Maalivahtitähti Niklas Bäckström Telian Liiga-tiimiin

Komean NHL-uran tehnyt olympia- ja MM-mitalisti Niklas Bäckström aloittaa syyskuussa asiantuntijana Telian Liiga-lähetyksissä. Bäckström kertoo uudella, kiinnostavalla tavalla, miltä Suomen seuratuin urheilusarja näyttää maalivahdin ristikon takaa.

”Maalivahdit saavat usein aiheetta kuraa niskaansa. Maailma näyttää aika erilaiselta maskin takaa kuin studiosta, ja sitä näkökulmaa haluan valottaa suomalaisyleisölle. Tietenkin jännittää, mutta onhan tuolla kaukalon puolellakin totuttu muutamiin tiukkoihin tilanteisiin”, TV-asiantuntijadebyyttinsä pian tekevä Niklas Bäckström naurahtaa.

Suomalaisvahdin kiekkoura häikäisee. Bäckström pelasi 10 kautta NHL:ssä ja edusti pääasiassa Minnesota Wildia. HIFK-kasvatti voitti SM-liigassa kaksi kertaa Urpo Ylönen -palkinnon liigan parhaana maalivahtina. Lisäksi hän on päässyt nostamaan suomenmestaruuspokaalin kahdesti Kärppien nimissä. Hän on edustanut Suomen maajoukkuetta neljissä maailmanmestaruuskisoissa ja kaksissa olympialaisissa. Kotiin tuomisina on ollut MM-hopea ja kaksi MM-pronssia, yksi olympiahopea sekä yksi olympiapronssi.

Telian Liiga-sisältöjen vastaava tuottaja, itsekin entinen Hauhon Sisun juniorimaalivahti Kalle Takala mehustelee valintaa.

”On mahtavaa saada lajin kirkkaimmissa valoissa meritoitunut huippuveskari motivoituneena mukaan Telian Liiga-tiimiin. Vaikka suomalainen maalivahtituotanto on jo pitkään ollut maailman huippua, tv-tuotannoissa aihe on jäänyt aina paitsioon. Mutta ei jää enää!”, Takala iloitsee.
 
Liigan molaritilanne on Takalan mukaan tällä hetkellä hyvin kiinnostava, sillä moni superlahjakkuus on valinnut Liigan parhaaksi ponnahduslaudakseen kohti NHL-jäitä.
 
”Bäckströmin ansiosta pääsemme kairautumaan koko aihepiiriin entistä terävämmin. Olen erittäin tyytyväinen, että Nikke halusi lähteä mukaan kehittämään Telian Liiga-lähetyksiä entistäkin monipuolisempaan suuntaan”, hän sanoo.

Ensimmäisen kerran Bäckström nähdään livenä syyskuun lopulla. Sitä ennen miehen nykypesti NHL-seura Columbus Blues Jacketsin Euroopan-maalivahtivalmentajana vie Bäckströmin toviksi rapakon taakse. Hän lupaa kuitenkin paljastaa maalivahtirankinginsa Liigan molareista kauden kaksituntisessa ennakkolähetyksessä 10. syyskuuta. Liiga-tilaajat voivat seurata lähetystä Telia TV:stä kello 18-20.

Kaudella 2019-2020 Bäckström muodostaa Telian värikkään asiantuntijatähdistön yhdessä Ari Vallinin, Ismo Lehkosen, Pekka Saravon ja Tomi Kallion kanssa. Avauskauden tiimiläisistä pois ovat jättäytyneet Suomen Jääkiekkoilijat ry:n eli Pelaajayhdistyksen puheenjohtajaksi valittu Sean Bergenheim ja työuraansa keskittyvä Saija Tarkki.

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2018 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.