25.4.2018

Elisa tuo ensimmäisenä Suomessa koko maan kattavat NB-IoT valmiudet

Elisalla on ensimmäisenä Suomessa valtakunnallinen NB-IoT (Narrowband Internet of Things) verkkovalmius, joka on tarjolla Suomen jokaisessa kunnassa.

NB-IoT on uusi teknologia, jossa on hyvin pieni virrankulutus ja joka toimii normaalissa 4G-verkossa ja käyttää vain vähän verkon kaistanleveyttä kytkeäkseen suuren määrän laitteita verkkoon. Yritykset hyötyvät erityisesti  NB-IoT-verkon hyvästä peitosta. Se mahdollistaa verkkoon liitettävien mittauslaitteiden sijoittamisen esimerkiksi maan alle ja paikkoihin, joissa se ei ole aiemmin ollut mahdollista heikon kuuluvuuden vuoksi.

 – NB-IoT valmiuden myötä verkkoon voidaan liittää yksinkertaisia ja edullisia päätelaitteita, kuten sensoreita. Verkon kautta on mahdollista saada langattomien sensorien keräämää dataa helposti analysoitavaksi. Elisalla on jo kymmeniä NB-IoT ratkaisuja käyttäviä asiakkaita ja määrä kasvaa jatkuvasti, sillä uuden teknologian käyttökohteita on rajattomasti ja voimme toimittaa NB-IoT ratkaisuja kaikkialle Suomeen, kertoo liiketoimintajohtaja Petteri Svensson Elisalta.

NB-IoT laitteet yleistyvät vähitellen ja sovelluksia kehitetään jatkuvasti. NB-IoT -teknologia kuluttaa hyvin vähän virtaa, joten käytettävien laitteiden akunkesto on pitkä, parhaissa tapauksissa jopa 10 vuotta. Verkkoon kytkettyjen laitteiden tuottamaa tietoa voidaan siirtää entistä tiheämmin ja tarvittaessa jopa reaaliaikaisesti edelleen hyödynnettäväksi.

Elisan NB-IoT-verkko on ollut käytössä viime vuoden lokakuusta lähtien, jolloin sitä testattiin jätekuljetuspalveluja tarjoavan Enevon sekä HappyOrNotin ja Prisma Kangasalan kanssa. Nyt Elisan NB-IoT ratkaisuja voidaan toimittaa kaikkialle Suomeen.

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


24.4.2018

Telian asiakkaat käyttävät mobiilimaksua eniten uusista maksutavoista

Maksutavat monipuolistuvat ja yhä useampi käyttää arjessaan uusia maksutapoja, kuten Mobile Payta, Pivoa tai mobiilimaksua. Mobiilimaksujen määrä kasvaa huimaa vauhtia Suomessa ja myös Telian asiakkaista viidesosa on käyttänyt mobiilimaksua esimerkiksi julkisen liikenteen lippuostoihin. Nyt Telian asiakkaat voivat tehdä mobiilimaksuja myös Google Play -kaupassa.

Mobiilimaksulla voi tehdä ostoksia mobiililaitteella suoraan sovelluksessa tai kauppiaan verkkosivuilla ilman erillistä kirjautumista. Ostokset veloitetaan puhelinlaskulla.

”Mobiilimaksujen käyttäminen lisääntyy rajusti. Viimeisimmän tutkimuksen* mukaan Suomessa tehtiin vuonna 2016 yhteenä 7 miljoonalla eurolla mobiilimaksuja ja viime vuonna jo 19 miljoonalla. Kuukaudessa tehdään keskimäärin miljoona mobiilimaksua. Arvioiden mukaan mobiilimaksujen määrä kasvaa entisestään seuraavina vuosina”, kertoo uusien maksutapojen asiantuntija Tuire Mäkelä Telialta.

Mobiilimaksun käyttöönotossa matala kynnys

Telian asiakkaat käyttävät eniten uusista maksutavoista mobiilimaksua (20%), Mobile Payta (14%) ja tekstiviestimaksua (10%).**

”Mobiilimaksun suosio selittyy palvelun helpolla käyttöönotolla. Toisaalta mobiilimaksu on myös helposti estettävissä esimerkiksi lapsen laitteessa. Tähän löytyy yksinkertaiset ohjeet verkkosivuiltamme”, kertoo Mäkelä.

Vaikka uudet maksutavat yleistyvät koko ajan, yli 60 prosenttia Telian asiakkaista ei ole vielä kokeillut uusia maksutapoja.

”Tämä luku pienenee tulevina vuosina, kun uudet maksamisen tavat helpottuvat entisestään. Maksaminen tuleekin muuttumaan koko ajan helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi.”

*Lähde: Digital Forum Finland

**Lähde: Telian kyselytutkimus, toteutettu tammikuussa 2018, vastaajia 274.

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


23.4.2018

Telia ja Viasat tuovat yhdessä markkinoille jääkiekon superpaketin

Telia ja MTG-konserniin kuuluva Viasat Finland Oy ovat solmineet historiallisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä Telian jääkiekkotuoteperhe kasvaa ainutlaatuisella All Stars -passilla. All Stars -passin tilaaja saa Liigan lisäksi käyttöönsä myös Viasat Jääkiekko HD -kanavan, joka sisältää maailman merkittävimpien jääkiekkosarjojen NHL:n ja KHL:n tärkeimmät ottelut.

Kyseessä on täysin uudenlainen jääkiekon supertuote, jollaista ei ole ollut markkinoilla koskaan aiemmin.

”Suomalaiset ovat intohimoista jääkiekkokansaa, jolle kaikkien tärkeimpien liigojen tuominen yhteen pakettiin mahdollistaa aivan uudenlaisen asiakaskokemuksen. Meitä Telian kanssa yhdistää vahvasti tahtotila kuunnella ja palvella kiekkofaneja mahdollisimman hyvin, ja molemmat talot tekevät tätä todellisella tunteen palolla sekä rautaisella ammattitaidolla”, sanoo MTG Finlandin toimitusjohtaja Mathias Norrback.

”Teemme Liigaa asiakkaiden ehdoilla ja haluamme tarjota tällä yhteistyöllä parasta mahdollista palvelua kaikille suomalaisille jääkiekon ystäville”, sanoo Telian jääkiekkotoimintojen johtaja, Head of Hockey Olli-Pekka Takanen. ”Kiekkofanillehan tämä on unelmien täyttymys, kun pystymme tarjoamaan kaikki kiinnostavimmat liigat yhden luukun kautta erittäin houkuttelevalla hinnalla.”

All Stars -passien myynti alkaa kesällä selvästi ennen syksyn kausien alkua. Passin hinta tulee olemaan 34,90 euroa kuukaudessa toistaiseksi voimassa olevana tilauksena tai 29,90 euroa kuukaudessa määräaikaisella 12 kuukauden sopimuksella.

Telian Liiga-passien ja Joukkuepassien myynti alkoi 4.4. Ennakkotilaajan etuna Viasat Jääkiekko HD -kanava on avattu molempien passien tilaajille jo nyt ja kanava on ilmaiseksi käytössä 28.6. saakka.

Kaikki paketit ovat saatavilla kaikkialla Suomessa ja pelejä voi seurata eri laitteilla. Ottelut näkyvät Telia TV -digiboksilla ja Telian kaapeli-TV:n sekä Telia TV -sovelluksen kautta, kaikkien operaattoreiden liittymillä.

”Me Telia TV:llä haluamme ilahduttaa suomalaisia yhdistämällä huippulaadukkaan TV-sisällön asiakkaan ehdoilla tapahtuvaan, parhaaseen katselukokemukseen. Olemme erittäin iloisia voidessamme yhdessä strategisina kumppaneina Viasatin kanssa palvella huippu-urheilun faneja nyt vielä paremmin tuomalla valikoimaamme jääkiekon todellisen superpaketin”, sanoo Telian tv-sisältökumppanuuksien päällikkö Lumi Vesala.

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3500 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 13 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.

Modern Times Group (MTG) ja Viasat Finland Oy
Oy Viasat Finland Ab on osa kansainvälistä, kuudessa maanosassa toimivaa Modern Times Group (MTG) -mediakonsernia, johon kuuluu mm. maksullisia ja ilmaisia tv-kanavia, radiokanavia, tuotantoyhtiöitä ja online-palveluita. Modern Times Group on kasvuyritys ja se on listattu Tukholman Nasdaq OMX -pörssissä.

Suomessa Viasat lähettää kanavapakettejaan oman satelliitin kautta sekä kaapeli-, antenni-  ja laajakaista-tv-lähetyksinä. Suomessa Viasat aloitti lähetykset vuonna 1996. Viasatin kanavatarjonta koostuu mm. Viasat Film -elokuvakanavista, Viasat Sport -urheilukanavista, Viasatin omista dokumenttikanavista ja Disneyn lastenkanavista. Lisätietoja www.viasat.fi


20.4.2018

DNA Oyj:n osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2018: DNA:n vuosi 2018 käynnistyi vahvasti - matkaviestinpalveluiden liikevaihto ennätyskorkealla

 

DNA järjestää tulosjulkistuspäivänä suomenkielisen tiedotustilaisuuden klo 10 ja englanninkielisen puhelinkonferenssin analyytikoille ja instituutiosijoittajille klo 14. Tarkemmat tiedot tiedotustilaisuuksista löytyvät tämän tiedotteen lopusta. 

Tämä tiedote on tiivistelmä DNA:n tammi-maaliskuun 2018 osavuosikatsauksesta. Osavuosikatsaus kokonaisuudessaan on tämän pörssitiedotteen liitteenä pdf-tiedostona ja verkkosivuillamme, osoitteessa www.dna.fi/sijoittajat.

Yhteenveto

Suluissa olevat luvut viittaavat vastaavaan ajanjaksoon vuotta aiemmin, ellei toisin mainita. Luvut ovat tilintarkastamattomia. Vuoden 2018 tiedot esitetään taulukoissa IFRS-standardien edellyttämällä tavalla sekä raportoituina soveltaen 1.1.2018 käyttöönotettuja IFRS 15 ja IFRS 9 -standardeja että oikaistuina IFRS 15 -standardin edellyttämällä tavalla vuonna 2017 noudatettujen liikevaihdon tuloutusperiaatteiden mukaisina. Raportin selostusosan analyysi on laadittu vertailukelpoisilla tiedoilla, jolloin vuoden 2018 tiedot on esitetty oikaistuina vuonna 2017 noudatettujen liikevaihdon tuloutusperiaatteiden mukaisina. Lisätietoja: liitetieto 11.

Tammi-maaliskuu 2018

 • Liikevaihto kasvoi 4,2 % ja oli 222,3 miljoonaa euroa (213,4).
 • Käyttökate kasvoi 9,6 % ja oli 72,3 miljoonaa euroa (65,9). Käyttökatteen osuus liikevaihdosta oli 32,5 % (30,9).
 • Katsaus- ja vertailukausilla ei ollut käyttökatteen tai liiketuloksen vertailukelpoisuuteen vaikuttavia tekijöitä.
 • Liiketulos kasvoi 23,3 % ja oli 35,6 miljoonaa euroa (28,9). Liiketuloksen osuus liikevaihdosta oli 16,0 prosenttia (13,5).
 • Operatiivinen vapaa kassavirta kasvoi 14,7 prosenttia ja oli 56,4 miljoonaan euroon (49,2).
 • Osakekohtainen tulos kasvoi ja oli 0,19 euroa (0,16).
 • Matkaviestinliittymäkanta kasvoi 2,9 prosenttia 2 811 000 liittymään (2 732 000).
 • Matkaviestinnän liittymäkohtainen liikevaihto (ARPU) oli 19,0 euroa (17,8).
 • Matkaviestinliittymien vaihtuvuus (CHURN) oli 18,9 prosenttia (21,0).
 • Kiinteän verkon liittymämäärä (puhe, laajakaista ja kaapelitelevisio) oli 1 138 000 liittymää (1 120 000).

DNA:n tulosohjeistus vuodelle 2018 ennallaan

DNA arvioi sekä liikevaihdon että vertailukelpoisen liiketuloksen pysyvän vuonna 2018 samalla tasolla kuin vuonna 2017. DNA:n rahoitusaseman ja maksuvalmiuden arvioidaan pysyvän hyvänä.

DNA:n tulosohjeistus vuodelle 2018 on esitetty vuonna 2017 noudatettujen liikevaihdon tulostusperiaatteiden mukaisina ilman 1.1.2018 käyttöönotetun IFRS 15-standardin vaikutuksia.

 

Toimitusjohtajan katsaus

DNA:n vuosi 2018 käynnistyi vahvasti. Liikevaihtomme kasvoi 4,2 prosenttia 222,3 miljoonaan euroon ja liiketuloksemme kasvoi 23,3 prosenttia 35,6 miljoonaan euroon. Liikevaihtoon vaikutti myönteisesti palveluliikevaihdon kasvu, joka johtui erityisesti matkaviestinliittymien kannan kasvusta ja 4G-liittymien osuuden kasvusta liittymäkannassa. Myös alkuvuoden päätelaitemyynti oli hyvällä tasolla. Operatiiviset investoinnit olivat tyypillisesti alkuvuoden osalta matalat, ja myös hieman vertailukautta alhaisemmat.

Matkaviestinverkkomme liittymämäärät kasvoivat vertailukaudesta 79 000 liittymällä. Myös matkaviestinnän liittymäkohtainen liikevaihto (ARPU) kasvoi 19,0 euroon vertailukauden 17,8 eurosta. Liittymäkohtaista liikevaihtoa kasvatti mm. asiakkaidemme siirtyminen 3G-liittymistä nopeampiin 4G-liittymiin. Kilpailutilanne jatkui kireänä myös vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä. Matkaviestinnän asiakasvaihtuvuus (CHURN) oli vertailukautta alhaisemmalla tasolla, mutta nousi hieman vuoden lopun tilanteesta. Kiinteiden laajakaista- ja kaapelitelevisioliittymien määrä kasvoi vertailukauteen verrattuna 29 000 liittymällä.

Ensimmäisen neljänneksen aikana valokuitusaatavuutemme laajenivat taloyhtiö- ja yritysasiakkaille Jyväskylään. Yhä nopeammat yhteydet ovat jatkuvasti kysytympiä nettiyhteyttä käyttävien laitteiden määrän kasvaessa kodeissa.

Erinomaisen asiakaskokemuksen ja markkinoita nopeamman kannattavan kasvun lisäksi keskeinen strateginen tavoitteemme on olla erinomainen työpaikka. Tyytyväinen ja motivoitunut henkilöstö on olennaisen tärkeä perusta sille, että voimme jatkossakin tarjota erinomaisia asiakaskokemuksia. Pitkään jatkunut työmme henkilöstömme tyytyväisyyden eteen sai helmikuussa 2018 myös ulkoista tunnustusta, kun menestyimme Great Place To Work -instituutin tutkimuksessa erinomaisesti sijoittuen 2. sijalle suurten yhtiöiden sarjassa.

Arvioimme sekä liikevaihtomme että vertailukelpoisen liiketuloksemme pysyvän vuonna 2018 samalla tasolla kuin vuonna 2017. DNA:n rahoitusaseman ja maksuvalmiuden arvioidaan pysyvän hyvänä. Jatkamme vuonna 2018 toimenpiteitämme asiakaskokemuksen parantamiseksi edelleen ja tavoitteenamme on kehittää sekä monipuolistaa henkilöstömme osaamista entisestään.

Jukka Leinonen
toimitusjohtaja

 

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.


19.4.2018

DNA: Onko tämä Suomen pisin työmatka pyörällä?

 

Vantaalainen Jukka Sinda polkee huhtikuun lopussa noin 1 100 kilometrin mittaisen työmatkan Helsingistä Taivalkoskelle vain neljässä päivässä. Tempauksella halutaan kannustaa ihmisiä valitsemaan erilaisia tapoja työmatkojen kulkemiseen arjessa.

Yli tuhannen kilometrin mittaisella työmatkallaan DNA:n some-asiakaspalvelun vetäjä Jukka Sinda haluaa tuoda esiin työmatkapyöräilyn hyötyjä.

– Minulle työmatkapyöräily on ennen kaikkea luonnollinen ja järkevä vaihtoehto. Se on aikatauluista vapaa ja ruuhkaton tapa kulkea ja hyödyntää samalla aikaa tehokkaasti liikunnan parissa. Työmatkan kulkemiseen menee väkisin tietty aika päivästä, joten miksi sitä ei käyttäisi jotenkin fiksusti, Jukka kertoo.

Jukan normaali päivittäinen työmatka yhteen suuntaan on 26 kilometriä, ja pyörä on käytössä ympäri vuoden.

– Lapsiperheellisenä ei muuten ole aina aikaa omiin harrastuksiin. Pyöräilystä saa myös pirteän olon, ja tietysti samalla voi ajatella tekevänsä jotain esimerkiksi ruuhkien ja päästöjen vähentämisen sekä turvallisemman ja viihtyisämmän kaupungin eteen, Jukka jatkaa.

Jukan matka Helsingistä Taivalkoskelle starttaa maanantaina 23.4. ja perillä on tarkoitus olla perjantaina 27.4.

– Minulla on perjantaina kello 10 palaveri Taivalkoskella. Matkan tarkoitus ei ole vain ajella pyörällä, vaan hoitaa samalla työasioita. Käyn tervehtimässä tiimiläisiäni ja kollegoita kaikissa DNA:n asiakaspalvelutoimipisteissä Helsingissä, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Jyväskylässä, Pietarsaaressa ja lopulta Taivalkoskella, selventää Jukka.

Kokenut pyöräilijä luottaa matkalla varsin perinteisiin eväisiin.

– Energian tarve tien päällä on luonnollisesti suuri. Yleensä syön pitkillä matkoilla paljon pullaa ja pähkinöitä. Pullapitko on kätevä kuljettaa mukana ja siitä saa paljon energiaa.

DNA:lla etätöiden tekeminen ja virtuaalikokoustaminen on hyvin yleistä. Jos läsnäoloa tarvitaan, on pyörä terveellinen ja ympäristöystävällinen tapa taittaa matkaa. DNA on tänä kesänä mukana Punaisen Ristin Ketjureaktiossa, jossa poljetaan rahaa hyväntekeväisyyteen.

Jukan matkaa Taivalkoskelle voi seurata DNA:n sosiaalisen median kanavissa ja hashtagilla #jukkapolkee.

 

 

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.


18.4.2018

DNA:n digibarometri: Suomalaiset liikkuvat yhä ketterämmin digitaalisessa tietotulvassa

 

Digitaalinen tietotulva koetaan huomattavasti vähemmän ärsyttäväksi kuin vielä pari vuotta sitten. Samaan aikaan yhä useampi haluaisi asioida vieläkin enemmän digitaalisesti.

Suomalaiset sopeutuvat digitaaliseen tietotulvaan vuosi vuodelta paremmin, selviää DNA:n tuoreesta digibarometrista. Digitulva koetaan merkittävästi vähemmän ärsyttävänä kuin vielä kaksi vuotta sitten. Samaan aikaan digitaalisten palveluiden käyttöä suositaan jatkuvasti yhä enemmän, myös iäkkäämpien keskuudessa.

DNA:n kyselyyn vastanneista enää 37:ää prosenttia ärsyttää jatkuva uusien digitaalisten palveluiden ja termien tulva. Vielä kaksi vuotta sitten digitulvasta ärsyyntyviä oli miltei puolet vastaajista, eli 47 %. Suomalaiset ovat siis oppineet paremmin elämään digitaalisessa tietotulvassa ja nauttivat digiasioinnin helppoudesta.

”Kehitys on ollut todella positiivista lyhyessä ajassa, ja se näkyy myös vastauksissa. Suomi on edelläkävijä digitaalisten palvelujen kehittäjänä, ja suomalaiset ovat kärkijoukoissa palvelujen käyttäjinä. Digipalvelut ovat kehittyneet yhä paremmiksi, ja kehityksessä otetaan huomioon käyttäjien mielipiteet. Palvelujen käyttöönotto ja käyttö on myös entistä intuitiivisempaa”, sanoo DNA:n online-liiketoiminnan johtaja Kati Sulin.

Yhä useampia asioita haluttaisiin hoitaa netissä tai puhelimella

Samalla kun ärsyyntyminen laskee, netissä ja puhelimella asiointi houkuttelee yhä enemmän. Vastaajista 69 % haluaisi hoitaa yhä useampia asioita netin kautta tai mobiilisti. Vielä vuonna 2016 vastaava luku oli 59 %. Halu hoitaa asioita verkossa näkyy sekä nuorissa että iäkkäämmissä: 15-24-vuotiaista jopa 82 % haluaisi asioida yhä enemmän verkossa, 55-64-vuotiassa vastaava luku on 65 % vastaajista.

Eniten arkea helpottaviksi digipalveluiksi koetaan viestintäpalvelut, kuten sähköposti, WhatsApp ja Skype (57 % vastaajista), toisena tulevat kartta- ja navigointipalvelut (39 % vastaajista). Yli neljännes (27 %) taas kokee ajanvarauspalvelut suurimmaksi arkea helpottavaksi digipalveluksi.

Luottamus tietosuojaan on edelleen hyvä

DNA teki huhtikuun alussa lisäksi erillisen kyselyn, jossa selvitettiin Facebookin viimeaikaisen tietosuojakohun vaikutuksia suomalaisten suhtautumiseen omaan tietosuojaansa. Valtaosa vastaajista (90 %) oli tietoinen Facebookin tietosuojakohusta. Nuorin ikäryhmä (15-24) oli kuullut siitä muita hieman harvemmin (75 %), ja samoin heidän joukossaan korostuu Facebookin käytön jatkaminen entisellä tavalla muita useammin.

Kohu herätti suomalaiset entistä varovaisemmaksi. Alle puolet kohusta kuulleista ilmoitti käyttävänsä Facebookia samalla tavalla kuin aiemminkin (46 %), ja neljäsosa (26 %) oli tullut aiempaa varovaisemmaksi esimerkiksi testi- ja kyselysisältöjen suhteen. Joka viides (19 %) on tarkistanut omat tietosuoja-asetuksensa Facebookissa kohun takia.

Suomalaiset luottavat melko hyvin yritysten vastuuseen tietoturva-asioissa. DNA:n lisäkyselyyn vastanneista 43 % luottaa, että yritykset huolehtivat asiakastietojen tietoturvasta ja yksityisyydestä. Vastakkaista mieltä on hieman harvempi eli 36 prosenttia vastanneista.

”Facebookin tuore tietoturvakohu ei ole onneksi romuttanut digitaalisten palveluiden käyttäjien luottamusta siihen, että heidän asiakastiedoistaan pidetään huolta”, DNA:n Sulin sanoo.

Kolme vastaajaa neljästä pitää tärkeänä omaa vastuutaan tietojensa yksityisyyden varmistamisessa ja 69 % kertoo harkitsevansa tarkasti jokaisen palvelun kohdalla, kenelle ja milloin sallii pääsyn asiakas-, käyttäytymis- tai sijaintitietoihin.

Digipaasto ei ole yleistynyt, kolmannes käyttäjistä tuottaa lähes kaiken some-sisällön

Vaikka digipaastosta puhutaan paljon, se ei ole vielä valtavirtaa. Noin neljäsosa (26 %) haluaisi vähentää digitaalisten palveluiden parissa viettämäänsä aikaa, mutta vain 18 % on todellisuudessa rajoittanut käyttöaikaansa. Tätä kysyttiin nyt ensi kertaa.

”Täyden digipaaston sijaan hedelmällisempää olisi ajatella, miten digipalveluiden käyttö tukisi arkea enemmän ja tekisi elämästä mutkattomampaa. Se, että luovumme digitaalisten laitteiden käytöstä, ei luultavasti helpota arkea yhtä paljon kuin se, että niiden käyttö suunnitellaan yhä paremmin. DNA haluaa mahdollistaa, että ihminen voi käyttää digipalveluita juuri niin paljon tai vähän kuin haluaa – mutkattomasti ja vaivattomasti”, Sulin sanoo.

Vajaa kolmasosa vastaajista (25 % miehistä ja 37 % naisista) kokee puhelimen käyttönsä lisääntyneen viimeksi kuluneen vuoden aikana. Neljäsosan (24 %) on vaikea irrottautua puhelimesta. Vuonna 2016 vastaava luku oli 18 %.

Joka kolmas (30 %) sosiaalisen median käyttäjä tuottaa someen itse sisältöä aktiivisesti tai jonkin verran. Kaksi kolmesta tyytyy seurailemaan muiden tuottamaa sisältöä, eli 60 % julkaisee hyvin vähän tai ei ollenkaan. 35-44-vuotiaat ovat sisältöjen julkaisemisessa hieman aktiivisempia kuin muut ikäryhmät.

 

 

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.


18.4.2018

Palloliitto ja Telia dokumentoivat Minihuuhkajien matkan kohti kesän EM-kotikisoja

Suomen alle 19-vuotiaiden (U19) jalkapallomaajoukkueen valmistautumista heinäkuisiin kotikisoihin seurataan laulaja Sannin johdolla kuusiosaisessa dokumenttisarjassa Kannusta mua – Minihuuhkajien matka kohti EM-kotikisoja. Palloliiton ja Telian tuottama sarja luo postiivista fiilistä jalkapallon ympärillä ja innostaa koko Suomen mukaan Minihuuhkajien kannustusjoukkoihin. UEFA U19-poikien EM-lopputurnaus järjestetään 16.– 29. heinäkuuta 2018 Vaasassa ja Seinäjoella.

Minihuuhkajien matkasta kertovan dokumenttisarjan ensimmäinen jakso julkaistaan 18.4. ja viimeinen jakso juuri ennen kisoja kesäkuun lopussa. Dokumenttisarja on katsottavissa osoitteessa telia.fi/kannustamua.

Dokumenttisarjan tuottavat yhdessä Palloliitto ja sen pääyhteistyökumppanina alkuvuonna aloittanut Telia. Yksi kumppanuuden keskeisistä elementeistä on Kannusta mua -kampanja, jonka tavoitteena on kehittää jalkapallokentillä ja sen ympärillä vallitsevaa ilmapiiriä, keskustelua ja puhetta entistä myönteisemmäksi ja kannustavammaksi.

”EM-kisojen lopputurnauksen isäntäjoukkueena toimiminen on nuorille suomalaisille pelaajille historiallinen kokemus. Halusimme toteuttaa uudenlaisen yhteistyöhankkeen ja tuoda esille tulevaisuuden jarilitmasia ja mikaelforsselleja”, sanoo Telian kaupallinen johtaja Markus Lahtinen.

Dokumenttisarjassa kurkistetaan joukkueen ytimeen Sannin johdolla

Minidokumenttisarjan kuvaukset aloitettiin joulukuussa Italiassa U19-joukkueen leirillä. Joukkueen ja taustajoukkojen lisäksi leirillä tunnelmaa nostattamassa ja joukkueeseen tutustumassa oli futista itsekin aikoinaan menestyksekkäästi pelannut laulajatähti Sanni.

Ensimmäisessä ja toisessa jaksossa seurataan joulukuun harjoitusleiriä Italiassa sekä peliä Italiaa vastaan. Sannin johdolla tutustutaan pelaajiin lähemmin ja kuullaan valmennuksen mietteitä joukkueesta ja tulevista kisoista. Sanni pääsee myös osallistumaan joukkueen harjoituksiin.

Kolmannessa, neljännessä ja viidennessä jaksossa tutustutaan kussakin yhteen U19-maajoukkueen pelaajaan: Aberdiinissä Skotlannissa pelaavaan Miko Virtaseen, FC Interissä pelaavaan Albion Ademiin ja Saksassa Hamburger SV:n riveissä pelaavaan Tobias Fagerströmiin.

Kuudennessa jaksossa ollaan kisojen kynnyksellä, jännitetään mihin lohkoon Suomi sijoittuu, sekä nähdään Sannin ja joukkueen jälleennäkeminen.

Uudenlaista urheilusponsorointia

Palloliiton pääyhteistyökumppani Telia haluaa olla tiiviisti mukana tukemassa ja kannustamassa Suomen nuorten maajoukkuetta kohti kotikisoja. Tavoitteena on muuttaa puhe suomalaisesta jalkapallosta positiivisemmaksi ja kannustavammaksi ja luoda uudenlainen yhteys joukkueen ja suomalaisten katsojien välille. Tämä ilmentää myös Telian arvoja, joita ovat kannustaminen, positiivisuus, yhteisön merkitys, aitous, rehellisyys ja välittäminen.

”Telia-kumppanuus on heti alusta asti ollut tiivis, innovatiivinen ja hedelmällinen. Dokumenttisarja on hieno esimerkki uudelle tasolle vietävästä yhteistyöstä, jonka tavoitteena on puhutella koko suomalaista jalkapalloperhettä. Dokumentin myötä haluamme jatkaa positiivisen ilmapiirin kehittämistä jalkapallon ympärillä ja samalla saada koko Suomi mukaan Minihuuhkajien kannustusjoukkoihin”, kertoo Palloliiton Kalle Seire.

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3100 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 13 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


18.4.2018

Elisan osavuosikatsaus Q1 2018

Tammi–maaliskuu 2018

 • Liikevaihto oli 450 milj. euroa (416)
 • Käyttökate oli 153 milj. euroa (144) ja liikevoitto 95 miljoonaa euroa (89)
 • Vertailukelpoinen käyttökate oli 156 milj. euroa (144) ja liikevoitto 97 milj. euroa (89)
 • Osakekohtainen tulos oli 0,47 euroa (0,43) ja vertailukelpoinen 0,48 euroa
 • Kassavirta investointien jälkeen oli 52 milj. euroa (63)
 • Mobiilin postpaid-puheliittymän ARPU oli 20,4 euroa (20,5 edellisellä neljänneksellä)
 • Mobiilien postpaid-puheliittymien vaihtuvuus oli 19,2 prosenttia (19,5 edellisellä neljänneksellä)
 • Mobiilin palveluliikevaihto kasvoi 3,9 prosenttia 200 milj. euroon (192)
 • Elisan postpaid-mobiilikanta kasvoi 900 liittymällä ja prepaid-kanta pieneni 24 700 liittymällä vuosineljänneksen aikana
 • Kiinteiden laajakaistaliittymien määrä väheni vuosineljänneksellä 4 100 liittymällä
 • Nettovelka/käyttökate oli 1,6 (1,8 2017 lopussa) ja velkaantumisaste 90 prosenttia (103 2017 lopussa)

Keskeiset tunnusluvut

Miljoonaa euroa

1–3/2018

1–3/2017

Δ %

2017

Liikevaihto

450

416

8,1

1 787

Käyttökate

153

144

6,7

608

Vertailukelpoinen käyttökate

156

144

8,3

613

Liikevoitto1)

95

89

7,3

378

Tulos ennen veroja1)

89

84

6,0

403

EPS, euroa

0,47

0,43

8,6

2,11

Vertailukelpoinen EPS, euroa

0,48

0,43

11,2

1,86

Käyttöomaisuusinvestoinnit

53

53

-0,7

246

1) Vertailukelpoiset luvut 1–3/2018: liikevoitto 97 milj. euroa (89) ja tulos ennen veroja 92 milj. euroa (84).
1–12/2017 liikevoitto 384 milj. euroa ja tulos ennen veroja 364 milj. euroa.

Rahoitusasema ja kassavirta

Miljoonaa euroa

31.3.2018

31.3.2017

 

31.12.2017

Nettovelka

1 018

1 062

 

1 073

Nettovelka/käyttökate 1)

1,6

1,9

 

1,8

Velkaantumisaste, %

89,6

101,1

 

103,2

Omavaraisuusaste, %

42,9

39,4

 

40,5

Miljoonaa euroa

1-3/2018

1-3/2017

Δ %

20172)

Kassavirta
investointien jälkeen

 

52

 

63

-17,4

 

300

1) (Korolliset velat – rahavarat) / (neljän edellisen vuosineljänneksen vertailukelpoinen käyttökate)
2) Vertailukelpoinen kassavirta 1–12/2017 246 milj. euroa, ilman osakesijoituksia, osakkeiden myyntiä ja lainajärjestelyä.

Muita operatiivisia lukuja osoitteessa elisa.fi/sijoittajille (Elisa Operational Data.xlsx).


Toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila: Elisan liikevaihto ja tulos kasvoivat jälleen

Elisan kilpailukyky vahvistui ja tuloksen kasvu jatkui. Kilpailukyvyn vahvistumiseen on vaikuttanut asiakaskokemuksen ja laadun jatkuva parantaminen. Liikevaihto ja tulos kasvoivat jälleen edellisvuodesta, ja kausi oli historian paras ensimmäinen vuosineljännes. Tulosta paransivat erityisesti mobiilin palveluliikevaihdon kasvu ja panostukset Elisan toiminnan tuottavuuteen sekä viimeaikaiset yrityskaupat.

Suomalaisten kuluttajien ja yritysasiakkaiden sekä organisaatioiden edistyksellinen mobiilikäyttö, sekä viestintäpalvelujen vaivaton ja huoleton käytettävyys on auttanut siirtymistä yhä nopeampiin mobiililaajakaistaliittymiin. Mobiilin postpaid-liittymäkanta nousi neljänneksen aikana 900 liittymällä ja prepaid-kanta pieneni 24 700 liittymällä.  Kiinteän verkon laajakaistaliittymäkanta laski 4 100 liittymällä. Asiakkaat arvostavat Elisan ainutlaatuista rajoittamattoman datan hinnoittelumallia ja verkon laatua.

Elisa Kirja on Suomen suurin sähköisten kirjojen jälleenmyyjä Suomessa ja nyt palveluvalikoimaan lisättiin myös digitaaliset lehdet. Elisa Viihteen tarjonta lisääntyi kauden aikana erityisesti urheilusisällöillä. Elisa Viihteen kaksi alkuperäissarjaa valittiin kiinnostavimpien kansainvälisten draamahankkeiden joukkoon Cannesissa järjestettävän tv-alan tärkeimmän konferenssin yhteydessä.

Elisa teki ensimmäisenä maailmassa testejä 5G-päätelaitteilla esistandardin mukaisessa 5G-verkossa. Tampereen ja sen lähiseutujen 5G-valmiudet omaavan mobiiliverkon rakennustyöt saatiin päätökseen. Huippunopea verkko mahdollistaa jopa gigan mobiililaajakaistayhteydet. Elisa aloittaa 5G-valmiudet omaavan verkon rakentamisen myös Turkuun. Sitä kautta voidaan tulevaisuudessa helposti lisätä 5G-palveluiden vaatimia ominaisuuksia, kuten moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet, lyhyet viiveet, ja esineiden internetin vaatimia toiminnallisuuksia.

Elisan työntekijät valitsivat Elisan toistamiseen Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon. Elisa sijoittui suurten yritysten sarjassa neljännelle sijalle. Elisan vahvuudeksi henkilöstö nosti luottamukseen perustuvan työkulttuurin.

Asiakaskokemuksen ja laadun jatkuva parantaminen ovat keskeinen osa yrityskulttuuriamme ja keskitymme niihin jatkossakin vahvasti. Tuottavuuden lisääminen, digitaalisten liiketoimintojen kansainvälistäminen, arvon tuottaminen datalla sekä vahva investointikyky luovat hyvät lähtökohdat kilpailukykyiselle arvonluonnille jatkossakin.

Näkymät ja ohjeistus vuodelle 2018

Suomen makrotaloudellinen ympäristö on parantunut, mutta pitkän aikavälin rakenteelliset haasteet jatkuvat. Kilpailutilanne Suomen televiestintämarkkinoilla jatkuu haasteellisena.

Liikevaihdon arvioidaan olevan vuoden 2017 tasolla tai hieman korkeampi. Viimeaikaisten hankintojen sekä matkaviestinpalveluiden ja digitaalisten palveluiden odotetaan kasvattavan liikevaihtoa. Vertailukelpoisen käyttökatteen arvioidaan olevan vuoden 2017 tasolla tai hieman korkeampi. Käyttöomaisuusinvestointien odotetaan olevan enintään 12 prosenttia liikevaihdosta.

Elisa jatkaa tuottavuutta lisääviä toimenpiteitä, esimerkiksi lisäämällä automaatiota ja data-analytiikkaa eri prosesseissa, kuten asiakaskohtaamisissa, verkonhallinnassa ja jakelussa. Eli-san jatkuvat laadun parantamistoimet lisäävät asiakastyytyväisyyttä ja tehokkuutta ja pienentävät kustannuksia.

Elisan kehitys uusia, elämyksellisiä ja merkityksellisiä palveluja asiakkailleen tarjoavana yhtiönä jatkuu. Pitkän ajan kasvu ja kannattavuuden paraneminen perustuvat mobiilidatamarkkinoiden kasvuun ja uusiin digitaalisiin online- ja ICT-palveluihin.

Julkistamismenettely

Elisa Oyj noudattaa Finanssivalvonnan Standardin 5.2b mahdollistamaa julkistamismenettelyä. Tämä tiedote on tiivistelmä Elisan osavuosikatsauksesta Q1 2018. Koko raportti taulukoineen on tämän pörssitiedotteen liitetiedostona ja saatavilla Elisan internetsivuilla www.elisa.fi/sijoittajille


ELISA OYJ


17.4.2018

DNA ja tunnetut suomalaiset yritykset ottavat IoT-loikan

 

DNA:n järjestämässä #iotnextlevel-kisassa on tavoitteena kehittää kolmelle alansa eturivin yritykselle niiden liiketoimintaa merkittävästi tehostava IoT-ratkaisu. DNA:n tavoitteena kisan järjestämisessä on tuoda esineiden internetin mahdollisuuksia yhä näkyvämmin esille ja syventää omaa ymmärrystään yritysten IoT-tarpeista.

Omaan liiketoimintaansa liittyvää haastetta ovat ratkomassa Finnsementti, Martela ja Snellman Pro. Jokainen niistä nimeää haasteen, jota kolme eri asiantuntijatiimiä alkaa ratkoa. Tiimien ehdotuksista valitaan toukokuun aikana yritykselle parhaiten sopiva ratkaisu, jota kokeillaan yrityksessä tämän jälkeen. Tuotetun ratkaisun yritykselle tuoma hyöty alkaa olla nähtävissä siis jo syksyn aikana. Valinnan tekee yrityksen johdosta ja riippumattomista asiantuntijoista koostuva raati.

"Kiitän kovasti Finnsementtiä, Martelaa ja Snellman Prota mukaan lähtemisestä. IoT:n eli esineiden internetin tekninen valmius kehittyy nopeasti, ja IoT:stä tulee olemaan paljon etua niille, jotka osaavat nämä mahdollisuudet hyödyntää," toteaa kisan pääsuojelija, DNA:n yritysmarkkinoinnin johtaja Paula Miettinen.

DNA mahdollistaa kisan tuottamalla tarvittavan tekniikan ja muut puitteet. Kumppanikseen kisan fasilitointiin DNA on valinnut Industryhackin, jonka noin 500 yrityksen asiantuntijaverkosto koostuu tekniikan, liiketoiminnan ja palvelumuotoilun huippuammattilaisista. Keskenään kisaavat asiantuntijatiimit valitaan Industryhackin verkoston jäsenistä.

Yritykset kisaan valinneen raadin muodostivat Kasvuryhmän Anni Iso-Mustajärvi, start-up sijoittaja ja Industryhack Oy:n hallituksen puheenjohtaja Inka Mero sekä Teknologiateollisuus ry:n digitalisaatiojohtaja Ville Peltola. Valinnat kohdistuivat Finnsementtiin, Martelaan ja Snellman Prohon, koska IoT:n mahdollisuuksien nähtiin voivan hyödyttää niiden liiketoimintaa aivan erityisesti.


Oleellisen datan poiminta, ruokahävikki ja työympäristöt

Finnsementin antama haaste koskee tuotantodatan laajaa mittausta ja analysointia, sekä näihin perustuvan ennakoivan huoltotyökalun rakentamista. Hyvä ratkaisu edellyttää älykkyyttä löytää kussakin tapauksessa oleellinen data ja mitattavat suureet.

Snellman Pron antama tehtävä koskee ammattikeittiöiden hävikin sekä kustannusten vähentämistä ruokaratkaisujen valmistusprosessia älykkäällä optimoinnilla.

Martelan antama haaste koskee työympäristöjen tehokkuuden määrittelyä ja kasvattamista reaaliaikaisen seurannan, analysoinnin ja älykkään ohjauksen avulla.

Mehiläisen hoivaliiketoimintaa kehittävä ja kasvuryhmän operatiivisena johtajana toiminut Anni Iso-Mustajärvi summaa: ”IoT:n samoin kuin koko digitalisaation pitää lähteä asiakkaan tarpeista, jotta siitä on aidosti hyötyä ja kilpailuetua. DNA:n tapa kääntää perinteinen kisa-asetelma niin, että yritykset pääsevät itse antamaan haasteen, on mielestäni juuri oikea tapa edistää asiaa. Odotan tältä kisalta paljon."

Lisätietoa kisasta:

www.dna.fi/iotnextlevel

 

Industryhack on suomalainen kasvuyritys, joka auttaa yrityksiä ja julkisen sektorin organisaatioita digitalisoitumaan yhdistämällä nämä yli 3000 it-alan ja palvelumuotoilun ammattilaisen verkostoon.

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.


16.4.2018

DNA valitsi Cisco Jasperin IoT Connectivity -kumppanikseen

 

DNA tuo markkinaan DNA Connectivity IoT -palvelun, joka avaa globaalien IoT-ekosysteemien mahdollisuudet suomalaisille yrityksille. Palvelu on toteutettu yhdessä Cisco Jasperin kanssa, ja sen avulla suomalaiset yritykset voivat kehittää ja kasvattaa IoT-pohjaista liiketoimintaa sekä Suomessa että kansainvälisesti.

DNA:n tavoitteena on tulla merkittäväksi toimijaksi kansainvälisessä IoT-markkinassa, ja sen vuoksi DNA on investoinut uuteen DNA Connectivity IoT-palveluun ja henkilöstönsä osaamiseen.

DNA Connecitivity IoT soveltuu kaikille toimialoille ja kaikenkokoisten yritysten moninaisiin ja vaihtuviinkin tarpeisiin. Palvelussa yhdistyy DNA:n nopean matkaviestinverkon ja kansainvälisesti johtavan IoT-yhteyksien hallinta-alustan eli Cisco Jasperin Control Centerin edut. Niiden avulla asiakkaat voivat laajentaa IoT-palveluitaan käytännössä kaikkialle maailmaan ja tarjota niitä kansainvälisesti ja kaikkialla.

"Haluamme vauhdittaa suomalaisten IoT-innovaatioiden kehitystä tuomalla markkinaan kansainvälisesti johtavan toimijan ja sen monipuolisen ja pilvipohjaisena jatkuvasti kehittyvän yhteyksien automatisoidun hallinnan ekosysteemin. Cisco Jasperin avulla voimme tarjota asiakkaillemme parhaat mahdollisuudet IoT-ratkaisuiden kehittämiseen ja edellytykset niiden nopeaan skaalaamiseen Suomessa ja kansainvälisesti," sanoo DNA:n IoT-myynnistä ja ratkaisuista vastaava johtaja Esa Kinnunen.

DNA Connectivity IoT -asiakkaat saavat lähes reaaliaikaisen näkyvyyden ja hallinnan IoT-palveluihinsa sekä mahdollisuuden laajentaa palveluita helposti maailmanlaajuisiksi. Cisco Jasperin Control Center -palvelua käyttää kansainvälisesti jo yli 55 palveluntarjoajaa, ja Control Centerissä hallittavia IoT-laitteita on ympäri maailmaa, tällä hetkellä yli 550 operaattorin verkossa.

“Cisco Jasperin ja DNA:n yhteistyö mahdollistaa IoT-palveluiden tarjoamisen ja skaalaamisen. Lisäksi toimintansa Suomeen laajentamista suunnittelevat kansainväliset yritykset voivat löytää liiketoimintamahdollisuuksia DNA:n edistyksellisen matkaviestinverkon ja meidän Control Center -palvelusta," toteaa Kalle Wård, Managing Director, EMEAR, Cisco IoT.

DNA vahvistaa asemaansa kansainvälisten yhteyksien tarjoajana myös liittymällä IoT World Allianceen. Tämän kansainvälisen verkoston päätavoite on mahdollistaa asiakkaille tehokas ja saumaton IoT-yhteyksien hallinta ympäri maailman, lokalisoiduin ja standardoiduin palveluin. DNA on IoT World Alliancen ainoa suomalainen operaattori.

IoT:n hyödyntäminen liiketoiminnassa ja yhteiskunnan palveluiden kehityksessä on viime aikojen nopeasta kehityksestä huolimatta vasta alussa. Tarve verkkoon turvallisesti liitettäville laitteille kasvaa jatkuvasti, ja matkaviestinverkkojen tekninen evoluutio 5G-verkoksi luo esimerkiksi Narrow Band -teknologian kaltaisia uusia mahdollisuuksia myös IoT:n palveluille. Asiakkaiden luotettavat kaksisuuntaiset IoT-yhteydet ja niiden helppo reaaliaikainen hallinta ovat tärkeä osa tätä kokonaisuutta.

 

 

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.


13.4.2018

DNA Nextfourin mukana toteuttamassa ensimmäistä Suomessa kehitettyä NB-IoT- ja LTE-M-yhteyksiä tukevaa IoT-sovellusalustaa

 

Nextfour Groupin ja DNA:n yhteistyön tuloksena on syntynyt ensimmäinen Suomessa kehitetty LTE-M- ja NB-IoT-tekniikoita tukeva sovellusalusta. Tehokas ja asiakkaan tarpeen mukaan skaalautuva alusta on välttämätön, jotta IoT-palveluita tarjoavat yritykset saavat parhaat mahdolliset IoT-palvelut tarjottavakseen. Matkaviestinverkkojen kehittyminen 5G-tasolle lisää tehokkaan palvelualustan merkitystä entisestään, sillä 5G-verkot mahdollistavat entistäkin tehokkaampien IoT-ratkaisujen tarjoamisen entistäkin laajemmin.

Alustan sovelluskehitys oli osa Nextfourin johtamaa tutkimushanketta, joka alkoi talvella 2017 ja päättyi keväällä 2018. DNA tarjosi Nextfourin tiimille testiverkon, joka mahdollisti nopean kehitys- ja testausaikataulun.

Nextfourin tutkimus kattoi Narrowband-IoT (NB-IoT) ja LTE Cat M1 (LTE-M) -tekniikat, jotka kumpikin ovat osa 4G LPWAN (Low-Power Wide-Area Network) -konseptia. 4G LPWAN-tekniikat standardoi 3GPP (3rd Generation Partnership Project), joka on usean standardointijärjestön yhteistyöorganisaatio, joka pyrkii luomaan mobiiliverkkojärjestelmille maailmanlaajuisia teknisiä määrittelyjä.

Tutkimusprojektia Nextfourilla johtanut Teemu Peltola kuvailee projektin taustoja: “Autonomisten laitteiden kysyntä on kasvanut merkittävästi viime vuosina ja trendi todennäköisesti vain jatkaa kasvuaan. Tämä tarkoittaa, että laitteissa käytettävien sensoreiden ja niiden välisen kommunikaation on myös kehityttävä. Nextfourilla haluamme pysyä Machine to Machine (M2M) ja IoT-teknologioiden kärjessä, joten päätimme aloittaa DNA:n kanssa merkittävän tutkimushankkeen näistä kahdesta mielenkiintoisesta teknologiasta, LTE-M:stä ja NB-IoT:sta. Tuloksena pystymme laajentamaan ja optimoimaan toimintaamme tällä alalla.”

Tuloksena on myös skaalautuva sovellusalusta, johon liittyy pilvipohjainen palvelinratkaisu. Tätä alustaa Nextfour aikoo käyttää tulevaisuudessa asiakasprojektien pohjana.

”On hienoa olla tukemassa IoT-ekosysteemin laajenemista Suomessa. DNA haluaa tarjota eri toimijoille mahdollisuuden testata aikaisessa vaiheessa uusia 4G-IoT-tekniikoita oikeassa tuotantoympäristössä. Tämä mahdollistaa uusien palveluiden nopean markkinoille tuottamisen, mikä puolestaan tukee IoT-toimialan kasvua Suomessa,” toteaa DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari.

Sekä NB-IoT ja LTE-M käyttävät jo olemassa olevaa matkapuhelinverkkoinfrastruktuuria. Suurimmat erot tekniikoiden välillä ovat liikkuvuudessa: NB-IoT soveltuu hyvin paikallaan oleviin sensoreihin kuten rakennuksien kosteussensoreihin ja LTE-M soveltuu parhaiten liikkuviin kohteisiin, kuten ajoneuvoihin.

Tekniikoiden pääpiirteet on kuvattu tarkemmin alla:

NB-IoT

• Kattaa laajan alueen myös vaikeissa olosuhteissa, joissa tavalliset matkapuhelinverkot eivät toimi
• Matalat laitekustannukset
• Matala virrankulutus (akun kesto 10+ vuotta)
• Helposti skaalautuva teknologia, joka mahdollistaa useamman IoT-laitteen kytkennän kuin tavalliset matkapuhelinverkot
• Ei tue Voice over LTE -tekniikkaa tai täyttä liikkuvuutta
• Soveltuu hyvin paikallaan oleviin sensoreihin, joiden akun on kestettävä useita vuosia

LTE-M

• Kattaa perinteisiä matkapuhelinverkkoja laajemman alueen
• Matalat laitekustannukset
• Perinteisiä matkapuhelinverkkoja matalampi virrankulutus (akun kesto 5-10 vuotta)
• Tukee Voice over LTE -tekniikkaa sekä täyttä liikkuvuutta
• Sopii hyvin sovelluksiin, jotka vaativat liikkuvuutta ja perinteisiä matkapuhelinverkkoja matalampaa virrankulutustaVuonna 2007 perustettu Nextfour Group on korkean teknologian tuotekehitystoimisto, jolla on alalta yli 10 vuoden kokemus. Nextfour on erikoistunut vaativien ympäristöjen, kuten lääkinnällisten ja merenkulun laitteiden tuotekehitykseen.

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

 

 


12.4.2018

5G tulee tehtaaseen – Telia ja Nokia näyttivät, miten pilvipalvelut ja datakeskukset muuttavat teollisuutta

Telia and Nokia ottivat yhteistyössä Intelin kanssa merkittävän askeleen seuraavan teollisen vallankumouksen polulla kokeilussa, jossa käytettiin 5G:tä, pilvipalvelua ja datakeskusta todellisessa teollisessa ympäristössä esimerkkinä uudenlaisesta digitaalisesta prosessista.

Kokeilu osoitti, kuinka yritykset voivat hyödyntää 5G:n keskeisiä ominaisuuksia, kuten alhaista viivettä ja huippunopeuksia yhdessä videoanalytiikan kanssa valmistavan teollisuuden tehostamisessa ja uudistamisessa. Nokian tehtaalla Oulussa toteutetussa kokeilussa kokoonpanolinjaa kuvaavaa videota seurattiin ja analysoitiin suomalaisen Finwe-startupin videoanalytiikkasovelluksella.

Videokuva siirrettiin Intelin 5G-mobiilitestialustalla 28 gigahertsin taajuudella toimivassa Nokian 5G-testiverkossa ja Telian valokuituverkossa Telian datakeskukseen Helsinkiin. Nopeiden yhteyksien ja alhaisen viiveen ansiosta videoanalytiikkasovellus pystyi reagoimaan välittömästi ja ilmoittamaan kokoonpanolinjasta vastaavalle työntekijälle poikkeamista, jotka voitiin korjata reaaliaikaisesti ja näin parantaa prosessin laatua, luotettavuutta ja tehokkuutta. Datakeskuksen palvelu tuotiin myös verkon reunalle lähemmäs käyttöpaikkaa Nokian MEC (Multi-access Edge Computing) –alustalla, jolloin videoanalytiikkasovelluksen viive pieneni entisestään.

Huippunopeiden 5G- ja kuituyhteyksien ansiosta testin kaltaisten teollisten prosessien laatua ja tehokkuutta voidaan parantaa reaaliaikaisilla, datakeskukseen sijoittuvilla pilvipalveluilla.

“Teemme 5G Finland –verkostossamme yhteistyötä Nokian ja muiden kumppaneiden kanssa vauhdittaaksemme seuraavaa teollista vallankumousta Suomessa. Tämä kokeilu näyttää miten reaaliaikaista dataa voidaan hyödyntää 5G:n, pilvipalveluiden ja datakeskusten avulla uudenlaisten prosessien ja toimintatapojen luomiseen kaikkialla valmistavassa ja muunlaisessakin teollisuudessa,” sanoo Telia Finlandin 5G-ohjelman vetäjä Janne Koistinen

”Nokian 5G-teknologian avulla operaattorit kuten Telia saavat paremman näkyvyyden verkkodataan, minkä myötä ne voivat entistä paremmin hyödyntää koneoppimista ja automaatiota. Jatkamme koneoppimiskyvykkyyksien tuomista ReefShark-piirisarjoihimme ja edistyksellisten algoritmien kehittämistä, jotta voimme edelleen parantaa radioverkkojemme tehokkuutta. Näin asiakkaamme voivat hyödyntää uusia liiketoimintamahdollisuuksia 5G:n ja esineiden internetin maailmassa”, sanoi Nokian Mobile Networks -liiketoimintaryhmän johtaja Marc Rouanne.

Johtaja Caroline Chan, 5G Infrastructure Division, Network Platforms Group, Intel, sanoi: “Avoimella, joustavalla ja ohjelmistopohjaisella infrastruktuurilla on tärkeä rooli 5G-verkkojen suurempien nopeuksien ja entistä parempien ominaisuuksien mahdollistamisessa. Intelin Xeon Scalable - prosessoriperhe ja 5G-mobiilitestialusta loivat perustan Nokian ja Telian kokeilulle, joka näytti 5G:n kyvyn mullistaa prosesseja ja tuoda uusia näkökulmia valmistavaan teollisuuteen.”

5G on seuraava teknologinen vallankumous

5G:n huippunopeus ja alhainen viive osoittautuivat erinomaiseksi ratkaisuksi verkkopelaamisen kriittisiin tarpeisiin, kun Telia ja Nokia kokeilivat 5G:tä esports—pelaamiseen Nokia Innovation Labissa helmikuussa 2018. Viime heinäkuussa yhtiöt esittelivät ensimmäisenä Suomessa 5G-teknologiaa 3,5 GHz:n taajuudella yhteistoiminnassa 4G:n kanssa.

5G:n odotetaan parantavan mobiiliverkon yhteysnopeuksia jopa 20-kertaiseksi ja niiden kapasiteettia jopa satakertaiseksi nykyisestä. Vallankumoukselliseksi tekniikan tekee kyky palvella valtavaa määrää verkkoon kytkettyjä laitteita sekä mahdollisuus rakentaa reaaliaikaisia, erittäin luotettavia yhteyksiä vaativia palveluita. 5G mahdollistaa esimerkiksi itsestään ajavat autot, uudenlaisia etäoppimisen ja –terveydenhuollon palveluita sekä kriittisiä teollisia prosesseja.

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3100 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 13 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


12.4.2018

HP uudistaa Pavillion PC:itä premium ominaisuuksilla ja designilla

Viimeisimmät laitteet esitetään Coachella Valley Music and Arts Festival -tapahtumassa

HP Revamps Pavilion PCs with Premium Features and Design

Latest devices will debut at Coachella Valley Music and Arts Festival

GENEVA, April 11, 2018 – HP Inc. today introduced its next generation Pavilion portfolio, infusing premium features and expressive designs into its convertible, notebook and desktop PCs.

The latest Pavilion lineup includes refined materials and finishes, thin bezels, and stepped-up performance options that enhance the customer experience. It will debut this weekend at the Coachella Valley Music and Arts Festival in California, where festival-goers will use the power of Pavilion to create unique experiences at the intersection of art and music.

“Pavilion excels at delivering amazing customer experiences at exceptional value. Our new lineup, featuring the sleekest, thinnest and most powerful Pavilion devices ever designed, raises the bar and inspires new ways to create, connect and share,” said Anne-Sophie Hadberg, head of Consumer Personal Systems EMEA, HP Inc. “Coachella is synonymous with creative expression and amazing experiences, making it the perfect venue to launch our new Pavilion line and enhance the event though technology.”

HP also introduced a new Pavilion Gaming portfolio bringing powerful PC gaming experiences to the masses.

HP Pavilion x360s

New HP Pavilion x360 14 and 15 convertibles are infused with premium features and design elements empowering users to tackle any task, be it doing homework, creating content, or enjoying media from anywhere.

Specific features include:

 • Modern design: Thin and light, the new line-up comes in sophisticated colors including Natural Silver, Pale Gold, and Sapphire Blue1 and features a beautiful vertical brushed pattern on the keyboard deck with a geometric faceted design on the audio grill. Select models include an anodized aluminum finish offering an even more premium look and feel.
 • Power to create, connect and be entertained: Powerful with incredible performance, the HP Pavilion x360s offer 8th Gen Intel® Core™ i5 and i7 dual and quad processors2 with discrete graphics options for playing with photos and video, sharing and connecting with family and friends, or simply for binge watching Netflix. Select 14-inch models have a NVIDIA® MX130 Graphics option and on select 15-inch models there is an AMD® Radeon™ 530 Graphics option.
 • Versatility for creativity: Four modes with a beautiful chrome plated hinge allows the PC to adapt to the right position to work, write, watch, and play. Simultaneous pen and touch functionality allows users to interact with the PC in fun and creative ways by turning the PC into a canvas for drawing or a notepad for writing. An optional world facing camera on select models is strategically placed in the center of the speaker grill above the keyboard to bring users a new view of the world around them with the ability to see 3D objects mixed into real world surroundings.
 • Premium features: Taking a cue from HP’s ENVY premium line-up, the Pavilion x360s now feature a narrow bezel design which allows a 14 and 15-inch diagonal HD3 or FHD4 IPS display to fit in 13-inch and 14-inch chassis, respectively, for not only optimized viewing experience but a smaller footprint year over year. Users can also take advantage of Windows Hello with a fingerprint reader on select models for a safe, secure, and quick logon experience.

HP Pavilion Notebooks

HP’s new line-up of Pavilion 14 and 15-inch notebooks are feature-rich in stylish, ultra-portable designs that offer power and quality to inspire the sharing of ideas and passions.

Specific features include:

 • Vibrant design: The new Pavilion line-up features a rainbow of rich, new colors including Mineral Silver, Pale Gold, Sapphire Blue, Velvet Burgundy, Tranquil Pink, and Ceramic White1. The keyboard deck and cover are made from metal, a diamond cut trim on the touchpad, and geometric speaker grill pattern for a premium look and feel.
 • Sprinkles of Premium: This year’s generation of Pavilion Notebooks are the thinnest yet by decreasing the thickness by 2 mm. The new notebooks offer options for HD3 and FHD4 IPS displays with micro-edge bezels to optimize entertainment and content creation experiences. The notebooks feature a lift hinge, inherited from our ENVY premium line, to support a more comfortable typing experience and improve airflow to keep the device running cool.
 • Power to accomplish more: With up to 11.75 hours of battery life5 depending on the model, 8th Gen Intel® Core™ processors2 or the latest AMD® Ryzen™ Mobile Processor6 with Radeon™ Vega Graphics on select models users can power through their favorite Netflix series, edit photos, and connect with those that matter most from anywhere. To store photos, videos, and more, the Pavilion Notebooks offer up to 512 GB of SSD or up to 1 TB HDDs7 on the 15-inch device. For the best of both worlds, dual storage options are available providing plenty of hard drive capacity for content libraries with the added speed and responsiveness of an SSD. In addition, for customers who want responsiveness and storage capacity without managing multiple drives, Intel® Optane™ memory8 for storage acceleration is offered on select models.
 • Acoustic Experience: Dual speakers custom tuned by B&O Play with HP Audio Boost allow users to experience rich, authentic audio whether for music, movies, or chatting with friend and family.
 • Security options: Fingerprint reader option on the 14-inch Pavilion model facilitates safe, secure, and quick logon with Windows Hello.

HP Pavilion Desktops

The 2018 HP Pavilion Desktop portfolio offers big performance, the liberty to store vast content, and a sleek, space saving design.

Specific features include:

 • Reinvented desktop design: To free clutter and space in the home office, the new Pavilion Desktops have a 10 percent depth reduction compared to the previous generation without compromising system performance or configurability. The desktops’ front panels feature a new angular cut bezel in brushed Natural Silver or a geometric faceted pattern on the bezel with vertical brushing in Ash Silver or Natural Silver1 blend into modern home aesthetics.
 • Power to customize for entertainment, productivity, and connecting: From managing home finances to creating a photo or watching a favorite home video, the desktops offer options up to 8th Gen Intel® Core™ i+ processors9 or the new 2nd generation AMD® Ryzen processors6 and discrete graphic options up to NVIDIA® GTX™ 1060 or AMD Radeon RX 580 cards. To store treasured content, users have plenty of drive options with up to 512 GB SSDs, up to 3 TB HDDs7, optional dual storage, and optional Intel® Optane™ memory8 for added speed and responsiveness to launch programs and access files.
 • Great audio with ample ports: To enjoy music and movies, Surround Sound 5.1 gives users a great audio experience and HP Audio Stream from streaming music from the phone to your PC speakers. Essential ports are located on the front for convenience in plugging in accessories with all the expected ports on the back for connecting system components.

HP Inspires Creativity and Empowers Social Impact at Coachella Valley Music and Arts Festival

For the second year in a row, HP is Coachella’s official technology sponsor and will take festival-goers into a Digital Eden that represents the intersection points between technology, creativity, and sustainability powered by its latest portfolio of products. Festival-goers will be able to escape the heat and immerse themselves in The Antarctic, a 360-degree audio visual sensory experience housed inside a large-scale projection Dome powered by HP workstations. The 11,000-square foot audio-visual adventure is programmed exclusively for Coachella’s art and music enthusiast.

Guests will be empowered to make an impact on the world around them using HP technology that will spark their imagination and express the digital artist in themselves at the HP LOUNGE. HP is allowing everyone at the festival to create, reinvent and share their work with their peers for a truly unforgettable weekend. HP LOUNGE experiences include:

 • Hydration Art: Create a custom water bottle on HP Pavilion x360 convertible laptops announced at Coachella, for Coachella. The Pavilion x360s will be using Inking technology and HP graphics printers so you can walk away with your own custom designed Klean Kateen and help reduce the world’s plastic waste problem. HP will also be collecting plastic bottles at the festival by partnering with Global Inheritance to keep plastic out of landfills and create a sustainable impact together.
 • Light Art: For the ultimate socially sharable image at the festival, guests will have a chance to enter a photo experience where they can customize and draw their text or image before receiving a final GIF at an interactive bar with new Pavilion laptops announced at Coachella.
 •  Bloom Art: Guests entering the Digital Eden of the HP Lounge will experience an amazing array of florals and vines sprawled overhead throughout the ceiling. Using HP’s Digital Inking stylus technology, guest can control the digital flowers blooming and color combinations within this kinetic sculpture and see their creations come to life powered by the new HP ZBook x2.

Pricing and Availability10

 • HP Pavilion x360 14-inch is expected to be available in EMEA in May at a starting price of €499.
 • HP Pavilion x360 15-inch is expected to be available in EMEA in May at a starting price of €549.
 • HP Pavilion Notebook 14-inch is expected to be available in EMEA in May at a starting price of €499.
 • HP Pavilion Notebook 15-inch is expected to be available in EMEA in May at a starting price of €499.
 • HP Pavilion Desktop is expected to be available in EMEA in May at a starting price of €329.
 1. Colors may vary by region and model.
 2. Multi-core is designed to improve performance of certain software products. Not all customers or software applications will necessarily benefit from use of this technology. Performance and clock frequency will vary depending on application workload and your hardware and software configurations. Intel’s numbering, branding and/or naming is not a measurement of higher performance.
 3. High-definition (HD) content required to view HD images.
 4. Full high-definition (FHD) content required to view FHD images.
 5. Windows 10/ MM14 battery life will vary depending on various factors including product model, configuration, loaded applications, features, use, wireless functionality, and power management settings. The maximum capacity of the battery will naturally decrease with time and usage. See www.bapco.com for additional details.
 6. Multi-core is designed to improve performance of certain software products. Not all customers or software applications will necessarily benefit from use of this technology. Performance and clock frequency will vary depending on application workload and your hardware and software configurations. AMD’s numbering is not a measurement of clock speed.
 7. For solid state drives, TB = 1 trillion bytes. Actual formatted capacity is less. Up to 35GB of system disk is reserved for system recovery software.
 8. Intel® Optane™ memory system acceleration does not replace or increase the DRAM in your system. 
 9. Intel Core i+ applies to configurations with Core i5 or Core i7 processors paired with Intel Optane Memory for storage acceleration. Intel® Optane™ memory system acceleration does not replace or increase the DRAM in your system. Multi-core is designed to improve performance of certain software prodects. Not all customers or software applications will necessarily benefit from use of this technology. Perfornamce and clock frequency will vary depending on application workload and your hardware configurations. Intel’s numbering, branding and/or naming is not a measurement of higher performance.
 10. Pricing and availability subject to change.

 

HP 
HP luo tekniikkaa, joka tekee elämästä parempaa kaikille, kaikkialla. Tuotevalikoimamme sisältää tulostimia,tietokoneita, mobiililaitteita, ratkaisuja ja palveluita, joiden avulla tarjoamme erottuvia asiakaskokemuksia. Suomessa HP Inc. toimii nimellä HP Finland Oy. Lisätietoa HP:sta (NYSE: HPQ) on saatavissa osoitteessa http://www.hp.com. 


12.4.2018

HP tuo tehokkaan PC-pelikoneen kokemuksen kaikille

HP Pavillion Gaming tuotelinja tarjoaa mainstream-pelaajalle dynaamista suorituskykyä, rohkeaa suunnittelua sekä monipuolisuutta

HP Brings Powerful PC Gaming Experiences to the Masses

HP Pavilion Gaming lineup provides mainstream gamers with dynamic performance, bold design, and everyday versatility

GENEVA, April 11, 2018 – HP Inc. today introduced HP Pavilion Gaming, a new lineup of notebooks, desktops and displays designed to meet the needs of mainstream gamers. The HP Pavilion Gaming lineup provides the ultimate combination of powerful gaming experiences, value and versality for everyday use.

Gaming is one of the fastest growing PC segments, with more than 1 billion gamers worldwide1.  Mainstream gamers represent 62 percent2 of this growing market. While HP’s OMEN line is built for performance and enthusiasts gamers, the new HP Pavilion Portfolio is designed to meet the diverse needs of more casual users, who often want a single device to meet all their PC needs.

"By listening to gamers and understanding their needs, HP is building an industry-leading gaming ecosystem that appeals to all segments of the market,“ said Anne-Sophie Hadberg, head of Consumer Personal Systems EMEA, HP Inc. "With HP Pavilion Gaming, casual gamers get the best of both worlds – powerful game play on a boldly designed device that’s versatile enough to meet their everyday PC needs.”

HP Pavilion Gaming Laptop 15: Game and Create in Style While on the Go

The HP Pavilion Gaming Laptop 15 combines portability and rock-solid hardware for gameplay, content creation, and productivity. This means storage with speed and capacity, fast Wi-Fi, enhanced sound, and a robust cooling solution in the form of dual fans with exhaust vents located on the back corners of the laptop to help manage airflow and reduce heat.

Specific features include:

 • Powerhouse gaming machine: Experience outstanding computing power with up to high performance 6 core mobile 8th Gen Intel® Core™ i7+ H-series processors3 or up to mainstream, quad core mobile 8th Gen Intel® Core™ i7 U-series processors4 to help get through a variety of tasks before jumping into a favorite game. Save games, movies, and pictures with room to spare with select storage options for HDD-only up to 2 TB5, up to 256 GB PCIe® NVMe™ SSD5, dual storage option up to 256GB PCIe® NVMe™ SSD with 1 TB HDD5 or 128 GB PCIe® NVMe™ SSD with 2 TB HDD5, or configurations with a HDD up to 1 TB5 paired with 16 GB of Intel® Optane™ memory6 for storage acceleration. Enjoy exceptional graphics performance with available graphics options up to NVIDIA® GeForce® GTX 1060 with MAX-Q Design.
 • Stunning visuals and audio: Narrow bezels allow for immersive visuals on the 15.6-inch diagonal display offered in 144Hz7 1080p, 60Hz7 1080p, and 60Hz7 4K display8 options. Pump out resounding audio custom tuned by B&O Play with HP Audio Boost technology supporting dual speakers, all mounted at the top of the keyboard deck for an immersive audio experience.
 • Lightning-fast connectivity: Fast Wi-Fi with a 2x2 antenna on all configurations and an option supporting Gigabit speeds9 help provide the throughput needed for online gaming, smooth multimedia streaming, or large file transfers.
 • Bold, daring design with variety: Configurations with high performance mobile 8th Gen Intel® Core™ i+ H-Series processors3 get a brushed aluminum keyboard deck and are available in two distinct styles. The Shadow Black finish is paired with a backlit keyboard available in Acid Green or Ghost White color themes, with color-matched printed accents on the laptop port labels. Models with mainstream mobile Intel® Core™ i U-Series processors4 are available in select markets and come in Shadow Black finish with Ghost White accents, a plastic keyboard deck, and optional backlit keyboard.

HP Pavilion Gaming Desktops 690 and 790: Reliable Power, Versatility, and Value Packaged in a Bold Design

HP Pavilion Gaming Desktops power the latest games while maintaining reliable performance at a great price. They include a variety of shared features starting with a unique, standout design featuring a Shadow Black brushed finish with a green LED strip down the front bezel’s center and matching Acid Green printed accents on the port labels.

The desktops provide maximum flexibility for capacity and performance with multiple storage options including HDD-only up to 3 TB5, up to 512 GB PCIe® NVMe™ SSD-only5, or dual storage up to 512 GB with 3 TB5, or HDD up to 3 TB5 with Intel® Optane™ memory6 for storage acceleration. Both desktops enable an amazing audio experience with 5.1 surround sound support for speaker setups, and HP Audio Stream pairs mobile devices to the PC via Bluetooth for streaming music through the PC’s speakers. To ensure access to ample ports, the desktops offer essential Input and Output (I/O) ports on the front including USB Type A, USB Type-C™, audio, and card reader, while a combination of USB Type A, audio, and video are at the rear. Customers can also choose an optical drive for installing and running games collected over the years or simply to watch a movie.

HP Pavilion Gaming 690 Desktop offers a smaller footprint in a highly optimized device for mainstream gamers who want a streamlined design to fit with their space requirements. Specific features include:

 • Optimally powered: Get the versatility gamers and creators crave by running up to 6 core 8th Gen Intel® Core™ i7+ processors3, 4 or up to 2nd Generation AMD Ryzen™ processors10, with support for up to 16 GB of DDR4 RAM for multi-tasking while gaming.
 • Game on: Jump into the newest titles at recommended settings tailored for great experiences with GPUs up to NVIDIA® GeForce® GTX 1060 or AMD Radeon™ RX 580 cards.
 • Supports upgrading needs: Capable of holding half-length graphics cards, up to three storage devices11, and support for two DIMM12.

HP Pavilion Gaming 790 Desktop is the larger, more powerful desktop model in the portfolio with extensive scalability. Specific features include:

 • Maximized processing and memory: With up to 6 core 8th Gen Intel® Core™ i7+ processors3, 4, users can provide the raw computing power needed to handle creative multitasking and the latest games, while up to 64 GB of DDR4 RAM enables creatives to run memory intensive applications without worry.
 • Impressive graphics power: Graphics cards up to NVIDIA® GeForce® GTX 1080 or AMD Radeon™ RX 580 GPUs let gamers play some of the most graphically demanding games currently available.
 • Go fully loaded: Outfit it with full-length graphics cards, up to four storage devices11, and four DIMM12 support for greater upgrade capabilities.

HP Pavilion Gaming 32 HDR11 Display: An Ideal Blend of Versatility and Performance

The HP Pavilion Gaming 32 HDR13 Display provides stunning visuals and performance for gaming, artistic creation, and entertainment of all kinds. Combining HDR13 technology with fast refresh rates and features like Radeon™ FreeSync™ technology14 can help reduce screen tearing during gameplay when paired with an AMD Radeon™ graphics card. Throwing all these attributes onto 32-inches of diagonal real estate provide a more immersive experience and stutter free gaming.

Specific features include:

 • Breathtaking sights: Next level VESA Certified Display HDR™ 60015, with 600 nits peak brightness along with 6,000:1 contrast ratio16 and 95% DCI-P3 color gambit17 yield more vibrant visuals in both games and HDR11 compatible movies, all experienced on a stunning 32-inch diagonal display with Quad HD18 (2560x1440) resolution.
 • Ultra-smooth visuals: Experience fluid gameplay with less stuttering or tearing by synchronizing the GPU to the display with Radeon™ FreeSync™ technology14. For gamers to get an extra edge in situations where every frame matters, the display has a 75Hz refresh rate7 and 5 ms response time7 versus a traditional 60hz panel.
 • Multi-functional bliss: Provides a quick and simple connection to popular accessories with two USB Type A ports, DisplayPort and an audio output jack along with two HDMI ports to attach gaming consoles, giving gamers the ability to leverage the display for multiple platforms.

HP Pavilion Gaming Pricing and Availability19

 • The HP Pavilion Gaming Laptop is expected to be available in EMEA in May at a starting price of €799.
 • HP Pavilion Gaming 690 is expected to be available in EMEA in May at a starting price of €799.
 • HP Pavilion Gaming 790 is expected to be available in EMEA in May at a starting price of €899.
 • The HP Pavilion Gaming 32 HDR Display is expected to be available in EMEA in August at a starting price of €479.
 1. Statistica, Number of PC gamers worldwide 2014-2021.
 2. HP Research - Gaming Brands and Behavior, February 2016
 3. 8th Gen Intel Core i5+ and i7+ applies to configurations with 8th Gen Intel Core i5 or Core i7 (H-series or S-Series) processors paired with Intel Optane™ memory for storage acceleration. Intel® Optane™ memory system acceleration does not replace or increase the DRAM in your system. Multi-core is designed to improve performance of certain software products. Not all customers or software applications will necessarily benefit from use of this technology. Performance and clock frequency will vary depending on application workload and your hardware and software configurations. Intel’s numbering, branding and/or naming is not a measurement of higher performance.
 4. Multi-core is designed to improve performance of certain software products. Not all customers or software applications will necessarily benefit from use of this technology. Performance and clock frequency will vary depending on application workload and your hardware and software configurations. Intel’s numbering, branding/and or naming is not a measurement of higher performance. Quad-core is 4 cores and Hexa-core is 6 cores.
 5. For solid state drives, GB = 1 billion bytes, 1TB = trillion bytes. Actual formatted capacity is less. Up to 35GB of system disk is reserved for system recovery software.
 6. Intel® Optane™ memory is a smart, adaptable system accelerator for PCs with an Intel® Core™ processor. Intel® Optane™ memory system acceleration does not replace or increase the DRAM in your system.
 7. All performance specifications represent the typical specifications provided by HP's component manufacturers; actual performance may vary either higher or lower.
 8. 4K content required to view full 4K images. UHD content is also referred to as 4K content.
 9. Wi-Fi option supporting Gigabit speeds only available on select configurations with Intel Core i H-series CPUs.
 10. Multi-core is designed to improve performance of certain software products. Not all customers or software applications will necessarily benefit from use of this technology. Performance and clock frequency will vary depending on application workload and your hardware and software configurations. AMD’s numbering is not a measurement of clock speed.
 11. Dual storage options (SSD + 3.5” HDD) available preconfigured. Additional storage options can be added by the end user. Pavilion Gaming 790 can accommodate a total of 1x M.2 SSD and 3x 3.5” SATA storage devices. Pavilion Gaming 690 can accommodate a total of 1x M.2 SSD, 1x 3.5” SATA and 1x 2.5” SATA.
 12. Dual In-line Memory Module (DIMM) is a small-scale circuit board that holds memory chips on the motherboard.
 13. High dynamic range (HDR) is a technology that augments the contrast between the dark and light values of an image.
 14. FreeSync is an AMD technology is enabled on FHD displays and is designed to eliminate stuttering and/or tearing in games and videos by locking a display’s refresh rate to the frame rate of the graphics card. Monitor, AMD Radeon™ Graphics and/or AMD A-Series APU compliant with DisplayPort™ Adaptive-Sync required. AMD Catalyst™ 15.2 Beta (or newer) required. Adaptive refresh rates vary by display.
 15. VESA Certified DisplayHDR 600 provides peak luminance of 600 cd/m2 - double that of typical displays. Full-screen flash requirement renders realistic effects in gaming and movies. Real-time contrast ratios with local dimming yield deep blacks with remarkable highlights. Requires 10-bit image processing.
 16. The ratio of the darkest black to the brightest white on a computer monitor or TV. All performance specifications represent the typical specifications provided by HP's component manufacturers; actual performance may vary either higher or lower.
 17. DCI-P3 color gamut is a film industry standard RGB color space for digital movie projection. All performance specifications represent the typical specifications provided by HP's component manufacturers; actual performance may vary either higher or lower.
 18. QHD (Quad High Definition) content required to view QHD images.
 19. Pricing and availability subject to change.

 

HP 
HP luo tekniikkaa, joka tekee elämästä parempaa kaikille, kaikkialla. Tuotevalikoimamme sisältää tulostimia,tietokoneita, mobiililaitteita, ratkaisuja ja palveluita, joiden avulla tarjoamme erottuvia asiakaskokemuksia. Suomessa HP Inc. toimii nimellä HP Finland Oy. Lisätietoa HP:sta (NYSE: HPQ) on saatavissa osoitteessa http://www.hp.com. 


12.4.2018

Elisa toimialansa johtava yritys Sustainable Brand Indexin tutkimuksessa Suomessa

Suomalaiskuluttajat arvioivat Elisan toimialan vastuullisemmaksi yritykseksi Sustainable Brand Index2018 -tutkimuksessa. Sustainable Brand Index listasi nyt kuudennen kerran Suomen vastuullisempia yrityksiä perustuen YK:n Global Compactin vastuullisuuden periaatteisiin.

Laaja määrällinen ja laadullinen tutkimus tehtiin marraskuun 2017 ja maaliskuun 2018 välisenä aikana Suomen lisäksi myös muissa Pohjoismaissa. Tutkimuksessa oli mukana 928 brändiä ja sitä varten tehtiin 35 000 haastattelua. Suomessa haastateltiin 9 600 kuluttajaa.

Tutkituista 164 suomalaisbrändeistä Elisa oli toimialansa paras. Elisan pistetulos nousi ja  sijoitus suomalaisbrändien listalla oli 51. Elisa on parantanut tulostaan myös useissa muissa vastuullisuusindekseissä ja -tutkimuksissa.

- Tuloksen taustalla on Elisan pitkäjänteinen tekeminen vastuullisuuden eri osa-alueilla. Esimerkiksi teleoperaattoreiden yhteisöveroista Elisa maksaa Suomessa yli 70 prosenttia, kaikki käyttämämme sähkö Suomessa on uusiutuvaa ja olemme olleet jo kahtena vuonna kärkisijoilla työelämää mittaavassa Great Place to Work -arvioinnissa. Meillä on myös merkittäviä yhteiskunnallisia hankkeita, joita olemme tukeneet joko rahallisesti tai vapaaehtoistyöllä, esimerkiksi ShedHelsinki, Word ja Pidetään yhtä -hankkeemme myötä Aseman Lapset, kertoo Elisan yritysvastuujohtaja Minna Kröger.

Sustainable Brand Index TM on Pohjoismaiden suurin riippumaton vastuullisuuteen keskittyvä tutkimus. Noin 35 000 kuluttajahaastatteluun perustuvassa tutkimuksessa selvitetään kuluttajien käsitystä yritysten vastuullisuudesta. Lisätietoja tutkimuksesta ja ranking-lista: www.sb-insight.com

Lisätietoja Elisan yritysvastuusta http://corporate.elisa.fi/vastuullisuus/ 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Elisalla on yli 6,2 miljoonaa kuluttajien, yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana Elisa on edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


6.4.2018

Elisa: Sulake, Creators of Habbo, Invites Players to an All New Mobile MMORPG in Hotel Hideaway

Hotel Hideaway, developed by the creators of the known classic Habbo, invites players to sit back, relax and enjoy an all-new social gaming experience.In Hotel Hideaway, players customize and create their own unique avatars and socialize with each other across a lively and engrossing hotel hubworld teeming with activities and guests. Hotel Hideaway is the biggest game release from Sulake since the launch of Habbo 17 years ago, and is available for download through the App Store and Google Play Store for both iOS and Android devices.

Hotel Hideaway caters to Sulake’s brand of community by allowing players to interact with each other via in-game text chat as well as a unique gestures system. Experience community-driven social minigames developed by players within Hotel Hideaway, including a costume contest on the beach. As users level up, they unlock various charismatic gestures that can be used among friends to strengthen connections and ultimately level up friendships, resulting in more ways to customize their avatars and deepen their relationships.

“Hotel Hideaway is a summation of the work we’ve done in the social mobile space,” said Simo Piispanen, Sulake’s game lead on Hotel Hideaway. “Our past experience with Habbo has provided us valuable insight into crafting a rich community for people to establish lasting friendships, while also being easily accessible using today’s mobile technology.”

Players can differentiate their avatars by decking themselves out in a variety of outfits, hairstyles, and facial feature options. These customization options come with an array of different colors to choose from resulting in endless possibilities in terms of outfit and hair color combinations. Sport new clothing and accessories at the beach, Fusion Kitchen, Oasis Lobby, Relaxarium, and the Velvet Lounge to stand out from the crowd.

Coming later this spring, the Sulake team, owned by Finnish telecommunications company Elisa, will be utilizing Apple’s AR+ and will be adding dynamic AR functionality to Hotel Hideaway.

Hotel Hideaway, for ages 17 and up,is available for free download today on iOS and Android below:

iOS:

http://bhipr.co/2E5BxCf

Google Play Store:

http://bhipr.co/2EmrLip

 

Assets for Hotel Hideaway can be downloaded here.

For more information on Hotel Hideaway, join the conversation on Facebook, Instagram, YouTube

 

About Sulake

Founded in 2000 by a small team of passionate people, Sulake is a social entertainment company focused on providing a safe and fun online service for self-expression through our product, Habbo. After more than fifteen years, Habbo is still one of the largest social hangouts in the world, reaching millions of users all over the world each month. Our mission is to enable our users to meet new people, make friends and give them a place to create and share their user-generated content in a fun virtual surrounding.

About Elisa

Elisa is a telecommunications, ICT and online service company operating mainly in Finland and Estonia. Elisa has over 6.2 million consumer, corporate and public administration organisation subscriptions. We provide environmentally sustainable services for communication and entertainment, and tools for organisations to digitalise their operations and improve productivity. As the market leader, Elisa is also a pioneer in new network technologies and innovations, such as 5G. Cooperation with Vodafone and Telenor, among others, enables globally competitive services. Elisa is listed on the Nasdaq Helsinki Large Cap with approximately 190,000 shareholders. In 2017, Elisa’s revenue was 1.79 billion euros, and the company employed 4,700 people. For more information, go to www.elisa.com, or follow us on Facebook (@elisasuomi) and Twitter (@ElisaOyj).


6.4.2018

HP:n uudet korkean suorituskyvyn tehotyöasemat rikkovat luovien ja teknisten alojen työnkulun rajoja

Maailman tehokkain hybridi PC ja kirkkain kannettavan 4K näyttö asettavat uudet standardit luovien ja teknisten alojen asiantuntijoille 

HP’s New High-Performance Workstations Push Creative and Technical Workflows to the Limit

World’s most powerful convertible PC and brightest 4K laptop display set new standards for creative and technical professionals

News highlights:

 • HP ZBook lineup features iconic design with precision-crafted machined aluminum and diamond-cut touchpads.
 • HP ZBook Studio x360 G5 – the world’s most powerful convertible PC1 with the world’s brightest 4K laptop display2 – provides premium user experiences for uninterrupted creativity.
 • HP Z Book 17 G5 – the world’s most powerful mobile workstation3 – delivers unparalleled power for users demanding accelerated performance.

GENEVA, April 5, 2018 — HP Inc. today unveiled a range of new, fifth-generation HP ZBook Mobile Workstations designed for creative and technical professionals, executives and students who demand high-performance computing and premium experiences. The new lineup features cutting-edge design, innovative collaboration tools and superb security features to help elevate the creative process.

“Today’s mobile users are looking for premium products with outstanding performance, differentiated design, resilient security and practical collaboration tools to create anytime, anywhere, without limits,” said Gwen Coble, director, Workstations, Thin Clients, Retail Solutions and Immersive Computing, EMEA, HP Inc. “Whether it’s the game-changing design of the world’s most powerful convertible PC, the world’s most powerful mobile workstation or the world’s most secure mobile workstations, HP is delivering the products that creative and technical workers crave.”

Purposeful Innovation to Excite

By constantly monitoring market trends and customer insights, HP understands that today’s mobile workers surround themselves with a collection of products that speak to their personal design philosophy. They require products that don’t just enable the creative process, but elevate it. HP ZBooks were created with forward-thinking design and versatility, precision inking experiences, the brightest displays, tool-less access and distinct eye-pleasing finishes. This generation of HP ZBook’s tout precision-crafted machined aluminum for enhanced structural integrity, durability and weight-savings, and streamlined narrow border displays allow for more screen real estate in a smaller chassis.

Today, technical workstation users demand accelerated performance to dramatically improve workflows. As boundaries around traditional workplaces are erased, security becomes even more important. Nearly 70 percent of organizations have reported compromised laptops in the past 24 months4, highlighting the need for robust security features that provide constant protection and resiliency in the event of an attack. Therefore, HP designs its HP ZBooks to be the world’s most secure and manageable mobile workstations5.

At the same time, as workplaces become more collaborative, the need for innovative tools is on the rise. The mobile user is at the center of this shift, with laptops/mobile workstations as the most frequently used devices for meetings and collaboration. HP ZBook Mobile Workstation users can collaborate naturally with the world-facing microphone and the HP Premium Collaboration Keyboard. This generation of HP ZBooks also have even richer sound over the previous generation – louder, bigger speakers with a lower bass roll-off.

Premium HP ZBooks Delight Creative Professionals

Today, HP revealed the HP ZBook Studio x360 G5, the world’s most powerful convertible PC1. This versatile laptop gives users the latest convertible design with professional-grade performance needed to run multiple apps with speed and responsiveness. Users can edit high-resolution images without delay, with NVIDIA® graphics and Intel® Xeon® processors. HP’s innovative 360-degree hinge delivers the comfort of a laptop, the convenience of a tablet and the luxury of additional modes to help showcase work. Precision inking with 4,096 levels of pressure sensitivity are realized on the anti-glare HP DreamColor display – the world’s brightest, 4K laptop display2.

Creative professionals will experience the ultimate blend of design and performance in the next generation HP ZBook Studio G5. This premium model is smaller, faster and brighter than ever. Users can bring ideas to life on the world’s brightest 4K laptop display2. The HP DreamColor anti-glare display supports 100 percent Adobe RGB, has 600 nits of brightness, is 20 percent brighter than the Apple MacBook Pro 15-inch Retina display and 50 percent brighter than the Dell XPS UltraSharp 4K display6. The HP ZBook Studio supports up to 6 TB7 of storage, with certified NVIDIA® Quadro® graphics and ultra-fast 6-core Intel® Xeon® processors, with 35 percent higher processing performance than the Apple MacBook Pro8.  

Last fall, HP announced the HP ZBook x2, the world’s most powerful detachable PC, to unleash the power of Adobe Creative Cloud with remarkable performance and versatility. This product now includes Intel’s 8th generation of quad core processors that deliver 73 percent higher graphics performance compared to the Surface Pro9.

Performance HP ZBooks Thrill Technical Community

HP ZBook17 G5 delivers the performance of a desktop with the freedom of a laptop. Users will revel over the relentless performance when editing multiple streams of content, manipulating data and developing in VR. The HP ZBook 17 G5, the world's most powerful mobile workstation3, is packed with 50 percent more cores generation over generation, up to 10 TB storage7, 64 GB memory, NVIDIA® Quadro® P5200 graphics and 20 percent better thermals generation over generation to stay cool and quiet. With up to 50 million different configurations, the HP ZBook 17 G5 can be customized to meet any demand and can be upgraded in seconds without tools.

HP ZBook 15 G5, the number one mobile workstation in the world10, provides extraordinary performance with industry-leading security and is designed to thrive with heavy rendering, engineering and simulation workflows. With 30 percent better thermal performance generation over generation, it stays quiet and cool running at maximum performance workloads. Users can bring projects to life with one billion colors on the stunning 600 nits 4K HP DreamColor display11. Users can also increase productivity with up to 6 TB of storage and 3 drives and up to 4 TB local PCIe TLC storage.7 Engineered for the future, upgrading is made easy with tool-less access. In 2016, NASA purchased 1,200 HP ZBook 15 mobile workstations for use on the ISS and to support ground development and flight support.

HP ZBook 15v G5 is a high-performance laptop, aimed at engineering students and SMBs, with high speed processors and graphics certified for peak performance – all at a low cost. This model has fast response times with 6-core Intel® Xeon® processors12 and 32 GB memory, even when running multiple apps at once. Users can access large 4K files quickly with up to 4 TB of high-speed storage7 and tackle complex 2D and 3D models with certified NVIDIA® Quadro® graphics. The HP ZBook 15v is optimized for stability and peak performance with professional software applications from leading software providers like Autodesk, Revit and SOLIDWORKS. This model features up to 2 TB local PCIe TLC storage.

Visionary Display for Visionary Creators

The HP DreamColor Z27x G2 Studio Display delivers consistent accurate color, features a wide color gamut, high performance IPS Panel and workflow management tools with breakthrough HP DreamColor technology. This 27-inch diagonal display uses an integrated pop-up sensor that calibrates on demand or on a regular schedule. HP worked with leading visual effects studios to create customized solutions for an optimal design process, including onscreen markers, remote management and the world’s first integrated keyboard-based input switching KVM13 to easily switch between devices. Users will experience a broad range of vividly accurate colors from 99 percent DCI P3 coverage, 98 percent Adobe RGB and a 1500:1 contrast ratio. The new HP Z27x joins the HP Z31x DreamColor Studio Display to make a family of the most advanced color-critical displays in the world14.

Pricing and Availability

 • The HP ZBook Studio x360 is expected to be available in EMEA in May for a starting price of €1349.
 • The HP ZBook Studio is expected to be available in EMEA in May for a starting price of €1199.
 • The HP ZBook 17 is expected to be available in EMEA in May for a starting price of €1299.
 • The HP ZBook 15 is expected to be available in EMEA in May for a starting price of €1249.
 • The HP ZBook 15v is expected to be available in EMEA in May for a starting price of €849.
 • The HP DreamColor Z27x G2 Display is expected to available in EMEA in April for a starting price of €2299.

Footnotes:

 1. Based on HP's internal analysis of convertible non-detachables as of February 2018, and power based on maximum processor, graphics, memory.
 2. Based on internal analysis clamshell form factor notebooks with 4K panel, brightness based on nits.
 3. Based on HP's internal analysis of ISV- certified mobile workstations as of February 2018, and power based on maximum processor, graphics, memory.
 4. HP, Quantitative Research with WW End Users, 2015.
 5. Based on HP’s unique and comprehensive security capabilities at no additional cost and HP’s Manageability Integration Kit’s management of every aspect of a PC including hardware, BIOS and software management using Microsoft System Center Configuration Manager among desktop workstation vendors as of Sept. 2017 on HP Mobile Workstations with 7th gen and higher Intel® Processors.
 6. Based on maximum configurations and Geekbench 4 score as of February 2018.
 7. For storage drives, GB = 1 billion bytes. TB = 1 trillion bytes. Actual formatted capacity is less. Up to 35GB of system disk (for Windows 10) is reserved for system recovery software.
 8. Based on maximum configurations and Geekbench 4 score as of March 26, 2018.
 9. Based on Cinebench R15 open GL testing as of Oct. 5th, 2017 using max configurations for HP ZBook x2 and Microsoft Surface Pro announced May 23, 2017.
 10. Based on IDC Market Share Data of mobile workstation units sold in quarters 1-4 in 2017. IDC Quarterly Workstation Tracker, 2017Q4 A
 11. Optional HP DreamColor display with 1 billion colors is sold separately.
 12. Multicore is designed to improve performance of certain software products. Not all customers or software applications will necessarily benefit from use of this technology. Performance and clock frequency will vary depending on application workload and your hardware and software configurations. Intel’s numbering, branding and/or naming is not a measurement of higher performance.
 13. Based on HP's internal analysis as of March 13, 2018 of color critical displays with keyboard switching KVM.
 14. Based on HP's internal analysis of color critical displays as of March 13, 2018 with XYZ sensor, calibration up to three pre-sets, controls & powers external instruments from the display, and generates ICC profiles from the display.

HP 
HP luo tekniikkaa, joka tekee elämästä parempaa kaikille, kaikkialla. Tuotevalikoimamme sisältää tulostimia,tietokoneita, mobiililaitteita, ratkaisuja ja palveluita, joiden avulla tarjoamme erottuvia asiakaskokemuksia. Suomessa HP Inc. toimii nimellä HP Finland Oy. Lisätietoa HP:sta (NYSE: HPQ) on saatavissa osoitteessa http://www.hp.com. 


4.4.2018

Startupit kehittävät IoT-innovaatioita Elisan verkossa

Elisa ja IoT Paja tarjoavat startupeille mahdollisuuden kehittää NB-IoT-teknologiaa hyödyntäviä innovaatioita. Uuden teknologian myötä voidaan hyödyntää sensoreita, joiden akku kestää jopa useita vuosia.

Elisa on aloittanut yhteistyön esineiden ja asioiden internetiä kehittävän IoT Paja -säätiön kanssa. IoT Paja auttaa suomalaisia startup- ja pk-yrityksiä tuotekehityksessä. Elisa on avannut IoT Pajalle mahdollisuuden käyttää Narrowband-IoT (NB-IoT) -yhteyksiä Elisan verkossa.

NB-IoT-teknologian avulla yksinkertaisia ja edullisia päätelaitteita, kuten sensoreita, liitetään verkkoon. Teknologia mahdollistaa hyvin pieneksi rajoitetun datasiirron, jonka hyödyt tulevat esille merkittävästi pienentyneenä virrankulutuksena.

–  Pienen virrankulutuksen IoT-ratkaisut ovat kuuma aihe koko maailmassa. Sen myötä on mahdollista kehittää innovaatioita, jotka eivät ole riippuvaisia virranjakelusta. Nyt startupit pääsevät kokeilemaan ideoitaan Elisan verkossa, kertoo IoT Pajan toimitusjohtaja Matti Hellgrén.

Pienemmän virrankulutuksen lisäksi NB-IoT tarjoaa perinteistä mobiiliverkon teknologiaa laajemman peittoalueen ja paremman kuuluvuuden sisätiloissa. Samalla pienelläkin alueella voi olla verkkoon liitettynä entistä suurempi määrä laitteita.

5G tuo uusia liiketoimintamahdollisuuksia

IoT Paja -säätiö tarjoaa suomalaisten startuppien ja PK-yritysten käyttöön hyvin varustellun kehityslaboratorion Espoon Keilalahdessa. Säätiöllä on seitsemän osaajaa auttamassa yrityksiä kehittämään tuoteidean prototyypiksi. Viime syyskuussa perustettu säätiö auttoi viime vuonna noin kolmeakymmentä yritystä ja tänä vuonna on tavoitteena tukea yli sataa yritystä.

NB-IoT:n uskotaan olevan tulevaisuudessa erityisen kiinnostava teknologia myös, koska se on 5G yhteensopiva. 5G-standardin kehittäminen on vielä kesken, mutta NB-IoT on standardoitu teknologia ja toimii myös 4G-verkossa.

–  NB-IoT-tekniikka mahdollistaa uudenlaisia tapoja kerätä ja hyödyntää sensoreista saatavaa reaaliaikaista tietoa. Jo nyt olemme nähneet verkossamme monia käyttötarkoituksia uudelle tekniikalle, joten on hienoa nähdä mitä IoT Pajalla innovoidaan, sanoo Elisan liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Elisalla on yli 6,2 miljoonaa kuluttajien, yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana Elisa on edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


3.4.2018

Elisa Viihde -palvelusta voi nyt nauttia kaikkialla EU-alueella

Digitaalisten sisältöpalveluiden siirrettävyys parantaa tv-ohjelmien katselumahdollisuuksia.

Tilapäisesti toisessa EU-maassa oleskelevalla kuluttajalla on nyt mahdollisuus käyttää Suomesta ostamiaan digitaalisia sisältöpalveluja samalla tavalla kuin kotimaassa. Muutos perustuu 1. huhtikuuta voimaan tulleeseen EU-asetukseen, joka takaa kuluttajille maksullisten digitaalisten sisältöpalveluiden siirrettävyyden.

‒ Sisältöpalvelujen siirrettävyys on hieno parannus asiakkaillemme. Elisa Viihteen asiakkaat voivat nyt vaivattomasti ilman mitään lisätoimenpiteitä nauttia suosikkiohjelmistaan kaikissa 28 EU-maassa. Elisa Viihde kulkee kätevästi vaikka lomareissussa mukana, Elisa Viihteen liiketoimintajohtaja Sami Aalto toteaa.

EU-siirrettävyyden piirissä ovat kaikki Elisa Viihteen internetin välityksellä saatavissa olevat sisällöt. Näitä ovat esimerkiksi tv-tallenteet ja ohjelmakirjastot, kuten Elisa Viihde Aitio, sekä Elisa Viihteen vuokraamo.

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – kattavin tv-ohjelmatarjonta, parhaat huippuelokuvat, enemmän urheilua ja eniten kotimaisia elokuvia. Elisa Viihteen kotimaisten alkuperäissarjojen lisäksi palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluja sekä TV-kanavapaketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Elisalla on yli 6,2 miljoonaa kuluttajien, yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana Elisa on edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


3.4.2018

Telia: Lippulaivamallit kiinnostavat eniten – puhelinten hinta nousee tasaisesti

Samsungin kevään uutuusmalli Galaxy S9 otettiin hyvin vastaan sekä yrittäjäkäyttäjien että kuluttajien joukossa. Malli nousikin suoraan neljännelle sijalle maaliskuun myydyimpien listalla. Myös Applen premium-puhelimet pysyivät listalla. Kymmenen kärki onkin taas varsin tasainen kolmen suurimman valmistajan suhteen.

”Puhelinten hintahaitari ja keskihinnat ovat selvästi kasvussa ja yhä useampi vaihtaa uusiin malleihin entistä hanakammin”, sanoo Telian laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen.

Kampanjat ja uutuuksien lanseeraukset ovat alkuvuonna pitäneet Telian myydyimpien puhelinten listat elävänä. Viimeisten kuukausien tapaan suuri osa puhelimista ei mahtunut edellisen kuukauden kärkikymmenikköön. Esimerkiksi Galaxy S9 on herättänyt mielenkiintoa laajasti, ja Honor 6A nousi kampanjan ansiosta kakkossijalle.

”Samsung Galaxy S9 -mallin ennakkomyynti onnistui erittäin hyvin ja uskon, että se näkyy myynneissä myös tulevina kuukausina”, sanoo Data-Infon toimitusjohtaja Kimmo Sulin.

Maaliskuun myydyimmät puhelimet kuluttajien osalta (suluissa sijoitus helmikuussa)

1. (2)       Apple iPhone 8 / 8 plus
2. (-)       Huawei Honor 6A
3. (3)       Apple iPhone SE
4. (-)       Samsung Galaxy S9 / S9+
5. (7)       Huawei Honor 8
6. (10)    Samsung Galaxy A3
7. (9)       Huawei Y6
8. (6)       Samsung Galaxy J5
9. (-)       Samsung Galaxy S7
10. (4)    Apple iPhone X

Maaliskuun myydyimmät puhelimet yritysten osalta (suluissa sijoitus helmikuussa)

1. (1)      Samsung Galaxy J5
2. (3)       Samsung Galaxy A5
3. (2)      Samsung Galaxy A3
4. (4)       Nokia 6 Dual-SIM
5. (6)       Apple iPhone 8
6. (5)      Samsung Galaxy Xcover 4
7. (7)       Samsung Galaxy 8
8. (8)       Apple iPhone 7
9. (10)      Apple iPhone SE
10. (-)    Samsung Galaxy S7

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3100 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2017 lopussa noin 4,2 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 13 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.


Pages