Elisan 5G-verkko pääkaupunkiseudulla jo Euroopan laajimpia – satoja tukiasemia Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa

Elisa on panostanut merkittävästi 5G-verkkonsa vahvistamiseen pääkaupunkiseudulla kuluneen syksyn aikana. Aiemmin avatun Helsingin verkon lisäksi 5G on nyt vantaalaisten ja espoolaisten käytössä. Lisäksi verkkoa on kaikissa kolmessa kaupungissa laajennettu merkittävästi.

Elisa avasi Helsinkiin kaupallisen 5G-verkon vuoden alusta ja siitä lähtien verkkoa on laajennettu ja vahvistettu mahdollisimman hyvän asiakaskokemuksen saavuttamiseksi. Työ jatkuu, mutta jo nyt pääkaupunkiseudun verkko on yksi Euroopan laajimmista, kun Vantaan ja Espoon 5G-verkot avautuivat syksyn 2019 aikana.

– Elisan 5G-verkon alueella asuu pääkaupunkiseudulla vuoden 2019 lopussa jo yli 200 000 ihmistä. Tukiasemia alueella on satoja. Enää emme puhu vain pistemäisestä verkosta, vaan esimerkiksi Helsingin kantakaupungin alue on jo miltei kokonaan Elisan 5G-peiton alla, Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila kertoo.

Helsingin kaupunki on asettanut strategiseksi tavoitteekseen olla maailman toimivin kaupunki, jossa modernit mobiiliverkot ovat avainasemassa.

–Tavoitteemme on olla maailman parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. 5G:n ja hyvien verkkojen rooli tässä on ilmeinen. Olen tyytyväinen siitä kehityksestä, jota kaupungissa on eri toimijoiden yhteistyönä tapahtunut uuden teknologian ympärillä. Tämä mahdollistaa uutta niin Helsingille kuin helsinkiläisille yrityksille, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo.

Elisa toi ensimmäisenä operaattorina myyntiin 5G-päätelaitteet ja -liittymät keväällä 2019. Sen jälkeen 5G-kehitys on ottanut suuria harppauksia eteenpäin niin kuluttajien kuin yritystenkin näkökulmasta.

– Kuluttajien kiinnostus 5G:tä kohtaan on kasvanut koko ajan. Jo nyt meillä on tuhansia 5G-asiakkaita ja pääkaupunkiseudun verkon laajentamisen myötä ennustamme käyttäjien määrän kasvavan merkittävästi. Elisa toi myös ensimmäisenä operaattorina myyntiin 5G Kotinetti -palvelun, joka mahdollistaa 5G:n käyttämisen kodin nettiyhteytenä. Se on saanut esimerkiksi Vantaalla erittäin hyvän vastaanoton asiakkaidemme keskuudessa, Elisan henkilöasiakasyksikön vastaava johtaja Vesa-Pekka Nikula sanoo.

Suomalaiset yritykset ovat eturintamassa koko maailmassa ottamassa käyttöön 5G:n mahdollisuuksia.

– Teettämämme tutkimuksen mukaan suomalaiset yritykset näkevät 5G:n kilpailuetuna. Tämä näkyy muun muassa kiinnostuksena erilaisia 5G-palveluita ja niiden kehittämistä kohtaan. Erityisesti pilvipalveluiden sujuva käyttö, laitteiden ja prosessien etämonitorointi ja -ohjaus sekä digitalisaation tuoma toiminnan tehostaminen puhuttelevat yrityksiä, Elisan yritysasiakasyksikön vastaava johtaja Timo Katajisto kertoo.

Elisa on avannut 5G-verkot tähän mennessä Helsinkiin, Espooseen, Tampereelle, Vantaalle, Ouluun, Turkuun, Jyväskylään, Lahteen, Kuopioon, Kouvolaan ja Seinäjoelle. Tällä hetkellä Elisa myy asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300 Mbps-, 600 Mbps- ja 1 Gbps-nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, vuonna 2018 liikevaihtomme oli 1,83 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 800. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOy