimme Heinolassa uuteen tekniikkaan myös kiinteässä verkossa. Olemmekin korvanneet kaupungin kuparipohjaiset palvelut varmoilla ja tehokkailla kuitu- ja mobiilipalveluilla. Laajensimme Heinolan keskusta-alueen 4G-verkkojen kapasiteettia noin 50 prosenttia ja toimme kaupunkiin myös 5G-yhteydet, kertoo DNA:n liityntäverkoista ja laitetiloista vastaava johtaja Mikko Kannisto.

– Olemme todella tyytyväisiä uudistushankkeeseen. DNA toi Heinolaan ripeällä tahdilla modernit yhteydet, mikä on tehnyt kaupunkilaisten etätyöskentelystä ja etäopiskelusta entistä sujuvampaa. Tämä on tärkeää niin asukkaille, mökkiläisille kuin yrityksillekin, sanoo Heinolan kaupungin elinvoimajohtaja Heikki Mäkilä.

DNA on panostanut 5G-kyvykkyyden rakentamiseen verkossaan jo pitkään eri puolilla Suomea, mikä näkyy entistä parempana palvelunlaatuna myös 4G-verkossa, kasvavista datavolyymeistä huolimatta.

DNA:n 5G-palvelut ovat tällä hetkellä Heinolan lisäksi tarjolla Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Sipoossa, Hyvinkäällä, Turussa, Ruskolla, Raisiossa, Liedossa, Tampereella, Nokialla, Pirkkalassa, Ylöjärvellä, Raumalla, Porissa, Oulussa, Raahessa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Lahdessa.

DNA:n 5G-verkko laajenee tulevaisuudessa myös Heinolassa. Lähiaikoina DNA avaa 5G-verkon uusille paikkakunnille. Samalla DNA vahvistaa 4G-verkkoaan ja valmistelee sitä tulevaisuuden tarpeisiin. DNA:n 5G-verkko kattaa jo yli 20 paikkakuntaa.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.


2.7.2020

Marja Pyykkö ja Pamela Tola ohjaavat Elisa Viihteen uuden alkuperäissarjan

Elisa Viihteen tuorein alkuperäissarjajulkistus on psykologinen trilleri Mädät omenat (eng. Bad Apples). Sarjan ohjaavat Marja Pyykkö (Paratiisi) ja Pamela Tola (Teräsleidit), ja sen pääosissa näyttelevät muun muassa Satu Tuuli Karhu, Armi Toivanen ja Santeri Kinnunen. 

Sarjan kuvaukset alkavat tänään 2.7., ja se tulee katsottavaksi Elisan ja NENT Groupin yhteiseen suoratoistopalveluun, Elisa Viihde Viaplayhin, ensi vuonna.

‒ Mädät omenat on hyvin omaperäinen ja vahvoja tunteita herättävä sarja, josta olemme todella ylpeitä. On ollut erittäin innostavaa päästä tekemään tätä kahden lahjakkaan ohjaajan kanssa ja herättämään Mia Ylösen ja kumppaneiden loistava käsikirjoitus eloon, kommentoi sarjan kehittäjä ja vastaava tuottaja Roope Lehtinen.

‒ Elisa Viihde on yksi Suomen merkittävimmistä draaman tuottajista ‒ laskennallinen kulttuurijalanjälkemme oli viime vuonna noin 40 miljoonaa euroa. Panostamme kotimaiseen draamaan ja haluamme kertoa puhuttelevia ja omaperäisiä tarinoita myös jatkossa. Elisa Viihde Aition ja Viaplayn yhdistäminen tuo pian suomalaisten katsottavaksi ainutlaatuisen yhdistelmän huippusisältöä, erityisesti kotimaisia ja pohjoismaisia alkuperäissarjoja sekä laajan valikoiman suomalaisia ja kansainvälisiä elokuvia, Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela kertoo.

Mädät omenat -trilleri sijoittuu 1970-luvun Suomeen, jossa patriarkaalisen yhteiskunnan normeja uhmaavat naiset leimautuvat herkästi "mädiksi omenoiksi". Sarjan ovat kehittäneet Mia Ylönen, Mikko Pöllä ja Roope Lehtinen, ja sen ovat käsikirjoittaneet Mia Ylönen (pääkäsikirjoittaja), Ulla Heikkilä, Tuomas Lento-Hukkinen ja Mikko Myllylahti.

Sarjassa opiskelija-aktivisti Onerva (Satu Tuuli Karhu) lähetetään vasten tahtoaan hoitoon syrjäisellä saarella sijaitsevaan mielisairaalaan. Aggressiiviseksi ja hysteeriseksi diagnosoitu Onerva alkaa kuitenkin pian epäillä, että tohtori Lundstenin (Santeri Kinnunen) määräämissä hoidoissa on jotain outoa. Ovatko potilaat todella sairaita, vai ovatko he vain ”hankalia naisia”, jotka yhteiskunta haluaa korjata sopimaan ajan normeihin ja naiskuvaan? 

Sarjan on Elisa Viihteelle tuottanut Fire Monkey Productions Oy ja sen kansainvälisestä levityksestä vastaa Lagardère Studios. Sarja on tuotettu yhteistyössä Suomen elokuvasäätiön ja Nelonen Median kanssa.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 20 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Huone 301, Ivalo ja Kaikki synnit (ks. lisää täältä). Tulevia sarjoja ovat draamasarjat Häräntappoase ja Pohjolan laki, komediat Makkari ja Mister8 sekä trilleri Munkkivuori.

Mediakuvat >> 

Sarjan tiedot

Konsepti: Mia Ylönen, Mikko Pöllä ja Roope Lehtinen

Käsikirjoittajat: Mia Ylönen (pääkäsikirjoittaja), Ulla Heikkilä, Tuomas Lento-Hukkinen ja Mikko Myllylahti

Ohjaajat: Marja Pyykkö & Pamela Tola

Kuvaaja: Hena Blomberg

Musiikki: Antti Lehtinen

Vastaavat tuottajat: Roope Lehtinen, Hannu Kalliolahti & Mikko Pöllä

Tuottaja: Saara Kankaanpää

Pääosissa: Satu Tuuli Karhu, Armi Toivanen, Santeri Kinnunen, Sonja Kuittinen, Marjaana Maijala, Paavo Kinnunen, Anna-Leena Härkönen, Hannes Suominen, Wanda Dubiel, Anu Sinisalo ja Severi Saarinen

Tuotantoyhtiö: Fire Monkey Productions Oy

Tuotantopalveluyhtiö Viro: Stellar Oü

Kansainvälinen jakelu: Lagardère Studios

Jaksot: 8 x 45 min

 


Elisa Viihde 
Elisa Viestintä p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi  

Fire Monkey Productions Oy
Roope Lehtinen, p. 041 590007,  roope@firemonkey.tv  

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj


2.7.2020

Suomeen rakentuu uuden sukupolven teknologialla ultranopeat kiinteät valokuituyhteydet – Nokia, NetNordic ja Cinia uraauurtavaan yhteistyöhön

Suomi on pitkään ollut valokuituverkkojen kehitysmaa: suurten vetureiden sijasta kuituverkkoja ovat rakentaneet pääasiallisesti pienet, paikalliset toimijat rajallisilla resursseilla. Suomi onkin jäänyt jälkeen valokuituteknologian kehityksessä muihin maihin verrattuna. Cinia ottaa nyt rohkean askeleen uudistaakseen Suomen valokuituverkkoja.

Cinian yhtenä strategisena tavoitteena on olla valokuitutoimialan suunnannäyttäjä Suomessa. Tänä keväänä tehdyn laitekilpailutuksen tuloksena Cinia käynnistää laajamittaisen yhteistyön Nokian ja NetNordicin kanssa. Suomeen rakentuvat ensimmäiset uuden sukupolven XGS-PON-verkot, jotka mahdollistavat joustavamman ja kustannustehokkaamman rakentamisen sekä entistä korkeammat yhteysnopeudet kuluttajalle, jopa 10 gigaan saakka.

– Uskon, että tällä tekniikalla rakennetaan lähes kaikki uudet verkot Suomessa viiden vuoden päästä. Tällä hetkellä olemme edelläkävijä ja väistyvät GPON- ja 1 Gbps point-to-point-teknologiat vielä yleisimmät toteutustavat. Voimme tarjota uuteen teknologiaan perustuvia palveluja kaikille asiakasverkoillemme ympäri Suomen, joten kyse on kotimaan verkkojen kannalta merkittävästä kehitysaskeleesta, kertoo tekniikka- ja järjestelmäkehityksen päällikkö Jukka-Pekka Laulajainen Ciniasta.

Teknologian päivittämisen lisäksi painoarvoa on yhteistyön kotimaisuudella. Yleisesti käytettyjen ulkomaisten laitteiden rinnalle uusissa verkoissa otetaan nyt käyttöön suomalaisen Nokian valmistamia laitteita. Tämä tarkoittaa koko osaamisketjun mitalta sinivalkoisemman vaihtoehdon tuloa markkinoille valokuituyhteyden toimittajaksi.

– Nokia on kiinteiden verkkojen teknologinen markkinajohtaja maailmalla, ja meille on tärkeää, että suomalaisena yhtiönä pääsemme etenemään uusimmalla teknologialla myös Suomessa. Uskon, että myös asiakkaat arvostavat kotimaisten, tunnettujen toimijoiden tarjoamaa luotettavuutta ja turvallisuutta verkoissa, kuvailee asiakkuusjohtaja Antti Mansner yhteistyön merkitystä Nokialle.

Uuden yhteistyön kulmakivenä on laite- ja osaamisyhteistyö: Nokia toimittaa teknologia-alustan ja verkkokomponentit, NetNordic ylläpito-osaamisen ja Cinia toimii verkkojen rakennuttajana ja palveluntuottajana. Ensimmäisenä teknologia otetaan käyttöön Adolan Täyskuitu-verkoissa, joita Suomeen suunnitellaan rakennettavaksi sadoilletuhansille kuluttajille ja yrityksille.

– On Suomen yhteiskunnan kannalta tärkeää, että kiinteiden yhteyksien saatavuus paranee. Tällä teknologiavalinnalla Suomea viedään oikeaan suuntaan ja saadaan uutta teknologiaa merkittävän kokoisiin verkkoihin, luonnehtii NetNordicin maajohtaja Jan Karlsson.

 

Cinia tarjoaa turvallisia korkean käytettävyyden tietoverkko- ja ohjelmistoratkaisuja. Toimintamme perustana on vankka asiantuntemus modernista sovelluskehityksestä, tietoverkkoteknologioista ja kriittisistä toimintaympäristöistä. Noin 15 000 reittikilometrin laajuinen optinen kuituverkkomme C-Lion1-merikaapeleineen mahdollistaa nopeimmat tietoliikenneratkaisut Keski-Eurooppaan sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. www.cinia.fi

 

NetNordic on pohjoismainen järjestelmäintegraattori, joka on erikoistunut tietoverkkoihin, tietoturvaan, konesaliratkaisuihin ja yritysviestintään. NetNordicin pääkonttori sijaitsee Oslossa. NetNordicin liikevaihto oli noin 1,5 miljardia Norjan kruunua 2019. Yrityksellä on noin 400 työntekijää 14 toimistossa Pohjoismaissa, ja ratkaisumme toimitetaan tytäryhtiöiden kautta Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa. www.netnordic.com

Nokia Luomme teknologiaa yhdistämään koko maailman. Vain Nokia tarjoaa kokonaisvaltaisen valikoiman verkkoratkaisuja, ohjelmistoja, palveluita ja lisensointimahdollisuuksia maailmanlaajuisesti. Innovaatioidemme ja palkitun Nokia Bell Labsin johdolla olemme 5G-verkkojen kehityksen ja käyttöönoton kärjessä. Radioverkkojemme avulla viestintäpalveluja tarjoavat asiakkaamme palvelevat yli 6,4 miljardia liittymää, ja yritysasiakkaamme ovat ottaneet käyttöön yli 1 300 teollisuuden verkkoa ympäri maailmaa. Sitoutuen korkeimpiin eettisiin liiketoimintaperiaatteisiin muutamme ihmisten tavan elää, työskennellä ja viestiä. www.nokia.com


2.7.2020

Telia ja Veikkausliiga perustavat uuden e-urheilusarjan – ”eFutisliiga on suuri askel sekä suomalaiselle e-urheilulle että suomalaiselle jalkapallolle”

Telia ja Veikkausliiga perustavat uuden e-urheilusarjan jalkapallon pääsarjan rinnalle. Syksyllä käynnistyvän eFutisliigan viikoittaisia lähetyksiä voi seurata MTV:ltä.

“eFutisliiga on suuri askel sekä suomalaiselle e-urheilulle että suomalaiselle jalkapallolle. Viimeistään koronavirus osoitti, että urheilusarjojen tulevaisuutta ei voi pitää itsestäänselvyytenä, vaan aina on tilaa innovoida ja kehittyä. Erityisen innostuneita olemme siitä, että uuden liigan myötä suomalaiset jalkapallofanit voivat kannustaa lempijoukkueitaan vuoden ympäri myös pääsarjan kauden ulkopuolella”, kertoo Veikkausliigan kaupallisesta kehityksestä, kumppanuuksista ja markkinoinnista vastaava johtaja Ville-Mikko Korkka.

Syksyllä alkavassa eFutisliigassa jokaista liigajoukkuetta edustaa yksi e-urheilija. Telia Esports Seriesin sateenvarjon alla pelattavan eFutisliigan tarkemmat yksityiskohdat julkistetaan myöhemmin.

“Olemme ylpeitä tulevasta yhteistyöstä Veikkausliigan kanssa. Tämä kevät on paljastanut e-urheilussa piilevän potentiaalin koko maailmalle ja syksyllä alkava eFutisliiga on täydellinen esimerkki siitä, miten perinteinen urheilu ja e-urheilu voivat kulkea käsi kädessä. Toivomme, että voimme esimerkillämme kannustaa myös muita pääsarjoja yhdistämään voimat e-urheilun kanssa", kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

eFutisliigan myötä MTV laajentaa e-urheilutarjontaansa jalkapallon puolelle, sillä viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa mtv-palvelusta ja C Moresta. eFutisliigan pääyhteistyökumppanina toimii PlayStation.

E-urheilu monipuolistui koronakeväänä

Koronakevät laittoi monet urheilusarjat niin Suomessa kuin maailmalla tiukille. E-urheilu sen sijaan vahvisti asemaansa entisestään yhä useampien kääntyessä sen puoleen perinteisen urheilun ollessa tauolla. Esimerkiksi Liigan pudotuspelit pelattiin epävirallisesti loppuun NHL 20 -konsolipelillä.

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.

Liitteet


1.7.2020

Kuntien ja seurakuntien teleoperaattoripalveluiden toimittajaksi Telia

Julkisen sektorin yhteishankintayksikkö Hansel valitsi kilpailutuksen perusteella Telia Finlandin toimittajaksi kuntien ja seurakuntien teleoperaattori- ja viestintäpalveluratkaisuille.

Hanselin kanssa allekirjoitettu puitesopimus kattaa noin 175 000 mobiililiittymää sekä vaihde- ja asiakaspalvelujärjestelmiä asiantuntijapalveluineen. Arvoltaan merkittävä puitesopimus on voimassa vuoteen 2024 asti, ja sitä voivat käyttää siihen ennakkoon liittyneet kunnat, kuntayhtiöt, seurakunnat ja sairaanhoitopiirit.

”Olemme tyytyväisiä onnistuneesta yhteishankintakilpailutuksesta, jonka pohjalta voimme tarjota asiakkaillemme kattavan ja kustannustehokkaan puitesopimuksen teleoperaattoripalveluiden osalta”, Hanselin kategoriajohtaja Susanna Närvänen toteaa.

”Olemme olleet pitkään julkishallinnon organisaatioiden kumppanina tärkeiden IT- ja teleoperaattoripalveluiden kehittämisessä ja tuottamisessa. Tämä sopimus jatkaa meille keskeistä kumppanuutta ja uusien teknologioiden hyödyntämistä kuntien ja kaupunkien kasvaviin tarpeisiin”, Telia Finlandin toimitusjohtaja Heli Partanen sanoo.

Julkishallinnolle toimitettavien palveluiden myötä Telian markkinaosuus mobiililiittymissä kasvaa merkittävästi. Osana puitesopimusta kaupungeille ja kunnille toimitetaan Pohjoismaiden johtava digitaalinen asiakaspalveluratkaisu, Telia ACE, joka käsittelee 150 miljoonaa puhelua ja 200 miljoonaa digitaalista yhteystietoa vuodessa.

“Sopimuksen kautta voimme tarjota julkishallinnon toimijoille Pohjoismaiden johtavat liittymä- ja asiakaspalveluratkaisut. Uudet digitaaliset asiakaspalveluratkaisut voivat pohjautua esimerkiksi tekoälyn tehokkaaseen hyödyntämiseen asiakastapaamisissa kaikilla alustoilla ja kanavilla”, Telia Finlandin yritysliiketoiminnasta vastaava johtaja Jari Rapo kertoo.

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.


1.7.2020

Telia avaa Viasat Nature -kanavan vapaaseen katseluun heinäkuun ajaksi

Kesälomakauden jatkuessa Telia tarjoaa Viasat Nature -kanavan sisällöt tv-asiakkailleen vapaaseen katseluun.

”Sisältöjen ja viihteen merkitys kasvaa jatkuvasti. Kesälomillakin ihmiset kuluttavat sisältöjä, kun vapaa-ajan osuus päivästä kasvaa. Nyt luonnosta pääsee nauttimaan myös kotisohvalla”, Telia Finlandin tv-liiketoiminnasta vastaava Olli-Pekka Takanen kertoo.

Kaikenikäisille sopivalta Viasat Nature –kanavalta saa vastauksia niin eläin- kuin luontoaiheisiinkin kysymyksiin. Heinäkuussa kanavalla on katsottavissa monia mielenkiintoisia dokumentteja, kuten Myrskytarinoita, Villi Latinalainen Amerikka sekä Yorkshiren eläinlääkäreiden seitsemäs kausi.

Kanava on auki perjantaihin 31.7. asti.

Telia TV:n sisällöt helposti käyttöön

Vapaassa katselussa olevien sisältöjen katsominen vaatii Telia TV -tilin avaamisen ja rekisteröitymisen. Tilin luominen ja kanavien katsominen ei sido mihinkään ja on maksutonta. Mikäli asiakkaalla on jo Telia TV -tunnukset, uusia erillisiä tunnuksia ei tarvita, vaan sisällöistä voi ryhtyä nauttimaan saman tien. Katselu onnistuu Telia TV -sovelluksella, Telia digiboksilla tai Telian kaapeliverkossa kaapelikortilla.

 

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.

Liitteet


1.7.2020

Laitteiden kysyntä erityisen vahvaa – Samsungit myydyimpiä puhelimia kesäkuussa

Kesäkuussa myydyimpien puhelinten listauksessa kärkipaikat menivät Samsungin puhelimille, joista myydyimpänä Galaxy A20e -malli. Samsungin perässä hengitti tiukasti Apple kahdella suositulla puhelinmallillaan. Älykellojen myyntitilastossa kärjessä jatkoi jo kolmatta kuukautta peräkkäin Applen eSIM -yhteydellä varustettu kello.

”Matkapuhelinten myynnissä on pikkuhiljaa palattu Koronan aiheuttaman notkahduksen jälkeen tyypillisille tasoille. Kodin laitteiden kysyntä on puolestaan ollut koko kevään ja alkukesän ajan jopa aiempia vuosia selvästi suurempaa”, Telia Finlandin laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen kertoo.

Samsungin puhelinmalli on ollut tämän vuoden puolella jopa viitenä kuukautena myydyin ja kesäkuussa kysyntä jatkui edelleen vahvana.

”Kesän edullisemmat tarjouspuhelimet ovat olleet suosittuja ja se näkyy perinteiseen tapaan myyntitilastoissakin. Myydyimpien puhelinten listalla usein mukana ollut Samsung Galaxy A20e pomppasi tällä kertaa aivan kärkeen”, kiteyttää Vuorinen.

Yrityspuolen myydyimpien puhelimien listalla kärkipaikalla on toukokuun tapaan Samsung Galaxy A40. Kymmenen myydyimmän puhelimen listalle nousi peräti seitsemän Samsungin laitetta.

Lahjakorttikampanja pienyrittäjiä tukemassa ja älykellot suosiossa

Telia aloitti yhdessä laitevalmistajien kanssa lahjakorttikampanjan, jossa asiakkaat saavat valittujen laitteiden oston yhteydessä 30 euron arvoisen lahjakortin pienyrittäjän liikkeeseen. Lahjakortteja jaetaan kampanjan aikana 300 000 euron arvosta. Tällä tuetaan pieniä yrityksiä haastavassa tilanteessa.

”Lahjakorttikampanja on otettu positiivisesti vastaan ja myös mukana olevat yrittäjät ovat olleet otettuja Telian ja laitevalmistajien kädenojennukseen vaikeassa tilanteessa. Lahjakortteja on ensimmäisen kampanjaviikon aikana jaettu jo tuhansia”, Jussi Vuorinen kertoo.

”Älykellojen myynnissä näkyy ihmisten kiinnostus omien liikuntasuoritusten ja hyvinvoinnin seuraamiseen. Suosituimpia kelloja ovat olleet yleisesti eSIM -liittymällä varustetut laitteet, kuten kesäkuussakin eniten myyty Apple Watch Series 5 GPS + Cellular -malli”, sanoo Vuorinen.

Kesäkuun myydyimmät puhelimet kuluttajille (suluissa toukokuun sijoitus)

1 (4) Samsung Galaxy A20e
2 (1) Samsung Galaxy A40
3 (2) Apple iPhone 11
4 (3) Apple iPhone SE (2020)
5 (-) Huawei P Smart
6 (8) OnePlus 7T
7 (6) Apple iPhone 7
8 (5) Samsung Galaxy A71
9 (-) Samsung Galaxy A51
10 (-) Honor 7S

Kesäkuun myydyimmät älykellot kuluttajille (suluissa toukokuun sijoitus)

1 (1) Apple Watch Series 5 GPS + Cellular
2 (2) Huawei Watch GT 2
3 (5) Garmin VENU
4 (9) Honor Watch Magic 2
5 (6) Samsung Galaxy Watch 4G
6 (4) Samsung Galaxy Active2 4G
7 (10) Garmin Vivomove 3S Sport
8 (-) Apple Watch Series 5 GPS
9 (8) Huawei Watch GT2e
10 (-) Garmin Fenix 6

Kesäkuun myydyimmät puhelimet yrityksille (suluissa toukokuun sijoitus)

1 (1) Samsung Galaxy A40
2 (7) Samsung Galaxy Xcover 4s
3 (4) Apple iPhone SE
4 (3) Nokia 7.2
5 (6) Samsung Galaxy A51
6 (2) Apple iPhone 11
7 (5) Samsung Galaxy A20e
8 (-) Samsung Galaxy A8
9 (-) Samsung Galaxy S10e
10 (8) Samsung Galaxy A71

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.


1.7.2020

Elisan myydyimmät puhelimet ja älykellot kesäkuussa 2020

Kesäkuun myydyin puhelin kuluttajille oli Samsung Galaxy A40 ja yrityksille Samsung Galaxy A20e. Älykelloista suosituimmaksi kipusi Polar Ignite.

Puhelinmyyntisesonki on jatkunut Elisalla kesäkuussa vilkkaana.

‒ Koko puhelinmarkkinassa on havaittavissa kasvua verrattuna viime vuoteen. Lisäksi puhelinten kappalemääräisessä myynnissä on meneillään nouseva trendi, ja myynti on jo viime vuoden tasolla. Koronarajoitusten purkaminen on osaltaan vaikuttanut positiiviseen markkinanäkymään, kommentoi Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama.

‒ Samsung Galaxy A40 on säilyttänyt asemansa Elisan kuluttajien myydyimpänä puhelimena koko alkuvuoden ajan poikkeuksellisesta keväästä huolimatta. Toisaalta Huawei kiri pitkästä aikaa kolmen kärkeen Samsungin hännille. 5G-puhelimissa OnePlus otti kuluttajien keskuudessa kolmoisvoiton, ja sen 8 Pro -malli on myös yritysten suosituin 5G-laite, jatkaa Valkama.

Myös listan ulkopuolella on nähtävissä liikehdintää.

‒ Yhä useampi uusi ja tuttukin merkki näyttää vähitellen kehittävän markkina-asemaansa. Kasvun merkkejä osoittavat Motorola, Xiaomi sekä Sony. Mielenkiinnolla seuraamme, nouseeko näiden merkkien jokin 5G-malli myydyimpien listalle, kertoo Valkama.

Elisan 5G-verkko laajeni kesäkuun aikana seitsemään kaupunkiin, ja se löytyy nyt jo 31 suomalaiskaupungista. Näin ollen yhä useammalla suomalaisella on mahdollisuus hyödyntää 5G-puhelimella ja -liittymällä 5G:n etuja.

Älykelloista suosituin on edelleen Polar Ignite. ‒ Poikkeuksellisen kesän myötä lomaharrastuksia etsitään nyt entistä enemmän ulkoilusta. Luonnossa tai merellä liikkuessa eSIM:illinen älykello on erityisen kätevä, sillä tällöin soittaminen onnistuu suoraan kellosta käsin. Nähtäväksi jää, nousevatko eSIM:illiset älykellot kesäkuukausina suosituiksi, Valkama pohtii.

Elisan myydyimmät puhelimet kesäkuu 2020

Henkilöasiakkaat                    

 1. Samsung Galaxy A40
 2. Samsung Galaxy A20e
 3. Huawei P Smart 2019
 4. Apple iPhone 11
 5. Apple iPhone SE 2020
 6. Apple iPhone 7
 7. Apple iPhone XS
 8. Samsung Galaxy A71
 9. OnePlus 7T
 10. Honor 7S
 11. Samsung Galaxy A51
 12. Huawei P30 Lite
 13. Nokia 130
 14. Honor 20 Lite
 15. Apple iPhone 11 Pro

Yritysasiakkaat

 1. Samsung Galaxy A20e
 2. Apple iPhone 11
 3. Apple iPhone SE 2020
 4. Samsung Galaxy A40
 5. Samsung Galaxy A71
 6. Samsung Galaxy A51
 7. Samsung Galaxy Xcover 4s
 8. Nokia 4.2
 9. Apple iPhone 11 Pro
 10. Samsung Galaxy S10
 11. OnePlus 7T
 12. OnePlus 8 Pro 5G
 13. Apple iPhone 7
 14. Samsung Galaxy S20
 15. Nokia 7.2

Elisan myydyimmät 5G-puhelimet kesäkuu 2020

Henkilöasiakkaat

 1. OnePlus 8 5G
 2. OnePlus 7 Pro 5G
 3. OnePlus 8 Pro 5G
 4. Samsung Galaxy A51 5G
 5. Samsung Galaxy S20 5G
 6. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
 7. Samsung Galaxy S20+ 5G
 8. Xiaomi Mi 10 Lite 5G
 9. Sony Xperia 1 II 5G
 10. Motorola Edge 5G
 11. Xiaomi Mi 10 Pro 5G
 12. Huawei P40 Pro 5G
 13. Huawei P40 5G
 14. Motorola Edge Plus 5G
 15. Xiaomi Mi 10 Pro 5G                          

Yritysasiakkaat

 1. OnePlus 8 Pro 5G
 2. Samsung Galaxy S20 5G
 3. OnePlus 8 5G
 4. Samsung Galaxy S20+ 5G
 5. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
 6. OnePlus 7 Pro 5G
 7. Samsung Galaxy A51 5G
 8. Xiaomi Mi 10 Lite 5G
 9. Sony Xperia 1 II 5G
 10. Huawei Mate 20 X 5G
 11. Xiaomi Mi 10 5G
 12. Motorola Edge 5G
 13. Xiaomi Mi 10 Pro 5G

Elisan myydyimmät älykellot kesäkuu 2020 (henkilöasiakkaat)

 1. Polar Ignite
 2. Huawei Watch GT
 3. Garmin Vivoactive 4S
 4. Polar Vantage M
 5. Huawei Watch GT 2
 6. Apple Watch S5
 7. Polar M430
 8. Apple Watch S5 (eSIM)
 9. Huawei Watch GT2E
 10. Polar Grit X

 

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj


1.7.2020

DNA:n myydyimmät puhelimet ja älykellot kesäkuussa 2020

Kesäkuussa eniten laitemalleja DNA:n myydyimpien puhelimien Top 15 -listalle keräsi Samsung, joka nappasi itselleen myös kaksi kärkisijaa. Puhelimien myynnissä näkyi myös uusien 5G-mallien vauhdikas nousu, ja DNA:lla onkin 5G-verkko jo 20 eri paikkakunnalla. Älykellojen myyntikamppailussa kärkisijaa pitää edelleen Apple.

DNA:n kesäkuun myydyimmät puhelimet Top 15 -listalla on kuusi Samsungin puhelinta, neljä mallia Applelta sekä kaksi Honor-puhelinta. Yhdellä mallilla edustettuina ovat Huawei, OnePlus ja Xiaomi.

Samsungin loistava vire jatkui myös kesäkuussa, sillä sekä viime vuoden suosikkipuhelimien että tämän vuoden uutuusmallien kysyntä käy kiivaana. Ykköspaikalle kapusi toista kuukautta putkeen Samsung Galaxy A40 -malli, jonka toukokuun lopussa myyntiin tullut seuraaja Samsung Galaxy A41 hyppäsi suoraan listan kahdeksannelle sijalle. Samsung pärjäsi myös 5G-sarjassa, kun uusi edullisemman pään 5G-puhelin Samsung Galaxy A51 5G nousi ensimmäisenä myyntikuukautenaan Top 15 -listalle.

Applen puhelimista myydyimpänä, listan sijalla kolme, jatkaa iPhone 11, josta ominaisuuksiltaan vieläkin parempi versio iPhone 11 Pro nousi myös listan sijalle 10. Myös iPhone 7 ja toisen sukupolven iPhone SE löytyvät myydyimpien listalta.

”Älylaitteiden kysyntä sekä myymälöiden asiakasmäärät ovat palautuneet normaalille tasolle kesäkuun aikana. DNA Kaupoissa jatketaan silti tehostettuja toimenpiteitä puhtaan ja turvallisen myymäläympäristön ylläpitämiseksi. Uuden laitteen tarjoamille monipuolisemmille ominaisuuksille löytyy käyttöä esimerkiksi lisääntyneen ulkona liikkumisen myötä. Myös kesäsesongin hyvät laitetarjoukset ovat houkutelleet monia vaihtamaan puhelinta”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Älykellojen myynnin kasvu jatkuu yhä

Kesälomien alkaminen ja maailmantilanteesta johtuva ihmisten ulkoilun lisääntyminen näkyvät myös äly- ja urheilukellojen myynnin kasvuna. Edullisten kampanjoiden myötä myös aktiivisuusrannekkeet pääsivät myydyimpien listalle.

”Kesäkuun myyntilukuihin ovat vaikuttaneet alekampanjat, joiden myötä on selkeästi hankittu aktiivisuusrannekkeita. Kuluttajat hakevat hyviä tarjouksia, sillä myös edellisvuosien mallit, kuten esimerkiksi Huawei Watch GT tai Samsung Galaxy Watch kamppailevat hienosti kymmenen parhaan joukossa ominaisuuksiltaan monipuolisempien mallien rinnalla. Yleisesti ottaen koko tuoteryhmän kasvu on alkukeväästä asti jatkunut voimakkaana”, Aavikko kertoo.

Kesäkuun Top 15 -listan toiselle sijalle nousi edullinen Samsung Galaxy fit e -aktiivisuusranneke. Ensimmäistä sijaa piti jälleen Applen Series 5 -älykello, jonka pikkuveli Apple Series 3 älykello hävisi vain karvan verran Samsungin tämän kuun haastajalle.

5G-verkon laajentuminen näkyy myös puhelimien myynnissä

 DNA toi kesäkuussa myyntiin useamman 5G-puhelinmallin, jotka tuntuvat myös kiinnostavan asiakkaita.

”DNA:n 5G-verkon laajentuessa myös 5G-puhelimien kysyntä on kasvanut selkeästi. Valikoimassamme on jo parikymmentä eri 5G-puhelinmallia ja loppuvuoden aikana valikoimaan on tulossa lisää malleja myös uusilta valmistajilta. Uutta puhelinta harkitsevien kannattaa ehdottomasti tutustua 5G-valikoimaan, vaikka 5G-verkko ei yltäisikään vielä omalle kotipaikkakunnalle – ostamalla 5G-laitteen puhelimelle voi varmistaa pidemmän käyttöiän, kun laitteella pääsee hyödyntämään viimeisintä matkapuhelinverkkoa myös tulevaisuudessa”, Aavikko kertoo.

DNA:n 5G-verkko löytyy jo 20 eri paikkakunnalta. DNA:n 5G-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Sipoossa, Hyvinkäällä, Turussa, Ruskolla, Raisiossa, Liedossa, Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Raumalla, Porissa, Oulussa, Raahessa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Pirkkalassa ja Lahdessa.

5G-puhelimien ja 5G-mobiililiittymien lisäksi DNA:lla on tarjolla myös erityisesti pientaloille suunnattu kiinteä 5G-laajakaistaliittymä.

DNA:n myydyimmät puhelimet kesäkuussa 2020    

 1. (1.) Samsung Galaxy A40
 2. (5.) Samsung Galaxy A20e
 3. (3.) Apple iPhone 11
 4. (9.) Huawei P Smart 2019
 5. (4.) Apple iPhone SE (2. sukupolvi)
 6. (2.) Samsung Galaxy A51
 7. (14.) Honor 10 Lite
 8. (-) Samsung Galaxy A41
 9. (8.) Apple iPhone 7
 10. (7.) Samsung Galaxy A71
 11. (-) Apple iPhone 11 Pro
 12. (6.) OnePlus 7T
 13. (-) Samsung Galaxy A51 5G
 14. (10.) Xiaomi Redmi Note 8 Pro
 15. (13.) Honor 20 Lite

DNA:n myydyimmät älykellot ja -rannekkeet toukokuussa 2020

 1. (2.) Apple Watch Series 5
 2. (10.) Samsung Galaxy Fit e *)
 3. (1.) Apple Watch Series 3
 4. (4.) Huawei Band 3 Pro *)
 5. (6.) Honor Band 5 *)
 6. (3.) Huawei Watch GT2
 7. (9.) Huawei Watch GT
 8. (7.) Honor Magic Watch 2
 9. (12.) Samsung Galaxy Watch
 10. (-) Garmin Fenix 6 Pro
 11. (-) Samsung Galaxy Watch Active
 12. (8.) Huawei Band 4 *)
 13. (5.) Garmin Vivomove 3 Sport
 14. (-) Suunto 9 Baro
 15. (13.) Huawei Watch GT2e

(Edellisen kuukauden tulos sulkeissa)

*) älyranneke

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 942 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n matkaviestinverkon asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa liittymää kohden. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä.


30.6.2020

Telia lanseeraa 5G-verkkovierailun ensimmäisenä Pohjoismaihin

Telian asiakkaat Suomesta, Norjasta ja Ruotsista voivat nyt käyttää matkapuhelimen nettiä 5G-verkossa kaikissa kolmessa maassa. 5G-verkkovierailun eli -roamingin käyttämiseksi asiakkaat tarvitsevat 5G-liittymän ja -älypuhelimen sekä heidän on oltava alueella, jolla on 5G-peitto.

”Matkustamista on tällä hetkellä rajoitettu koronan takia. Luomme kuitenkin jo perustaa tulevaisuudelle käynnistämällä 5G-roamingin Suomen, Norjan ja Ruotsin välillä. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen riippumatta siitä, missä maassa he vierailevat”, kertoo Thomas Moe, Telia Companyn Head of Roaming.

Telia jatkaa 5G-roamingin laajentamista Tanskaan, Viroon ja Liettuaan, kun kaupalliset 5G-palvelut tulevat saataville näihin maihin.

Suomessa Telian 5G-verkon rakentaminen on edennyt tasaisesti alkuvuoden aikana painopisteenä verkon peiton vahvistaminen Suomen seitsemässä suurimmassa kaupungissa. Seuraavaksi verkko laajenee vauhdilla uusiin kaupunkeihin ympäri Suomen.

Telia käy myös aktiivista keskustelua useiden kansainvälisten operaattoreiden kanssa kahdenvälisestä 5G-roamingista. Tämä tarkoittaa, että ulkomaille muihin maihin matkustavat Telian asiakkaat voivat nauttia paikallisesta 5G-peitosta, ja Pohjoismaiden ja Baltian vierailijat voivat muodostaa yhteyden Telian 5G-verkkoihin alueella.

”Pohjoismaat ja Baltian maat ovat teknisessä eturintamassa, ja Telialla on maailmanlaajuisesti alueen paras yleinen verkkoinfrastruktuuri. 5G:n käyttöönotto tulee kasvamaan ajan kuluessa kaikkialla maailmassa, joten tämä tuo aivan uusia kokemuksia matkustajille”, Moe kertoo.

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.

Liitteet


30.6.2020

Elisan kuluttajaelektroniikan myynti harppasi keväällä ‒ sähköpotkulauta nousi kesän yllätyshitiksi

Elisan kysytyimpiä kuluttajaelektroniikan tuotteita ovat olleet kevään ja kesän aikana puhelinten ja älykellojen ohella televisiot ja tietokoneet. Laitteita on hankittu opiskelun ja työnteon lisäksi viihtymiseen.

Elisan kuluttajaelektroniikan myynnissä nähtiin vahva alkuvuosi, kun poikkeusaika ajoi suomalaiset kotiin tekemään töitä ja opiskelemaan. Myös vapaa-ajan vieton keskittyminen kotioloihin näkyy Elisan laitemyynnissä ‒ sarjojen ja elokuvien katseluun päivitettiin ahkerasti televisioita ja opiskeluun ja pelaamiseen tietokoneita.

‒ Huhti-toukokuussa Elisan televisioiden myynti kasvoi räjähdysmäisesti ‒ kasvua oli tuplasti viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Elisan tietokonemyynti puolestaan kasvoi kevään aikana 50 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, kertoo Elisan henkilöasiakkaiden laiteliiketoimintajohtaja Ville Valkama.

‒ Myydyimpien televisioiden kärjessä nähtiin kesäkuussa tämän vuoden Samsungin uutuudet. Tietokoneiden myydyimmäksi nousi Acerin Chromebook, joka kertoo Google Chromebook -kannettavien kasvavasta suosioista, Valkama toteaa.

Koteihin hankitaan nyt erityisesti älytelevisioita.

‒ Elisan kyselytutkimuksen* mukaan älytelevisio löytyy jo joka toisesta kodista. Lisäksi joka viides vastaaja kertoi, että heillä ei ole älytelevisiota, mutta he aikovat hankkia sellaisen kotiinsa seuraavan kahden vuoden aikana, sanoo Valkama.

Kesän hittituote on sähköpotkulauta

Keväällä Elisalla otettiin kokeiluhengessä mukaan valikoimaan ensimmäiset sähköpotkulaudat. Sähköinen potkulauta on ollut suosittu esimerkiksi muissa Pohjoismaissa.

‒ Aurinkoiset kesäsäät ja yhteiskunnan asteittainen avautuminen on saanut ihmiset taas liikkeelle, ja moni haluaa nyt liikkua itsenäisesti turvavälejä noudattaen. Sähköllä toimiva potkulauta on tässä tilanteessa kätevä ja ympäristöystävällinen ratkaisu, ja sen myynti on ylittänyt odotuksemme, kertoo Valkama.

‒ Myydyin sähköpotkulautamme on Xiaomi Mi M365, joka on ollut ajoittain jopa loppuunmyytynä. Onneksi olemme saaneet lisäeriä nopeasti hyllyille, jatkaa Valkama.

Myydyimmät televisiot kesäkuussa 2020

 1. Samsung 55” (7005) 4K UHD Smart TV 2020
 2. Samsung 65” (7005) 4K UHD Smart TV 2020
 3. LG 43” (7050) 4K UHD Smart TV
 4. Samsung 43” (7005) 4K UHD Smart TV 2020
 5. Philips TV 55” (6704) 4K UHD Smart TV
 6. Philips TV 55” (7334) 4K UHD Smart TV
 7. Philips TV 70  (7304) 4K UHD Smart TV
 8. Philips TV 65” (7304) 4K UHD Smart TV
 9. Philips TV 50” (7334) 4K UHD Smart TV
 10. Philips TV 50” (6704) 4K UHD Smart TV

Myydyimmät tietokoneet kesäkuussa 2020

 1. Acer Chromebook 14” kannettava (CB314)
 2. Apple MacBook Air 13” kannettava (MWTL2KS/A)
 3. Acer Chromebook 15,6” kannettava (CB315)
 4. Asus ROG STRIX Pelipöytäkone (G15DH)
 5. Lenovo Ideapad S1 14” kannettava (A6-9220E)
 6. HP 17” kannettava (17-by2022no)
 7. Asus TUF 15” Pelikannettava (FX505DT)
 8. Asus Zenbook 14” kannettava (UM433DA)
 9. Asus 14” kannettava (E407MA)
 10. Apple MacBook Air 13” kannettava (MWTJ2KS)

*Tutkimuksen toteutti Elisan toimeksiannosta Prior Konsultointi. Tutkimukseen vastasi 1352 henkilöä. Vastaajat ovat 15–75-vuotiaita suomalaisia internetin käyttäjiä. Aineisto vastaa suomalaisia iän, sukupuolen ja asuinpaikan ja koulutuksen mukaan. Kysely toteutettiin sähköisesti maaliskuussa 2020. 

 

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj


29.6.2020

Elisa Viihde tuo Häräntappoaseen nykyaikaan: klassikkoromaanista uusi alkuperäissarja

Elisa Viihteen alkuperäissarja Häräntappoase tuo Anna-Leena Härkösen vuonna 1984 julkaistun klassikkoteoksen 2020-luvulle. Nuorten näyttelijöiden tähdittämän sarjan kuvaukset alkavat heinäkuussa 2020, ja sarja saa ensi-iltansa Elisa Viihde Aitiossa keväällä 2021.

Anna-Leena Härkösen 17-vuotiaana kirjoittamasta esikoisteoksesta on valmisteilla nykyaikaan sijoittuva kahdeksanosainen Elisa Viihteen alkuperäissarja. Pääosin Tampereen seudulla kuvattavan sarjan ovat käsikirjoittaneet HasBeen-sarjan luoja Oskari Sipola sekä aiemmin muun muassa Putousta käsikirjoittanut Oona Haapaniemi. Nuoruuteen liittyviä asioita rohkeasti käsittelevän klassikkoteoksen uuden toteutuksen ohjaa aiemmin mainoksia, lyhytelokuvia ja musiikkivideoita ohjannut Petra Lumioksa.

Idea Häräntappoaseen uudesta tulkinnasta syntyi Oskari Sipolan vuosina 2018‒2019 esitetyn HasBeen-nuortensarjan ilmestyttyä. Häräntappoase-romaanin julkaisuvuonna syntynyt Sipola innostui ideasta ja totesi, että kirjan teemat ovat ikuisia, mutta näyttäytyvät 2020-luvulla hieman eri valossa kuin muutamaa vuosikymmentä aiemmin.

Sarjan tähtinä nähdään 16‒19-vuotiaita näyttelijöitä, jotka valittiin mukaan lähes kahdensadan hakijan joukosta. Häräntappoase-sarjan nuoret ovat Rebekka Baer, Elsa Brotherus, Carola Hakola, Ofelia Hanttu, Romeo Lahti, Noa Lange, Sulo Laukkanen ja Tuure Taskinen.

‒ Uusi tulkinta Anna-Leena Härkösen klassikkoteoksesta tuo tutun tarinan nykyhetkeen ja tarkastelee sen teemoja z-sukupolven linssin kautta. Tyhjenevä maaseutu ja langattomien verkkojen yhdistämä maailma tarjoavat taustakankaan kysymyksille itsenäisyydestä, kasvamisesta, rakkaudesta, seksistä ja sukupuolista, jotka kaikki kohtaavat murrosiän kurimuksissa. Kameran edessä ja takana esiin marssii 90- ja 2000-lukujen tekijäsukupolvi, ja on etuoikeus olla vetovastuussa tämän porukan debyytissä, konseptin kehittäjä, käsikirjoittaja ja tuottaja Oskari Sipola kommentoi.

Anna-Leena Härköseen oltiin yhteydessä heti kun uuden sarjan konsepti alkoi olla selvillä. J. H. Erkon palkinnon vuoden 1984 parhaasta esikoiskirjasta saanut kirjailija hämmästyi:

‒ Yllätyin kuullessani, että esikoisromaanistani suunnitellaan sarjaa. Kirjan ilmestymisestä on yli 30 vuotta, ja siitä oli tehty tv-sarja jo 90-luvulla. Alkuun epäröin, mutta kun minut on pienin askelin totutettu muutoksiin, olen innoissani. Häräntappoaseesta on mahdollista tehdä uusi, raikas versio, jossa perusasetelma on kuitenkin sama kuin alkuperäisteoksessa: kahden nuoren ihmisen rakkaus ja itsensä etsiminen tässä maailmassa. Olen otettu siitä, että romaanini saa vielä nykyäänkin tekijät innostumaan ja odotan suurella mielenkiinnolla tulevaa, Anna-Leena Härkönen kertoo.

‒ Elisa Viihde tunnetaan monipuolisista ja laadukkaista alkuperäissarjoistaan, joita tehdään kunnianhimoisesti ja suomalaista draamaa eteenpäin vieden. Tällainen on myös Häräntappoase-sarja, joka säilyttää sukupolvikokemukseksi nousseen klassikkoromaanin alkuperäiset teemat, mutta huomioi maailman muuttumisen omaperäisillä tavoilla, toteaa Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Sarjan Elisa Viihteelle tuottaa Welhofilmi yhteistyössä tuotantoyhtiö Legendan ja Film Tampereen kanssa.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 20 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Huone 301, Ivalo ja Kaikki synnit (ks. lisää täältä). Tulevia sarjoja ovat lakidraama Pohjolan laki, komediat Makkari ja Mister8 sekä trilleri Munkkivuori.

Kuvat medialle >>

Sarjan tiedot:

Ohjaaja: Petra Lumioksa

Käsikirjoitus: Oona Haapaniemi ja Oskari Sipola

Konsepti ja tuotanto: Oskari Sipola

Rooleissa: Rebekka Baer, Elsa Brotherus, Carola Hakola, Ofelia Hanttu, Romeo Lahti, Noa Lange, Sulo Laukkanen ja Tuure Taskinen.

Aitio on Elisa Viihteen oma suoratoistopalvelu, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu suoratoistopalvelu tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia ja klassikkosarjoja sekä useita Elisa Viihteen alkuperäissarjoja.

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima suoratoistopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

Welhofilmi on vuonna 2008 perustettu tuotantoyhtiö, joka on tuottanut useita musiikkivideoita ja mainoksia sekä lyhytelokuvat Ei kenenkään maa (2009), Pimein hetki (2016) ja nuortensarjan HasBeen (2018‒2019).


26.6.2020

Elisa Viihde yhteistyössä JVG-elokuvan tuotannossa

JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii nähdään valkokankailla alkuvuodesta 2021. Kymmenen vuoden ajalta taltioidun ennennäkemättömän videomateriaalin ohella elokuvassa pääsevät ääneen JVG ja sen tarinaa rakentamassa olleet taustavaikuttajat, perheenjäsenet ja ystävät.

Yhtyeen tarina alkoi kahden kaverin Jare Brandin ja Ville Gallen sekä heidän lätkä- ja artistituttavien rap- ja videoharrastuksesta. Vuonna 2011 Häissä-single räjäytti potin ja loppu on historiaa. Kymmenen vuotta ja kuusi albumia, kymmeniä radiohittejä, vuoden striimatuimpia biisejä, yhtyeestä kertovan kirjan sekä 13 Emma-pystiä myöhemmin JVG toteaa elokuvassa: Ei tästä koskaan pitänyt tulla näin suurta.

– Ehkä nämä tarinat, mitä mekin ollaan eletty ja koettu, ovat sellaisia, ettei niitä ihan kaikille tapahdu. Haluamme, että meistä tehdään aito elokuva, joka päästää jengin lähelle ja antaa katsojille jotain sellaista, mitä ei olla ennen nähty, Jare Brand ja Ville Galle kuvailevat fiiliksiään elokuvaan liittyen.

Elokuvan tuottaa Cocoa Play ja ohjaavat Taito Kawata ja Miika Särmäkari, joka toimii myös elokuvan toisena käsikirjoittajana. Käsikirjoittajana ja osatuottajana toimii myös Lasse Järvi, joka on käsikirjoittanut ja leikannut HBO:n Grammy-palkitun Dr Dren ja Jimmy Iovinen tarinan kertovan The Defiant Ones  -musiikkidokumentin.

Elokuvan levittää SF Studios, joka on levittänyt elokuvia kuten Juice, Vesku ja Selänne.

– Meitä kiinnostavat suuret tarinat. JVG on yksi 2000-luvun hienoimmista musiikkiviihteen kasvutarinoista, sanoo levitysyhtiön teatterilevityksen johtaja Timo Räisänen.

JVG-elokuva tulee yksinoikeudella katsottavaksi Elisa Viihde -palveluun elokuvateatterilevityksen jälkeen.

– On hienoa olla mukana tässä elokuvaprojektissa. Elokuva Suomen suosituimmasta bändistä sopii hyvin Suomen suosituimpaan viihdepalveluun ja kotimaisen elokuvan kotiin, Elisa Viihteen sisällönhankinnasta vastaava Laura Kuulasmaa kertoo.

Elokuvan teaser-traileri julkaistaan myöhemmin kesällä 2020.

Kuvat medialle >> 

Elokuvan teaser >> 

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima suoratoistopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

Cocoa Play on helsinkiläinen tuotantoyhtiö ja osa Cocoa yritysryhmää. Cocoan juuret ovat populaarikulttuurissa, josta se on ponnistanut musiikkivideoiden ja mainoselokuvien maailmasta elokuvien pariin. www.cocoa.fi

SF Studios on ollut Pohjoismaiden johtava elokuvayhtiö sadan vuoden ajan. Sillä on pääkonttori Tukholmassa ja tytäryhtiöt Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. SF Studios tuottaa viihdesisältöä valkokankaalle, televisioon ja tallennelevitykseen. Lisäksi se on johtava pohjoismaisen ja ulkomaisen elokuvan levitysyhtiö Pohjoismaiden markkinoilla. Liiketoiminta-alueita ovat pohjoismainen tuotanto sekä pohjoismaiset ja kansainväliset yhteistuotannot, elokuvateatteri- ja Home Entertainment -levitys, kansainvälinen myynti ja digitaaliset suoratoistopalvelut. www.sfstudios.fi


26.6.2020

Elisan 5G-verkko laajeni Kajaaniin

Elisan 5G-verkko on laajentunut Kajaaniin. Verkko kattaa alkuvaiheessa muun muassa kaupungin keskustan sekä Kainuun keskussairaalan alueen.

Elisa on jälleen laajentanut kattavaa 5G-verkkoaan, ja nyt verkko avautui Kajaaniin. Kajaanissa verkko kattaa alkuvaiheessa kaupungin keskustan ja Kainuun keskussairaalan alueen. Verkko yltää lisäksi muun muassa Lehtikankaan, Tihisenniemen ja Kuurnan alueille.

– Osana Kajaanin kaupunkistrategiaa haluamme hyödyntää digitalisaatiota palvelujen kehittämisessä ja toimia kehitysalustana erilaisille uusille palveluille. Uskon, että 5G tuo meille tähän työhön mielenkiintoisia uusia mahdollisuuksia. Seuraava askel on kerätä alueemme toimijat yhteen ja miettiä, miten saamme uudesta teknologiasta kaiken irti kajaanilaisten hyödyksi, Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolonen sanoo.

Kajaani on 31. paikkakunta, jonne Elisa on avannut 5G-verkon. Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli miljoona suomalaista.

– Olemme laajentaneet 5G-verkkoa nopeasti. Ensimmäiset verkot avattiin kaupalliseen käyttöön vasta puolitoista vuotta sitten ja nyt verkko kattaa jo yli 30 kaupunkia Suomessa. 5G:lle on selkeä tarve, sillä suomalaiset haluavat nopeampia mobiiliyhteyksiä ja samaan aikaan käyttämämme datan määrä lisääntyy, Elisan Pohjois-Suomen alueen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kangasalalla, Raahessa, Raisiossa, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla.

Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj


25.6.2020

DNA:n liittymissä nyt rajaton tiedonsiirto myös Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Baltiassa

DNA on parantanut kuluttajille suunnattujen liittymiensä verkkovierailuhinnoittelua Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa, missä liittymien tiedonsiirto on 24.6. alkaen ollut rajatonta ja sisältyy nyt liittymän kuukausimaksuun. Parannus koskee automaattisesti kaikkia DNA:n myynnissä olevia liittymätyyppejä, jotka sisältävät verkkovierailuominaisuuden.

Kun maiden rajat hiljalleen taas avautuvat poikkeusolojen päättyessä, aloittaa moni suomalainen matkailun lähiympäristössä, eli Pohjoismaissatai Baltian alueella. Suomessa on myös paljon ihmisiä, jotka työskentelevät säännöllisesti rajojen toisella puolella, tai joilla on perheenjäseniä näissä maissa. Matkustaminen voi siis olla säännöllistä ja tiedonsiirron tarve suurta.

"Tämän kesän lomasuunnitelma monella saattaa olla esimerkiksi automatka Pohjoismaissa tai Baltiassa. Karttapalveluiden käyttämisestä tai videoiden katselusta ja pelien pelaamisesta ei tarvitse nyt kantaa huolta reissun aikana. Haluamme tehdä asiakkaittemme elämästä helpompaa", kertoo DNA:n mobiililiiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

Parannus koskee kaikkia DNA:n myynnissä olevia puhelin- ja mobiililaajakaistaliittymiä, joihin kuuluu nettiyhteys ja verkkovierailuominaisuus. Suurimmalla osalla asiakkaista on entuudestaan tällainen liittymätyyppi, jolloin uusi ominaisuus päivittyi liittymälle automaattisesti 24.6. alkaen. Asiakkaat voivat tarkistaa oman liittymätyyppinsä esimerkiksi Oma DNA -sovelluksesta tai DNA:n verkkosivujen Minun palvelustani. Asiakkaille lähetetään myös automaattisesti rajattomasta datankäytöstä ja verkkovierailuhinnoista kertova tekstiviesti heidän saapuessaan kyseisiin maihin.

EU-tiedonsiirto muuttui entistäkin edullisemmaksi

Tiedonsiirrosta aikaisemmin perittyä EU-perusmaksua ei ole enää veloitettu DNA:n liittymissä 15.4.2020 alkaen. Tiedonsiirto EU-perusmaksulla on aiemmin maksanut 0,00434 €/Mt, mutta nyt kohtuullinen datankäyttö EU/ETA-alueella sisältyy liittymän kuukausimaksuun, liittymän EU-datapaketin mukaisesti.

Tiedonsiirto Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Baltiassa ei kuluta liittymätyyppikohtaista EU-datapakettia, joka on käytössä muualla EU/ETA-alueella kuten ennenkin. EU-datapaketin koko riippuu liittymätyypistä, ja se on DNA:lla pääsääntöisesti 7–27 Gt/kk. 

Ulkomaanpuhelut ja netinkäyttö ulkomailla: https://www.dna.fi/euroaming

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.


25.6.2020

Elisan 5G jo 30 paikkakunnalla Suomessa – avasi 5G-verkon Kempeleeseen ja laajensi verkkoaan Oulussa

Elisa on laajentanut jälleen 5G-verkkoaan. Uusin ja järjestyksessään 30. Elisan 5G-paikkakunta on Kempele. Samalla yritys laajensi 5G-verkkoaan Oulussa.

Ensimmäisessä vaiheessa Kempeleen 5G-verkkoa on rakennettu muun muassa Ollilan, Ristisuon ja Riihivainion alueille.

– Uusi 5G-verkko täydentää erinomaisesti Kempeleen kuntastrategiaa, jossa digitaalisten ratkaisujen sekä sähköisten palveluiden kehittämisellä on merkittävä rooli. Kempeleessä yritykset ovat valtakunnallisestikin tarkasteltuna digitalisaation edelläkävijöitä, ja odotankin innolla mitä mahdollisuuksia uusi mobiiliteknologia niille luo, Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi sanoo.

Samaan aikaan Kempeleen 5G-verkon avauksen kanssa Elisa on laajentanut olemassa olevaa 5G-verkkoaan Oulussa muun muassa Rajakylän, Pateniemen ja Kontinkankaan alueille. Loppukesän aikana verkkoa laajennetaan vielä muun muassa Oulunsaloon. Alun perin verkko avautui marraskuussa 2019.

– Olemme halunneet rakentaa 5G-verkkoa valtakunnallisesti alusta lähtien. Oulun verkko oli avautuessaan yksi maailman pohjoisimmista verkoista. Alueella on paljon mobiilikäyttäjiä sekä yrityksiä, jotka voivat hyödyntää uutta teknologiaa. Laajennuksen myötä 5G:n hyödyt ovat yhä useamman saatavilla, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo.

Elisa aloittaa alueella lähitulevaisuudessa myös 5G Kotinetti -palvelun myynnin, joka mahdollistaa 5G-yhteyden hyödyntämisen kodin kiinteän yhteyden tavoin.

Elisan kattava 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kangasalalla, Raahessa, Raisiossa, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.
 

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj


24.6.2020

Digita ja Wapice syventävät yhteistyötään Smart City-hankkeissa

Digitan ja Wapicen jo vuonna 2017 alkanut yhteistyö keskittyi teollisuuden IoT-palveluiden kehittämiseen. Tämän rinnalle yhtiöt ovat kehittäneet nyt Smart City -ratkaisuja älykaupunkien tarpeisiin. Ratkaisuilla tuodaan asiakkaille uusia keinoja ekotehokkuuden ja kaupunkilaisten elämänlaadun parantamiseen. Keskiössä on paremman ja kestävämmän yhteiskunnan kehittäminen.

Wapice ja Digita pystyvät yhdessä tarjoamaan erityyppisiä ratkaisuja kaupungeille niiden panostaessa kestävään ja älykkääseen tulevaisuuteen liittyvät ne sitten veden- ja energiankulutuksen seurantaan, liikenneruuhkien hallintaan, älykkäisiin rakennuksiin, jätehuollon seurantaan tai teiden kunnon seurantaan.

”IoT-ratkaisut tuovat kaupungeille kustannussäästöjä, lisäävät tehokkuutta ja parantavat kaupunkilaisten saamaa palvelua. Lisäksi niillä voidaan luoda helposti myös kokonaan uusia palveluja”, kiteyttää Wapicen IoT-TICKET® –liiketoiminnan kehitysjohtaja Markus Mäkelä Smart City -hankkeiden hyötyjä. ”Wapice tuo tähän kokonaisuuteen valmiina pakettina markkinoiden kehittyneimmät työkalut ja raportointisovellukset, joiden avulla kaupungit voivat seurata eri toimintojen tuottamaa dataa ja innovoida uusia sovelluksia. Maailmanlaajuisessa Microsoftin Partner of the Year-kilpailussa palkittu Wapicen IoT-TICKET®-ratkaisu mahdollistaa digitaalisten palvelujen luomisen jopa tunneissa, jonka lisäksi se huomioi myös kasvavan data-analytiikan tarpeen”, jatkaa Mäkelä.

”Digitalla on valtakunnallinen LoRaWAN-teknologiaan pohjautuva IoT-verkko, joka palvelee asiakkaita sekä kaupungeissa että haja-asutusalueilla. Kattavan ja 24/7/365 ylläpidetyn verkon ansiosta erilaisten verkkoon liitettyjen laitteiden seuranta ja ohjaaminen on kustannustehokasta ja yksinkertaista ilman tarvetta monimutkaisille paikallisverkko- tai gateway-ratkaisuille kaupunkien haluamissa kohteissa”, kertoo Digitan IoT-liiketoiminnasta vastaava johtaja Ari Kuukka. ”Vesihuollon digitalisointi, kiinteistöjen kunnossapito ja maanteiden kunnon valvonta ovat esimerkkejä siitä, miten IoT-verkkoamme ja älykkäitä antureita jo nyt laajasti hyödynnetään”, jatkaa Kuukka.

Yhdessä yhtiöt tarjoavat vaivattoman tavan käynnistää älykaupunkien palvelukehitys vuosien varrella kertyneen osaamisen ja erinomaisten ratkaisujen avulla.

 

Wapice on täyden palvelun ohjelmistoyritys, jonka ratkaisut ovat alan johtavien teollisuusyritysten käytössä ympäri maailmaa. Meidän tehtävämme on toimia asiakkaidemme teknologiapartnerina ja auttaa heitä hyödyntämään digitalisaation tuomia mahdollisuuksista parhaalla mahdollisella tavalla. Wapicen kehittämä IoT-TICKET® on palkittu pilvipohjainen esineiden internet-alusta, joka tarjoaa ainutlaatuisen käytettävyyden ja mukautumisen asiakkaan digitaaliliiketoimintaan. IoT-TICKET® on avainlipputuote.

Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita. Lisäksi palveluvalikoimaamme kuuluvat kattavaan verkkoomme pohjautuvat IoT-palvelut sekä huippuluokan DataCenter-palvelut. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita.


24.6.2020

Elisa Viihde Aitio ja Viaplay yhdistyvät Suomessa

Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa tulee olemaan Suomen laajin kotimainen ja pohjoismainen alkuperäissisältö, sekä kattava valikoima kansainvälisiä elokuvia, klassikkosarjoja ja lastenohjelmia.

Elisa ja pohjoismaiden johtava suoratoistopalveluyhtiö Nordic Entertainment Group (NENT Group) ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Elisa Viihteen Aition ja Viaplay Leffat & Sarjat -paketin sisällöt yhdistyvät Suomessa syksyllä 2020.

Asiakkaat saavat jo 30.6.2020 alkaen yhdellä hinnalla sekä Aition että Viaplay Leffat & Sarjat -sisällöt nykyisistä palveluista. Myöhemmin tämän vuoden syksyn aikana palvelut yhdistyvät Elisa Viihde Viaplay -palveluksi, joka tarjoaa Elisa Viihteen huippusuositut alkuperäissarjat ja laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia, sekä Viaplayn johtavan pohjoismaisen draamasisällön, kansainvälisiä elokuvia ja sarjoja sekä lastenohjelmia.

Suoratoistopalveluiden käyttö on merkittävässä kasvussa. Suomessa Elisa Viihteen Aitio ja Viaplay ovat sisällöltään ja asiakasmääriltään merkittävien suoratoistopalveluiden joukossa.

Elisa on yksi Suomen suurimpia kotimaisen draaman tuottajia, ja julkaissut jo 20 alkuperäissarjaa, joita on viety myös kansainväliseen levitykseen. Suosituimpia kansainväliseen levitykseen tehtyjä sarjoja ovat mm. Ivalo, Kaikki Synnit, Nyrkki ja Bullets. Elisa jatkaa vahvaa panostustaan laadukkaaseen kotimaiseen draamatuotantoon ja elokuviin.

- Yhteistyössä NENT Groupin kanssa voimme tarjota suomalaisille ainutlaatuisen yhdistelmän huippulaatuista sisältöä, erityisesti kotimaisia ja pohjoismaisia alkuperäissarjoja. Yhdistetyn palvelun kattavat sisällöt sekä erinomainen hinta-laatusuhde kiinnostavat varmasti asiakkaita. Odotamme paljon yhteistyöltä ja tuomme Elisa Viihde Viaplayn nopeasti kasvavaan markkinaan loppuvuoden aikana, kertoo Elisan toimitusjohtajaa Veli-Matti Mattila.

NENT Group julkaisee tämän vuoden aikana Viaplayssa 30 alkuperäistuotantoa. NENT Groupin pitkäaikainen yhteistyö suurten Hollywood-studioiden sekä riippumattomien ja omien studioiden kanssa mahdollistaa Viaplayn kansainvälisten elokuvien, sarjojen ja lastenohjelmien sisällön nopean ja jatkuvan laajenemisen.

- Jatkamme suoratoistomarkkinan kehittämistä innovatiivisilla kumppanuuksilla. Elisa Viihde Viaplay tuo yhteen Pohjoismaiden johtavan suoratoistoyhtiön ja suomalaisen televiestinnän ja digitaalisten palveluiden edelläkävijän, mikä vie suoratoistopalvelut uudelle tasolle Suomessa. NENT Groupin ainutlaatuista sisältöä toteutetaan maailmanluokan teknisellä alustalla. Elisan asema suomalaisena markkinajohtajana ja pitkäaikainen fokus suomalaiseen sisältöön on tuottanut useita hittisarjoja. Elisa Viihde Viaplay on erinomainen yhdistelmä molempien vahvuuksia - suoratoistopalvelu, joka tarjoaa katsojille entistä vahvemman ja monipuolisemman sisällön, ja joka tulee puhuttelemaan koko Suomen markkinaa, sanoo NENT Groupin toimitusjohtaja Anders Jensen.

Aitio + Viaplay lyhyesti:

 • 30.6.2020 alkaen Elisa Viihde Aitio ja Viaplay Leffat & Sarjat myydään yhdessä 12,99 euron kuukausihintaan.
 • Syksyllä 2020 palvelut yhdistyvät uudeksi Elisa Viihde Viaplay -palveluksi. Elisa vastaa myynnistä, markkinoinnista ja asiakaspalvelusta, NENT Group teknologiasta ja analytiikasta. Molemmat osapuolet jatkavat panostuksia palvelun sisällöntuotantoon.
 • Lisätietoja elisa.fi/aitioviaplay

 

Viaplay on pohjoismaiden johtava suoratoistopalvelu, jonka tarjoamaa sisältöä: Viaplay Originals, elokuvat ja sarjat, lasten ohjelmat ja live-urheilu, voi katsoa missä ja milloin vain, ja lähes kaikilla laitteilla. Viaplay on lisännyt viime vuosina merkittävästi alkuperäissisältöjä, jotka kiinnostavat sekä pohjoismaisia katsojia että kansainvälisiä ostajia.

Aitio on Elisa Viihteen oma suoratoistopalvelu, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu suoratoistopalvelu tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia ja klassikkosarjoja sekä useita Elisa Viihteen alkuperäissarjoja.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group) on Pohjoismaiden johtava viihdeyhtiö. Viihdytämme miljoonia ihmisiä päivittäin suoratoistopalveluidemme sekä tv- ja radiokanaviemme kautta, ja tuotantoyhtiömme luovat kiinnostavia sisältöjä mediayhtiöille ympäri maailman. Teemme elämästä nautinnollisempaa tuomalla parhaimmat ja viihdyttävimmät sisällöt kuluttajien saataville – olivat ne sitten huippu-urheilua, elokuvia, sarjoja, musiikkia tai omia alkuperäistuotantojamme. NENT Group on listattu Tukholman Nasdaq-pörssissä (NENT A ja NENT B). NENT Groupin pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. nentgroup.com

Liitteet


22.6.2020

Elisa Viihde tuo Amazonin suoratoistopalvelun saataville: 4K-laatuisten sisältöjen määrä moninkertaistuu

Elisa Viihteen kattava sisältötarjonta laajenee entisestään, kun yhdysvaltalainen Amazon Prime Video -suoratoistopalvelu tulee käytettäväksi sen kautta. Elisa on ensimmäinen pohjoismainen teleoperaattori, joka tuo Amazonin Prime Video -sovelluksen  palveluunsa. Sovellus tulee saataville Elisa Viihde Premium -palveluun 22.6.2020 alkaen.

‒ Olemme erittäin iloisia voidessamme tarjota asiakkaillemme yhä monipuolisemman valikoiman laadukkaita ja mielenkiintoisia sisältöjä. Amazon Prime Video on yksi maailman suurimmista suoratoistopalveluista, ja on hienoa tuoda se osaksi Elisa Viihteen valikoimaa ja yhä useamman suomalaisen ulottuville, kertoo Elisa Viihteen palveluliiketoiminnasta vastaava Magnus Pettersson.

Amazonin suoratoistopalvelu on saatavilla noin 200 maassa ympäri maailman, ja se on tunnettu tasokkaista alkuperäissarjoistaan ja elokuvistaan. Amazonin suosittuja ja palkittuja alkuperäissarjoja ovat muun muassa The Grand Tour, Tom Clancy's Jack Ryan ja The Man in The High Castle. Elisa Viihde Premium -palvelussa Amazonin kaikki uudet sisällöt ovat tarjolla erinomaisella 4K-kuvanlaadulla, mikä moninkertaistaa Elisa Viihteen 4K-tarjonnan. Käyttöliittymä on suomenkielinen ja iso osa sisällöistä on saatavilla suomeksi tekstitettynä.

‒ Elisa Viihde Premium on viime syksystä saakka käytössä ollut uudistunut palvelumme, joka on kehitetty yhdessä asiakkaidemme kanssa vastaamaan heidän tarpeitaan aiempaa paremmin. Se on entistä intuitiivisempi käyttää ja teknisesti kyvykkäämpi, mistä asiakkaamme ovat antaneet paljon kiitosta. Amazon Prime Video -palvelussa on runsaasti 4K-laatuisia sisältöjä, jotka pääsevät erityisesti oikeuksiinsa Elisa Viihde Premiumin ja 4K-television ruudulta katseltuna, Pettersson kertoo.

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima suoratoistopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj


Pages