IPTV

Viimeksi päivitetty 19.11.2019: IPTV-liittymät Suomessa (Liikenne- ja viestintävirasto) sekä Pohjoismaissa ja Baltian maissa (Telecommunication markets in the Nordic and Baltic countries) 

IPTV Suomessa

Pohjoismaat ja Baltian maat

EU / Eurooppa


IPTV (internet protocol television) on teleoperaattorin laajakaistaverkossa tarjoama internetyhteyteen perustuva televisiopalvelu, joka mahdollistaa vähintään kaikkien vapaasti vastaanotettavien valtakunnallisesti televisio-ohjelmistojen lineaarisen vastaanoton


IPTV Suomessa

IPTV-liittymien määrä Suomessa

 

IPTV-liittymien määrä vuoden 2019 kesäkuun lopussa kasvoi 15 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Lähde: Tilastot, Liikenne- ja viestintävirasto


FiComin kyselyssä kaapelitelevisioverkon liittymien ja iptv-liittymien määrä kysytään yhteissummana. Tiedot löytyvät sivulta "Televisiot lähetyskanavittain ja katselutavoittain".  Viestintävirasto kysyy luvut erikseen, jolloin sekä kaapelitelevisioverkon että iptv:n käyttäjä tulee mukaan molempiin lukuihin.


Pohjoismaat ja Baltian maat

IPTV-liittymät Pohjoismaissa ja Baltian maissa henkilöä kohti

Lähde: Telecommunication Markets in the Nordic and Baltic Countries


EU / Eurooppa

IPTV-liittymät EU-maissa

EU-maiden kotitalouksien IPTV-liittymät, prosenttia kotitalouksista, heinäkuussa 2017

EU:n Digital Agendan mukaan IPTV-liittymiä EU-maiden kotitalouksilla keskimäärin oli 17,4 prosentilla heinäkuussa 2017.  Vuosi aiemmin niitä oli 15,9 prosentilla kotitalouksia. Suomessa iptv-liittymiä oli 15,8 prosentilla kotitalouksista.

Joidenkin EU-maiden korkeat IPTV-liittymätiheydet johtuvat laajakaista- ja IPTV-liittymien yhteen niputtamisesta.

Tiedot taulukkomuodossa liitetiedostona vuodesta 2015 alkaen.

Lähde: EU Digital Single Market


Kategoria: