Finnet-liiton puheenjohtajaksi Reijo Svento

Finnet-liiton puheenjohtajana 1.1.2020 on aloittanut telealan konkari Reijo Svento. Sventolla on laaja kokemus ICT-alalta. Hän on työskennellyt eduskunnassa sekä liikenne- ja viestintäministeriössä. Toimialalla hän on hoitanut niin Finnet-liiton kuin Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry:n toimitusjohtajan tehtäviä. Nykyisin eläkkeellä ollessaan hän konsultoi useita tahoja oman yrityksensä kautta.

”Otan suurella mielenkiinnolla ja kunnioituksella vastaan Finnet-liiton hallituksen puheenjohtajuuden. Toimialallahan tunnetusti vain muutos on pysyvää ja alan merkitys eri digitaalisten toimintojen ja palveluiden alustana kasvaa edelleen. Tulemme jatkossakin tarvitsemaan sekä kiinteitä kuituliittymiä että mobiililiittymiä, ja niiden keinotekoinen vastakkainasettelu pitäisikin lopettaa. Itse asiassa näiden keskinäinen yhteen riippuvuus tulee tärkeämmäksi 5G-palveluiden yleistyessä, koska jokainen tiuhaan rakennettava tukiasema on kytkettävä kuituliittymällä runkoverkkoon. Vain näin pystytään välittämään valtaisaksi kasvanut dataliikenne. Sekä alueellisten verkkojen että runkoverkkojen kuituyhteyksien rakentamisessa onkin useilla alueille vielä paljon tehtävää”, Svento painottaa.

”Tulevaisuudessa alalla on entistä enemmän ja erilaisia toimijoita: suuria kansainvälisiä yrityksiä, isoja kansallisia toimijoita kuin myös pienempiä, paikallisia yrityksiä. Kaikille tulee taata tasapuoliset kilpailuedellytykset mm. regulaation kautta ja mahdollistaa erilaiset yhteistyömuodot”, Svento jatkaa.

Finnet-liiton muut hallituksen jäsenet ovat Juha Ahoniemi (Pohjois-Hämeen Puhelin Oy), Maria Höglund (Jakobstadsnejdens Telefon Ab), Jani Moilanen (Kaisanet Oy), Jouni Parkkonen (Laitilan Puhelin Osk) ja Veli-Matti Viitanen (Lounea Oyj).

 

Finnet-liitto ry on alueellisten tietoliikenneyhtiöiden edunvalvonta- ja yhteistyöelin. Liittoon kuuluu 21 jäsenyhtiötä tytär- ja osakkuusyhtiöineen, joiden liikevaihto oli vuonna 2018 yhteensä noin 250 miljoonaa euroa. Yhtiöt työllistävät yhteensä 1 500 henkilöä.