Elisa liittyi The Joint Audit Cooperation (JAC) -yhteisöön edistääkseen yhteistyötä vastuullisuuden toteutumiseksi ICT-alan toimitusketjussa kansainvälisesti

Elisa on kutsuttu mukaan teleoperaattoreiden The Joint Audit Cooperation (JAC) -yhteisöön, joka toteuttaa ICT-toimittajien yhteisiä yritysvastuuauditointeja. Suurimpien operaattoreiden yhteistyö edistää kestävää ja vastuullista hankintaa kansainvälisesti.

JAC:in tavoitteena on varmentaa, arvioida ja kehittää yritysvastuun toteutumista ICT-alan keskeisten valmistajien ja toimittajien parissa. Jäsenistö jakaa resursseja ja parhaita käytäntöjä kehittääkseen pitkän tähtäimen vastuullisuuden toteutumista toimitusketjuissa kansainvälisellä tasolla.

Perustamisensa jälkeen JAC on toteuttanut yli 482 auditointia 33 maassa. Yhteistyö on lisännyt merkittävästi auditointien määrää ja korjaavia toimenpiteitä, mikä edistää vastuullisuusstandardien toteutumista läpi toimitusketjun.

– Teemme yhteistyötä useiden tuhansien toimittajien ja alihankkijoiden kanssa kansainvälisesti. Toimitusketjut ovat monimutkaisia eivätkä yleensä kovin läpinäkyviä. Siksi aktiivinen yhteistyö ja -toiminta toimittajien kanssa on tärkeää varmistaaksemme laatu-, turvallisuus- ja vastuullisuustavoitteemme, sanoo Elisan hankintajohtaja Susanna Kraft.

– Pyrimme jatkuvasti parantamaan vastuullista toimintaamme. Liittyminen osaksi JAC:ia vahvistaa auditointikyvykkyyttämme ja tarjoaa erinomaisen verkostoitumis- ja oppimismahdollisuuden alan parhaista käytännöistä toimitusketjujen vastuullisuudessa, jatkaa Elisan yritysvastuujohtaja Minna Kröger.

The Joint Audit Cooperationin perustivat 2010 Deutsche Telekom, France Telecom ja Telecom Italia. Nykyisin yhteisössä on 17 teleoperaattoria: AT&T, Deutsche Telekom, Elisa, KPN, MTC, Orange, Proximus, Rogers, Swisscom, Telecom Italia, Telefónica, Telenor, Telia Company, Telstra, VEON, Verizon ja Vodafone. Lisätietoja: www.jac-initiative.com

Lisätietoja Elisan yritysvastuusta ja vastuullisesta hankinnasta: https://corporate.elisa.fi/vastuullisuus/

 

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, vuonna 2018 liikevaihtomme oli 1,83 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 800. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOy