Elisa vahvistaa edelläkävijyyttään 5G-palvelujen tarjoajana ‒ 5G-verkko laajeni Vantaalle

Elisa on laajentanut pääkaupunkiseudun 5G-verkkoa Vantaalle sekä aloittanut kiinteästi asennettavan 5G-laajakaistapalvelun myynnin tänään ensimmäisenä Suomessa. 5G Kotinetti on kustannustehokas tapa saada kotiin nopea ja luotettava nettiyhteys. 5G Kotinetti -palvelun asennukset ovat alkaneet Vantaalla ja Turussa.

Nopeus ja suuri kapasiteetti ovat näkyvimmät 5G:n hyödyt kuluttajille. Nyt niistä pääsee nauttimaan konkreettisesti myös Vantaalla, jossa Elisa on avannut 5G-verkon muun muassa Tikkurilaan sekä alueille Itä- ja Pohjois-Vantaalla. Elisa on aloittanut Vantaalla 5G Kotinetin asennukset, joita on tätä ennen toteutettu myös Turussa.

5G Kotinetti -palvelu on mobiiliverkkoa hyödyntävä kodin nettiyhteys, joka asennetaan esimerkiksi yksittäiseen pientaloon. Talon ulkoseinään kiinnitetään ulkoreititin, joka vie yhteyden sisällä olevaan sisäreitittimeen. – Elisan 5G Kotinetti on erinomainen tapa saada kotiin hyvä, laadukas, vakaa ja kustannuksiltaan kohtuullinen nettiyhteys. 5G:llä pääsee valokuituyhteyden tavoin jopa gigan nopeuksiin, Elisan liiketoimintajohtaja Juha Laukkanen kertoo.

5G Kotinetti on nopea, kustannustehokas ja helppo asentaa

5G-yhteys on erityisen toimiva ratkaisu kodin laajakaistayhteydeksi varsinkin alueilla, jonne ei ole taloudellisesti järkevää rakentaa esimerkiksi kuituyhteyttä.

‒ Haluamme tehdä kaiken asiakkaalle helpoksi: 5G Kotinetin voi ostaa Elisalta avaimet käteen -palveluna, jolloin kokonaisuus toimitetaan asennettuna ja käyttövalmiina. 5G-yhteys on paitsi edullisempi kuin kuituyhteys, myös paljon helpompi ja nopeampi asentaa ‒ silloin vältytään esimerkiksi piha-alueiden avaamiselta, joka kuituyhteyttä rakennettaessa on tehtävä, Laukkanen jatkaa.

5G hyödyttää myös yrityksiä

5G-verkon laajeneminen Vantaalle on merkittävää paitsi kuluttajille, myös yrityksille suunnattujen 5G-palvelujen näkökulmasta. Lisäksi 5G-yhteys parantaa merkittävästi alueella toimivien yrittäjien sekä kotoa käsin etätyötä tekevien internetyhteyksiä.

– Vantaalla on laajoja yrityskeskittymiä. Jo pelkästään Aviapoliksessa, Tikkurilassa ja Myyrmäessä toimii tuhansia yrityksiä, jotka työllistävät kymmeniä tuhansia ihmisiä. 5G:n lyhyt viive ja 10-kertainen nopeus 4G:hen verrattuna ovat selkeitä hyötyjä myös yritysten tarpeisiin, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

Elisa on avannut 5G-verkot tähän mennessä Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Helsinkiin ja Lahteen, joista Turun 5G-verkko on Pohjoismaiden laajin. Uusia 5G-kaupunkeja avataan useita loppuvuoden 2019 aikana. Tällä hetkellä Elisa myy asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300 Mbts-, 600 Mbts- ja 1 Gbts -nopeuksilla. Tarkemmin Elisan 5G-verkkoon voi tutustua elisa.fi/kuuluvuus/.

5G Kotinetti -palveluun voi tutustua tarkemmin elisa.fi/5g-kotinetti.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, vuonna 2018 liikevaihtomme oli 1,83 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 800. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj