Arctic Invitational huipentaa Elisa Viihteen e-urheiluvuoden ‒ maailman huiput kohtaavat CS:GO-pelin finaalissa Hartwall Arenalla 14. syyskuuta

Arctic Invitational on Elisan ja Starsquad Eventin järjestämä Suomen ensimmäinen e-urheilun megatapahtuma, joka kokoaa lajin parhaat niin Suomesta kuin ulkomailta. Samalla se on maailman ensimmäinen 5G-pelaamisen areenatapahtuma.

Arctic Invitationaliin kutsuttiin kolme kansainvälistä huippujoukkuetta: Cloud9 Pohjois-Amerikasta, Furia Esports Brasiliasta sekä CR4ZY Euroopasta. Kotimaisena haastajana finaalissa pelaa Tubeconissa Suomen-mestaruuden voittanut SJ Gaming. Tapahtuman palkintopotti on peräti 100 000 euroa, mikä on kotimaisissa kilpapelaamisen tapahtumissa ennennäkemätön summa. Tapahtuman pääpeli on Counter-Strike: Global Offensive, ja sen yhteydessä järjestetään myös Elisan 5G-mobiilipelikiertueen finaali.

‒ Vuosi 2019 on ollut meille huikean kasvun aikaa, ja vuosi on hieno huipentaa Arctic Invitationaliin. Kuluneena vuonna Elisa on noussut merkittävimmäksi kotimaiseksi e-urheiluvaikuttajaksi sekä luonut ja kasvattanut yhdessä e-urheiluyhteisön kanssa koko Suomen kattavan ekosysteemin. Olemme perustaneet omia liigoja ja turnauksia sekä aloittaneet yhteistyön esimerkiksi Suomen Elektronisen Urheilun liiton (SEUL) ja Havu Gamingin kanssa, Elisan urheilu- ja maksu-tv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö iloitsee.

‒ Elisa Viihteen CS:GO -liiga ja tapahtumalähetykset keräävät kuukaudessa jo yli puoli miljoonaa katselukertaa. Olemme kuitenkin vasta e-urheilutaipaleemme alkuvaiheessa, ja meillä on jo paljon suunnitelmia tulevan varalle, Mika Lepistö kertoo. ‒ Elokuussa alkanut Elisa Viihde CS:GO -liiga jatkuu, ja sen finaali pelataan lokakuussa Turussa. Tuolloin kerromme lisää Elisa Viihde CS:GO-liigan jatkosta sekä suuria uutisia ensi vuoden tapahtumista, Lepistö vinkkaa.

Maailman ensimmäinen 5G-pelaamisen areenatapahtuma

Arctic Invitationalin yhteydessä pelataan Elisan, OnePlusin ja Hatchin mobiilikiertueen finaali, eli se on myös maailman ensimmäinen 5G-pelaamisen areenatapahtuma. Kuluneena vuonna pelattu Elisa 5G -liiga oli osa tätä kaikille avointa pilvipelaamisen mobiilikiertuetta. Liigan karsintoja pelattiin alkuvuonna Hatch-sovelluksessa sekä tapahtumissa eri puolilla Suomea.

– 5G-verkko mahdollistaa entistä nopeammat yhteydet, jotka ovat olennaisia mobiilipelikokemuksessa. Kilpailullisessa pelaamisessa viive on usein yksi merkittävimmistä tekijöistä. Elisan 5G-verkko tarjoaa lähes viiveettömän pelikokemuksen, ja mobiilikiertueemme finalistit pääsevät nyt nauttimaan siitä, Mika Lepistö kertoo.

Kaikki Arctic Invitationalissa pelattavat turnaukset lähetetään suomeksi selostettuina Elisa Viihde Sportin kanavilla sekä englanniksi kansainväliselle yleisölle Twitch-suoratoistopalvelussa.

CS:GO-finaaliin osallistuvien joukkueiden jäsenet ovat median haastateltavissa Elisa Kulmassa to 12.9. klo 11 alkaen. Lisätietoja mediadesk@elisa.fi.

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, vuonna 2018 liikevaihtomme oli 1,83 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 800. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOy