IPTV

Viimeksi päivitetty 28.10.2020: IPTV-liittymät Suomessa 2020 ensimmäisellä vuosipuoliskolla (Liikenne- ja viestintävirasto) sekä Pohjoismaissa ja Baltian maissa 2019 (Telecommunication markets in the Nordic and Baltic countries)

IPTV Suomessa

Pohjoismaat ja Baltian maat

EU / Eurooppa


IPTV (internet protocol television) on teleoperaattorin laajakaistaverkossa tarjoama internetyhteyteen perustuva televisiopalvelu, joka mahdollistaa vähintään kaikkien vapaasti vastaanotettavien valtakunnallisten televisio-ohjelmistojen lineaarisen vastaanoton


IPTV Suomessa

IPTV-liittymien määrä Suomessa

 2020, 1H

IPTV-liittymien määrä vuoden 2020 ensimmäisellä vuosipuoliskolla oli 609 000. Kasvua edellisen vuoden vastaavasta ajasta oli 31,8 prosenttia.

Lähde: Viestintäpalveluiden tilastotaulukko, Liikenne- ja viestintävirasto


FiComin kyselyssä kaapelitelevisioverkon liittymien ja iptv-liittymien määrä kysytään yhteissummana. Tiedot löytyvät sivulta “Televisiot lähetyskanavittain ja katselutavoittain”.  Liikenne- ja viestintävirasto kysyy luvut erikseen, jolloin sekä kaapelitelevisioverkon että iptv:n käyttäjä tulee mukaan molempiin lukuihin.


Pohjoismaat ja Baltian maat

IPTV-liittymät Pohjoismaissa ja Baltian maissa henkilöä kohti

Lähde: Telecommunication Markets in the Nordic and Baltic Countries


EU / Eurooppa

IPTV-liittymät EU-maissa

EU-maiden kotitalouksien IPTV-liittymät, prosenttia kotitalouksista, heinäkuussa 2017

EU:n Digital Agendan mukaan IPTV-liittymiä EU-maiden kotitalouksilla keskimäärin oli 17,4 prosentilla heinäkuussa 2017.  Vuosi aiemmin niitä oli 15,9 prosentilla kotitalouksia. Suomessa iptv-liittymiä oli 15,8 prosentilla kotitalouksista.

Joidenkin EU-maiden korkeat IPTV-liittymätiheydet johtuvat laajakaista- ja IPTV-liittymien yhteen niputtamisesta.

Tiedot taulukkomuodossa liitetiedostona vuodesta 2015 alkaen.

Lähde: EU Digital Single Market


Kategoria