E-urheilujoukkue ENCE voitti Telia Esports Seriesin CS:GO-mestaruuden ylivoimaisesti

Telia Esports Seriesin ensimmäisen kauden Counter-Strike: Global Offensive -mestaruuden on voittanut ENCE. Myöhään perjantai-iltana pelatussa finaaliottelussa maailman CS:GO-ranking-listalla kolmantena komeileva ENCE päihitti SJ Gamingin suoraan kahdessa kartassa. Helsingin keskustan Savoy-teatterissa live-finaalia seurasi paikan päällä 500 henkeä.

”Tosi hyvät fiilikset on nyt! Meidän eka peli SJ Gamingia vastaan oli aika farssi, ja otettiin nyt 16-0 toka kartta! Kaikki joukkueessa pelas hyvin”, kommentoi Encen kapteeni Aleksi "Aleksib" Virolainen voittoa.

ENCE voitti Telia Esports Seriesin CS:GO-sarjassa kaikki paitsi yhden ottelun. Sarjan ihkaensimmäisessä tv-ottelussa SJ Gaming oli yllättäen parempi jatkoajalla. Finaaliottelussa ENCE päihitti SJ:n kuitenkin ylivoimaisesti suoraan kahdessa kartassa (16–3 Nuke, 16–0 Train).

”Onnea ENCE, hieno peli! Ja kokonaisuudessaan tämä ensimmäinen kausi on ollut ihan huikea. Lähdimme tekemään Suomen kovinta e-urheilusarjaa, ja pelaajilta, joukkueilta ja katsojilta saadun palautteen mukaan olemme onnistuneet. On ollut tiukkoja pelejä, kiinnostavia vieraita ja vauhdikasta urheiluviihdettä. Ja samalla jotain, mitä suomalaisessa tv:ssä ei ole aiemmin nähty, eli huipputasoista e-urheilua sekä kurkistusta ammattipelaajien arkeen”, kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

Telia Esports Series jatkuu kesällä vielä Arena of Valorin osalta, sillä mobiilipelin finaali pelataan elokuun alussa Summer Assembly -digifestivaaleilla Helsingin messukeskuksessa.

Kakkoskausi syksyllä

Telia Esports Series jatkuu syksyllä, kun sarjan kakkoskausi pyörähtää käyntiin syys-lokakuun vaiheessa. Sarjan tavoitteena on alusta asti ollut tukea ammattipelaamista mutta viihdyttää myös esports-ummikkoja.

”Olemme luoneet Suomeen näkyvän ja jatkuvan e-urheilusarjan, jota seuraamalla myös katsojat ovat päässeet helposti mukaan e-urheilumaailmaan. Suomessa esportsin tunnettuus ylipäänsä on ollut huimassa nousussa ENCEn kansainvälisen menestyksen ansiosta. Onnistuimme ykköskaudella tavoittamaan Telia Esports Series -sisällöillä satoja tuhansia katsojia, mikä on kyllä ihan mahtavaa”, Niklas Segercrantz iloitsee.

Myös palautetta on sadellut.

”Eniten palautetta tuli siitä, että kaikkia pelejä ei näytetty, vaan keskityimme perjantain ja tiistain peleihin. Tavallaan tämä oli positiivistakin palautetta, koska se osoitti, että kiinnostusta löytyy. Ja iloisena voin kertoa, että ensi kaudella kaikki pelit näytetään. Kovasti tässä mennään kohti visiotamme, jossa Suomi on esportsin kärkimaa ja pelaaminen pohjolan suurin intohimo”, Segercrantz kertoo.

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

 

Vuoden 2018 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.