DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi

DNA on valittu Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work -instituutin tutkimuksessa suurten organisaatioiden sarjassa. Tulos on seurausta pitkäjänteisestä yrityskulttuurin uudistamisesta, jonka taustalla on DNA:n strateginen tavoite olla erinomainen työpaikka. Suomen parhaat työpaikat 2019 julkistettiin eilen Great Place to Work -gaalassa.

- Hyvän työpaikan rakentaminen on paitsi jatkuvaa, niin ennen kaikkea pitkän ajan tulos. Me lähdimme jo vuosia sitten rohkeasti kokeilemaan erilaisia työskentelytapoja ja olemme matkan varrella oppineet niin erheistä kuin onnistumisista. Olemme huomanneet, kuinka työhyvinvointi kasvaa, kun henkilöstö pääsee aidosti itse vaikuttamaan työyhteisön ja koko yhtiön toiminnan kehittämiseen. Kuuntelemalla henkilöstöä, jolla kuitenkin on se paras tietämys ja osaaminen, on mahdollisuus rakentaa muutosta yhdessä. Yhteistyö henkilöstön kanssa onkin kaiken onnistumisen A ja O, kertoo DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

Suomen parhaimman työpaikan Great Place to Work -tunnustuksen saaminen on DNA:lla seurausta aktiivisesta henkilöstön työskentelymenetelmien kehittämisestä. Alkusykäyksen uudistukselle antoi muutto uuteen pääkonttoriin Helsingin Käpylään vuonna 2012, jonka yhteydessä DNA lanseerasi oman henkilöstön kiittämän mutkattoman työn mallin. Työn tekemisen joustavuutta edistävä malli ei niinkään kannusta etätyöhön, vaan se innostaa valitsemaan kuhunkin työhön mahdollisimman hyvän työympäristön. Mutkaton työ on siirtänyt painopistettä tunneista tuloksiin, sillä jokaisella on myös vastuu omasta työskentelystä ja tavoitteiden saavuttamisesta.

- DNA:n strateginen valinta tehdä yhtiöstä erinomainen työpaikka huippuammattilaisille näkyy parantuneena henkilöstötyytyväisyytenä, joka perustuu aktiiviseen yhdessä tekemiseen ja avoimeen vuoropuheluun henkilöstön kanssa. DNA on onnistunut erityisen hienosti hyödyntämään viime vuoden tulokset kehittämistyössä, joka todentuu isona kehityshyppynä. DNA näyttää hienoa esimerkkiä suomalaiselle työelämälle, kuinka niin yrityskulttuuria kuin henkilöstökokemusta kehitetään ja parannetaan systemaattisesti. Kehitystyötä on tehty jo vuosia, mutta samalla tiedostetaan, että se on pysyvä olotila, kertoo Great Place to Workin yrityskulttuuriasiantuntija Joni Sarpo.

DNA:n kulttuurissa ei tunneta huonoja ideoita

DNA:lla ei ainoastaan ole vapautettu työntekemisen tapoja, vaan henkilöstö on aktiivisesti sitoutettu jakamaan omia ideoitaan, sillä siitä saattaa kasvaa se paras uusi palvelu tai toimintatapa. Näin syntyi esimerkiksi pari vuotta sitten lanseerattu isovanhempainvapaa, mikä valittiin Vuoden työelämäteoksi vuonna 2017 Ilmarisen järjestämässä kampanjassa.

– Olen positiivisesti yllättynyt siitä tahtotilasta ja aktiivisuudesta, jolla henkilökuntamme on ollut mukana kehittämässä työkulttuuriamme alusta lähtien. Lopputuloksena meillä vallitsee kulttuuri, jossa annamme henkilökunnallemme paljon vapautta ja vastuuta. Onkin ollut upeaa nähdä, kuinka henkilöstöä motivoi luottamuksen ilmapiiri ja joustavat tavat tehdä töitä kunkin elämäntilanteeseen sopivalla tavalla, summaa Rissanen työkulttuurin kehittymistä.

Great Place to Workin Joni Sarpo yhtyy tähän ajatukseen:

- DNA:n yrityskulttuurin kulmakivet ovat heidän vahvat arvot: nopea, mutkaton ja rohkea. Nopeus ja rohkeus kulkevat monessa asiassa käsi kädessä, ja ne näkyvät erityisesti nopeina ja ketterinä kokeiluina. Mutkaton työ puolestaan raivaa pois tehottomia tapoja ja prosesseja. Henkilöstö arvostaa mutkattomuutta, ja DNA onkin onnistunut mainiosti valjastamaan henkilöstön kehittämään toimintaa. Arvot ovat DNA:n toiminnan vankka perusta, jotka varmistavat laadukkaan ja arvoa tuottavan toiminnan sen kaikille sidosryhmille, ohjaten toimintaa kohti tavoitteita.

DNA on tunnustettu Suomen ensimmäiseksi perheystävälliseksi pörssiyhtiöksi. Yhtiö on panostanut perheystävällisyyteen esimerkiksi kannustamalla isiä pitämään perhevapaita sekä ottamalla käyttöön ensimmäisenä yrityksenä Suomessa isovanhempainvapaan. Väestöliitto myönsi DNA:lle vuonna 2018 Perheystävällinen työpaikka -tunnuksen.

 

DNA on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Tehtävämme on tarjota tuotteita ja palveluita, jotka tekevät yksityis- ja yritysasiakkaidemme arjesta mutkatonta. DNA:lla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli tärkeiden viestintäyhteyksien tarjoajana ja digitaalisen kehityksen mahdollistajana. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 912 miljoonaa euroa ja liiketuloksemme 139 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.