Toimeenpano-ohjelma huippunopeiden yhteyksien edistämiseksi

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi toukokuussa 2016 toimeenpano-ohjelman huippunopeiden ja toimintavarmojen yhteyksien edistämiseksi. Ohjelman tavoitteena on edistää kiinteitä ja langattomia yhteyksiä rinnakkain ja tasapainoisesti. Lisäksi sillä halutaan helpottaa kiinteiden laajakaistaverkkojen rakentamista ja vauhdittaa yhteyksien markkinaehtoista tarjontaa mm. lupaprosessia keventämällä.

Operaattorit antoivat ohjelman julkistuksen yhteydessä yhteisen investointilupauksen nopeiden laajakaistayhteyksien edistämiseksi. Luvatut miljardin euron investoinnit tuovat lähes kaikille suomalaisille kotitalouksille mahdollisuuden hankkia nopeita, vähintään 30 Mbit/s mahdollistavia kiinteitä laajakaistayhteyksiä vuoteen 2023 mennessä.

Alan investointihalukkuus ja -kyky säilyvät, kun Suomi kannustaa markkinatalouden pelisääntöjen mukaiseen ja teknologianeutraaliin laajakaistarakentamiseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valdur Laid Sonera, Petri Aaltonen FiCom, Jarmo Matilainen Finnet-liitto, ministeri Anne Berner, Veli-Matti Mattila Elisa, Jukka Leinonen DNA (Kuva: LVM)