Kiinteän verkon puhelinliittymät

Viimeksi päivitetty 06.10.2020: kiinteän verkon puhelinliittymät Suomessa (Liikenne- ja viestintävirasto) ja Pohjoismaissa sekä Baltian maissa (Telecommunication markets in the Nordic and Baltic countries)

Suomen tiedot

Pohjoismaat ja Baltian maat

Maailmanlaajuista tietoa, ITU


Kiinteän verkon puhelinliittymät Suomessa

  • Sisältää kiinteän verkon kautta tarjotut perinteiset lankaliittymät  ja teleyritysten kiinteän verkon laajakaistayhteyttä hyödyntävät puheliittymät, VoIP-liittymät.

Tiedot taulukkomuodossa liitetiedostona

Vuoden 2020 kesäkuun lopussa kiinteän verkon puhelinliittymiä oli Suomessa 249 000. Laskua edellisen vuoden vastaavasta ajasta oli noin 7 prosenttia. Liittymistä 32 prosenttia (90 000 liittymää) oli kotitalouksissa.

Vuosien 1996 – 2008 tiedot liitetiedostona

Lähde: Tilastot, Liikenne- ja viestintävirasto


Kansainvälistä tietoa

Pohjoismaat ja Baltian maat

Kiinteän verkon puhelinliittymät henkilöä kohti Pohjoismaissa ja Baltian maissa

Tiedot taulukkomuodossa liitetiedostona

Vähiten kiinteän verkon puhelinliittymiä oli Suomessa, 0,05 liittymää henkilöä kohti. Norjassa liittymiä oli 0,08 ja Virossa 0,10 liittymää henkilöä kohti. Seuraavaksi vähiten liittymiä oli Latviassa 0,12, Liettuassa 0,13 liittymää henkilöä kohti. Tanskassa liittymiä oli 0,16, Ruotsissa 0,17. Eniten liittymiä oli Islannissa 0,32 liittymää henkilöä kohti. Kaikissa maissa liittymien määrä kuitenkin väheni edellisestä vuodesta

Lähde: Telecommunication Markets in the Nordic and Baltic Countries


Maailmanlaajuista tietoa

Kiinteän verkon puhelinliittymät maailmanlaajuisesti

Tiedot taulukkomuodossa liitetiedostona

ITU:n ennakkoarvion mukaan kiinteän verkon puhelinliittymiä maailmanlaajuisesti vuonna 2019 oli 931 miljoonaa, mikä oli 12,1 liittymää sataa asukasta kohti. Kehittyneissä maissa liittymiä oli 35,6 sataa asukasta kohti ja kehittyvissä maissa 7,4 liittymää sataa asukasta kohti.

Lähde: ITU

Lankapuhelin

Kategoria