DNA:n verkkotoimiluvat jatkuvat ennallaan Telenorin osakekaupasta huolimatta

Valtioneuvoston yleisistunto on tänään päättänyt, että Telenorin kaupalla DNA:n osakkeista ei ole vaikutusta DNA:n verkkotoimilupiin. Toteutuakseen kauppa vaatii vielä Suomen työ- ja elinkeinoministeriön vahvistuksen.  

Norjalainen tietoliikenneyhtiö Telenor ilmoitti 9.4.2019 ostavansa DNA:n kahden suurimman omistajan, Finda Telecoms Oy:n ja PHP Holding Oy:n, omistusosuudet DNA:sta eli yhteensä 54 % DNA:n osakkeista.

Euroopan komissio hyväksyi ostotarjouksen 15.7.2019 ja Findan sekä PHP Holdingin yhtiökokoukset hyväksyivät sen toukokuussa 2019.

Telenor arvioi saavansa kaupan päätökseen elokuussa. Tämän jälkeen Telenor käynnistää julkisen ostotarjouksen jäljelle jäävistä DNA:n osakkeista.

DNA jatkaa liiketoimintaansa normaalisti ja eikä järjestelyllä ole vaikutusta DNA:n asiakkaiden palveluihin.

 

DNA on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Tehtävämme on tarjota tuotteita ja palveluita, jotka tekevät yksityis- ja yritysasiakkaidemme arjesta mutkatonta. DNA:lla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli tärkeiden viestintäyhteyksien tarjoajana ja digitaalisen kehityksen mahdollistajana. DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 912 miljoonaa euroa ja liiketuloksemme 139 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.