Elisa myi Pohjoismaiden ensimmäisen 5G-puhelimen

03.07.2019

5G-laitteiden aikakausi Suomessa on nyt virallisesti alkanut, kun maan ja koko Pohjoismaiden ensimmäinen 5G-puhelin myytiin Harri Hellströmille tänään Elisa Kulmassa. Suomi on yksi maailman ensimmäisistä maista, jotka ovat 5G:n käyttöönotossa näin pitkällä.

Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila luovutti Pohjoismaiden ensimmäisen 5G-puhelimen sen ostajalle tänään Helsingissä Elisa Kulmassa. Ensimmäisen 5G-puhelimen omistaja asuu Tampereella, jossa sijaitsee yksi ensimmäisenä avatuista Elisan 5G-verkoista.

– Olen aina ollut kiinnostunut uusimmasta teknologiasta ja ollut usein ensimmäisten joukossa hankkimassa uusimpia laitteita. On aika hienoa, että Pohjoismaiden ensimmäinen 5G-puhelin on nyt minulla. Matkustan paljon sekä Suomessa että ulkomailla ja mobiililaite on usein se, jonka avulla reissussa yhteydet hoidetaan. Siksi nopeat yhteydet ovat erittäin tärkeitä, Harri Hellström kertoo.

Tänään omistajalleen luovutettu puhelin on ZTE Axon 10 Pro 5G. Elisalla on ennakkomyynnissä myös Huawein ja OnePlusin 5G-puhelimet. Niiden toimitukset alkavat arviolta heinäkuun loppuun mennessä.

– 5G-laitteiden ja -liittymien kysyntä kasvaa samalla, kun 5G-verkon peittoalue laajenee. 5G tulee mullistamaan tapamme käyttää mobiililaitteita suuremmin kuin mikään muu mobiiliteknologian murros ennen tätä. Koska 5G-verkon hyödyistä saa täydet tehot irti vain 5G:tä tukevalla laitteilla, niiden yleistyminen on väistämätöntä. Kehitämme Elisalla uudenlaisia 5G-palveluita ja tutkimme alati, mihin kaikkeen 5G-teknologia taipuu, Elisan liiketoimintajohtaja Antti Ihanainen kertoo.

Elisa on avannut 5G-verkon Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä. Helsingissä verkko on parhaillaan testaus- ja pilotointivaiheessa, ja sitä optimoidaan jatkuvasti korkean toimintakyvyn takaamiseksi. Käyttäjille testaus saattaa näkyä verkon tilapäisenä hidastumisena verrattuna 5G-nopeuksiin.

5G kymmenkertaistaa myös mobiiliverkon tiedonsiirron kapasiteetin. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi 5G-tukiasema voi palvella paljon nykyistä useampia käyttäjiä ja taata toimivan yhteyden esimerkiksi paljon kaistaa vaativien videoiden katselussa. Myös pelaaminen tuo 5G:n edut erinomaisesti esiin. Erityisesti mobiili- ja pilvipelaamisessa kehitys on johtanut siihen, että pelaamisessa menestyminen vaatii aiempaa selvästi lyhyempää viivettä pelaajan reaktioiden ja laitteen suoritteiden välillä.

Suomen kännykkähistoriaa esillä Elisa Kulmassa

Elisa Kulmassa on tänään Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäisen 5G-puhelimen kunniaksi avattu Suomen ensimmäiset -näyttely, jossa esitellään eri aikakausien tärkeimpiä kännyköitä. Näyttely huipentuu 5G-puhelimeen ja on auki 14.7. asti.

– Elisa on aina ollut edelläkävijä ja tuonut uudet laitteet ja mobiilipalvelut asiakkailleen ensimmäisenä. Nyt olemme 5G-aikakauden alussa ja odotamme innolla, mitä kaikkea se tuo tullessaan, kertoo Ihanainen.

Lue lisää: elisa.fi/5G

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, vuonna 2018 liikevaihtomme oli 1,83 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 800. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

Liitteet