Keskusta-alueiden aktiivisuutta kuvaava elävyysindeksi mullistaa kaupunkisuunnittelun

Telia tuo markkinoille kaupunkikeskusten kehittämiseen tarkoitetun uuden työkalun, elävyysindeksin. Palvelua on kokeiltu jo Jyväskylässä, Tampereella, Turussa, Joensuussa ja Porvoossa.

Uutta palvelua on kehitetty lähes vuoden ajan yhdessä viiden suomalaiskaupungin kanssa. Elävyysindeksi on kaupunkikeskustoja varten suunniteltu palvelu, joka tarjoaa monipuolista ja jatkuvasti päivittyvää tietoa keskustan elävyydestä ja keskustaan suuntautuvista ihmisvirroista.

Turku kertoi aiemmin tällä viikolla hankkeestaan, jossa ihmisvirtojen liikkeisiin perustuvaa keskustan elävyysindeksiä hyödynnetään kaupunkisuunnittelussa. Katso tästä tarkemmat tiedot  https://bit.ly/2P0gzeb

”Kaupungit etsivät jatkuvasti täsmällisempiä ja reaaliaikaisempia keinoja keskusta-alueidensa kehittämiseen. Älykkäiden kaupunkien kehitys perustuu nimenomaan kattavaan ja tarkkaan tietoon, jota uusi työkalumme pystyy päättäjille tarjoamaan aivan uudessa mittakaavassa”, Telian analytiikkaliiketoiminnan johtaja Tapio Levä kuvailee.

Elävyysindeksi perustuu Telian vuosi sitten julkaisemaan ihmisvirtojen liikkeitä kuvaavaan Crowd Insights -menetelmään, jota esimerkiksi Tampere on hyödyntänyt tapahtumatoiminnan kehittämisessä. Tampere kokeili viime syksynä menetelmää Robbie Williamsin stadionkeikan jälkianalyysissa, kun selvitettiin, mistä päin maata konserttivieraat olivat saapuneet Tampereelle.

”Keskustan elävyysindeksin avulla kaupungit pystyvät palvelemaan paremmin myös matkailijoita kohdentamalla tapahtumatarjontaa ja -markkinointia. Esimerkiksi Porvoon kaupungin kokemukset ovat olleet isona apuna palvelun hiomisessa”, Levä kertoo.

Elävyysindeksi tarjoaa päätöksentekijöille, kaupunkisuunnittelijoille ja tapahtumanjärjestäjille mahdollisuuden sujuvampien ja ympäristöystävällisempien ratkaisujen ja palveluiden kehittämiseen. Uusi palvelu perustuu Telian matkapuhelinverkosta saatavaan dataan, joka on käsitelty niin, että yksittäisten käyttäjien tai ryhmien tunnistaminen tiedoista on mahdotonta.

Uusi palvelu on ensimmäisenä otettu käyttöön Suomessa. Telia tuo palvelun vaiheittain markkinoille myös muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.

 

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2018 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.